homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Antibiotice injectabile vs antibiotice pe cale orala

#1 2010-03-02 11:01:12

simona_daniela
New member
Inregistrat: 2010-02-28

antibiotice injectabile vs antibiotice pe cale orala

va rog mult sa ma ajutati in aceasta problema.
in urma unui control ginecologic la care am fost pt ca aveam dureri in timpul actului sexual, am fost diagnosticata cu o inflamatie la ovare si mi-a fost prescris Zanocin, un antimicotic si flamexin tablete evervescente.
Inca de la prima pastila de antibiotic m-am simtit un pic rau, ametita, stari de voma, durere de cap, dar am luat-o si pe a doua dupa 12 ore si mi-a fost parca si mai rau. Si imi amintesc ca de fiecare data cand am incercat un tratament cu antibiotic (pt infectie urinara de ex) nu am putut sa il dc la bun sfarsit pt ca ma simt rau de la ele.
acum intrebarea mea este, daca le-as administra injectabil, tot m-as simti rau?sad mentionez ca am o gastrita usoare si fiere lenesa...deci ma gandesc ca poate injectabil ar fi mai usor acceptate de organism, ca nu iau contact cu fierea, ficatul etc.
va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat:(
o zi buna va doresc si multumesc anticipat

#2 2010-03-02 11:07:07

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: antibiotice injectabile vs antibiotice pe cale orala

S-ar putea sa iti fie mai bine cu injectabil pentru ca nu ar mai fi nevoie sa se metabolizeze in stomac si ficat.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2010-03-02 13:45:03

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

andreea_andy2 a scris:

S-ar putea sa iti fie mai bine cu injectabil pentru ca nu ar mai fi nevoie sa se metabolizeze in stomac si ficat.

Nu s-ar mai absorbi in stomac, dar tot in ficat s-ar metaboliza, ca altfel nu au cum, daca ne referim la antibiotic cu metabolizare hepatica, cum sunt destul de multe. Zanocinul din cate stiu eu este ofloxacina, sunt curioasa pentru ce a fost prescris, el oricum insa se metabolizeaza pe cale urinara pe oriunde l-ai administra smile

Ce descrii tu sunt efecte secundare oarecum frecvente pentru antibiotic. Daca ele sunt provocate de o intoleranta digestiva, ceea ce nu prea e cazul, intr-adevar poate daca ai administra injectabil ar fi mai bine. Dar altfel, administrand injectabil tot ce vei reusi este sa ai efectele secundare mai repede, pentru ca efectul este mai rapid in administrarea injectabila.

In cazul unei asemenea intolerante trebuie discutat cu medicul tau pentru a stabili un tratament si o forma pe care sa le poti urma.

Sanatate!

#4 2010-03-03 10:43:11

simona_daniela
New member

moksha a scris:

andreea_andy2 a scris:

Nu s-ar mai absorbi in stomac, dar tot in ficat s-ar metaboliza, ca altfel nu au cum, daca ne referim la antibiotic cu metabolizare hepatica, cum sunt destul de multe. Zanocinul din cate stiu eu este ofloxacina, sunt curioasa pentru ce a fost prescris, el oricum insa se metabolizeaza pe cale urinara pe oriunde l-ai administra smile

Ce descrii tu sunt efecte secundare oarecum frecvente pentru antibiotic. Daca ele sunt provocate de o intoleranta digestiva, ceea ce nu prea e cazul, intr-adevar poate daca ai administra injectabil ar fi mai bine. Dar altfel, administrand injectabil tot ce vei reusi este sa ai efectele secundare mai repede, pentru ca efectul este mai rapid in administrarea injectabila.

In cazul unei asemenea intolerante trebuie discutat cu medicul tau pentru a stabili un tratament si o forma pe care sa le poti urma.

Sanatate!

mersi frumos pt raspuns. am discutat cu medicul si am stabilit sa nu le mai iau deloc, pt ca inflamatia la ovare nu era atat de grava..iau doar antiinflamator smile
merci oricum inca o data

#5 2010-03-07 13:08:27

simona_daniela
New member

inca o intrebare daca se poate, mi-a prescris flamexin tablete efervescente pt o inflamatie la ovare ( spune ea ca asta ar fi pt ca acum durere la contact si m-a durut si la consult cu degetelul, iar la echo nu am nimic altceva). dar eu am citit prospectul si nu scrie nimic de genul acesta, am vazut ca este mai mult pt probleme cu articulatiile.
deci sa iau flamexin tablete efervescente pt inflamatia la ovare sau imi recomandati altceva? ms frumos

Publicitate

loading...

#6 2010-03-07 14:07:45

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

simona_daniela a scris:

inca o intrebare daca se poate, mi-a prescris flamexin tablete efervescente pt o inflamatie la ovare ( spune ea ca asta ar fi pt ca acum durere la contact si m-a durut si la consult cu degetelul, iar la echo nu am nimic altceva). dar eu am citit prospectul si nu scrie nimic de genul acesta, am vazut ca este mai mult pt probleme cu articulatiile.
deci sa iau flamexin tablete efervescente pt inflamatia la ovare sau imi recomandati altceva? ms frumos

e foarte foarte important sa ai incredere in medicul tau si iti garantez faptul ca nu o sa afli o informatie in plus de pe forum. daca nu ti se pare ca e competent/-a, apeleaza la un alt doctor care sa iti fie pe plac, altfel nu e ok nici pentru tine, nici pentru doctor, ca nu va intelegeti smile

flamexinul e piroxicam din cate stiu eu si e un antiinflamator, adica nu actioneaza neaparat specific intr-un singur loc. nu am experienta cu folosirea lui in inflamatiile ovariene, dar sunt sigura ca doamna doctor are si ar trebui sa ii urmezi sfatul sau sa apelezi cu incredere la o alta parere - dar nu pe forum, ci fata in fata smile, e dreptul tau.

sanatate multa!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.