Dereglare hormonala
- EMMA- TESS
- New member
- Inregistrat: 2010-01-28
dereglare hormonala
mi-am facut un set de analize hormonale si mi-a iesit nivelul testoteronului marit iar pt asta medicul mi-a recomandat sa iau anticonceptionale YAZ timp de 3 luni pana la urmatoarele anlize.as vrea sa stiu cum e cu testosteronul asta, si cum se comporta yaz pt ca eu am mai luat in urma cu ceva timp yasmin si chloe si m-am ingrasat 20 d kile in 2 ani jumate .astept pareri merci
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Re: dereglare hormonala
Testosteronul este un hormon masculin pe care il secreta organismul. Aflat in limite normale el nu afecteaza. Insa cand creste, duce la aparitia semnelor de androgenism (pilozitate excesiva, tendinta de ingrasare, ingrasarea tenului si a parului). El se combate cu un aport suplimentar de estrogeni (hormonul feminin), ceea ce contine yaz.
Cum se comporta yaz cu organismul tau nu ai de unde sa stii pana nu incerci. Oricum, anticonceptionalele nu ingrasa. Ele doar maresc pofta de mancare. Daca iti mentii o alimentatie sanatoasa nu te vei ingrasa. In cel mai rau caz, vei deveni mai "pufoasa" din cauza retentiei de apa.
Fericita mamica de Aida Maria!
- EMMA- TESS
- New member
- Inregistrat: 2010-01-28
iti multumesc frumos pt raspuns scurt si la obiect.intr-adevar parul si pielea is jale nu mai stiu ce s fac sper ca daca incep pastilele sa isi revina.multumesc inca odata
- andreea_andy2
- Moderator
- YoHanna
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-05-31
am facut si eu dozarile hormonale pt TSH, Prolactina, Estradiol, LH si FSH... avand in vedere ca doar maine sau sapt viitoare ajung la dr endocrinolog, imi poate explica cineva ce inseamna daca valorile pt estradiol si LH au iesit mai mici decat limita normala?
"The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous"
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
YoHanna a scris:am facut si eu dozarile hormonale pt TSH, Prolactina, Estradiol, LH si FSH... avand in vedere ca doar maine sau sapt viitoare ajung la dr endocrinolog, imi poate explica cineva ce inseamna daca valorile pt estradiol si LH au iesit mai mici decat limita normala?
Depinde de perioada ciclului in care esti. Adica e important daca ai valorile trecute pentru perioade si tot e mai mica valoarea respectiva, sper ca sunt clara, sunt, ca de obicei, obosita Pentru ca altfel poate e o valoare normala pentru etapa ciclului in care esti. Daca vrei sa incerc sa ma exprim mai la obiect ai putea trece valorile respective.
In principiu, stiu ca valorile estradiolului pot scadea atunci cand se iau anti conceptionale. La fel si LH-ul poate sa scada, deci daca iei anti conceptionale cel mai probabil - daca este o scadere reala, functie de perioada, cum ti-am zis - este din aceasta cauza. Daca nu e cazul, trebuie un pic aprofundat, dar nu cred ca e o problema de fertilitate sau ceva de genul acesta cu valoarea fsh-ului normal. Oricum nu pot sa ma pronunt, o sa iti explice mai multe dr endocrinolog.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
ce inseamna faza ovulatorie? a cata zi de ciclu erai la un ciclu care dureaza cam cat? estradiolul mic arata faptul ca inca nu aveai folicul suficient de mare care sa secrete estradiol. LH-ul se mentine la nivelul ala din buletinul de analize- de la faza ovulatorie- aproximativ 2 zile si creste chiar inainte de ovulatie. dar cum tu nu aveai folicul pregatit, nu avea de ce sa creasca.
