homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dereglare hormonala-2

#20 2010-04-20 12:51:01

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: dereglare hormonala

rodi_ina a scris:

Buna ziua,

Am si eu o problema. Anul trecut am renuntal la ac (luam marvelon) prin luna iulie, asta dupa ce vreme de 2 ani am luat. Dupa aceasta renuntare nu am mai avut CM timp de 5 luni. Am pus totul pe seama renuntarii pt ca am inteles ca intervin anumite dereglari hormonale pana se reacomodeaza corpul. Apoi in data de 31 dec 2009 am avut CM, in 31 ianuarie 2010, la fel, nici nu imi venea sa cred ca este atata de fix, asta tot fara ac. Iar dee atunci, nu am mai avut iar CM, luna aceasta se fac 3 luni. Mentionez ca am inceput de asemenea sa am probl si cu acneea, desi eu nu m-am confruntat nici la adolescenta cu asa ceva. Pt ca deja am intrat la banuieli, am decis sa merg la niste controale. Astfel, am ajuns la endocrinolog, care mi-a facut un eco pt tiroida (zicea ca si de la ea pot interveni probl hormonale), tiroida are dimensiuni normale, fara noduli, si m-a trimis la anlize: FSH, LH, prolactina, estradiol si testosteron liber. Poate mai adaug si TSH, dc tot vreau sa fac aceste analize, ca am inteles ca ar putea fi probl, chiar dc la eco a iesit bn tiroida. Intre timp, am mers si la ginecolog, care mi-a facut un consult si un eco- si, dupa cum mai citisem pe internet, mi-a pus diagnosticul de amenoree secundara, asa cum imi spusese si endocrinologul, si ovare polichistice. Mi-a dat tratament cu duphaston, 2cp/zix10 zile, spunand ca imi va veni astfel si CM, si pt probl ovarelor polichistice, diane 35 (pt ca inca nu e vremea pt un bebe). Totodata, am mai descoperit ca am si candidoza vaginala (nush din ce motive sunt predispusa la asta, fac destul de des) si mi-a dat tratament si pt asta, 6 ovule canesten, 2cp/zix5 zile Nizoral, ceva tincturi de plante pt igiena intima, si in irigator pt spalaturi vaginale. Mentionez ca tratamentul cu Acestea l-am inceput in 15.04.2010. Deci sunt la a 3-a zi. Intrebarea mea ar fi: in conditiile acestea, adika sub acest tratament, luni dc merg la laborator pt analizele hormonale, acestea sunt influentate in vreun fel? Stiu ca unele din aceste analize trebuie facute in anumite perioade ale CM, dar cum eu inca nu am CM, am zis sa merg acum, mai ales ca endocrinologul a spus de asemenea, ca e mai bn dc le fac totusi acum, inainte sa imi vina, iar ginecologul a spus ca din pct lui de vedere, nu este nici o probl sa fac analizele, pt ca nu influenteaza cu nimik. Va rog mult sa imi spuneti parerea d-voastra, pt ca nu as vrea sa le fac, si sa nu fie relevante, mai ales ca aceste analize sunt si destul de scumpe. Va multumesc foarte mult. Si ma scuzati pt mesajul atat de lung. O zi buna!

duphaston e un progesteron...
nu vad in lista ta dozari de progesteron(de ce oare?) deci nu influenteaza
fa analizele alea deci si om mai vedea cu ovarele polichistice cum e

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#21 2010-04-22 20:58:13

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

YoHanna a scris:

azi trebuie sa merg la ginecolog... oare ea ma lamureste sau tine doar de medicul endocrinolog? smile

uite ce-am gasit pe net smile

Nivelul normal de estrogeni este o conditie necesara pentru un mediu vaginal normal si rezistenta la infectie.strogenul stimuleaza proliferarea si maturarea epiteliului vaginal, asigurand o bariera fizica pentru infectie.Epiteliul vaginal matur produce glicogen, necesar pentru metabolismul lactobacililor. Daca nivelul de glicogen este redus, numarul de lactbacili scade. Conditiile asociate cu scaderea nivelului de estrogeni se asociaza cu o crestere a susceptibilitatii la infectii vaginale.Imunitatea celulara si umorala joaca de asemenea un rol important in mecanismele de aparare vaginala.

sursa http://www.candidoza.ro/

Revin cu informatii certe. Cu siguranta excesul de estrogeni este cel care favorizeaza candida, pentru ca exista o crestere a vascularizatiei si prin urmare o crestere a capacitatii de hranire si inmultire a ciupercii. Exista o explicatie mai vasta, dar oricum, raman la ideea mea cu hiperestrogenismul pe care o mai sustin si altii smile

