Interpretare rezultate
- Adela Fulga
- New member
- Inregistrat: 2009-10-15
Interpretare rezultate
Buna ziua tuturor! Sunt foarte fericita ca in sfarsit am primit rezultate negative la analize. Mai am o mica strangere de inima ... si sper ca ma veti lamuri voi. Am avut candidoza bucala timp de 5 luni si nenumarate tratamente. Acum am rezultat negativ. Am avut in secretie coci de nenumarate ori. Acum am doar bacili Doderline. La cultura de col mi-au iesti in trecut frecvente celule epiteliale plate si frecventi coci gram pozitivi. Tulpina izolata a fost streptococ beta hemolitic grupa B. Acum mi-au iesit doar frecvente celule epiteliale plate si rari coci gram pozitivi. CULTURI NEGATIVE PENTRU GERMENI PATOGENI.
Medicul mi-a zis ca sunt in sfarsit OK pt ca am bacili Doderline iar cocii gram pozitivi sunt rari si fac parte din flora normala. A subliniat ca acele culturi negative spun totul. Acum suflu si in iaurt si va intreb: ce parere aveti ?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Re: Interpretare rezultate
Eu zic ca medicul are dreptate, stai linistita ca nu mai ai nimic
- maxima
- New member
- Inregistrat: 2009-08-03
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
maxima a scris:Si eu ma chinui de multa vreme cu coci gram pozitivi.
dar astia nu sunt aia buni?
- maxima
- New member
anca90 a scris:maxima a scris:Si eu ma chinui de multa vreme cu coci gram pozitivi.
dar astia nu sunt aia buni?
Nu , cei buni sunt bacili gram pozitivi.
Cocii mei au fost ba streptococ B , ba enterococ , ba nu s-au dezvoltat in aerobioza si s-a presupus ca ar fi anaerobi ...
Ultima oara a fost editat de maxima (2010-03-24 14:42:27)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Tratamentul potrivit va fi cel pe care il vei face dupa antibiograma, dupa culturi. Nu o sa functioneze nimic altceva, asta e solutia. Trebuie spus ca practic singurii coci gram pozitivi care exista sunt streptococul, stafilococul si enterococul. Cu greu cred ca a a putut fi vorba de unul anaerob, pentru ca e o situatie rara, e vorba in principiu de peptostreptococi. Plus de asta situatia nu e chiar asa dramatica, nu poti sa scapi permanent de cocii astia din organism - ei traiesc in intestin si la unele persoane chiar e normal sa colonizeze tractul genital, astfel ca nu trebuie sa iei n tratamente, pentru ca o sa iti distrugi pana la urma flora normala si nu o sa fie bine.
In orice caz solutia este antibiograma + cultura.
Sanatate!
- maxima
- New member
Multumesc mult pentru raspuns.
Cred ca nu am scris tot ceea ce trebuia in postarile mele.
Am omis sa scriu ca am ajuns sa fac aceste n analize pentru ca secretia mea este modificata , este urata si de la ea am usturimi si roseata si cred ca si rana de pe col tot de la ea a aparut .
Analize am facut la Medicover , Sanador , Cantacuzino . La toate aceste laboratoare am facut analize complexe , inclusiv Clamydia , Micoplasma si ureaplasma si genotipare HPV . Ceea ce a iesit la culturi a fost , pe rand - streptococ B , enterococ si apoi e coli si iar enterococ si iar ecoli...Tratamentele au fost facute de fiecare data conform antibiogramei . Am facut si eco abdomen inf si transvaginala si PAP si colposcopie , toate ok. Doar rana pe col , care nu poate fi cauterizata din cauza infectiei de care nu scap . Am incercat si la alti doctori decat la cel la care merg de obicei , dar ... nici o rezolvare . Am fost si la profesor , dar... nu i-a dat de capat. Medicii la care am fost eu zic ca sunt OK , sunt medici la care trebuie sa-ti faci programarea cu 3 luni inainte si chiar mi s-a parut ca medicul la care merg de obicei chiar s-a implicat. Toti ceilalti imi spuneau ca e o problema banala . Eu inteleg ca ei considera streptococii si e coli banale , dar pe mine ma deranjeaza fizic si psihic si mai mult . Am folosit si nenumarate flacoane de lactobacili ... nimic .
Am intrebat-o pe Adela de tratamentul ei in ideea de a discuta cu dr. mea despre acesta in cazul in care acel medicament s-ar afla si in antibiograma mea. Nu iau medicamente fara acordul dumneaei.
Multumesc pentru rabdare.
- moksha
- Hero member
maxima a scris:Multumesc mult pentru raspuns.
Cred ca nu am scris tot ceea ce trebuia in postarile mele.
Am omis sa scriu ca am ajuns sa fac aceste n analize pentru ca secretia mea este modificata , este urata si de la ea am usturimi si roseata si cred ca si rana de pe col tot de la ea a aparut .
