homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 5-137

#2585 2010-05-28 08:26:42

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 5

sanca, nota 10 pt stapana  puss

Lucky, contractiile sunt normale - cele nedureroase - pt ca reprezinta exerciutiul uterului pt expulzie. Nu le poti contracara decat prin no-spa (pana la 6 pe zi), hidratarea si sa stai intinsa pe partea stanga (sa se oxigeneze mai bina fatul. Chiar daca sunt normale, ele nu trebuie sa dureze asa ca ai grija: ia no-spa cu inedere.

Blue, progesteronul in orice forma (utrogestan, arefarm) este ok pt ca ajuta la mentinerea sarcinii, la o mai buna evolutie ai ei, fixare etc. Chiar daca nu ai nevoie, daca le ei nu iti fac au. In plus, intravaginal e ok sa iei doza dubla pt ca oricum se absoarbe in proportie de 70%. Pass are dreptate: diferenta intre progesteron luat oral sau vaginal sta in gradul de absorbtie dar si in simptomatologie (luat oral da gust metalic, greturi, somnolenta, stari de voma, dureri de cap etc pe cand luat intravaginal scade secretia, poate da senzatia de usturime la contactul sexual)

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-05-28 08:27:25)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2586 2010-05-28 08:52:06

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Neata buna  happy

Multumesc frumos de raspunsuri, fetele  par

Mi-am pus prima doza de ovule aseara, si o sa continuu asa pana zice doc  smile

Acuma am o alta dilema: doctorita la care am fost pana acum (de 2 ori), e tanara si cam ne-experimentata...  hmm  Eu m-am dus la ea, pentru ca nu am putut obtine programare la alt medic asa de repede... Problema e, ca am auzit de un medic foarte bun, la care au nascut 2 prietene ale mele, si as vrea sa ma duc in continuare la el - am prima programare la el saptamana viitoare. Ce fac cu doctorita asta? Pur si simplu nu ma mai duc?  nustiu

Sunt in dilema, pentru ca nu stiu cum sa fac sa scap de ea elegant...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#2587 2010-05-28 09:01:45

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Neata fetele

Pe mine ma doare spatele in continuare, mi-e si frica, ma gandesc ca ma doare de la burtica...dar gandul tot acolo imi este.
Sanca, felicitari pentru grasunica, bravo!

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2588 2010-05-28 09:24:36

witty_ina
Sr. member

Blue, si eu am patit la fel dar cand eram in 7 luni. Pur si simplu nu m-am mai dus si gata...

Daca medicul tau te are in evidenta cu nr telefon, adresa ceva si cerzi ca te poate contacta... te poti scuza ca te-ai mutat si ca noul medic iti e mai aproape, etc

Andreed, in ce zona te doare spatele? Daca e in zona mijlocului, e de la presiunea burticii asupra coloanei (la mine a facut ravagii de pe la 32 saptamani).INcearca sa prezinti durerile pt ca nici durerile de inceput de travaliu nu pot fi excluse... desi nu cared ca aici e cazul

#2589 2010-05-28 09:25:29

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

neatza fetele.
la noi tot nimic nimic.
maine dim mergem la control.
presupun ca daca sunt semne de venire bblina, o sa cam raminem acolo.
oricum avem bagajelul facut de mult timp.

mii de pupici.
sanca felicitari.

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

Publicitate

loading...

#2590 2010-05-28 09:41:26

Andreed
Addicted member
Site

witty_ina a scris:

Blue, si eu am patit la fel dar cand eram in 7 luni. Pur si simplu nu m-am mai dus si gata...

