homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am uitat o pastila din ultimele 5

#1 2010-03-21 23:33:04

adanaionescu
New member
Inregistrat: 2008-04-30

am uitat o pastila din ultimele 5

hello

Cred ca am uitat sa iau pastila aseara. spun cred pt ca eu din cate stiu incep joia pastilele si de pe folie lipseste pastila de Miercuri (nu miercurea trecuta, ci ultima miercuri din folie, adica miercurea din sapt aceasta care incepe).

Acum sunt in dubii - au trecut putin peste 24 ore (ieri=sambata la 21:00 trebuia sa o iau)

Ce sa fac? Idei?

PS: aseara (sambata), pe la 9-10 am avut contact (nu a ejaculat inauntru) neutral

merci

PPS: am luat acum pastila de duminica (azi)

PPPS: 1) din ce am mai citit pe aici nu pare a fi o mare problema daca iei 2 pastile intr-o zi. Sa o iau si pe cea de sambata [de ieri]? Si apoi sa cumpar o noua folie si in ultima zi (miercuri) sa iau din noua folie?
         2) are rost sa iau maine "pastila de dupa"?

Nici nu stiu ce si cum sa fac. De acum imi pun 5 reminder-uri ca sa nu mai uit sad

Ultima oara a fost editat de adanaionescu (2010-03-22 00:29:26)

#2 2010-03-22 00:08:29

persifona
Vizitator

Re: am uitat o pastila din ultimele 5

Ia si pastila restanta ACUM! Si incepe o noua folie fara pauza, protejandu-te suplimentar pana inghiti inca 7 pastile, incepand de azi. Contactul de aseara nu e cu risc. Si nu lua pastila de a doua zi

#3 2010-03-22 00:17:05

adanaionescu
New member

am luat-o acum si pe cea de sambata

acum treaba e cu pastila de miercuri  (nu miercurea trecuta, ci ultima miercuri din folie, adica miercurea din sapt aceasta care incepe) care nu stiu daca am luat-o ieri sau alta data...

si cu folia noua cum se procedeaza? de maine sau dupa cele 3 pastile ramase (ma rog, 2 - tinand cont ca miercuri imi lipseste)?

Ultima oara a fost editat de adanaionescu (2010-03-22 00:29:45)

#4 2010-03-22 00:25:44

persifona
Vizitator

Deci sa zicem ca azi termini folia, de maine incepi inca una, din care mai iei pastile macar cat sa faci 7 incepand de azi (sau o poti lua pe toata), asta ca sa fii protejata si in timpul pauzei.
Cu cea de miercuri.. nu stiu cand si daca ai luat-o, dar daca faci cum ti-am zis mai sus, vei fi protejata dupa ce iei 7 pastile, asa ca nu mai conteaza. In afara de contactul de ieri, ai mai avut si altele de miercuri pana aseara?

#5 2010-03-22 00:28:29

adanaionescu
New member

m-am exprimat gresit se pare sad

cand am zis MIERCURI m-am referit la ultima miercuri din folie sad (scuze, e tarziu si sunt putin panicata - sper sa intelegi)

!!! am corectat si mesajul initial pt a nu se mai intelege gresit !!!

Publicitate

loading...

#6 2010-03-22 00:36:48

persifona
Vizitator

A ok, pai nu-ti face griji pt aia, probabil ai luat 2 intr-o zi sau ai inceput folia mai devreme. Fa cum am zis mai sus si o sa fie ok smile

#7 2010-03-22 00:42:35

adanaionescu
New member

persifona a scris:

A ok, pai nu-ti face griji pt aia, probabil ai luat 2 intr-o zi sau ai inceput folia mai devreme. Fa cum am zis mai sus si o sa fie ok smile

mentionam de aia lipsa pt ca ma gandeam ca poate in graba am luat-o pe aceea sambata.

deci daca:

1. nu a terminat in mine sambata seara
si
2. am luat azi si pastila de ieri si cea de azi (cea de ieri la 25 ore dupa) e ok daca fac cum ai zis tu cu foliile?

si zici ca nu am de ce sa imi fac griji cu pastila de dupa...

scuze ca tot insist dar e cam aiurea situatia big_smile (we all know that fear, right?)

merci mult de tot pt tot ce mi-ai zis pana acum  nails

#8 2010-03-22 06:36:12

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

da, fa cum a spus persifona. e ok.

#9 2010-03-24 11:15:09

adanaionescu
New member

ok, acum sa fiu sigura

azi incep folia noua, dar pt cat timp?

din ce am mai citit pe aici (+ ce a zis persifona) am vazut 2 variante:

1. se ia din aceasta folie 7 zile, apoi se continua cu o folie noua, revenind la "programul" normal
2. se ia aceata nou folie integral, cum ar veni fara a mai face acea pauza de 7 zile.

Repet insa o problema - eu stiu ca miercurea (azi) aveam ultima pastila din folie, insa (cum am mai spus si mai sus) am senzatia ca am cam incurcat borcanele pt ca pastila de miercuri (ultima dupa cum stiam eu) nu mai e. Sunt confuza....

#10 2010-03-24 13:01:09

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Cel mai probabil ai luat doua pastile intr-o zi. Ambele variante expuse de tine sunt corecte. Tu o alegi pe cea care iti e mai comoda.

