homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fumatul pasiv+anticonceptionale

#1 2010-03-14 10:41:37

laurette
New member
Inregistrat: 2009-01-03

fumatul pasiv+anticonceptionale

Cat de mult influnenteaza faptul ca stai intr-un mediu in care se fumeaza? Se considera un risc mare pentru cei care iau anticonceptionale?

#2 2010-03-14 11:03:10

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Re: fumatul pasiv+anticonceptionale

nici eu nu m-am gandit la asta si stau la scoala 6-7 ore pe zi intr-un tutun de nedescris. si asa am stat si cand luam ac, dar n-am avut nici o problema, deci nu cred ca exista vreun risc smile

bebe V., soarele si luna

#3 2010-03-14 11:06:52

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

La fel de mult cat te influenteaza si in celelalte aspecte...

#4 2010-03-14 11:08:20

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Jessica_M a scris:

Probabil ar influenţa dacă ai sta ?ntr-un mediu unde tai fumul cu cuţitul.

adica la mine la scoala lol
nu stiu ce sa zic, eu sunt dovada clara ca fumul nu a influentat nimic pt ca n-am avut probleme cand luam ac. mai asteapta si alte pareri!

bebe V., soarele si luna

#5 2010-03-14 11:12:16

AyraBlack
Sr. member

Oricum, fumatul influenteaza AC doar dupa aprox. 35 de ani si nici atunci nu este o regula.

Publicitate

loading...

#6 2010-03-14 11:25:31

AyraBlack
Sr. member

La mine pe prospect scrie ca daca fumez trebuie sa ii spun medicului, ca e posibil sa am nevoie de un control mai atent. Atata tot.

Oricum, daca citesti ultimele studii facute pe contraceptivele de ultima generatie (gen Yasmin, Jeanine), se pare ca nu mai este un pericol sa fumezi, nici dupa varsta de 35 de ani, riscul de tromboza reducandu-se destul de mult.

Din punctul meu de vedere, aici sunt mult mai multi factori decat "a fuma" sau "A nu fuma". Implica si stilul de viata, etc.

#7 2010-03-14 12:33:49

laurette
New member
Inregistrat: 2009-01-03

Am inteles. Am avut probleme cu respiratia si de aceea m-am gandit ca ar putea fi unul din factorii care au cauzat aceasta problema. Va multumesc.

#8 2010-03-14 15:14:33

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

laurette a scris:

Am inteles. Am avut probleme cu respiratia si de aceea m-am gandit ca ar putea fi unul din factorii care au cauzat aceasta problema. Va multumesc.

nu iti face griji, lucrurile nu stau chiar asa. studiile sunt destul de complicate privind fumatul activ versus cel pasiv dar asta pentru afectarea pulmonara. nu iti creste riscul de tromboza, ceea ce pe tine te ingrijoreaza cel mai mult daca te gandesti la anti conceptionale prin a inhala fum...sigur, asta nu e deloc bine dar nu se poate evita. nu trebuie sa iti faci griji prea multe pentru asta, doar sa te feresti totusi cat poti de astfel de situatii cand se taie fumul cu cutitul, prin prisma sanatatii tale in general, nu neaparat privind anti conceptionalele.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.