Daca medicul tau te are in evidenta cu nr telefon, adresa ceva si cerzi ca te poate contacta... te poti scuza ca te-ai mutat si ca noul medic iti e mai aproape, etc

Andreed, in ce zona te doare spatele? Daca e in zona mijlocului, e de la presiunea burticii asupra coloanei (la mine a facut ravagii de pe la 32 saptamani).INcearca sa prezinti durerile pt ca nici durerile de inceput de travaliu nu pot fi excluse... desi nu cared ca aici e cazul

Ina, ma doare cumva jos la noada, putin peste fund dar mai spre mijloc..eu tot timpul inainte de sarcina aveam aceste dureri, m-am mai confruntat cu ele si in sarcina de vreao 2 ori. Sper si eu sa nu fie de travaliu, macar o saptamana

#2591 2010-05-28 09:48:39

witty_ina
Sr. member

Dupa cum le prezinti, sunt aceleasi dureri ca si la mine. Ca sa treaca, imi facea sotul masaj pt ca daca nu o facea, la 2-3 zile abia ma mai ridicam din pat.
Eu si acum am cam ramas cu ele... datorita faptului ca aveam inainte ceva probleme la coloana, plus ca acum am o greutate de silfida  rotfl2 si il mai si ridic pe Luca...o greutate de 7,5 kg big_smile

La travaliu sunt altfel durerile: radiaza spre burtica si am auzit ca pot fi ca niste cutite. Stai linistita ... zic ee... deocamdata

Cand ar trebui sa nasti?

#2592 2010-05-28 09:55:03

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

felicitari sanca.....ptr grasunica....

s=a discutat pe aici de cafea..si eu am baut o cafeluta in sarcina...nu mi s-a interzis asa ceva...
andreea si eu am avut durerile astea de la spate spre finalul sarcinii, oricum nu iti fa probleme, ai trecut de 36 de saptamani esti ca si pregatita de final smile....hai asteptam s ao vedem pe maria....ce ai rezolvat cu socrii? au inteles ca trebuie sa plece?

andu va pupa

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2593 2010-05-28 09:55:44

Andreed
Addicted member
Site

witty_ina a scris:

Dupa cum le prezinti, sunt aceleasi dureri ca si la mine. Ca sa treaca, imi facea sotul masaj pt ca daca nu o facea, la 2-3 zile abia ma mai ridicam din pat.
Eu si acum am cam ramas cu ele... datorita faptului ca aveam inainte ceva probleme la coloana, plus ca acum am o greutate de silfida  rotfl2 si il mai si ridic pe Luca...o greutate de 7,5 kg big_smile

La travaliu sunt altfel durerile: radiaza spre burtica si am auzit ca pot fi ca niste cutite. Stai linistita ... zic ee... deocamdata

Cand ar trebui sa nasti?

In 7 iunie am 38 de saptamani. Dr a zis ca in acea saptamana stabilim data cezarienei. Luni ma duc la control, o sa am 37 de saptamani...Eu vreau sa mai stea sa mai puna in greutate. Oricum sunt cumintica, stau mai mult in casa, nu fac efort..incerc  sa stau cat mai mult in pat sa nu se decalnseze ceva. Multumesc Ina kram  puss

#2594 2010-05-28 10:06:58

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Buna dimineata burtici si mamici! smile
E viiineeeeri si azi puiul meu face 28 de saptamani.
Sanca, felicitari pentru grasunica. smile Se pare ca burticile noastre sunt cam din aceeasi perioada. wink) De abia astept urmatorul control ca sa stiu si eu cat de grasun e puiutul.
Carra...de abia astept minunea!
Blue, schimba medicul daca ai indoieli. E vorba de interesul tau si al puiului tau. Asa ca...fara regrete. wink

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#2595 2010-05-28 10:07:50

Andreed
Addicted member
Site

Ally, nu au venit. Le-a spus Cosmin ca daca nu ajung inainte sa nasc sa vina atunci canbd vom fi noi pregatiti sa primim musafiri. Pupici lui Andu  puss  kram

#2596 2010-05-28 10:13:12

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

multumim fetele!  kram
azi noapte am dormit groaznic. in toiul noptii m-a apucat un carcel de m-am trezit urland. bietu sot a sarit din pat m-a masat putin.. insa si acum ma doare. a fost cumplit. de azi o sa iau magne b6 si sper sa nu mai am asa ceva.

