homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vreau un catel-7

#115 2010-09-11 02:04:00

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Re: Vreau un catel

Puff, si eu mi-am dorit mult caini si o am pe fi-mea de doi ani. Recunosc, sunt unele momente cand ma incurca; ai mei nu prea sunt de acord sa o scoata ei afara, merg pe principiul ca mi-am luat caine, ai grija de el, ceea ce inseamna ca trebuie sa-ti faci programul dupa el, nu el dupa tine (asta in conditiile in care amandoi o iubesc si o considera parte integranta din familie). O iubesc de mor, dar uneori recunosc ca ma incurca. Insa este responsabilitatea mea din momentul in care am scos-o din cusca de la adapost si i-am oferit o casa, un camin si o familie si nu as da-o niciodata pe usa afara pentru ca m-am plictisit de ea, ca nu-mi mai place, ca vreau un alt caine mai frumos sau doar pentru ca uneori chiar nu pot sa-mi vad de ale mele pentru ca trebuie sa ajung acasa sa o scot la plimbare.

Iti iei un pui, va trebui supravegheat, va trebui invatat sa isi faca nevoile intr-un singur loc, apoi scos afara de cateva ori pe zi cam pana pe la un an cand va putea fi scos si obisnuit cam de 2 ori pe zi, asa cum e normal la un caine adult.

Gandeste-te ce faci la facultate, daca ti se pare ok sa lipsesti toata ziua si sa stea singur, sa-ti roada, sa-ti faca murdarie. Gandeste-te ca ii trebuie vaccinuri si deparazitari (interne cam la o luna jumate, externe cam la o luna) + multe alte costuri care nu pot fi prevazute. Gandeste-te ca iti trebuie bani de mancare - si inca bani pe care nu-i poti neglija daca chiar te intereseaza ce mananca si nu-i dai prima marca de hrana pentru caini gasita intr-un supermarket. Gandeste-te la banii investiti in jucarii, in produse de ingrijit - daca ziceti ca sunt problematici cu blana.
Gandeste-te daca iti mai iei si un job pe langa facultate sau la angajarea de dupa, daca ai cum sa faci cu el si cum sa ai grija de el.
Gandeste-te la concedii, la iesiri cu prietenii, la ingrijiri medicale, la faptul ca e un suflet si e ca si copilul tau.

Daca dupa toate lucrurile astea luate in considerare consideri ca nu este un moft de care sa iti treaca dupa cateva luni cand nu va mai fi o noutate, atunci poate e ok sa investesti intr-un caine ca si animal de companie. Daca nu, poate ar fi bine sa te orientezi catre altceva...

Ultima oara a fost editat de LadyPink (2010-09-11 02:05:13)

#116 2010-09-11 11:32:27

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

deepsleep, tu crezi ce vrei e dreptul tau, asa ca nu am sa comentez, nu spun decat ca nu imi trebuie accesoriu cum il numesti tu tongue

ladypink, stiu, ai mare dreptate, de moft crede-ma ca nu e un moft pt ca de  foarte mult timp vreau un catel micut de apartament (inca de cand eram mica), nu imi trebuie ditai dulaul sa-l tin in apartament si ma gandeam ca nu are cu ce sa ma incurce, dar acum ma gandesc ca poate il "incurc" eu pe el daca nu ii acord timpul necesar,  nu stiu ce sa mai zic, oricum acum nu am cum sa imi iau din cauza lu` taica-meu cu toate ca si mami isi doreste foarte mult si m-ar ajuta sa il intretin, la fel si prietenul, dar nu am cum sad
ms mult pt tot ce ai scris puss

#117 2010-09-11 12:13:31

LadyPink
Platinum member
Site

Puff, cu placere. Ti-am scris toata polologhia de sus pentru ca multe persoane nu se gandesc dinainte la responsabilitati si la cum vor decurge urmatorii 12-14 ani... asa ca mai bine gandesti lucrurile mai in amanunt pana sa faci asta, sa-ti dai seama daca acum e momentul potrivit sau nu. Am intalnit suparator de multe cazuri de oameni care si-au luat caine ca asa li s-a pus pata si apoi, cand au vazut ca tre sa scoata bani din buzunare, sa ii acorde timp, iubire etc., s-au plictisit si i-au aruncat in strada

#118 2010-09-11 12:17:13

Rosa
Full member
Inregistrat: 2009-02-16

Deepsleep, fiecare rasa are particularitatile ei, mai ales ca in general, inainte de rasa, cateii se impart dupa talii, apoi se mai tine cont de personalitate, tip de par, etc.
E o prejudecata sa zici ca oamenii care vor un catel de rasa sunt niste inconstienti snobi care de fapt nici nu stiu ce e ala un animal. De talie mica oricum nu gasesti maidanez. Si apoi, e alegerea ei. Pana la urma sunt oameni care pur si simplu prefera alt animal,gen pisica sau hamster, la fel difera fiecare tip de catel prin ce ofera si ce necesita. Normal ca alegi ce ti se potriveste.

