homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Divortul

#1 2010-03-09 11:17:23

mrn
Full member
Inregistrat: 2009-12-21

Divortul

buna tuturor  storstark  am si eu cateva intrebari legate de divort.  neutral
dak vrei sa divortezi si cealalta persoana nu vrea trebuie sa astepti pana aceasta se hotaraste, sau se poate face ceva in asa fel incat desi una dintre persoane nu este de acord?
sper k ati inteles intrebare mea si sper k imi puteti da un raspuns  cesafac
multumesc.

Ultima oara a fost editat de mrn (2010-03-09 11:18:06)

Impreuna suntem magnifici..separat insa suntem banali.. hjarta

#2 2010-03-09 11:24:02

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Re: Divortul

Din cate stiu eu, pentru divort trebuie sa existe motive. Motivele astea trebuie probate in instanta (infidelitate, violenta, etc), iar in cazul in care se dovedesc a fi intemeiate, nu este nevoie de acordul celuilalt partener pentru pronuntarea divortului.
Oricum eu nu sunt in domeniu, asa ca mai asteapta pareri.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#3 2010-03-09 11:24:08

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

evident ca nu, bagi actiune si cealalta parte primeste citatie. daca se prezinta bine, daca nu se judeca in lipsa.

ce spui tu se trece drept "comun acord". daca nu e cazul, tre sa fie "din vina" uneia dintre parti. partea care formuleaza cererea tre sa dea si o justificare de ce solicita divortul.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#4 2010-03-09 11:32:20

mrn
Full member

si daca nu are un motiv bine intemeiat? cesafac
deci nu trebuie neaparat si fie si cealalta persoana de acord, nu? se poate divorta si fara acordul ei.

#5 2010-03-09 11:34:48

alinda
Diamond member

Pai mrn, fara motiv intemeiat nu cred ca divorteaza nimeni. Adica i s-a urat cuiva cu binele?
Probabil ca daca motivul ar fi ca cei doi parteneri nu se mai iubesc (si nimic altceva mai grav decat atat), s-ar putea merge pe divortul de comun acord.

Publicitate

loading...

#6 2010-03-09 11:34:58

Alessya_13
Sr. member
De la: in braţele lui :x
Inregistrat: 2009-11-16
Site

mrn, s-a hotarat sa divorteze?

Să nu batjocorim dragostea, cu ea nu se joacă nimeni, iar ea nu se joacă cu nimeni! http://nomoreclouds.wordpress.com

#7 2010-03-09 11:37:13

mrn
Full member

da Alessya_13 s-a hotarat. a zis k pur si simplu nu se mai intelege sub nici o forma cu ea, si m-a sunat zilele trecute sa-mi spuna.
si d.asta va intrebam. k el nu prea stie cum sta treaba.

#8 2010-03-09 11:38:04

katami
Platinum member

alinda a scris:

Pai mrn, fara motiv intemeiat nu cred ca divorteaza nimeni. Adica i s-a urat cuiva cu binele?
Probabil ca daca motivul ar fi ca cei doi parteneri nu se mai iubesc (si nimic altceva mai grav decat atat), s-ar putea merge pe divortul de comun acord.

exact, vestita "incompatibilitate de caracter", motivul nr 1 pt divort in lume....

imi amintesc si eu ceva de povestea ta, sper sa nu confund.... ideea e ca daca EL baga actiunea si EA n-ar vrea, nu stiu cum se justifica... trece el ca solicita desfacerea casatoriei din vina... sa? tre vorbit cu cineva in domeniu, care sa va sfatuiasca in conformitate cu legea...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#9 2010-03-09 11:38:14

Alessya_13
Sr. member
De la: in braţele lui :x
Inregistrat: 2009-11-16
Site

si copilul...ce se va intampla cu el?

Să nu batjocorim dragostea, cu ea nu se joacă nimeni, iar ea nu se joacă cu nimeni! http://nomoreclouds.wordpress.com

#10 2010-03-09 11:41:25

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Mrn... asa am facut eu...

El nu a vrut sa auda de divort, dar eu am depus actele.

Nu s-a prezentat, a plecat din tara si a trebuit sa aduc dovada de la politie cum ca el nu si-a schimbat domiciliul.
Motivul a fost: "nepotrivire de caracter"
acum, daca exista si un copil la mijloc, s-ar putea sa dureze mai mult...

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#11 2010-03-09 11:45:53

mrn
Full member

pai asta ar fii motivul pt kre el vrea sa divorteze de ea! nici nu mai dorm in acelasi pat. el nu mai vorbeste cu ea. si i-a zis k vrea sa divorteze, iar ea i-a zis k poate sa-i aduca actele chiar si maine dar numai dak ii aduce o hartie de la notar prin care spune k nu vrea sa isi mai vada copilul niciodata. lucrul pe care el evident nu il vrea.