Fericita mamica de Aida Maria!

#11 2010-03-24 15:14:12

adanaionescu
New member

Da, dar daca am luat aiurea (2 in 1 zi) inseamna ca voi lua 8 pastilute? 1 pt ziua de azi (cea "incurcata zilele trecute") si apoi cele 7?

Sau iau direct 7 si apoi folia noua?

Greu mai e cand faci o boacana neutral

#12 2010-03-24 20:20:39

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Iei sapte zile incepand cu cea de azi. Protectia se reinstaleaza dupa sapte pastile luate corect.

Fericita mamica de Aida Maria!

#13 2010-03-26 13:04:54

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

buna! am si o o intrebare: o prietena de-a mea foloseste jeanine si a uitat ultima pastila din folie si s-a luat dupa prostpect:
1 drajeu uitat in a 3-a saptamana:
Puteti alege una din urmatoarele optiuni fara a fi necesare alte precautii contraceptive:
1. Luati drajeul uitat cat mai curand posibil (chiar daca acest lucru inseamna sa luati doua drajeuri odata) si luati
urmatoarele drajeuri la ora obisnuita. Incepeti urmatoarea folie imediat dupa terminarea foliei anterioare,
fara a mai face pauza dintre folii. Este posibil sa nu aveti sangerarea de privatie decat dupa ce terminati si cea de
a doua folie, dar puteti avea mici sangerari in timp ce luati drajeurile.
sau
2. Opriti administrarea drajeurilor din folia inceputa, luati o pauza de 7 zile sau mai putin (de asemenea,
numarati zilele cand nu ati luat drajeurile) si continuati cu urmatoarea folie

ea a ales a doua varianta...a avut deja  contacte sexuale in pauza si de cand a inceput urmatoarea folie eu nu stiu ce sa-i spun...este protejata?
va multumesc!

Ultima oara a fost editat de ciresica_oky_doky (2010-03-26 13:17:42)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#14 2010-03-26 15:01:50

mayra19
Sr. member
Inregistrat: 2009-05-28

cred ca daca a facut asa cum scrie pe prospect atunci nu are de ce sa se ingrijoreze, nu ar putea sa scrie ceva pe prospect si sa nu fie asa..
si eu am patit asa si am urmat prima varianta..

Voi fii mereu lângă tine hjarta La rău şi la bine hjarta Când ai nevoie de mine hjarta

#15 2010-03-26 19:41:57

ciresica_oky_doky
Full member

mai asa zic si eu dar acum nah... smile nu am vrut sami dau cu parerea si pe urma sa fie de rau..pai da k ea sia adus aminte de ea supa vreo 2 zile deci nu am avea rost sa incerce prima varianta

am citit si eu prospectul si dupa ce scrie exact ce am spus si mai sus, scrie "daca ati omis pastila si sangerarea nu apare in primul interval de pauza puteti fi insarcinata"
pai ori trebuie protectie ori nu?

cred ca doctoressa sau fetele mai experimentate ar putea sa ne ajute///

Ultima oara a fost editat de ciresica_oky_doky (2010-03-26 20:51:43)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#16 2010-03-26 22:11:27

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

trebuie protectie !!!! din moment ce nu le iei corect(adica uiti vreuna) evident ca protectia scade...
daca opta pt prima varianta...protectia se reinstala dupa 7 zile...
dar...asa optand pentru a doua....ar fi trebuit sa astepte 7 zile de pauza + 7 zile pana inghite 7 pilule de pe noua folie...

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2010-03-26 22:12:47)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#17 2010-03-27 08:57:45

ciresica_oky_doky
Full member

YoHanna a scris:

trebuie protectie !!!! din moment ce nu le iei corect(adica uiti vreuna) evident ca protectia scade...
daca opta pt prima varianta...protectia se reinstala dupa 7 zile...
dar...asa optand pentru a doua....ar fi trebuit sa astepte 7 zile de pauza + 7 zile pana inghite 7 pilule de pe noua folie...

aham smile si astia cu prospectul lor ce dobitoci...

#18 2010-03-28 15:28:23

adanaionescu
New member

black_dress a scris:

Iei sapte zile incepand cu cea de azi. Protectia se reinstaleaza dupa sapte pastile luate corect.

revenind la problema mea

am facut asa cum mi-a fost sugerat, am inceput o noua folie fara pauza.

Ciclul trebuia sa imi vina aseara (dupa "regula normala") insa inca nu mi-a venit inca. E drept, nu e cine stie ce intarziere, dar ma gandesc ca e posibil sa imi intarzie acum tinand cont ca am inceput sa iau alta folie...

Voi ce ziceti? Cam pe cand "sa il astept" ?  dance

#19 2010-03-28 16:20:31

PiSSiCuTZZa
New member
Inregistrat: 2007-11-29

buna ziua!!iau yasmin d 1 an d zile..si aseara am uitat sa iau pastila..in general eu le iau la ora 20:00..si am luat azi d dimineatza la 8:00..adik fix 12 ore.ar trebuii sa ma protejez suplimentar avand in vedere k e pastila din a 3-a saptamana din folie??..va multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.