homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cateva incurajari, va rog

#1 2010-03-12 23:21:01

clarisse
New member
Inregistrat: 2009-05-23

cateva incurajari, va rog

buna, am nevoie de cateva sfaturi, as vrea sa ajunga acest mesaj si la doctoressa, daca se poate, dar orice incurajare e binevenita.
am 29 de ani si am avut rezultatul pap ascus.
dr mi-a spus ca ascus inseamna clasa 3.
ulterior am facut o colposcopie la care rezultatul a fost col cu mica zona rosie perioficiala cu desen mozaicat si fin punctat pe doua mici insule situate pe buza anterioara.
JSC tip 1
zona de transformare - anormala cu doua mici zone fin acetoalbe cu punctarii si mozaic fin pe buza anterioara
zonele descrise sunt slab iod pozitive
concluzie LSIL

D-na dr nu mi-a explicat prea multe decat ca e o leziune precanceroasa, dar nu e ceva grav si ca am hpv.
mi-a spus ca nu imi da niciun tratament, dar ca trebuie sa revin la analize dupa 6 luni. iar daca dupa 2 analize deci dupa 1 an nu dispare, imi va face o rezectie. de asemenea, mi-a pomenit de vaccinul anti hpv, dar nu am zis nimic ptr ca eu stiam ca se face daca nu ai acest virus, iar ea tocmai imi spusese ca il am. dar de unde putea sti ca il am? sa inteleg ca virusul il poti vedea cu o simpla colposcopie, iar analiza mai scumpa este doar sa vezi ce tulpini ai? ce anume indica asta din rezultatul meu, ca as avea hpv?

as vrea sa va mai intreb:
ce inseamna jsc tip 1
ce inseamna slab pozitiv la iod, am citit pe net ca slab pozitiv inseamna ca epiteliul se reface, este adevarat? dr mi-a zis doar ca e posibil sa dispara de la sine, ptr ca pare a fi o ramasita din ceva mai mare.
am mai intrebat-o daca nu se poate agrava in acest timp de 6 luni si mi-a dat de inteles ca nu.
oricum nu inteleg de ce le e asa greu unor dr sa faca un mic efort sa linisteasca un om pe care il vad aproape disperat, ma rog. oricu m cert e ca vorbea ca si cum nu ar fi mare lucru. asta ar trebui sa ma incurajeze, cred.

cat de grav este rezultatul? e posibil sa ai acest rezultat si totusi sa ai ceva mai grav? nici nu pot sa pronunt sau sa scriu. e posibil sau daca era mai grav iesea la pap? am remarcat cuvintul fin (zone fin acetoalbe cu punctarii si mozaic fin ) de doua ori in rezultatul meu si banuiesc ca asta inseamna ca nu e chiar atat de grav?   
am mare nevoie de incurajari ptr ca ma gandesc zi si noapte ca sunt bolnava, efectiv ma obsedeaza, deja ma vad... in cea mai rea situatie si nu pot sa ma mai concentrez la nimic, ma gandesc numai la rau. pur si simplu as vrea sa stiu ca nu e chiar atat de ingrozitor cum mi se pare mie... am planuri, vreau sa am copii.
ce parere aveti?

Ultima oara a fost editat de clarisse (2010-03-12 23:33:34)

#2 2010-03-13 20:37:46

clarisse
New member

Re: cateva incurajari, va rog

multumesc mult, chiar orice vorba buna e binevenita.
sunt cu moralul la pamant. azi am stat in pat toata ziua, parca nu mai am nicio bucurie.

#3 2010-03-14 23:08:45

clarisse
New member

buna, sper ca maine fiind luni poate totusi intra doctoressa sau ma ajuta cineva trimitindu-i linkul meu.
ms mult.

#4 2010-03-16 11:29:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

clarisse a scris:

buna, am nevoie de cateva sfaturi, as vrea sa ajunga acest mesaj si la doctoressa, daca se poate, dar orice incurajare e binevenita.
am 29 de ani si am avut rezultatul pap ascus.
dr mi-a spus ca ascus inseamna clasa 3.
ulterior am facut o colposcopie la care rezultatul a fost col cu mica zona rosie perioficiala cu desen mozaicat si fin punctat pe doua mici insule situate pe buza anterioara.
JSC tip 1
zona de transformare - anormala cu doua mici zone fin acetoalbe cu punctarii si mozaic fin pe buza anterioara
zonele descrise sunt slab iod pozitive
concluzie LSIL

D-na dr nu mi-a explicat prea multe decat ca e o leziune precanceroasa, dar nu e ceva grav si ca am hpv.
mi-a spus ca nu imi da niciun tratament, dar ca trebuie sa revin la analize dupa 6 luni. iar daca dupa 2 analize deci dupa 1 an nu dispare, imi va face o rezectie. de asemenea, mi-a pomenit de vaccinul anti hpv, dar nu am zis nimic ptr ca eu stiam ca se face daca nu ai acest virus, iar ea tocmai imi spusese ca il am. dar de unde putea sti ca il am? sa inteleg ca virusul il poti vedea cu o simpla colposcopie, iar analiza mai scumpa este doar sa vezi ce tulpini ai? ce anume indica asta din rezultatul meu, ca as avea hpv?

as vrea sa va mai intreb:
ce inseamna jsc tip 1
ce inseamna slab pozitiv la iod, am citit pe net ca slab pozitiv inseamna ca epiteliul se reface, este adevarat? dr mi-a zis doar ca e posibil sa dispara de la sine, ptr ca pare a fi o ramasita din ceva mai mare.
am mai intrebat-o daca nu se poate agrava in acest timp de 6 luni si mi-a dat de inteles ca nu.
oricum nu inteleg de ce le e asa greu unor dr sa faca un mic efort sa linisteasca un om pe care il vad aproape disperat, ma rog. oricu m cert e ca vorbea ca si cum nu ar fi mare lucru. asta ar trebui sa ma incurajeze, cred.

cat de grav este rezultatul? e posibil sa ai acest rezultat si totusi sa ai ceva mai grav? nici nu pot sa pronunt sau sa scriu. e posibil sau daca era mai grav iesea la pap? am remarcat cuvintul fin (zone fin acetoalbe cu punctarii si mozaic fin ) de doua ori in rezultatul meu si banuiesc ca asta inseamna ca nu e chiar atat de grav?   
am mare nevoie de incurajari ptr ca ma gandesc zi si noapte ca sunt bolnava, efectiv ma obsedeaza, deja ma vad... in cea mai rea situatie si nu pot sa ma mai concentrez la nimic, ma gandesc numai la rau. pur si simplu as vrea sa stiu ca nu e chiar atat de ingrozitor cum mi se pare mie... am planuri, vreau sa am copii.
ce parere aveti?

la concluzie scrie LSIL...oriunde cauti, asta inseamna ca nici vorba de cancer, deci poti sta linistita.
Putem spune ca ai HPV abea dupa ce faci tipaj...pina atunci putem avea banuieli.
Rezultatul de la colposcopie iarasi spune ca e ok, ceea ce stie si doctorita ta, pentru ca altfel, daca ar avea vreo banuiala ca e ceva grav nu cred ca te-ar putea lasa fara sa intervina si nici nu ar spune ca nu se agraveaza in 6 luni...deci linisteste-te ca nu ai de ce sa disperi.
Evident, presupun ca stii, poti oricind sa mergi sa ceri si o a doua opinie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-03-16 14:32:00

clarisse
New member

multumesc mult!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.