#12 2010-03-09 11:51:06

mrn
Full member

love_t dar dak el nu a fost prezent sau dak nu este de acor, automat dureaza mai mult, nu? cesafac

#13 2010-03-09 11:51:47

katami
Platinum member

nu exista asa ceva, mrn. divortul NU presupune decaderea lui din drepturile parintesti. teoretic are aceleasi drepturi ca si ea (practic n-o sa fie chiar asa, e clar ca el va avea mai putin de spus referitor la deciziile cu privire la copil). instanta obliga parintele caruia ii este incredintat copilul sa ii acorde celuilalt drept de vizita/dreptul de a lua copilul la el din cand in cand etc.

dar daca ea nu vrea asa ceva, e posibil ca instanta sa ii reduca drepturile astea la minimul legal... nu stiu exact cat inseamna asta, tre sa va interesati.

si mai tre pusa si pb partajului... ca el are dreptul, daca pleaca, la jumatate din bunurile comune... dar e cam aiurea sa iei jumate de apartament, de ex (in conditiile in care ap e bun comun si tre vandut pt asta) si sa-ti lasi copchilu pe drumuri. la fel cum e aiurea si sa pleci cu palma-n fund si sa lasi totul "copilului", adica fostei.

tre gandit bine la toate aspectele, ca placut nu e, asta e clar.

da, parca daca nu se prezinta tre sa faca recurs de cateva ori, adica se mai intinde. plus ca tre un asistewnt maternal (sau asa ceva) sa viziteze casa ei, sa se asigure ca are conditii bune pt copil etc... daca ea e reticenta, toate astea intarzie procesul. DAR SE POATE.

Ultima oara a fost editat de katami (2010-03-09 11:53:05)

#14 2010-03-09 11:53:07

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu nu inteleg frate oamenii astia care trag in halul asta de o casatorie. Pnm, daca nici macar nu mai dormi in acelasi pat cu respectivul, de ce pnm sa vrei sa mai fii casatorita cu el, sau sa faci scandal si chestii, eventual se ajunge si la taratul copilului prin procese. Mi se pare tare aiurea.

Ultima oara a fost editat de PillBlast (2010-03-09 12:03:30)

#15 2010-03-09 11:53:28

alinda
Diamond member

mrn, eu ma indoiesc de faptul ca un notar si-ar pune stampila pe un astfel de document. Pana la urma, atata timp cat nu se poate dovedi ca el a fost un tata necorespunzator, nicio instanta nu va permite ca el sa fie despartit de copil pentru totdeauna.
Nu-ti cunosc povestea (e prietenul tau presupun), insa cu siguranta ca daca el vrea sa divorteze, va si reusi.

#16 2010-03-09 11:55:07

katami
Platinum member

alinda a scris:

mrn, eu ma indoiesc de faptul ca un notar si-ar pune stampila pe un astfel de document. Pana la urma, atata timp cat nu se poate dovedi ca el a fost un tata necorespunzator, nicio instanta nu va permite ca el sa fie despartit de copil pentru totdeauna.
Nu-ti cunosc povestea (e prietenul tau presupun), insa cu siguranta ca daca el vrea sa divorteze, va si reusi.

exact. iar copilul va purta inclusiv numele lui, chiar daca mama si-l schimba. asa e legea.

#17 2010-03-09 11:58:59

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

PillBlast a scris:

daca nici macar nu melasi pat cu rai dormi in acesprecivul

huh

#18 2010-03-09 11:59:59

mrn
Full member

la treaba cu partajul nu stiu cum va fii. pt k apartamentul unde stau ei este de fapt al parintilor lui. si nu apare pe numele lui. deci ea nu il poate obliga pe el sa aduca acele acte. si exista posibilitatea k cel mic sa ramana la el. mi-a mai zis deasemenea k el trebuie sa-i ofere ei un loc unde sa stea. adik sa-i plateasca un apartament....

#19 2010-03-09 12:04:05

mrn
Full member

ea nu este din bucuresti. si el a zis k se poate sa ramana copilul la ea, deoarece ea nu munceste. nimeni de la ea din familie nu munceste. si autmomat nu ar avea cu ce sa il creasca.

PillBlast crede-ma k dak ai stii toata povestea ai ramane socata de cata lipsa de demnitate are acea fata in ea. toti prietenii pe kre ii are i-au spus sa il lase pt k NU O MAI VREA. eu una nu pot sa-mi dau seama ce este in capul ei.. nustiu

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.