#22 2010-04-23 13:49:32

rodi_ina
New member
Inregistrat: 2009-05-18

Buna ziua,
Am revenit cu rezultatele analizelor hormonale, si va rog, daca se poate sa imi spuneti interpretarea lor, macar sa stiu ceva dinainte, pt ca abia saptamana viitoare pot ajunge la endocrinolog si la ginecolog:
FSH - 2,1 U/l
LH - 5,79 U/l
estradiol - 160,00 pg/ml
prolactina - 15,9 ng/ml
TSH - 1,6990 uU/ml
testosteron liber - 0,42 pg/ml.
Mentionez ca nu stiu in ce faza a ciclului menstrual sunt, asta datorita lipsei acestuia, avand amenoree secundara, dupa cum am precizat si in primul mesaj. Singurele medicamente luate au fost duphaston, si nizoral.
Si inca ceva, mai am doar 2 zile din cele 10 de tratament cu duphaston, si inca nici un semn de CM. Sper sa vina dupa 10, asa cum mi-a zis ginecologul. In cazul in care nu vine, ce trebuie facut? Continuat cu duphaston pana apare?
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. O zi buna tuturor!

#23 2010-04-23 14:00:33

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

dupa cele 10 zile duphaston nu mai iei si astepti sa-ti vina. menstra o sa apara in maxim 10 zile de la terminarea tratamentului. ini nici un caz nu iei mai mult de 10 zile.

#24 2010-04-23 14:55:03

alina_maria23
Membru
Inregistrat: 2010-04-19

am urmatoarele rezultate in a 4a zi fara anticonceptionalele mercilon(pe care le iau de 6 luni) si a 3a zi de ciclu:
ACTH 20.6pg/mg valoare de referinta <=46
DHEA-S 536.6 ug/dL valoare de referinta 148-407
17-OH progesteron 0.78ng/mL valori de referinta faza foliculara 0.1-0.8 luteala 0.6-2.3 ovulatie 0.3-1.4
Testosteron liber 0.01 valori de referinta femei <=0.014 sau contraceptive orale 0.001-0.0069
cortisol urinar recoltat la 4 zile dupa analizele de sange este 254.98nmol/24h la un volum de 3800 ml in 24 h, valori de referinta 100-379
as vrea totusi o parere.multumesc

Publicitate

loading...

#25 2012-05-07 17:53:04

Dellyutza
Full member
Inregistrat: 2009-10-15

Postez aici ca sa nu deschid un topic nou. Stie cineva inainte de analize hormonale e voie la contact sexual? rodnar as vrea sa merg maine sa dozez prolactina si azi am avut un contact sexual. Pe net am mai citit ca dupa contactul sexual nivelul de prolactina din sange e marit. Ar trebui sa mai astept o zi? Ce ziceti? puss

par

#26 2012-05-07 18:23:34

gargarita
Moderator

nu, nu este nevoie sa amani.

#27 2012-05-07 18:29:51

Dellyutza
Full member
Inregistrat: 2009-10-15

Am inteles. Am uitat sa precizez ca la prima dozare, acum doua luni, mi-a iesit destul de marita.Acum urmeaza sa o refac sa vad daca a mai scazut. Nu influenteaza nici in cazul asta, nu?

par

#28 2012-05-10 12:23:34

Albinutza27
Membru
Inregistrat: 2012-05-10

buna ziua!
am o problema...eu eram o persoana slaba si fara celulita, mancam ce vroiam , cat vroiam si de cate ori vroiam fara sa iau in greutate 1 gr , insa de 2 ani de zile treaba s-a schimbat cand am luat 2 pastile (pilula de a doua zi) la un interval de 3 luni. imediat dupa a doua pastia am luat cam mult in greutate iar menstrele s-au dereglat ( intarzie sa apara sau vin prea devreme). am incercat sa slabesc dar fara rezultate. mi s-a spus ca am dereglare hormonala. intrebarea mea este ce tratament pot lua pentru a rezolva aceasta problema si daca dupa administrarea tratamentului o sa fie ca inainte , adica sa nu mai am problema cu luatul in greutate sau cu celulita?
Multumesc

#29 2012-05-10 12:37:22

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

vorbeste cu un endocrinolog, el iti va spune cum sta treaba si ce trebuie sa faci.
pe viitor sa ai in vedere ca pastila de a 2a zi se ia la un interval de minim 6 luni intre 2 administrari.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#30 2012-05-11 18:23:55

