Informatii referitaore la notari-2
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Re: informatii referitaore la notari
Anabella, dar la ce anume te referi? La faptul ca veniturile care reies din declaratia de avere nu ar fi suficiente pentru cumpararea unui apartament si daca l-ai cumpara s-ar ridica problema de unde ai avea acea suma? Teoretic poti cumpara oricand apartamentul parintilor tai, iar pretul poate fi mai mic decat pretul pietei pentru ca exista relatia de rudenia, important e ca pretul sa nu fie derizoriu si fictiv.
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
Din cate stiu, se poate vinde-cumpara la pretul minim la care apartamentul respectiv este evaluat pe piata... nu stiu sigur daca se poate si mai jos de atat.
be_happy, tare frumos explici. am si eu 2 juristi in familie si imi place sa ii ascult pe diferite spete.
Ultima oara a fost editat de Soleil (2010-03-19 15:20:53)
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
da be_happy la asta mă refeream. dacă apartamentul e evaluat pe piață la 50,000 euro, să zicem, eu nu pot trece ?n contract mai puțin, nu? sau cum se face? mă g?ndesc că atunci n-aș avea cum să justific suma asta pe declarația de avere, pentru că ?mprumut la bancă nu există, salariul n-ar putea să acopere suma asta ?n veci, etc...de asta mă ?ntreb dacă ar trebui făcută donație. tu ce zici?
soleil, mulțumesc și ție pt info
- be_happy
- Platinum member
Sol Din pacate eu nu sunt jurist inca, dar sper sa fiu in curand
Din cate stiu eu nu exista un anumit pret minim sub care sa nu se poata cobora ( poate doar in cazul apartamentelor cumparate prin credit, caz in care un evaluator apreciaza valoarea imobilului). Pretul nu trebuie sa corespunda perfect valorii reale a bunului. Nu stiu acum exact articolul dar stiu ca undeva in Codul civil se spune ca seriozitatea pretului implica si subiectivismul partilor care prin acordul lor de vointa sunt libere sa aprecieze valoarea ce se plateste ca pret. Si imi aduc aminte ca ne zicea o profa ca un pret mai mic se poate justifica prin existenta relatiilor de rudenie. Dar e posibil sa nu fi tinut eu bine minte.
Aaaa si stiu foarte multe persoane care au trecut in contractul de vanzare-cumparare un pret mic ( zic eu mult sub pretul pietei) ca sa plateasca mai putin la notar.
- Soleil
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-01-31
pai da, totul se face in intelegere cu notarul. Annabella, n-ai pentru ce. Tin minte ca am avut noi un caz in familie acum ceva ani si s-a vandut apartamentrul la un pret minim care se putea pe piata - mi se pare ca exista chiar la notari un document cu "preturi de lista" - sa zic asa - pe categorii de apartamente? n-as vrea sa vorbesc in dodii. Eu as zice sa discutati cu mai multi notari, sa vedeti ce variante va dau. Si comisionul lor parca tot 2% a ramas, cum spunea happy. Daca ai de depus declaratie de avere, s-ar putea sa fie mai complicat intr-adevar... adica sa justifici de unde ai avut banii .
"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."Thé à la menthe
- be_happy
- Platinum member
Anabella, dupa parerea mea, depinde si care ar fi suma pe care voi ati vrea sa o treceti ca pret. Pentru ca una ar fi sa-ti vanda parintii tai apartamentul pentru 30 000 de euro, sa zicem ( pret care mie mi s-ar parea serios) si alta ar fi sa il vanda pe 10 000 , suma clar ireala. Trebuie totusi sa nu existe o disproportie prea mare intre valoarea reala a bunului si pretul stabilit.
Oricum, cel mai bine cred ca e sa consulti pe cineva cu experienta, care sa te sfatuiasca corespunzator, pentru ca nu e bine sa se faca greseli cu astfel de probleme.
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
fetelor, oricum mulțumesc mult pentru păreri, o să mai vorbesc și cu diferiți notari, să vedem ce zic
- be_happy
- Platinum member
Bafta!!!
Ultima oara a fost editat de be_happy (2010-03-19 16:17:02)
- Bun_Bun
- Full member
- De la: House of pain
- Inregistrat: 2007-01-06
Buna fetelor,
Am si eu o problema... am cumparat un apartament de la un dezvoltator imobiliar, am perfectat actele la notariat, am platit banutii CASH, chestia asta apare mentionata si in contract, DAR zilele trecute mi-a adus o factura pentru imobil, neinsotita de chitanta. Acum semnul de intrebare.. eu l-am sunat pe dezvoltator sa-i zic ca nu am primit si Chitanta/ BF si el mi-a spus ca Factura a fost emisa doar pentru ca el sa-si scada din contabilitate acest bun si ca o chitanta nu imi este necesara intrucat se mentioneaza in CTR V-C ca pretul integral al imobilului a fost platit.
Ce e de facut? Il mai trag de maneca?
Failure teaches Success!
- giullia19
- Full member
- Inregistrat: 2007-04-26
da. doar cu factura nu poti face dovada platii. iti trebuie si chitanta/bonul fiscal aferanta acesteia.
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
Bun_Bun a scris:Buna fetelor,
Am si eu o problema... am cumparat un apartament de la un dezvoltator imobiliar, am perfectat actele la notariat, am platit banutii CASH, chestia asta apare mentionata si in contract, DAR zilele trecute mi-a adus o factura pentru imobil, neinsotita de chitanta. Acum semnul de intrebare.. eu l-am sunat pe dezvoltator sa-i zic ca nu am primit si Chitanta/ BF si el mi-a spus ca Factura a fost emisa doar pentru ca el sa-si scada din contabilitate acest bun si ca o chitanta nu imi este necesara intrucat se mentioneaza in CTR V-C ca pretul integral al imobilului a fost platit.
Ce e de facut? Il mai trag de maneca?
Eu zic sa scoti de la el toate actele posibile si imposibile, indiferent de ce zice el. Nu e de jucat cu asa ceva
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- ionela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-03-24
factura nu este document de plata, doar chitanta si extrasul bancar. in momentul in are eu tai o factura automat tai si chitanta, ca sa pot spune ca am primit banii.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|