homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sa am incredere in pastile ori nu?

#1 2010-03-10 09:16:55

DreamLife23.'
Membru
Inregistrat: 2010-03-10

Sa am incredere in pastile ori nu?

Mi-am inceput viata sexuala acum jumate de an pt ca vroiam sa fiu sigura de tot.
Folosim prezervativul dar mie mi-e  frica cu el,pentru ca niciodata nu stii ce se poate intampla si sa stai tot timpul cu stresul ca 'daca s-a rupt sau daca nu'  e cel mai aiurea lucru.
Dar mi-e frica si daca iau anticonceptionale.I-am zis dr.ca daca imi prescrie eu iau si prezervativul si antic.A inceput sa rada.
Pe  bune,mi-e frica fetelor.Sunt o tipa inalta si slabuta.Mi-e frica de simptomele pe care le-ar putea avea anticonceptionalele.
Intrebarea mea este:daca sunt folosite corect exista vreun risc?de lasat sa ejaculeze in mine nu am sa-l las tot timpul...
cum sa fac?cum a fost prima data la voi cand v-ati decis sa le luati?

#2 2010-03-10 09:40:01

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Sa am incredere in pastile ori nu?

nu exista niciun risc, daca sunt luate corect. deci poti avea incredere in ele.
este cea mai sigura metoda contraceptiva si da gres doar atunci cand pastilele nu sunt luate corect. il poti lasa sa ejaculeze mereu inauntru, nu exista niciun risc de sarcina.
cu reactiile adverse, e partea a doua neutral. ar trebui sa mergi la o consultatie la planning inainte de a incepe sa le iei, ca sa iti recomande un doctor metoda de contraceptie potrivita pt cazul tau.
nici prezervativele nu sunt atat de nesigure pe cat iti imaginezi tu. eu sunt convinsa ca nu dau gres decat atunci cand nu sunt folosite corect. e drept insa, ca pt a pune un prezervativ corect e nevoie de mai multa atentie, decat pt a lua o pastila la ora potrivita. eu insa am preferat sanatatea in defavoarea comoditatii wink.

#3 2010-03-10 19:34:50

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Eu a trebuit sa le iau in urma unui chist ovarian.

Am luat intai unele care nu mi-au fost bune, dupa care le-am schimbat cu unele care imi sunt perfecte.

Acuma ... de ejaculat in tine sau nu ... Depinde de cum preferati amandoi. El prefera cu prezervativ si eu la fel, pentru ca e mai comod din punctul asta de vedere. Ca senzatie ... iarasi depinde de multi factori - de cat de mult ai chef de el, de sex etc. Trebuie sa zic ca sunt alte senzatii.

Prezervativele nu dau gres decat cand sunt folosite prost. Am avut 2 experiente de acest gen - au alunecat prezervativele in vagin, pentru ca a fost lasat aer si na, aluneca. Am luat pastila de a doua zi si a fost totul ok. Dar eu sunt una din norocoasele careia pastila de a doua zi nu i-a produs nicio dereglare hormonala. Menstruatia mi-a venit tot atunci, etc. Ma rog, am impresia ca eram total in afara perioadei fertile, dar am preferat sa nu risc nici macar 1%.

Ce voiam sa zic cu anticonceptionalele. Cauta un medic (planning sau ginecolog - eu merg pe a doua varianta din motive personale) care sa aiba timp si chef de tine. Pentru ca degeaba este un doctor bun daca nu te informa sau te expediaza cand tu il intrebi ceva. smile

#4 2010-03-10 21:00:40

DreamLife23.'
Membru
Inregistrat: 2010-03-10

De fiecare data folosim prezervativul ma obsedeaza ideea ca nu e pus bine....deci greseli la acest capitol nu am facut doar ca am ajuns sa iau pastila de a doua zi sapt trecuta cand dupa retragere a fost si prezervativul cu lichid si eu...inauntru.Mai mult ca sigur ca era de la mine pt ca nu era spart prez.Si asa am luat pastila de a doua zi.Postinorul.Nu am avut niciun simptom si mi-am dat seama ca era doar obsesia mea.Dar ca sa nu risc,,,,am luat-o.Ca daca nu era obsesia???
Acum astept sa-mi vina menstruatia dupa care ,este evident ca merg la un ginecolog,pt ca fiind si prima data cand le iau antic.trebuie sa  vada care mi se potrivesc,nu le iau dupa capul meu.Oricum Multumesc fetelor de sfat....sa aveti  o seara fain!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.