homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Infectie urinara recurenta?

#1 2010-03-09 16:45:43

adelaide
New member
Inregistrat: 2009-01-28

Infectie urinara recurenta?

Dupa fiecare menstruatie (deci la intervale ciclice, regulate) fac infectie urinara. Deja din prima zi in care nu mai am menstruatie apare. Am fost la doctor - Nolicin de 2 ori pe zi, timp de 5 zile. Luna urmatoare - aceeasi problema, aceeasi medicatie. De 4 luni o tot tin asa... Mi se pare exagerat ca in fiecare luna dupa ce termin cu menstruatia sa iau Nolicin... ma gandesc ca o sa dezvolt rezistenta la medicament. Ce se poate face? Oare tratamentul e prea scurt? Cum se explica recurenta bolii exact dupa menstruatie? Va multumesc.

#2 2010-03-09 16:47:45

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Infectie urinara recurenta?

Ai facut urocultura si antibiograma ? Asta trebuie sa faci, ca sa vezi exact ce provoaca infectia si la ce antibiotice e sensibil... se poate sa nu (mai) fie sensibil la Nolicin si sa-l iei degeaba

#3 2010-03-09 16:49:59

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Se manifesta ca o infectie urinara comuna, usturimi, urinat des etc ?

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#4 2010-03-10 10:41:09

adelaide
New member
Inregistrat: 2009-01-28

Da, se manifesta ca o infectie urinara obisnuita si inca e sensibila la Nolicin... Am facut antibiograma... Nu stiu ce sa mai fac!

#5 2010-03-10 12:53:23

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

adelaide a scris:

Da, se manifesta ca o infectie urinara obisnuita si inca e sensibila la Nolicin... Am facut antibiograma... Nu stiu ce sa mai fac!

pai si ce ti-a iesit la urocultura?

Publicitate

loading...

#6 2010-04-18 23:01:52

turau adriana
Membru
Inregistrat: 2010-04-18

De citiva ani ma chinui cu infectiile urinare recurente ,in fiecare luna dupa menstruatie .In  uroculturi, iese de fiecare data e. coli ma tratez conform antibiogramei,dupa care fac urocultura de control care iese negativa ,si totus la urmatoarea menstuatie revine .am fost la urolog,nu am nimic .mentionez ca nu sint activa sexual de 14 ani.
Am luat si uro-vaxom 90 de zile nu ma ajutat.
Ce as mai putea face .
Multumesc

#7 2010-04-19 00:41:32

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

turau adriana a scris:

De citiva ani ma chinui cu infectiile urinare recurente ,in fiecare luna dupa menstruatie .In  uroculturi, iese de fiecare data e. coli ma tratez conform antibiogramei,dupa care fac urocultura de control care iese negativa ,si totus la urmatoarea menstuatie revine .am fost la urolog,nu am nimic .mentionez ca nu sint activa sexual de 14 ani.
Am luat si uro-vaxom 90 de zile nu ma ajutat.
Ce as mai putea face .
Multumesc

Cred ca exista urmatoarele posibilitati:
1. Recontaminarea frecventa, de exemplu autocontaminare prin lenjerie nepotrivita, diaree sau constipatie sau alte lucruri asemanatoare.
2. Analize efectuate un pic gresit. Ori din prima efectuate gresit de laborator - destul d eputin probabil, ori - ceea ce e mai posibil - sa faci analiza prea recent dupa ce ai terminat tratamentul si prin urmare cresterea bacteriilor sa fie inhibata, sa para ca infectia s-a rezolvat dar de fapt sa nu fie asa.

Cred ca este indicat sa te vada un medic infectionist, poate stabili mai clar care este cauza infectiei - uneori bacteriile formeaza un biofilm care le inconjoara ca un strat si nu permite patrunderea antibioticulu. De asemenea iti va putea indica un tratament suta la suta adecvat.

Multa sanatate!

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-04-19 00:42:03)

#8 2010-08-02 01:05:32

danieladumitrescu
New member
Inregistrat: 2010-07-16

Am facut infectie urinara si am urmat un tratament de zinnat 7 zile o pastila la 12 ore..toate bune si frumoase cateva zile...am facut candidoza...dupa 7 zile de tratament pentru caandidoza...am taratt-o si p asta iinsa...inca am urinari dese...si f putin dureroase..(mentionez ca simptomele sunt mai putin pronuntate decat prima oara cand am avut infectie urinara) mai am si o senzatie de usturime la contactul sexual...f mica aceasta senzatie...insa deranjanta...De la ce sa fie ..de la candidoza sau infectia urinara? sau facptul ca nu am mai avut contacte sexuale vreo 2 saptamani ?:-? pentru ca imediat dupa terminarea tratamentului pentru candidoza mi-a venit menstruatia...? va rog ajutati-ma.sa fie si la mine o infectie urinara recurenta?

#9 2010-08-02 13:19:37

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

fa urocultura si repeta analiza de secretie. doar asa o sa stii daca te-ai vindecat sau nu.

#10 2010-08-02 13:32:12

danieladumitrescu
New member
Inregistrat: 2010-07-16

merci gargarita:*

#11 2010-08-02 14:34:35

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

pentru putin. sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.