homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intreaba un prieten! ? este telefonia mobila sanatoasa?

#1 2010-03-04 18:26:29

marc
New member
Inregistrat: 2009-06-24

Intreaba un prieten! ? este telefonia mobila sanatoasa?

Sarut mana si buna ziua! Va intreb pe voi cat de sanatoasa este telefonia mobila si ce ar trebui sa alegem intre sanatatea mentala si un eventual cancer la creier? Pun aceasta intrebare ? sper eu  ?  de bun-simt , pentru ca am trecut atat printr-un cancer, cel al sotiei mele, cat si prin deprimarea ingrozitoare data de lipsa de comunicare si tratamente cu Seroxat si Xanax.  Idea mi-a venit de la Vodafone si insistentele fiicei mele sa ii fac abonament la Vodafone (ori, macar, sa-I iau o cartela). Stiu ca astazi toti copiii romani au celular, dar fiica mea nu a avut. Recunosc ca nu imi prinde bine sa nu o pot suna cand intarzie de la scoala, dar zvonurile despre efectele nocive ale mobilelor m-au oprit, un timp. Ziua ei de nastere este foarte curand si parca as profita de promotia asta ask a friend de acum, ca sa-i fac o bucurie. Ca oricare copil crescut in fata computerului (Dana implineste 14 ani), are o multime de prieteni care isi tot trimit adresele unii pentru altii, asa ca prea mult nu o sa ma coste si nici nu rog pe nimeni sa voteze pentru mine:). Este chiar atat de nociv celularul sau sa-i fac darul multvisat?

Sarut mainile si salut

Marcel

Ultima oara a fost editat de marc (2010-03-04 18:35:13)

#2 2010-03-04 18:51:37

roxyi
Hero member
Inregistrat: 2007-07-14

Re: Intreaba un prieten! ? este telefonia mobila sanatoasa?

Intr-adevar telefonul mobil este un pericol pentru sanatate, dar in special atunci  cand se face abuz de el. Cel mai periculos moment este atunci cand ti se raspunde la apel...de asta e recomandat ca atunci cand sunam pe cineva...sa nu tinem telefonul foarte aproape de ureche ci sa-l deparatm putin, pentru ca in momentul  cand ni se raspunde la apel   radiatiile sunt foarte puternice si  bineinteles cu influente negative asupra noastra.
Mie mi se par exagerati acei parintii care le cumpara copiilor inca din clasa I telefon mobil, este o prostie dupa parerea mea ...pentru ce le trebuie lor telefon mobil?? pentru ca este la moda?
Eu zic ca ar trebui sa-i indeplinesti dorinta fiicei tale....daca nu o faci tu acum oricum si-l va cumpara ea mai tarziu! Pana la urma este o necesitate telefonul mobil de la o anumita varsta, poti comunica mult mai usor in caz de urgente etc...dar parerea mea sa nu abuzam de el!!

#3 2010-03-04 18:53:07

cristinaV
Sr. member
Inregistrat: 2008-03-26

acum marcel sa ne gandim ce nu e nociv in ziua de astazi,eu zic sa-i iei pt ca totusi are o varsta maricik,pana sa ajung la final am crezut ca are 8-9 ani pt ca stiu copii la aceste varste care au.

#4 2010-03-04 19:14:02

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Eu spun doar atat : nu-i face abonament ! Mie mi-au facut parintii exact cand am avut 14 ani si fiind tanara si incontienta am facut o factura de toata frumusetea. Eventual cumpara-i o cartela si ii bagi minute. Asa va invata sa le  foloseasca in mod util si responsabil. In caz contrar va ramane toata luna pe zero iar luna viitoare se va gandi de doua ori inainte sa sune pe cineva si sa-si piarda timpul vorbind la telefon.

#5 2010-03-04 19:16:44

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

_Summer_ a scris:

Eu spun doar atat : nu-i face abonament ! Mie mi-au facut parintii exact cand am avut 14 ani si fiind tanara si incontienta am facut o factura de toata frumusetea. Eventual cumpara-i o cartela si ii bagi minute. Asa va invata sa le  foloseasca in mod util si responsabil. In caz contrar va ramane toata luna pe zero iar luna viitoare se va gandi de doua ori inainte sa sune pe cineva si sa-si piarda timpul vorbind la telefon.

subscriu

Publicitate

loading...

#6 2010-03-04 19:23:07

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

si eu zic sa ii iei.. acum cat poate vorbi un copil de 14 ani la telefon ?

