homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cocobacili

#1 2010-03-13 19:24:55

Alirox
Full member
Inregistrat: 2009-05-15

Cocobacili

Va rog explicati-mi si mie ce inseamna cocobacilii si cum se trateaza. Prietenul meu a fost diagnosticat cu asa ceva, insa nu i s-a facut antibiograma si doctorii nu stiu cum sa-l trateze. Are continuu niste intepaturi si ii apar pete rosii pe capul p...sului si mancarimi in cazul in care nu se spala continuu.

#2 2010-03-15 11:40:35

Alirox
Full member

Re: Cocobacili

Nu ma poate ajuta nimeni????
E. coli e cumva cocobacil???

#3 2010-03-15 17:45:26

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Poate fi o infectie Alirox.. De ce nu a facut antibiograma ? Sa o faca.

#4 2010-03-16 11:33:20

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Alirox a scris:

Va rog explicati-mi si mie ce inseamna cocobacilii si cum se trateaza. Prietenul meu a fost diagnosticat cu asa ceva, insa nu i s-a facut antibiograma si doctorii nu stiu cum sa-l trateze. Are continuu niste intepaturi si ii apar pete rosii pe capul p...sului si mancarimi in cazul in care nu se spala continuu.

draga mea, medicii, daca nu stiu cum sa trateze o afectiune, pot sa ceara investigatii suplimentare si asta stiu.
cocobacilii sunt o clasa de microorganisme. doctorii stiu asta si stiu si daca au sau nu nevoie de antibiograma. deci sfatul meu e sa mearga prietenul la medic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-03-16 16:01:10

Alirox
Full member

doctoressa, de 6 luni se plimba pe la diversi medici, care fiecare ii da dupa ureche cate un antibiotic care nu are nici un efect,...sau in cazul in care se simte ceva de la antibiotic este pe o perioada scurta, pe la mijlocul tratamentului simptomele revin, iar cei de la laborator nu scot antibiograma pt flora cocobacilara (n-am inteles de ce). Ma gandeam ca poate nu i s-a vindecat 100% e. coli si ce iese este vreo ramasita, cu toate ca stiu de coli k ar fi un bacil, iar acesti cocobacili cuprind alte grupe.... In fine ... si eu am facut analize de 3 ori si de trei ori mi-au iesit diverse chestii, prima data streptococ saprophitic, apoi stafilococ alb, coli, candida de parca as fi nespalata pamantului si as umbla cu diversi. Sunt si eu oarecum proaspata in domeniu, numai ca ma ocup de dinti si toate astea mi se par complet aiurea, adica si eu si prietenul meu avem grija de curatenia/sanatatea noastra, nu umblam aiurea sa luam diverse boli si din cate ma pricep e cam imposibil ca in trei luni consecutive mie sa-mi iese 3 chestii diferite in situatia in care nici raport sexual n-am avut din cauza tratamentului pe care il urmam amandoi..... Traim un calvar amandoi, viata intima .. aproape daca mai exista, mai vrem sa ne si casatorim sa facem un copil si ne gandim ca din cauza a ceea ce avem nici copilul nu o sa mai vina. grater

Publicitate

loading...

#6 2010-03-17 00:11:49

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Alirox a scris:

doctoressa, de 6 luni se plimba pe la diversi medici, care fiecare ii da dupa ureche cate un antibiotic care nu are nici un efect,...sau in cazul in care se simte ceva de la antibiotic este pe o perioada scurta, pe la mijlocul tratamentului simptomele revin, iar cei de la laborator nu scot antibiograma pt flora cocobacilara (n-am inteles de ce). Ma gandeam ca poate nu i s-a vindecat 100% e. coli si ce iese este vreo ramasita, cu toate ca stiu de coli k ar fi un bacil, iar acesti cocobacili cuprind alte grupe.... In fine ... si eu am facut analize de 3 ori si de trei ori mi-au iesit diverse chestii, prima data streptococ saprophitic, apoi stafilococ alb, coli, candida de parca as fi nespalata pamantului si as umbla cu diversi. Sunt si eu oarecum proaspata in domeniu, numai ca ma ocup de dinti si toate astea mi se par complet aiurea, adica si eu si prietenul meu avem grija de curatenia/sanatatea noastra, nu umblam aiurea sa luam diverse boli si din cate ma pricep e cam imposibil ca in trei luni consecutive mie sa-mi iese 3 chestii diferite in situatia in care nici raport sexual n-am avut din cauza tratamentului pe care il urmam amandoi..... Traim un calvar amandoi, viata intima .. aproape daca mai exista, mai vrem sa ne si casatorim sa facem un copil si ne gandim ca din cauza a ceea ce avem nici copilul nu o sa mai vina. grater