andreed si pe mine ma doare la fel spatele mai ales daca stau mai mult pe scaun ma doare acolo catre noada de vai s-amar. la mine a zis dr ca e de la burtica care modifica pozitia coloanei. ma mai gandesc ca la mine a inceput mai devreme ca am si "avantajul" kg mai multe  chicot  am ajung la aproape 10 in plus! disperat  disperat

blue, si eu am schimbat dr la 18 sapt. pur si simplu nu m-am mai dus. big_smile

aaa mai am ceva sa va povestesc de aseara. trebuia sa ii duc contractul pe care l-am facut cu clinica pe care sa semneze ca e de acord sa ma asiste si isi asuma raspunderea ca va ajunge la nastere. dpn meu e 17 august. s-a uitat si mi-a zis ca intentioneaza sa plece in concediu cam prin 15 august. m-a intrebat cum vreau sa nasc (desi eu ii spusesem- insa la cate paciente are o fi uitat si ea) i-am zis ca cezariana.. si a zis ca rezolvam cumva si vom fi impreuna la nastere.. acum m-am si linistit dar ma si intreb ce-o fi vrut sa zica.

a-ti facut careva testul de toleranta la glucoza? pe mine m-a trimis sa il fac..

Daria Ioana - 06.08.2010

#2597 2010-05-28 10:26:06

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

puss fetele

Asa o sa fac - daca noul doc mi se pare mai profesionist, o sa ma duc numai la el, si nu ma mai duc la doctorita asta. I'm evil  lol

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#2598 2010-05-28 10:53:25

lucky777
Insomniac member

Sanca, si eu am carcei de genul ala in gambe. sad Sar noaptea din pat ca o apucata, de durere. Sunt groaznici. Si culmea e ca-i am chiar in plina cura cu Cal-C-Vita...
Am citit undeva ca apar destul de des in sarcina sad
A, si mai e o metoda de a atenua durerea. Am experimentat-o si eu si functioneaza cat de cat... Deci, cand incepe durerea in gamba, flexezi laba piciorului in sus, inspre fata, ca sa se intinda muschiul gambei.
Testul pt toleranta la glucoza inca nu l-am facut, desi ar cam trebui avand in vedere faptul ca la mine in familie sunt ceva cazuri de diabet. sad Doamne pazeste-ne!
Astept sa termin cura de 10 zile cu Maltofer, pe urma pe cea de 10 zile de Cal-C-Vita si ma prezint la control+analize.

#2599 2010-05-28 10:58:40

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

mie aseara mi-a zis ca de la lipsa de magneziu apar carcei. am mai avut ceva tentative.. insa ca azi noaptea.. inca ma doare grater

Daria Ioana - 06.08.2010

#2600 2010-05-28 11:06:09

Andreed
Addicted member
Site

Si eu am avut parte de carcei dar vad ca acum s-au potolit. Incercati cu Magne B6, ajuta mult. Eu cand incepeau ma si ridicam din pat

#2601 2010-05-28 11:12:51

lucky777
Insomniac member

Sanca... sad Si eu resimt durerea chiar si a doua zi.
Am decis sa mananc mai multe banane pt ca au mult potasiu si ajuta la prevenirea carceilor.

#2602 2010-05-28 11:13:44

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

neata si de la mine

sanca felicitari pt greutatea fetitei, a mea la 28 sapt avea 1170g si la 32 sap 2kg....deci suntem pe aproape...eu sper sa depasim 3 kg , atat imi doresc

si eu m-ai am carcei, unul la 2-3 zile, dar am uitat sa-i zic doctoritei.....

azi ma duc sa-mi iau analizele facute sapt trecute, sper sa iasa ok, ca daca nu am pus-o....

ce cald e si azi, eu noaptea am inceput sa sufar din ce in ce mai rar de caldura, ma trezesc cu parul ud....

9 ani de copilarie ....

#2603 2010-05-28 11:15:44

witty_ina
Sr. member

Andreed, mai este putin si vine Maria! Ce este mai greu aproape ca a trecut ... par

Burtici, carceii sunt legati de o carenta de calciu si magneziu dar atentia ca prea mult calciu nu e deloc ok pt bebe. Mai bine faceti ionii inainte...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.