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-04-15 13:53:49)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
YoHanna a scris:da...valorile sunt scazute pentru faza ovulatorie...(atunci am facut analiza)...iar anticonceptionale nu iau de 1 an jumate...aproximativ. eu am facut analizele astea pt k incercam sa gasesc cauza unei candidoze cu care ma lupt de vreo 4 ani...si se pare k aici e problema...sau mai bine zis una dintre probleme.
dar sper ca nu e nimik grav...
nu e nimic grav, asta in nici un caz...nu vreau sa zic vreo prostie, nu stiu cu precizie de ce ai aceste valori scazute, depinde si cat de mult sunt scazute. ar indica in teorie o mica problema cu ovulatia, care insa poate fi ceva punctual, sau pur si simplu poate ciclul asta l-ai nimerit mai lung sau mai ciudatel ca e primavara sau chiar anovulator, se intampla, deci nu pot zice sigur e asta sau nu. asteapta sa vezi ce zice si dr endocrinolog, dar fara stres, nu e o problema.
cat despre legatura cu candida, eu personal nu vad una clara. in sensul ca da, uneori tulburarile hormonale pot influenta persistenta candidei, dar nu cred ca asta e motivul la tine. de cele mai multe ori e vorba de un hiperestrogenism, dar na, nu e nimic neaparat in medicina. totusi inclin sa cred ca nu ar fi asta cauza directa a candidei, mai ales ca e ceva ce poate fi punctual si fara o semnificatie mare.
cum am spus, asteapta parerea dr, nu e grav. putine lucruri sunt grave oricum, linisteste-te.
astept vesti si iti tin pumnii!
gargarita - e corect ce spui, nu zic nu, dar asta daca ne gandim strict la o cauza legata de ovar. hormonii astia sunt secretati de undeva si ajung cumva la receptorii lor, actionand la nivel ovarian. prin urmare daca exista o problema - si nu cred ca exista o problema majora - practic asta e dilema - e o insuficienta ovariana sau secundara unei sinteze deficitare, unei probleme de feedback etc? dar as exclude teoretic o astfel de situatie odata ce fsh-ul totusi e ok. e complicata treaba asta cu hormonii, niciodata nu mi-a placut prea mult
editez tot mesajul asta ca nu am cum altfel parerile sunt impartite, dar in general o conditie de tip hiperestrogenism e mai degraba asociata cu o candidoza recurenta, eu asa stiu, nu inseamna ca am de gand sa contrazic pe cineva . desigur ca daca stai foarte prost cu hormonii - si nu e cazul tau - mucoasa e mai sensibila la infectii, se modifica pH-ul si toate cele. dar nu e cazul tau. cat despre ginecolog, nu m-as baza prea tare in locul tau, dar oricum trebuie ceruta o parere in legatura cu cauza directa a situatiei date
Ultima oara a fost editat de moksha (2010-04-15 14:04:20)
- YoHanna
- Insomniac member
azi trebuie sa merg la ginecolog... oare ea ma lamureste sau tine doar de medicul endocrinolog?
uite ce-am gasit pe net
Nivelul normal de estrogeni este o conditie necesara pentru un mediu vaginal normal si rezistenta la infectie.strogenul stimuleaza proliferarea si maturarea epiteliului vaginal, asigurand o bariera fizica pentru infectie.Epiteliul vaginal matur produce glicogen, necesar pentru metabolismul lactobacililor. Daca nivelul de glicogen este redus, numarul de lactbacili scade. Conditiile asociate cu scaderea nivelului de estrogeni se asociaza cu o crestere a susceptibilitatii la infectii vaginale.Imunitatea celulara si umorala joaca de asemenea un rol important in mecanismele de aparare vaginala.
sursa http://www.candidoza.ro/
Ultima oara a fost editat de YoHanna (2010-04-15 13:58:02)
"The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous"
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
daca-mi raspundeai la intrebari poate imi dadeam si eu cu parerea
unii ginecologi se mai pricep si la hormonale dar mare parte dau duphaston indiferent ce nu e ok hormonal ideal ar fi sa mergi la endocrinolog dar sincer, nu cred ca este vreo problema, pur si simplu cred ca n-ai nimerit ziua in care valorile hormonilor s-ar fi pupat cu cele din intervalul de referinta. nu toata lumea ovuleaza in aceeasi zi.
