homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Divortul-2

#20 2010-03-09 12:04:08

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Re: Divortul

mrn a scris:

la treaba cu partajul nu stiu cum va fii. pt k apartamentul unde stau ei este de fapt al parintilor lui. si nu apare pe numele lui. deci ea nu il poate obliga pe el sa aduca acele acte. si exista posibilitatea k cel mic sa ramana la el. mi-a mai zis deasemenea k el trebuie sa-i ofere ei un loc unde sa stea. adik sa-i plateasca un apartament....

la apartament ea nu va avea nici un drept din cauza faptului că e pe numele alor lui. dar cu copilul e discutabil, doar ?n cazuri extreme copilul răm?ne cu tatăl (mama a părăsit domiciliul pentru o lungă perioadă fără copil, e o mamă denaturată și poate fi probat cu dovezi ?n instanță, nu trăiește ?ntr-un mediu adecvat creșterii copilului, etc). din păcate, nu cred că prietenul tău va avea mari șanse să răm?nă cu copilul, pentru că instanța dă mereu c?știg de cauză mamei

#21 2010-03-09 12:04:14

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Daca locuinta e pe numele parintilor lui categoric nu intra in masa partajabila. In cazul in care ei doi, in timpul casatoriei, au adus imbunatatiri acelui apartament, ea va avea dreptul la o cota parte din banii pe care i-au investit acolo. dar aici se ia in calcul si contributia majoritara - daca e cazul de asa ceva. Adica daca ea a stat acasa iar el a muncit, desigur ca se va considera ca a investit el banii in aprtament, nu ea.
Din cate stiu eu (stiu lucrurile astea pentru ca niste prieteni buni au divortat recent) el nu este obligat sa-i asigure ei vreo locuinta, ci doar sa plateasca pensie alimentara copilului. Si mi se pare ca daca ea nu lucreaza el trebuie sa-i ofere si ei niste bani pe luna....

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#22 2010-03-09 12:04:47

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

anca90 a scris:

PillBlast a scris:

daca nici macar nu melasi pat cu rai dormi in acesprecivul

huh

Am editat, nu stiu cum de a iesit asta lol Probabil am atins touchpadul de la laptop si s-a dus cursorul aiurea rotfl

#23 2010-03-09 12:09:13

mrn
Full member
Inregistrat: 2009-12-21

ea nu lucreaza. nu a lucrat niciodata. si din pacate, parintii lui i-au spus k dak are de gand sa divorteze, il vor da afara din casa sad X(
ei au o obsesie pt cel mic. iar pe mine cat si pe el ne scoate din mintu lucrul asta. pana la urma copilul este al sau si al ei, nu al parintilor. ei au facut cununia civila, nu parintii.

Impreuna suntem magnifici..separat insa suntem banali.. hjarta

#24 2010-03-09 12:10:57

alinda
Diamond member

Pai mrn, omul pare destul de santajabil, ca sa zic asa. neutral Parintii ii dicteaza sa stea casatorit, nevasta vrea sa-l oblige sa renunte la copil.... Cred ca in primul rand ar trebui sa inceapa sa-si sustina decizia de a divorta in fata tuturor.

Publicitate

loading...

#25 2010-03-09 12:12:07

anabella_n
Hero member

atunci ea nu va beneficia de nimic din ceea ce au agonisit de-a lungul mariajului. măcar să se consoleze cu acest g?nd. iar ai lui, stai liniștită, nu-l vor da afară, sunt părinții lui și nu vor avea sufletul ăsta. ?l sperie probabil, ca să nu divorțeze, dar nu cred că-și vor duce amenințările la capăt

#26 2010-03-09 12:16:14

Monica999
Hero member
Site

Vhiar credeti ca nu ar putea ramane copilul la el daca ar vrea el asta? Daca ea nu are cum sa il intretina, si daca el are serviciu bun, o casa de stat (eventual inchiriaza ceva) chiar nu poate avea custodia? Nu mi se pare corect asa.

#27 2010-03-09 12:16:26

mrn
Full member

el a zis k dak este este decizia lor, va pleca si din casa. dar tot va divorta.  nici eu nu vre k ar avea asa suflet sa-si dea afara din casa propriul copil. dar pana la urma viata e plina de surprize, nu? sad
si pt el conteaza destul de mult ce zic ai lui...dar acum a zis k nu o sa mai tina cont de nimeni, m-am saturat sa-l vad tot timpul necajit si suparat. nici sa mai rada nu stie.. sad chiar aseara mi-a zis k doar gandul k eu il iubesc ii da putere sa treaca peste..

#28 2010-03-09 12:19:31

alinda
Diamond member

mrn, eu zic sa-l sustii, sa-i fii aproape dar sa te feresti sa te amesteci in vreun fel in toata problema asta. Pana la urna e viata lui, familia lui, etc...
Pill, din cate stiu eu, in Romanaia se acorda destul de rar barbatului custodia copilului. Dar asta e deja alta problema, nu cea a lui mrn....