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03

in ideea ca ce am de intrebat tine de dereglare hormonala, o sa postez aici, pt a nu mai deschide alt topic.
acum un an am avut tratament cu duphaston, 7 zile, pt a imi regla menstruatia. dupa vreo 9 10 luni s-a dereglat iar si am inceut sa iau ac la recomandarea ginecologului (fata de ea, dr de la planning mi-a recomandat alt tiip, dar tot anticonceptionale. am ramas la cele ale ginecologului pana acum). datorita dereglarii hormonale am fost ulterior diagnosticata cu ovare microchistice.
ideea este ca de cateva zile am inceput sa caut si sa gasesc informatii cu privire la o posibila tratare/ameliorare a ovarelor microchistice in alt mod decat a lua anticonceptionale, mai ales pt ca mi s-a tot spus ca in cazul dereglarii daca as renunta la ac risc sa capat iar acele microchisturi..
Asaa. am ajuns la variante naturiste cumva si am vazut ca tincturile de zmeur si coacaz, in timp, ar putea ameliora dereglarea, pe langa alte cateva tipuri de ceaiuri.

Oare e in regula daca as folosi asa ceva? tin sa precizez ca sunt constienta de faptul ca acest lucru ar trebui discutat si cu un medic competent

p.s.: daca as continua si cu ac in acelasi timp ar putea aparea vreo problema?
in iunie trebuie sa refac consultul, echo, pt a vedea daca au mai disparut din microchisturi si poate reusesc sa vb si despre asa cu dna doctor.

Ultima oara a fost editat de crid (2012-05-11 18:28:06)

That which doesn't kill us makes us stronger!

#31 2012-05-21 14:08:28

claudia23
Membru
Inregistrat: 2012-05-21

buna ziua! sunt noua pe acest forum. am siu o problema care ma streseaza din sep 2011, mi-a aparut ca un fel de iritatie sau bubite mici de tot pe labiile mici si in pliurile dintre labiile mici si mari. tin sa mentionez ca nu ma mananca nu ma ustura nu miroase ciudat, am fost imediat cum le-am obs. la ginecolog mi-a facut lama si mi-a iesit candida, am facut tratament insa iritatia nu a disparut, am repetat lama si mi-a dat feminella pt reglarea ph parca si mi-a zis ca iritatia o sa dispara in timp. am asteptat 2 luni si nici o schimbare astfel am mers la un alt medic mai renumit (adica foarte scump) si mi-a iest iar candida, am facut alt tratament, amrepetat analizele si nu mi-a iesit nimic, dar eu aveam inca scurgere specifica pt candida si bineinteles nelipsita iritatie, am facut alte analize si plus antibiograma (cred ca asa se numeste) si mi-a iesit stafilococ auriu, am facut alt tratament si iritatia nu a disparut. tin sa mentionez ca eu nu am avut nci un simptom specific pt candida adica manacrime, usturime misros urat, am avut o singura data secretia ingrosata, dar nu mirosea urat. nu stiu ce sa mai fac am cheltuit o gramada de bani fara nici un rezultat, m-am umflat de medicamente degeaba. Am uitat sa spun ca am facut tratament timp de mai mult de jum de an pt mastoza fibrochistica (primele 3 luni cu duphaston progestrogel si mastodynon, iar dupa inca 5 luni doar cu duphaston, dupa care l-am intrerupt), iritatia mi-a aparut cand faceam tratament cu duphaston. Nu stiu daca are vreo legatura dar m-am gandit sa mentionez. va rog daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva sa ma ajute sunt disperata. va multumesc.

#32 2012-05-22 13:23:45

Al Pacino
Administrator

nu ne putem gindi deloc ca nu e in fapt o iritatie????
zona e extrem de bogata in glande secretoare, care au canale prin care se deschid la exterior.
daca doar estetic te supara, potoleste-te

#33 2012-05-23 07:38:21

claudia23
Membru
Inregistrat: 2012-05-21

va multumesc pt. raspuns. mai am o intrebare poate fi de la dereglarile hormonale? intrucat eu sufar de mastozafibrochistica si a inceput sa ma doara iar sanul, durerile au inceput brusc si destul de mari. si vroiam sa va mai intreb daca vreau sa raman insarcinata cum afecteaza mastoza acest lucru, adica pot sau nu? va multumesc!