LE estrogenul in faza foliculara l-ai dozat? era normal?
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-04-15 14:00:37)
- YoHanna
- Insomniac member
- rodi_ina
- New member
- Inregistrat: 2009-05-18
Buna ziua,
Am si eu o problema. Anul trecut am renuntal la ac (luam marvelon) prin luna iulie, asta dupa ce vreme de 2 ani am luat. Dupa aceasta renuntare nu am mai avut CM timp de 5 luni. Am pus totul pe seama renuntarii pt ca am inteles ca intervin anumite dereglari hormonale pana se reacomodeaza corpul. Apoi in data de 31 dec 2009 am avut CM, in 31 ianuarie 2010, la fel, nici nu imi venea sa cred ca este atata de fix, asta tot fara ac. Iar dee atunci, nu am mai avut iar CM, luna aceasta se fac 3 luni. Mentionez ca am inceput de asemenea sa am probl si cu acneea, desi eu nu m-am confruntat nici la adolescenta cu asa ceva. Pt ca deja am intrat la banuieli, am decis sa merg la niste controale. Astfel, am ajuns la endocrinolog, care mi-a facut un eco pt tiroida (zicea ca si de la ea pot interveni probl hormonale), tiroida are dimensiuni normale, fara noduli, si m-a trimis la anlize: FSH, LH, prolactina, estradiol si testosteron liber. Poate mai adaug si TSH, dc tot vreau sa fac aceste analize, ca am inteles ca ar putea fi probl, chiar dc la eco a iesit bn tiroida. Intre timp, am mers si la ginecolog, care mi-a facut un consult si un eco- si, dupa cum mai citisem pe internet, mi-a pus diagnosticul de amenoree secundara, asa cum imi spusese si endocrinologul, si ovare polichistice. Mi-a dat tratament cu duphaston, 2cp/zix10 zile, spunand ca imi va veni astfel si CM, si pt probl ovarelor polichistice, diane 35 (pt ca inca nu e vremea pt un bebe). Totodata, am mai descoperit ca am si candidoza vaginala (nush din ce motive sunt predispusa la asta, fac destul de des) si mi-a dat tratament si pt asta, 6 ovule canesten, 2cp/zix5 zile Nizoral, ceva tincturi de plante pt igiena intima, si in irigator pt spalaturi vaginale. Mentionez ca tratamentul cu Acestea l-am inceput in 15.04.2010. Deci sunt la a 3-a zi. Intrebarea mea ar fi: in conditiile acestea, adika sub acest tratament, luni dc merg la laborator pt analizele hormonale, acestea sunt influentate in vreun fel? Stiu ca unele din aceste analize trebuie facute in anumite perioade ale CM, dar cum eu inca nu am CM, am zis sa merg acum, mai ales ca endocrinologul a spus de asemenea, ca e mai bn dc le fac totusi acum, inainte sa imi vina, iar ginecologul a spus ca din pct lui de vedere, nu este nici o probl sa fac analizele, pt ca nu influenteaza cu nimik. Va rog mult sa imi spuneti parerea d-voastra, pt ca nu as vrea sa le fac, si sa nu fie relevante, mai ales ca aceste analize sunt si destul de scumpe. Va multumesc foarte mult. Si ma scuzati pt mesajul atat de lung. O zi buna!
Ultima oara a fost editat de rodi_ina (2010-04-17 18:06:06)
- andreea_andy2
- Moderator
Rodi la s link doctoressei. Insa, din cate stiu eu, analizele pot fi influentate de duphaston. Totusi asteapta si raspunsul doctoressei.
- rodi_ina
- New member
- Inregistrat: 2009-05-18
Imi poti spune te rog frm cum sa fac asta, as avea nevoie de raspuns pana maine dimineata. Multumesc mult si pt raspunsul prompt.
- persifona
- Vizitator
rodi_ina, i-a lasat black_dress link doctoressei
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|