imi cer scuze ca imi dau si eu cu parerea, doctoressa e cea mai in masura probabil sa raspunda la acest mesaj al tau, dar am si eu de punctat niste lucruri:

1. nu cunosc eu personal nici un cocobacil patogen in mod special pentru tractul genito-urinar masculin. eventual klebsiella, dar parca m-as indoi. ceea ce trebuie sa fac prietenul tau este sa nu mai ia antibiotice aiurea de la medici care nu fac antibiograma. trebuie sa faca un examen de secretie uretrala si culturi plus antibiograma. la culturi o sa iasa exact care e problema, cu nume si prenume al bacteriei si atunci o sa stie sigur. iti spun eu de ce nu scot antibiograma, pentru ca nu i-au facut culturile ci doar frotiul si nu au cum fizic sa faca antibiograma. cere culturi, bacterii si fungi. important e si motivul pentru care a ajuns iubitul tau la medic...daca nu are simptome, eu as pune aceasta minima flora cocobacilara pe seama contactelor sexuale de exemplu, nu as considera neaparat ceva patogen, in absenta simptomelor. desi totusi ceva este, pentru ca in mod normal ar trebui sa nu existe deloc germeni la acel nivel.

2. se poate sa iti iasa 3 chestii diferite, pentru ca stafilococul alb de exemplu e pe piele, peste tot si oricum nu se trateaza, saprofiticus ala cred ca tot stafilococ ar fi..in principiu nu sunt chestii grave,  vorba de o autocontaminare, cum e cazul si la coli. intrebarea este de ce ai ajuns sa faci analizele, adica ai avut sau nu simptome?

Raspunsul e foarte simplu si nu e cazul sa traiti un calvar. E o nebunie care are o solutie simpla - sa faceti amandoi examene de secretii uretrala el si vaginala tu plus culturi pentru fungi si bacterii si antibiograma si antifungigrama si sa urmati tratamentul conform cu acestea.

Calmeaza-te, serios ca nu e motiv de suparare asa mare.

#7 2010-03-17 10:31:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

moksha, la subiect ca intotdeauna...
exista simptome, are mincarimi prietenul, inteleg ca la nivelul glandului, intepaturi si pete rosii.
avind in vedere nenumaratele antibiotice despre care vorbesti, mai ca as incepe sa ma gindesc la o candidoza...
oricum insa, daca lucrurile stau cum spui Alirox, atunci parerea mea e sa cautati un laborator bun(Cantacuzino ar fi o solutie) si sa faca, asa cum a zis si moksha cultura pentru de toate(inclusiv fungi) cu determinarea sensibilitatilor la chimioterapice.
Sa tinem insa cont si ca, asa cum tot moksha a zis foarte bine, exista microorganisme care traiesc saprofite in general in buna intelegere cu noi....
si mai ales nu dispera, nimic nu e de nerezolvat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2010-03-24 11:32:14

maxima
New member
Inregistrat: 2009-08-03

Buna.
Sunt noua pe acest forum si ma bucur ca existati.Sunt noua ca interventie , ca de navigat pe forum....am ceva vreme , sperand sa gasesc un raspuns pentru problema mea.

