homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 5-146

#2756 2010-06-01 02:01:42

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 5

Salutare burtici si mamici!

Suntem foarte fericiti: In data de 21 mai a venit pe lume baietelul nostru, Oliver. S-a cam grabit, a sosit  la aproape 36 sapt si a avut 2,470 kg la nastere.
Dar sa va spun povestea: poate va amintiti ca ultima oara eram ingrijorata de niste crampe si scurgeri, iar joi seara va ziceam ca ma simt foarte bine. Ei bine, noaptea la 3 m-am trezit sa merg la toaleta si eram toata uda: mi se rupsesera membranele. M-am dus linistita la baie, m-am epilat, am facut un dus si mi-am facut bagajul, pe care nu apucasem sa il fac. Am fost foarte calma, si eu m-am mirat cat de calma eram lol apoi l-am trezit si pe al meu, care cand si-a dat seama ce se intampla, l-a apucat diareea de emotie lol am plecat la maternitate, unde sar peste pregatirile gen clisma etc. (de care nu imi amintesc deloc cu placere!) Am dat de niste infirmiere comuniste foarte acre si imi venea sa fug! Apoi am fost dusa la monitorizare in sala de travaliu, unde mi s-a facut un control la col care a durut al naibii de tare. Bebe nu era intors la ultimul eco, dar la controlul administrat de o doctorita rezidenta mi s-a spus ca bebe s-a intors. M-am mirat, doctorita a vrut initial sa-mi administreze calciu sa imi declanseze nasterea ca nu aveam contractii puternice. Imi venea sa fug!!! Noroc ca s-a razgandit...DR mea nu era in oras, asa ca a vorbit cu un coleg la telefon si l-a trimis sa ma consulte. Cand l-am vazut  parca l-am vazut pe Dumnezeu, am prins incredere. S-a uitat cu ecograful, si copilul nu era intors, ceea ce se credea ca e capul era de fapt fundul. Atunci diagnosticul a fost clar: pozitie pelviana, facem cezariana! A urmat apoi o noua pregatire de care nu stiam, dezinfectarea burtii si a vaginului, o chestie la fel de neplacuta ca clisma doar ca mai si durea! M-au dus apoi in sala de operatii, anestezista mi-a explicat in detaliu ce o sa se intample. Mi-era o frica...de imi tremurau genunchii, la propriu! Mi-au facut rahii, n-am simtit decat o intepatura si instant picioarele au amortit. Tin minte ca in timpul operatiei DR glumea cu mine si a fost foarte simpatic. Dupa nici 5 min l-am auzit pe baietel cum plangea...a fost un moment care nu se poate descrie in cuvinte! Efectiv nu imi venea sa cred ca acolo in burtica chiar a fost un omulet, al nostru!!!
Din pacate, a avut ceva probleme cu respiratia  si medicul neonatolog a fugit cu el la incubator...abia a doua zi l-am putut vedea, respira singur dar a mai stat inca 2 zile in incubator. Medicii si asistentele de la neonatologie au fost foarte draguti, am fost placut surprinsa! Ne-au tinut insa mai mult caci am facut si icter si mai vroiau sa il tina sub observatie.
De sambata suntem din nou acasa si incercam sa ne obisnuim cu noua noastra viata smile A venit si lapticul dar il scoatem cu pompa caci nu am inca sfarcurile formate si el este inca mic si nu are asa putere. Operatia nu ma mai doare aproape  deloc si imi revin pe zi ce trece.
Tot ce pot sa va zic, dragi burtici si viitoare burtici: este asa faaaaain sa ai un bebe!!! Este cel mai bun si frumos lucru pe care l-am facut vreodata! Va pup pe toate!

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#2757 2010-06-01 02:06:47

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Felicitari Indie, ma bucur pentru voi .. sa fie sanatos, papacios si sa creasca mare ..! Bine ai venit pe lume Oliver  majoreta  majoreta  majoreta

#2758 2010-06-01 07:44:35

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Neata!