Analize am facut la Medicover , Sanador , Cantacuzino . La toate aceste laboratoare am facut analize complexe , inclusiv Clamydia , Micoplasma si ureaplasma si genotipare HPV . Ceea ce a iesit la culturi a fost , pe rand - streptococ B , enterococ si apoi e coli si iar enterococ si iar ecoli...Tratamentele au fost facute de fiecare data conform antibiogramei . Am facut si eco abdomen inf si transvaginala si PAP si colposcopie , toate ok. Doar rana pe col , care nu poate fi cauterizata din cauza infectiei de care nu scap . Am incercat si la alti doctori decat la cel la care merg de obicei , dar ... nici o rezolvare . Am fost si la profesor , dar... nu i-a dat de capat. Medicii la care am fost eu zic ca sunt OK , sunt medici la care trebuie sa-ti faci programarea cu 3 luni inainte si chiar mi s-a parut ca medicul la care merg de obicei chiar s-a implicat. Toti ceilalti imi spuneau ca e o problema banala . Eu inteleg ca ei considera streptococii si e coli banale , dar pe mine ma deranjeaza fizic si psihic si mai mult . Am folosit si nenumarate flacoane de lactobacili ... nimic .
Am intrebat-o pe Adela de tratamentul ei in ideea de a discuta cu dr. mea despre acesta in cazul in care acel medicament s-ar afla si in antibiograma mea. Nu iau medicamente fara acordul dumneaei.
Multumesc pentru rabdare.
Cu siguranta e ceva ce le scapa, streptococii si enterococii nu dau simptome asa serioase. Am sa ma gandesc mai bine si am sa iti recomand un doctor.
- Adela Fulga
- New member
- Inregistrat: 2009-10-15
Mi-ar fi greu sa dau un raspuns simplu pentru ca nici eu nu stiu sigur cum am scapat de streptococ. Povestea e lunga, adurat vreo 5 luni de zile. Precizez ca nu sunt din Bucuresti. Tratamentul initial (a fost prima oara cand am avut o problema ginecologica si nu am cerut antibiograma si nici cultura de col, apareau doar in secretie coci) a fost Ciprinol, Metronidazol, Flamexin si ovule Klion. Dupa o luna, Cervugid si apoi Gynie L. Am condimentat tratamentul cu Flucovim si Biotics iar la urmatoarele analize m-am trezit tot cu coci (dar am cerut si cultura de data asta si asa au izolat streptococul beta hemolitic de tip B si la antibiograma a iestit ca era sensibil la ciprofloxacina si deci tratamentul fusese corect) si cu o minunatie de candida bucala desi luasem antifungice la greu. Dupa tratamente repetate cu Diflucan, Nistatina (conform antifungigramei), vitamine pentru imunitate sau diversi lactobacili nu am reusit sa scap de candida (vreo 3 1/2 luni a durat asta). Ma hotarasem sa o atac pe ea prima la sfatul medicului ORL-ist care mi-a spus sa nu mai bag antibiotice o vreme. Intr-un final am decis sa incerc si imunostimulatorul bacterian cu candidina (IBC -10) produs de Cantacuzino. Acesta contine 9 speci de bacterii si antigen dezintegrat de candida (printre bacterii se numara Staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Streptococcus viridans, Streptococcus haemoliticus, Streptococcus pneumoniae, Neisseria catarrhalis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris insa nu si streptococul beta hemolitic). Intre timp, m-am gandit ca daca nu iau antibiotice pentru streptococ sa mai bag o tura de Cervugid ca nu strica. La o luna de la terminarea tratamentului cu IBC-10 am fost din nou la analize si, cum am scris mai sus, am scapat si de streptococ si de candida. Nu stiu daca streptococul (era cu 3 stelute ultima oara) a disparut de la Cervugid, de la IBC-10 sau datorita intaririi sistemului imunitar. Cert este ca acest IBC 10 face minuni si l-as indica si pentru alte tipuri de candidoza sau afectiuni. As mai adauga, precum spunea si moksha, ca nu poti scapa de acesti coci in totalitate pentru ca ei traiesc oricum in organism, precum candida si doar in momentul cand apar dezechilibre in organism sau ale ale florei, apar si problemele. As merge pe o abordare mai larga a acestor probleme, schimbarea stilului de viata (eliminarea stresului si a oboselii pe cat posibil) si o alimentatie sanatoasa (fructe, legume, cereale integrale, iaurt, NU zaharului, cofeinei etc.). Eu mi-am dat seama de greselile pe care le faceam inainte de a ma imbolnavi la capitolele astea si am incercat sa ma schimb (mai ales la capitolul stres care distruge sistemul imunitar). In plus, pe viitor voi lua doar antibiotice injectabile (sper sa nu fie prea curand nevoie) pentru ca sunt mult mai eficiente si nu ataca flora atat de puternic precum cele pe cale orala. Sper sa iti fie de folos si iti doresc multa sanatate!