Plus ca mi se pare ca nu tii cont ca pana si aia de rasa, pe care "dai o gramada de bani" sunt si ei TOT niste sufletele care au nevoie de dragoste si de un camin. Deci e vorba doar de underdog effect in cazul persoanelor care militeaza pt maidanezi contra catei de rasa.

Plus riscurile pe care ti le asumi cand iei un catel de pe strada si ti se urca in pat. Eu am ajuns in spital pt ca puiul meu a mancat de la un maidanez...iti dai seama daca il luam direct de pe strada ce riscuri erau. Si nu se rezolva tot daca "il duci la veterinar" si "il speli".

Puff, nu e asa de grav pe cat pare, doar cat e mic, pana pe la 6-8 luni, apoi totul intra in ritm. Doar fii pregatita pentru niste eforturi pe la inceput. Daca il iubesti o sa fie mai simplu fiecare efort. Plus ca fiind mic o sa fie mult mai putine complicatii. Lupsoara mea se ridica si mananca de pe masa, ca sa nu mai zic ca la cele 10kg pe care le are cand se zbate in lesa e un chin sa o tin.

Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-09-11 12:20:32)

#119 2010-09-11 13:09:12

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

rosa, multumesc ca ai scris tu tot ce gandeam si eu de fapt. puss Chiar n-aveam chef de discuii de genu`.Nu toata lumea intelege de ce unii oameni vor catei mici sau de rasa decat un maidanez. Pt ca evident unul mic nu se compara cu unul mare mai ales la apartament.
De iubit il iubesc si acum chiar daca nu il am lol acum tot la asta ma gandesc: am posibilitatea de a avea unul, are si cine sa ma ajute cu el, dar nu il pot avea inca si parca ma roade pe dinauntru

Publicitate

loading...

#120 2010-09-11 15:43:19

LadyPink
Platinum member
Site

Rosa, cum adica nu exista maidanez de talie mica? lol
Riscuri exista si cand iei un catel de pe net sau de la un petshop - cel mai sigur e de la o canisa, dar si acolo iti trebuie documentare.
Si o intra intr-un ritm, dar ritmul ala e zilnic si nu poate fi amanat sau ignorat cateva zile...

#121 2010-09-11 16:01:12

Rosa
Full member

Talie mica-mica nu sunt. Mica-medie da, dar nu sunt chiar peste tot.
Pai intra intr-un ritm cu care se obisnuiesc amandoi, si stapanul si catelul. De la petshop cica e rau. Iar riscurile nu sunt aceleasi de oriunde in afara de canisa, mai departe te mai duce si capul si mergi pe increderea in persoana de la care il iei. Pui multe intrebari, studiezi catelul, etc.

#122 2010-09-11 16:35:32

LadyPink
Platinum member
Site

Eu zic ca sunt multi de talie mica. O tura prin 2 adaposturi cu 300-400 de caini si sigur gasesti daca iti pui mintea. Plus ce gasesti pe strada smile
Exista un oarecare risc daca iei de la un crescator neautorizat. Mai ales ca, cateii de rasa sunt mai sensibili la unele boli fata de maidanezi

#123 2010-09-11 18:46:09

Rosa
Full member

Dar ea nu vrea un catel maidanez.

#124 2010-09-11 22:52:38

LadyPink
Platinum member
Site

Eu iti raspundeam tie, la ce spuneai despre maidanezii de talie mica si de faza cu bolile, nu o indemnam pe ea sa adopte. Fata face ce vrea cu banii ei, doar n-o sa vin eu sa-i zic ce sa faca... am prezentat doar o situatie + un exemplu personal, atata tot.

#125 2010-09-12 19:06:31

Rosa
Full member

Eu imi mentin parerea si cu bolile si cu cateii de talie mica. Poate in adaposturi gasesti de talie mica, eu n-am gasit pe afara decat foarte rar,doar in Eforie Nord am vazut cu adevarat maidanezi de talie mica-mica.

Dar uite exemplul meu: am gasit niste catei intr-un adapost dintre care vroiam sa adopt unul. Am tooot trimis mailuri si sunat...ma tot loveam de probleme de genul vroiam sa merg pana la adapost dar nimeni nu-mi dadea o adresa, fiind prin Giurgiu pe undeva. Pana si numere de telefon am obtinut cu greu. Plus ca toti facusera raie si trebuia sa astept sa ii trateze. Sincer, a durat o gramada cu cautatul prin adaposturi.

Intre timp au facut pui 2 cateluse afara. Foarte draguti, una de talie medie-mare una talie medie-mica, deci si cateii cam la fel. Toate bune si frumoase, numai ca toti erau plini de pureci, jumate erau vizibil bolnavi si pana sa apuc sa ii iau (ca daca ii luam prea devreme de la mama lor nu era bine pentru ei), au fost otraviti cu acetona.