Felicitari Indie  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta
Bine ai venit Oliver  majoreta  majoreta  majoreta .Sa fie sanatos, fericit, norocos!

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#2759 2010-06-01 07:57:47

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Neata burtici kram
I-am deschis lui Indie topic la mamici, asteptam sa il mute moderatoarele smile

#2760 2010-06-01 08:04:15

aliy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-11-11

Neatza fetele,

Mamici, La multi ani pt puii vostri, azi de ziua copilului. Sa va aduca numai bucurii!
Sper ca la anul, cat mai multe dintre noi, sa sarbatorim aceasta zi alaturi de puii nostri!

Mamica de Eric Andrei hjarta

Publicitate

loading...

#2761 2010-06-01 08:06:49

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Aliy kram

#2762 2010-06-01 09:01:01

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

La multi ani pt toti bebelusii minunati de pe acest forum!

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

#2763 2010-06-01 09:03:27

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

neatza fetele si la multi ani pt ingerasii nostri!  kram

lili am vazut acum sumele si am facut rapid un calcul. nu garantez ca e cel mai exact insa o sa ai pe luna cam 753 lei + alocatia de 200. l-am facut in mare viteza mai incolo o sa mai verific odata sa nu fi gresit ceva.

Daria Ioana - 06.08.2010

#2764 2010-06-01 09:21:23

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

Neatza, neatza cascat  la multi ani pentru piticii nostri! birthday

Fetele cat a ramas pana la urma...cu cat scade indemnizatia mamei (15% sau 25%)? si din cei 200 ron pt bebe se taie ceva?

Ultima oara a fost editat de dana82 (2010-06-01 09:22:04)

#2765 2010-06-01 09:36:43

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Felicitari Inide! Deci chiar ca am ramas urmatoarea! Ce se intampla cu bebeii astia ca sunt asa grabiti oare?

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2766 2010-06-01 09:42:50

liliana83
Hero member

mersi mult de tot sanca!tu ai facut cu 70%,nu cu 85%,nu?
eu ma asteptam la vreo 6 mil si ceva,insa nu am calculat si cu lunile in care am avut mai mult;sper sa mi le ia in considerare...

Iti multumim,Doamne!

#2767 2010-06-01 09:49:14

aliy
Hero member

dana, cica indemnizatia scade cu 15 %, iar alocatia ramane la fel....

#2768 2010-06-01 09:56:40

dana82
Hero member

aliy a scris:

dana, cica indemnizatia scade cu 15 %, iar alocatia ramane la fel....

Bine macar ca a ramas asa...ca dc tot scad ma bucur macar de raul cel mai putin rau spranceana
Cum esti draga? par  Tu ai fost la 4d? Eu m-am programat pe sapt viitoare chicot Macar 4d sa fac ca restul de analize pt depistarea tot felului de eventuale boli nu am facut...ca mi-a zis dr. ca dc nu renunt la sarcina, in caz ca ar aparea ceva rezultate aiurea, sa nu dau banii degeaba
P.S. vi-am zis ca a nascut o cunostinta care la testul pt sindrom down i-a iesit ca sigur o sa aiba fetitza boala.....si ungurii i-au zis sa renunte la sarcina si la tm  si toti medicii ce au vazut-o i-au zis ca nu fac bine ca nu renunta...si.................. micutza e o frumoasa!!!!!!!!! sanatoasa tun!!!!! smile

#2769 2010-06-01 10:03:22

aliy
Hero member

Dana  puss , sunt bine... lupt sa nu cad in depresie din cauza plictiselii. E greut sa stai in pat, dar una peste alta, important e bebele, care e bine.
Am facut 4d la 14 sapt si mai fac la 23, cand am programata eco morfo trim 2.
E o mare abureala cu testele alea pt sindroame; eu le-am facut ca asa m-a rugat dr (el le cere tuturor pacientelor, probabil din precautie)... pe langa ca sunt asa scumpe, mai pot fi si fals pozitive, resp negative... deci grija facute aiurea.
Au iesit bine... acum doamne ajuta!
Bafta sapt viitoare la eco. Faci si morfo trim 2, nu?