Am citat-o pe Doctoressa , dorind sa ajung la problema mea . Si eu cred ca ajung la disperare. De multa , de prea multa vreme ma chinui sa scap de o infectie vaginala.
La inceput coci gram pozitivi  - streptococ B  f. frecvente colonii - tratament dupa antibiograma - nici un efect . Dupa cateva tratamente ma sfatuieste un alt medic , decat ginecologul sa fac 3 luni moldamin , imediat dupa tratamentul cu antibiotic. Bun .Am facut 4 luni +ovule preparate in farmacie. Nimic schimbat la secretia mea si usturimile mele aceleasi.
Alte analize - coci gram pozitivi - de data aceasta enterococ - tratament cu antibiotic cf antibiograma si ovule preparate - nici o ameliorare.
Alte analize - baciligram negativi - e coli

- coci gram pozivi - probabil anaerobi  , nu se dezvolta in aerobioza

Bun , fac tratament combinat metronidazol + antibiotic pentru e coli , tot nu trece.

Caut un  laborator sa identificam anaerobii sa stim daca mai este nevoie de metronidazol , sa nu-l  mai iau degeaba , ca tot nu a dat rezultat .

Bacili si cocobacili gram negativ (cocobacilii in premiera) / e coli

coci gram pozitivi/ nu se dezvolta in aerobioza , dar nici in mediu anaerob . E posibil asa ceva?

Am sunat la laborator sa intreb cum e posibil sa nu  se dezvolte nimic nici colo , nici colo , iar biologul care mi-a raspuns , m-a ametit atat de tare ca de fapt m-a lasat si mai in ceata decat eram. Mi-a spus ca nu stiu ce bacterii aveau aspect sugestiv de gardnerella , dar ea nu a mentionat nimic in acest sens in buletin , iar gardnerella inteleg ca sunt bacili variabili , iar in buletin nu scria nimic asemanator. .... si totusi acei coci gram pozitvi trebuie sa fie ceva , nu ?

Aceste analize sunt doar o mica parte din multele pe care le/am facut , dar rezultatele cam acestea au fost. Mentionez ca de la inceputul tratamentelor nu am avut relatii neprotejate , asa ca se excude varianta reinfectarii.

Asa, ca daca aveti un sfat pentru mine , va astept cu inima deschisa , nu stiu ce sa mai fac si incotro s-o mai iau.

PS . Am renuntat la ceea ce citasem de la Doctoressa , caci nu puteam trimite mesajul , cred ca greseam undeva.

Ultima oara a fost editat de maxima (2010-03-24 12:32:20)

#9 2010-03-24 18:11:24

moksha
Hero member

Ti-am raspuns si dincolo. in primul rand simptomele tale - usturimea etc nu pot fi explicate printr-o "infectie" cu streptococ de exemplu, in general prin coci gram pozitivi. E destul de rar sa dea simptome violente. In al doilea rand cu atatea tratamente e clar ca ai dezechilibrat un pic lucrurile, asa ca e normal sa apara eventual gardnerella. In al treilea rand sursa de infectare esti chiar tu, germenii migreaza din colon prin manevre diverse, chiar si daca ai diaree de exemplu, deci nu trebuie sa banuiesti o sursa externa.

In ultimul rand, daca au vazut niste coci, dar nu au crescut nici in mediu aerob nici in mediu anaerob, raspunsul este unul singur - nu exista suficiente unitati formatoare de colonii si erau doar niste germeni izolati fara potential patogen, asta e parerea mea.

Pentru a elucida o data pentru totdeauna marele mister smile iti sugerez cu drag sa mergi la cantacuzino, institutul de pe splai - daca esti in bucuresti, o sa primesti un rezultat competent. Pentru simptome e bine sa te mai vada un gineco, sa cauti chlamydia si sa faci o eco.

Ps. ideea cu moldaminul mi se pare relativ neinspirata, 3 luni e totusi cam mult pentru niste amarati de coci despre care nici nu se stie mare lucru.

Sanatate!