- amiela
- New member
- Inregistrat: 2008-03-18
Buna ziua,
Mi-am facut analizele anuale si as vrea sa va rog sa ma ajutati cu interpretarea. Am fost la medic cu ele, dar sunt cam nedumerita...
- La Pap test mi-a iesit PAP II cu front inflamatoriu si o Micoza prezenta;
- Secretie vaginala:
- celule epiteliale frecvente; - Leucocite - rare; - Bacili Doderlein - frecventi (asta e de bine? am inteles ca acestia ar trebuie sa fie in flora vaginala in mod normal); - Absente: levuri sau trichomonas.
Dupa secretie pare ca n-am nimic, dar dupa pap test as avea micoza ...
Mi-a prescris 10 zile Cervugid ovule, dr ginecoleg. Mi-e un pic frica sa le iau sa nu-mi produc alte dezechilibre in flora sau sa imi produca gardanella, care am avut-o anul trecut.
PS: prin ce test se poate depista prezenta HPV?
Merci anticipat:)
- maxima
- New member
Moksha si Adela - va multumesc mult pentru raspunsuri , pentru timpul acordat si pentru ajutor.
Am lucrat si eu mult la intarirea sistemului imunitar . Nici nu mai stiu cat imunostim si echinacea am luat. Si la ceea ce mananc sunt cat de cat atenta , iar fructe mananc f multe . Daca la primele tratamente am facut spalaturi vaginale , dupa o vreme am renuntat si la acestea caci am inteles ca nu sunt chiar indicate .
Nu stiu , oare un medic de la infectioase ar fi indicat pentru o astfel de problema ?
Ultima oara a fost editat de maxima (2010-03-26 07:31:16)
- moksha
- Hero member
maxima a scris:Moksha si Adela - va multumesc mult pentru raspunsuri , pentru timpul acordat si pentru ajutor.
Am lucrat si eu mult la intarirea sistemului imunitar . Nici nu mai stiu cat imunostim si echinacea am luat. Si la ceea ce mananc sunt cat de cat atenta , iar fructe mananc f multe . Daca la primele tratamente am facut spalaturi vaginale , dupa o vreme am renuntat si la acestea caci am inteles ca nu sunt chiar indicate .
Nu stiu , oare un medic de la infectioase ar fi indicat pentru o astfel de problema ?
Nu prea cred ca e chiar punctul lor forte partea ginecologica, dar poti incerca, nu strica. E bine ca iti intaresti sistemul imunitar, dar in situatia data nu ajuta, pentru ca ceea ce tu patesti cu infectiile acestea repetate se cheama auto-infectare, pentru ca enterococii, streptococii de grup b si e coli traiesc in colonul tau. Poate porti lenjerie prea stramta, poate ai tulburari de tranzit intestinal, poate folosesti hartia igienica in sens invers, ceva se intampla de patesti asa frecvente recontaminari. Ori analizele nu au fost exacte - ceea ce chiar nu putem spune odata ce le-ai facut la cantacuzino, ori tratamentul nu a obtinut eradicarea lor. Repet, e rau daca ii omoara si pe cei din intestin, o sa te trezesti cu niste probleme digestive destul de neplacute, asa ca ceea ce eu iti recomand e sa cauti un alt ginecolog si sa incerce sa iti rezolve problema dupa o examinare atenta si analize repetate.
Succes!
Ultima oara a fost editat de moksha (2010-03-26 09:43:42)
- maxima
- New member
O noua analiza - sunt si mai nelamurita. Rezultatul arata ca ar fi mai bine dar.... nu prea este .
Ex secretie - Reactie inflamatorie discreta - leucocite - rare polimorfonucleare - cel. epiteliale - frecvente Flora - Doderlein - rara - coci g + in perechi - rari culturi necrescute la 48 h
Culturi col - necrescute la 48 h
Am primit si eu cervucid - hai sa vedem.
Ultima oara a fost editat de maxima (2010-04-01 12:22:14)
- moksha
- Hero member
maxima a scris:O noua analiza - sunt si mai nelamurita. Rezultatul arata ca ar fi mai bine dar.... nu prea este .
Ex secretie - Reactie inflamatorie discreta - leucocite - rare polimorfonucleare - cel. epiteliale - frecvente Flora - Doderlein - rara - coci g + in perechi - rari culturi necrescute la 48 h
Culturi col - necrescute la 48 h
Am primit si eu cervucid - hai sa vedem.
De ce nu prea este bine? Ai simptome sau ...? Analiza e ok.