Deci...drumul cel scurt pentru mine a fost un chin. Investisem sufleteste destul de mult in ei. In toti. Am luat una din cateluse cu pui cu tot in casa intr-o zi ca sa ii hidratez ca le era ft rau. Totul cu alergatura si pana la urma nimic.

Nu regret ca am incercat sa-i ajut, dar nu e mai simplu sau macar mai ieftin. Iar pentru mine nu e o chestie de bani, desi n-am acum prea multi, dar mai e si soarta, chiar cred ca soarta exista si facem pana la urma tot ce ne e destinat. Asa ca am crezut ca o sa imi gasesc cainele, si am gasit unul, de rasa, desi nu se incadreaza perfect in standarde, care urma sa ramana pe strada pentru ca il luase cineva fara sa-si dea seama ca nu o poate tine intr-un spatiu atat de mic.

Nah, ma simt datoare sa las o concluzie prin care traduc ce am zis mai sus: cu cateii e cam la fel cum e cu gasitul perechii in viata. Trebuie sa vina de la sine, orice e fortat n-o sa mearga. Asa ca ce ti se potriveste, ti se potriveste, dar daca devine prea greu s-ar putea sa iti dai seama ca nu e drumul cel bun si trebuie revizuit.
Asta e valabil si pentru tine, Puff....doar ca...tu hotarasti ce inseamna "prea greu". Si de gasit alt stapan si dupa ce il iei, un catel de rasa de talie mica gaseste stapan aproape sigur(dar nu cred ca o sa fie cazul).

Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-09-12 19:15:22)

#126 2010-09-22 00:54:19

Rosa
Full member

Puff daca mai vrei,uite: http://www.tocmai.ro/shih-tzu-493961.html e din popesti-leordeni,ca eu cautam prin ilfov...dar cred ca gasesti si prin alte parti sau poate te intelegi cu omul sa va intalniti la jumatatea drumului.
Pe site-ul asta ti le triaza si dupa oras si dupa pret si dupa data, asa ca daca ai foarte multa rabdare gasesti.

#127 2011-01-04 20:04:19

alyush
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2009-10-05

fetelor vreau si eu un catel...
am citit tot ce ati scris aici si m-am uitat pe toate site-urile postate de voi... am trimis si cateva mail-uri insa nu am primit niciun raspuns sad de fapt am primit doar un raspuns, iar catelul era deja adoptat (m-am bucurat enorm pt. el)
As vrea sa adopt un catel de rasa (stiu ca e vorba aceea "si sarac si cu pretentii"sad ) sau sa cumpar unul la un pret mai mic... daca stiti ceva...

Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma

Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE

#128 2011-01-04 20:47:57

SnakeByte
New member
Inregistrat: 2010-01-13

incerca siteu asta sunt tot felu de catei unii si de rasa daca il urmareshti o perioada vei gasi
http://adoptieanimale.blogspot.com
sunt si o gramada de catei draguti si care nu sunt de rasa.
eu am unul de rasa (ciobanesc carpatin) si am inca unu, de talie mica, care nu e de rasa si e foare simpatic  cool pe catelusul mic am reusit sa il invat sa faca cateva chestii foarte interesante. stie sa faca pishu cand ii spun sa iasa afara sa faca pishu  partydance ,stie sa mearga la culcare cand ii zic "noapte buna"... indiferent de timpul zilei big_smile

deci merita sa te uiti si la cateii care nu sunt de rasa... cateii speciali, care nu sunt toti la fel  goodluck

Ultima oara a fost editat de SnakeByte (2011-01-04 20:56:21)

#129 2011-01-04 21:03:31

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

sunt o gramada de fundatii, cutzu cutzu de exemplu, care ofera spre adoptie multe animalute. poti sa te uiti pe site-urile lor. baga pe google adoptie catei si vei gasi o multime din care sa iti alegi

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#130 2011-01-05 12:30:25

alyush
Platinum member

chiar as vrea si un catel care sa nu fie de rasa... am la bunici 2 catei care nu sunt de rasa, doar ca bunicii mei stau la casa, iar eu stau la bloc si parintii, stiind ca imi doresc foarte mult un caine mi-au spus ca ma lasa sa tin unul dar sa fie de rasa sad

#131 2011-01-05 16:45:13

coraline
Addicted member

pai ce treaba are daca e de rasa sau nu...? un catel de pe strada poate fi de talie mica, daca cumva la asta se refera. eu am avut un catel de 11 kg care ziceai ca e lup in miniatura. de ce e obligatoriu sa fie de rasa?

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#132 2011-01-05 17:03:16

alyush
Platinum member

Pey in primul rand se refera la talia catelului... Bine, ca tata ar fi de acord cu orice caine pt. ca stie cat de mult imi doresc unul, doar ca mama se cam impotriveste grater

#133 2011-01-05 17:21:37

coraline
Addicted member

eu mi-am luat direct de pe strada unul tongue este terrier, o bomboana de 4kg maxim. se gasesc si pe strada sau la adaposturi catei de talie mica, chiar daca nu sunt de rasa.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.