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-03-24 18:12:15)

#10 2010-04-16 00:07:59

Alirox
Full member

Revin cu aceeasi problema a prietenului meu, cu intepaturi pe capul p.. si pete rosii. Si-a facut o noua analiza a secretiei uretrale, urocultura, etc, de data asta la SYNEVO....si stupoare....e perfect sanatos, bine.. bacteriurie nepatolgica si ph-ul urinei 5, putin cam acid, avand in vedere ca pana acum era 5,5. In rest nimic anormal. Am crezut ca o ia la bataie pe biata femeie care i-a dat hartiile. Chiar e posibil sa ai niste simptome si totusi sa fii perfect sanatos dupa analizele facute??????????????????

#11 2010-04-16 00:16:18

moksha
Hero member

Alirox a scris:

Revin cu aceeasi problema a prietenului meu, cu intepaturi pe capul p.. si pete rosii. Si-a facut o noua analiza a secretiei uretrale, urocultura, etc, de data asta la SYNEVO....si stupoare....e perfect sanatos, bine.. bacteriurie nepatolgica si ph-ul urinei 5, putin cam acid, avand in vedere ca pana acum era 5,5. In rest nimic anormal. Am crezut ca o ia la bataie pe biata femeie care i-a dat hartiile. Chiar e posibil sa ai niste simptome si totusi sa fii perfect sanatos dupa analizele facute??????????????????

pai mai ramane posibilitatea sa fie ceva viral, de exemplu. sau poate sa fie ceva strict dermatologic. propun sa mearga la un dermatovenerolog daca nu a fost inca, poate va primi mai multe raspunsuri.
sunt sanse sub 1% - asta e parerea mea - sa fie gresite analizele la synevo, e de departe cel mai profesionist laborator din tara, eu asta cred.

#12 2010-07-23 12:08:29

chelest
New member
Inregistrat: 2008-06-01

maxima ce ai mai facut?

#13 2010-07-26 09:27:08

maxima
New member

chelest a scris:

maxima ce ai mai facut?

pai , mai nimic

doar tratamente fara rezultat.

Oscilez, ca rezultat al analizelor , intre enterococ si e-coli.
Din cauza antibioticelor am avut si un inceput usor de candida , dar sper ca am scapat de ea. Astept azi rezultatul de la ultimele analize , pe care nu stiu de ce le mai fac , ca reyultatele sunt mereu aceleasi.
Am luat tot timpul lactobacili si oral si local zilnic , dar fara rezultat . Nu mai stiu ce sa fac .

Deja ma afecteaza psihic problema aceasta.

Ai si tu aceleasi probleme ?

#14 2010-07-27 12:39:05

chelest
New member

da mereu imi apare un streptococ beta si tratamente degeaba,ce  lactobacili  ai luat si cine iti recomanda tratamentele astea cu lactobacili?

#15 2010-07-27 14:27:50

maxima
New member

Si la mine la culturi se dezvolta streptococ , dar dupa 7 zile de antibiotic am facut moldamin vreo 4 luni - 1 pe saptamana si a disparut streptococul B , dar secretia tot modificata a ramas si de atuncii mi iese la cultura  enterecoc sau  e-coli.

Lactobacili am folosit Gynophillus sau Viviflor local . iar oral probiotice de la Cosmofarm sau Jarrodophillus si alternat cu Bioclin.

Medicul ginecolog recomanda lactobacilii dupa tratament antibiotic .

#16 2010-07-27 15:36:11

chelest
New member

deci mie nu mi-a recomandat nici un doctor lactobacili sau tratamente de genul asta,enterococ mi-a iesit dupa un tratament injectabil pt streptococ,din cate am inteles  de la doctorita  ca sa il las acolo netrat ca trece singur si nu inteleg de ce se mai dau antibiograme daca acesti microbi trec singuri ,ma rog...i-as lasa acolo pe microbi daca nu m-ar deranja , acum am facut iar analize si mi-a iesit la loc streptococul  B ,parerea mea e ca daca acesti microbi nu sunt tratati ei se dezvolta nu trec asa din senin si nu inteleg de ce doctorii astia nu ne trateaza sau poate nu  inteleg dar nici nu gasesc raspunsuri ....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.