#7 2010-03-04 19:35:00

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

cum sa nu ii iei....unul roz frumos cu camera ceva mai performant si minunte multe sa vorbeasca cu prietenele...sa vezi ce o sa se bucure. eventual sa ne intrebi de care sa ii iei nu  daca ...

#8 2010-03-04 19:37:26

_Summer_
Platinum member

Alex2 a scris:

Ai fi surprinsa lol

#9 2010-03-04 19:40:06

roxyi
Hero member
Inregistrat: 2007-07-14

_Summer_ a scris:

Alex2 a scris:

Ai fi surprinsa lol

da lol eu stiu multi de 14 ani care vorbesc cu orelel la telefon

#10 2010-03-04 19:44:42

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

yikes  cat s-au mai schimbat copiii astia lol
atunci sa ii ia cu cartela. astfel are control. ii pune o anumita suma lunar si daca o consuma din prima zi, nu mai da telefoane toata luna.

#11 2010-03-04 19:48:40

SoareleMeu
Hero member

Nu merge asa...trebuie sa aiba minunte multe ca sa vorbeasca cu prietenele. Cred ca fata abia astepata sa il foloseasca si nu e corect sa fie restrictionata. Cred ca sunt carteele cosmo care au minunte nationale si in retea sau orange sunt tot asa ...si un telefon care sa si-l doreasca probabil ca a pus ochii pe unul ..o sao bucure foarte mult

#12 2010-03-04 19:48:41

Madalina85
Addicted member

asa zic si eu...ca nu e bine sa aiba abonament ca fiind micuta nu stie sa aibe limite...astfel ar invata ce inseamna sa ai responsabilitati smile

si in legatura cu performanta...sincer...nu inteleg de ce i-ar trebui unui copil un telefon prea performant spranceana

#13 2010-03-04 19:50:41

SoareleMeu
Hero member

De ce nu ar avea un telefon performant? Probabil toate prietenele ei au telefoane care mai de care si crezi ca ea ar vrea un model mai vechi?

#14 2010-03-04 19:52:07

_Summer_
Platinum member

SoareleMeu a scris:

Nu merge asa...trebuie sa aiba minunte multe ca sa vorbeasca cu prietenele. Cred ca fata abia astepata sa il foloseasca si nu e corect sa fie restrictionata. Cred ca sunt carteele cosmo care au minunte nationale si in retea sau orange sunt tot asa ...si un telefon care sa si-l doreasca probabil ca a pus ochii pe unul ..o sao bucure foarte mult

Tu faci misto, acum, nu ?  lol

Ultima oara a fost editat de _Summer_ (2010-03-04 19:52:22)

#15 2010-03-04 19:52:12

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Eu nu cred ca e chiar indicat sa aiba un numar exagerat de minute. E bine sa ii iei telefon, desigur, dar daca va avea foarte multe minute va vorbi mult si inutil. Pentru povesti si altele se poate si intalni cu prietenele nu trebuie sa vorbeasca numai la telefon. Plus ca e la varsta la care trebuie sa aiba activitati constructive nu sa petreaca cu orele vorbind....

#16 2010-03-04 19:55:06

Madalina85
Addicted member

aaa...la tine performant e opusul la "vechi"?

si uite asa copiii ajung sa se intreaca in telefoane si haine care mai scumpe...din pc meu de vedere ar trebui sa se mandreasca cu alte lucruri...sa se intalneasca in parc nu sa stea toata ziua cu telefonul la ureche...recunosc si eu vb foarte mult dar am 20 ani si prin telefon imi rezolv problemele nu stau de vorba cu prietenele mele ...

si in plus tatal isi doreste ca fetita sa nu petreaca prea mult timp cu telefonul in mana, asadar chiar nu e nevoie de un telefon foarte performant tongue

#17 2010-03-04 19:55:33

Madalina85
Addicted member

_Summer_ a scris:

SoareleMeu a scris:

Tu faci misto, acum, nu ?  lol

si mie mi se pare la fel spranceana

#18 2010-03-04 19:55:46

SoareleMeu
Hero member

Eu pe toate adolescentele care le cunosc au telefoane cu minunte si vorbesc cu orele...se intalnesc la cumparaturi si sunt intr-o oarecare competitie...tocmai am cumparat un telefon cadou unui baiat de 14 ani si cred ca a avut unul de craciun dar il vroia pe asta de ziua lui deci nu vad ce e asa ciudat.

#19 2010-03-04 19:56:53

Madalina85
Addicted member

si eu cunosc un copil care se joaca non stop pe calculator si asta nu inseamna ca e ceva normal..........deci daca asta face copilul pe care tu il cunosti nu inseamna ca e ceva corect

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.