#34 2012-06-07 15:45:56

vera.vera
Membru
Inregistrat: 2012-06-07

buna, fetelor! nu v-as scrie daca nu as fi un pic disperata! nu am mai avut menstruatie de la 2februarie(adica fix 18 saptamani). in saptamana 7 de amenoree am facut ecografie endovaginala si am aflat ca am un uter micut, deci nu-s gravida. mi s-a prescris utrogestan si l-am luat desi simteam ca sunt drogata din cauza lui. am asteptat o gramada menstruatia. am fost la endocrinolog si mi-am facut analize. fsh este extrem de mic(0,1), estradiol este de 15 ori crescut fata de normal, prolactina este 53(ca in trimestrul 2 de sarcina). am facut azi al 7 lea test de sarcina si a iesit pozitiv(toate celelalte fusesera negative). nu stiu pe cine sa intreb sau ce sa intreb.. stiti ceva despre estradiolul asta? eu am citit pe net, dar nu ma pricep... va multumesc mult!! imi cer scuze daca mesajul e alambicat si nu face parte din topicul care trebuie. sper doar ca nu sunt gravida....

Ultima oara a fost editat de vera.vera (2012-06-07 15:48:33)

#35 2012-06-07 18:34:12

vera.vera
Membru
Inregistrat: 2012-06-07

am facut din nou eco. e foarte important sa gasesti un medic ginecolog bun. eram insarcinata si cand am fost prima data la eco. doar ca dna dr nu a vazut. e prea tarziu sa am optiuni

#36 2012-06-07 19:30:18

gargarita
Moderator

in cazul asta... felicitari smile

#37 2012-06-08 09:39:16

Al Pacino
Administrator

gargarita a scris:

in cazul asta... felicitari smile

nu stiu daca .... ea spera sa nu fie gravida....
vera.vera...poate ca ar merita ca lumea sa stie ca sa nu aiba aceeasi surpriza ca tine, cine a infirmat diagnosticul de sarcina atunci cind inca mai puteai avea optiuni....
In plus, eu sunt de parere ca testul de sarcina facut din urina e obligatoriu, dasca vrei sa excluzi diagnosticul de sarcina
In rest ma gindesc ca D-zeu dragutul a avut poate un plan si, desi cred ca acum nu vezi motive de bucurie, ma giundesc ca ele vor aparea pe parcurs.
Toate gindurile noastre bune

#38 2012-06-15 15:03:59

Cristina731
Membru
Inregistrat: 2011-09-15

Buna! Am o problema: in martie am inceput o folie de anticonceptionale pe care am intrerupt-o dupa 14 pastile. Mi-a venit menstruatia imediat dupa, cum era de asteptat. Urmatoarea menstruatie a venit cu 2 saptamani intarziere, pe 27 aprilie. De atunci nu am mai avut menstruatie, deci sunt 3 saptamani intarziere. Iar. In ziua 28( nu 28 aprilie, ziua 28 de la ultima menstra) am avut contact sexual neprotejat (cu ejaculare in afara). Nu era prima oara, dar evident m-am panicat. Am zis totusi sa astept pentru ca foarte des, ciclul imi vine la 35 de zile (sa zicem 3 luni la 35, o luna la 28 lol ). Am facut 4 teste de sarcina. Unul la 11 zile de la contact, respectiv intarziere-negativ. Unul la 16 zile-negativ. Astazi- la 20 de zile- 2 teste de la firme diferite, negative amandoua. Ieri am fost la control la un ametit de doctor, care nici nu m-a intrebat cand a avut loc contactul, dar care a decis sa imi faca eco abdominala, desi stiam ca e mult prea devreme pentru asa ceva si i-am sugerat o ecografie endovaginala. A zis sa iau duphaston 5 zile si daca nu apare menstra in 2 saptamani sa revin smile Ce sa fac, sa-l contrazic?
Ce vreau sa va intreb pe voi, este: care sunt sansele sa fiu si totusi sa nu se vada prin teste? Momentul aparitiei unui punct cat de mic la ecografia abdominala, coincide si momentului aparitiei hormonului HCG?
Simptome nu am, acum vreo saptamana ma dureau putin sfarcurile, a trecut. Mai ametesc,rar dar am 47 de kg si 1, 75, deci nu ma mira. Momentan am sanii putin umflati cum ii am de obicei inainte sa imi vina. Dureri de burta nimic, cam constipata si atat.
Sper sa fie vorba doar de o dereglare hormonala.  M-as mai linisti daca mi-ati raspunde, va rog! Sanatate

Ultima oara a fost editat de Cristina731 (2012-06-15 15:06:00)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.