- maxima
- New member
- moksha
- Hero member
Scuze ca raspund si eu mai tarziu
Teoretic nu e vorba de o infectie, ea ar fi fost depistata, ci e vorba de o inflamatie nespecifica. Cat despre spalaturi chiar nu stiu ce sa zic, stiu ca exista divergente intre diferiti medici. Eu zic sa mai ceri inca o parere de la alt medic in legatura cu situatia ta, e cel mai bine.
Succes!
- pink_butterfly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-08-10
am primit si eu rezultatele logodnicului meu si vad ca unele au iesit in afara limitelor normale...as dori daca se poate sa ma ajutati cu o interpretare daca va pricepeti ( o sa le pun decat pe cele care nu au iesit bine) : la urina - biochimie densitate - 1032 (1015 - 1025) restul au iesit ok la urina
Helicobacter pylori - Anticorpi IgG - 1.83 (<0.9 negativ, >1 pozitiv)
colesterol HDL - 31 (<40 scazut, >60-factor protector)
colesterol total - 240 (<200 - optim, 200-240 - borderline crescut, >240 - crescut)
trigliceride - 246 (<150 - optim, 150-199 - borderline crescut, 200-499 - crescut, >500 -foarte crescut)
colesterol VLDL - 49 (<30)
colesterol LDL - 159 (<100 - optim, 130-159 - borderline crescut, 160-189-crescut, >190 foarte crescut)
adevarul e ca mananca multe prajeli si nu vrea deloc sa renunte...sper sa-l conving de-acum inainte sa manance mai sanatos sunt ingrijoratoare rezultatele? la colesterol inteleg ca e mare si nu e bine, dar la cea de la urina nu stiu ce vrea sa insemne, si nici cea cu helicobacter pylori, adica are bacteria asta sau are anticorpi? nu stiu ce inseamna asta
- moksha
- Hero member
pink_butterfly a scris:am primit si eu rezultatele logodnicului meu si vad ca unele au iesit in afara limitelor normale...as dori daca se poate sa ma ajutati cu o interpretare daca va pricepeti ( o sa le pun decat pe cele care nu au iesit bine) : la urina - biochimie densitate - 1032 (1015 - 1025) restul au iesit ok la urina
Helicobacter pylori - Anticorpi IgG - 1.83 (<0.9 negativ, >1 pozitiv)
colesterol HDL - 31 (<40 scazut, >60-factor protector)
colesterol total - 240 (<200 - optim, 200-240 - borderline crescut, >240 - crescut)
trigliceride - 246 (<150 - optim, 150-199 - borderline crescut, 200-499 - crescut, >500 -foarte crescut)
colesterol VLDL - 49 (<30)
colesterol LDL - 159 (<100 - optim, 130-159 - borderline crescut, 160-189-crescut, >190 foarte crescut)
adevarul e ca mananca multe prajeli si nu vrea deloc sa renunte...sper sa-l conving de-acum inainte sa manance mai sanatos sunt ingrijoratoare rezultatele? la colesterol inteleg ca e mare si nu e bine, dar la cea de la urina nu stiu ce vrea sa insemne, si nici cea cu helicobacter pylori, adica are bacteria asta sau are anticorpi? nu stiu ce inseamna asta
rezultatele sunt ingrijoratoare nu in masura ca e ceva grav acum, dar ca e aproape inacceptabil pentru un tanar (ca presupun ca iubitul tau e tanar) sa aiba asemenea profil lipidic. e clar ca e vorba de o alimentatie total nepotrivita, dar e atat de greu din pacate sa mai poti manca echilibrat astazi.
cu urina nu e o problema, bause poate prea putina apa si prin urmare a iesit mai concentrata, nu e deloc problema. colestrolul hdl e singurul zis bun, care teoretic ne protejeaza vasele de depunerile de grasime, nu e rau daca e scazut, e doar un semn indirect ca restul nu sunt bune, ca practic ele fac o suma - colesterolul total. care e tot asa...maricel. ldl-ul si vldl-ul sunt tot asa, fractiunile periculoase si sunt maricele. iar trigliceridele sunt crescute. e rau, adica nu e periculos acum, dar e neaparat neaparat sa tina un regim fix si unii doctori i-ar da si tratament. sa mearga la medicul de familie sa discute despre situatia lui, daca e si un pic plinut nu e de gluma. pe viitor zic.
despre helicobacter pylori nu putem sti exact. sunt ig g, dar la fel de bine pot sa fie si ig m pozitivi, pentru ca de multe ori nu se scapa de infectie spontan. recomand - functie de simptome si de dorinta - sa faca un ag din materiile fecale pentru siguranta mai mare sau sa faca si ig m-ul, asta e mai nespecific. si pe urma sa vada daca se impune un tratament sau nu. teoretic o sa trebuiasca, pentru ca de multe ori bacteria persista si nu dispare singura. ramane tot asa sa discute cu medicul lui.
sanatate multa!
- pink_butterfly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-08-10
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|