#29 2010-03-09 12:22:11

anabella_n
Hero member

PillBlast a scris:

Vhiar credeti ca nu ar putea ramane copilul la el daca ar vrea el asta? Daca ea nu are cum sa il intretina, si daca el are serviciu bun, o casa de stat (eventual inchiriaza ceva) chiar nu poate avea custodia? Nu mi se pare corect asa.

este foarte posibil ca acel copil să răm?nă la tată, dacă mama nu are venituri stabile și nici locuință. e un amănunt care schimbă complet datele problemei, pt că legea prevede clar că un minor pănă-n 10 ani e ?ncredințat mamei, cu excepția situațiilor ?n care mama nu are posibilitate psihică, materială să ?ntrețină copilul. dupa 10 ani el este ascultat ?n instanță și este posibil să răm?nă la părintele la care vrea el.

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-03-09 12:22:40)

#30 2010-03-09 12:23:18

mrn
Full member

il sustin cat pot de mult si din toata inima. nu vreau sub nici o forma sa il influentez in vreun fel, k pe viitor poate sa-mi scoata ochii sau mai stiu eu ce. cesafac
la problema cu cel mic ar fii sanse 30% sau cam asa cv sa ramana la el.tocmai pt k nu lucreaza si normal nu ar aea cu ce sa il intretina.  oriqm la ce suflet are ea, ma indoiesc k va accepta sa il lase. sad

#31 2010-03-09 12:25:17

Monica999
Hero member
Site

Ce tampenie si leagea asta.

#32 2010-03-09 12:31:26

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

mrn a scris:

il sustin cat pot de mult si din toata inima. nu vreau sub nici o forma sa il influentez in vreun fel, k pe viitor poate sa-mi scoata ochii sau mai stiu eu ce. cesafac
la problema cu cel mic ar fii sanse 30% sau cam asa cv sa ramana la el.tocmai pt k nu lucreaza si normal nu ar aea cu ce sa il intretina.  oriqm la ce suflet are ea, ma indoiesc k va accepta sa il lase. sad

Este vorba despe iubitul tau?

Daca da, e normal sa ii iei apararea, dar sa stii ca nicio mama nu o sa isi lase copilul, indiferent de situatie... o sa intelegi numai atunci cand vei deveni si tu mama smile

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#33 2010-03-09 12:34:16

mrn
Full member

am fost impreuna. dar am preferat sa luam o pauza pana se hotaraste el ce sa faca, astfel incat eu sa nu-l influentez in nici un fel. si am vr sa-i ofer posibilitatea sa se impace si cu sotia sa. dar knd mi-a zis de divort ne-am impacat..........

Ultima oara a fost editat de mrn (2010-03-09 12:37:33)

#34 2010-03-09 12:35:57

mrn
Full member

stiu k nu o sa-si lase copilul. si nu o critic sub nici o forma pt k nici eu nu l-as lasa. doar k mi se pare foarte aiurea faptul k vrea sa-i interzik lui sa-l mai vada.

#35 2010-03-09 12:56:19

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Mda, asta e adevarat... orice s-ar intampla intre ei... el va ramana tatal copilului pt totdeauna si nu ar trebui sa ii interzica sa isi vada copilul... dar ma gandesc ca poate a spus-o si la nervi, stiind ca va urma un divort.

Nu-i asa usor sa treci printr-un divort, mai ales cand e vb de un copil...

Te-ai gandit ca poate ti-a spus de divort, sa vada daca te intorci la el? si astfel sa stie sigur ca daca divorteaza, are pe cineva la care sa se duca ?

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#36 2010-03-09 13:25:51

mrn
Full member

m-am asigurat k nu a zis-o asa... pt k a vorbit cu o prietena pe care o cunsoc si eu si care e avocata. si de la fata aia au aflat mai multi printe care si eu big_smile
la nervi nu a spus-o. pt k asta ii spune mereu knd  el aduce vorba de divort.

#37 2010-03-09 15:44:38

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Parerea mea e ca un divort s-ar putea solutiona mult mai rapid si simplu, economisind timp si bani, atunci cand exista acordul comun al sotilor. Mi se pare absurd sa se incapataneze sa ramana langa un om care clar nu mai simte nimic pentru ea.

Din pacate, de cele mai multe ori instanta acorda copilul mamei, asa cum au zis si fetele mai sus, chiar si atunci cand aceasta are mijloace reduse de crestere si intretinere. Dar daca ea nu are deloc mijloace materiale, ma gandesc ca orice judecator si-ar pune problema cu ce va creste acel copil si ar putea inclina spre acordarea lui tatalui. Dar sunt chestiuni subiective care pot fi apreciate altfel de la judecator la judecator.

Si cat priveste obligatia aceea de intretinere a fostului sot, din cate stiu eu, aceasta exista doar daca sotul care pretinde intretinerea se afla in incapacitate de munca. Daca e apt de munca nu cred ca poate obtine plata vreunei pensii lunare ( cu exceptia pensiei alimentare pentru copil.)

#38 2010-03-09 15:54:34

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

be_happy a scris:

Si cat priveste obligatia aceea de intretinere a fostului sot, din cate stiu eu, aceasta exista doar daca sotul care pretinde intretinerea se afla in incapacitate de munca. Daca e apt de munca nu cred ca poate obtine plata vreunei pensii lunare ( cu exceptia pensiei alimentare pentru copil.)

asa e

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.