#2770 2010-06-01 10:10:41

dana82
Hero member

Ma bucur ca sunteti bine!!!Lasa ca nu cazi in depresie mai...da noi pt ce suntem aici? ca sa vorbesti cu noi puss
Pai da...morfo fac chicot  da eu mai mult ma duc ca sa o vad mai bine hjarta  si sa-mi dea poza cu ea ca sa-i arat cand creste  cum a stat ea in burtika  chicot  hjarta Eu o sa am 20 de sapt si cateva zile...sau 21 de sapt cat are ea(ca de fiecare data la eco ea e mai mare cu o sapt smile gresunica lu mama hjarta ) Sper ca e ok...ca nu stu exact la cate sapt trebuia sa=mi fac programare

#2771 2010-06-01 10:20:35

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

neata si de la mine

liliana , scuze, dar de ieri dupa ce ti-am scris exemplul ala nu am mai intrat , am fost la o petrecere si am ajuns destul de tarziu aseara si eram rupta de somn, mi se umflasera si picioare ca am stat pe niste sandalele platforma....

pe asta mica o simt destul de jos in dimineata asta, sper sa fie ok.....

offf , meu mai am 2 sapt de serv , deci o sa intru la 36 sapt si 4 zile....cam tarziu, dar sper sa ma ajute mai mult la banuti

sper ca nu intru in criza de timp, cu pregatirile....week-end-ul asta nu puteam aranja nimic, dar de sapt viitoare clar ne apucam de treaba, vreau neaparat sa mai dam un strat de vopsea lavabila in dormitor...apropo e o reclama la tv cu o vopsea lavabila cu ioni de nu stiu care, cu un bebelus, dar am omis cum se numeste....stiti careva?

Ultima oara a fost editat de adinagrig (2010-06-01 10:23:35)

9 ani de copilarie ....

#2772 2010-06-01 10:31:12

aliy
Hero member

Dana, f bine ca e mai maricica ... si eu am primit dvd si poze, ma uit mereu cum misca el manutele  hjarta  hjarta
La inceput mergeam din 2 in 2 sapt la eco smile mi se parea ca la 4 sapt e prea mult; acum m-am calmat un pic ... un pic, ca as merge zi de zi sa-l vad daca s-ar putea, dar sunt asa scumpe eco si incep sa ma gandesc serios sa mai pun de-o parte un banutz.
Sper sa rezist 3 sapt pana la eco morfo smile
ref la morfo, mie dr mi-a zis sa ma programez intre 21 si 24 sapt, si cu toate ca am sunat cand aveam 14 sapt, abia la 23 am gasit.

#2773 2010-06-01 10:57:55

liliana83
Hero member

adina,n-ai de ce sa-ti ceri scuze;oricum ai explicat ff bine si am retinut formula;o sa va mai stresez probabil cand o sa am sigur si suma pe iunie...
eu nu am mai purtat deloc tocuri;am vreo 3 perechi de balerini f comozi pe care-i tot port,desi as mai lua niste tocuri cand iesim pe undeva,dar nu stiu dak as putea...

in leg cu vopseaua,ca si eu sunt interesata,eu am retinut spor cu ioni de argint si kober zertifikat(nu stiu dak se scrie asa)plus-asta e in reclama;eu am si umezeala intr-un colt de care nu mai scap de 3-4 ani de cand s-a vopsit prima data casa...

Iti multumim,Doamne!

#2774 2010-06-01 11:16:41

aliy
Hero member

Fetele help,

Dr ginecolog  mi-a dat  o scrisoare medicala in care se specifica reducerea programului de lucru la 6 ore/zi.
Ce fac cu ea? O duc la angajator pur si simplu? cum se plateste? e vreo procedura anume?
Am fost si la med de familie si nu stia nimic.
Ma gandesc ca poate ati fost vreuna dintre voi  in situatia asta... sau poate cunoasteti pe cineva ...
mersic

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.