homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari gardnerella

#1 2010-04-01 19:12:22

cristiana21
New member
Inregistrat: 2006-08-15

intrebari gardnerella

buna, am si eu mai multe intrebari legate de gardnerella. stiu ca s-a mai discutat mult pe subiectul asta, dar ca intotdeauna vreau sa fiu sigura ca fac totul cum trebuie  big_smile.
in urma vizitei la ginecolog, am aflat ca am gardnerella si am primit tratament cu fasigin, 2g in total, doza unica si klion ovule, 7 zile, dimineata si seara. mi s-au recomandat si in timpul tratamentului cu klion spalaturi cu galbenele, tot la 2 zile. e ok sa fac spalaturile astea?
daca dupa ce aveam gardnerella deja, am facut si sex oral si anal, ar trebui sa mai iau ceva medicamente in plus? 
pentru partener mi s-a zis sa ia doar fasigin, e suficient atat?
multumesc anticipat  smile

#2 2010-04-01 23:15:20

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: intrebari gardnerella

cristiana21 a scris:

buna, am si eu mai multe intrebari legate de gardnerella. stiu ca s-a mai discutat mult pe subiectul asta, dar ca intotdeauna vreau sa fiu sigura ca fac totul cum trebuie  big_smile.
in urma vizitei la ginecolog, am aflat ca am gardnerella si am primit tratament cu fasigin, 2g in total, doza unica si klion ovule, 7 zile, dimineata si seara. mi s-au recomandat si in timpul tratamentului cu klion spalaturi cu galbenele, tot la 2 zile. e ok sa fac spalaturile astea?
daca dupa ce aveam gardnerella deja, am facut si sex oral si anal, ar trebui sa mai iau ceva medicamente in plus? 
pentru partener mi s-a zis sa ia doar fasigin, e suficient atat?
multumesc anticipat  smile

eu una nu inteleg de ce medicii continua sa recomande fasigin, care e tinidazol, dar nu are legatura cu metronidazolul deloc, care ar fi tratamentul de electie. e o chestiune frecventa printre ginecologi, pe care chiar nu o pricep. oricum...poate stiu ei ceva ce mie imi scapa, eu pana atunci cred ca e o mare confuzie din partea dumnealor intre metronidazol si tinidazol. amandoua sunt active pe gardnerella, dar doar metronidazolul are eficienta foarte buna pe gardnerella. de unde confuzia...nu e prima oara cand aud asta, o fi o chestiune demonstrata de doctorii nostri si netrecuta in carti, probabil functioneaza...
klionul e metronidazol in schimb si iti va face bine pentru gardnerella. cu spalaturile iarasi nu stiu ce sa zic, ca si aici parerile sunt impartite smile parerea mea e ca nu sunt prea eficiente pentru gardnerella.

nu e important ca ai facut sex dupa ce ai aflat ca ai, adica nu schimba tratamentul.

partenerul nu are unde sa puna ovulele smile la fel de bine nu consider ca ar avea de ce sa ia tratament, pentru ca gardnerella e normal sa traiasca in vagin, barbatii nu fac simptome, prin urmare nu se considera de fapt o infectie cu transmitere sexuala.

hai ca te-am zapacit mai mult decat doream...o sa treaca, stai linistita, dar parerea mea e ca nu datorita fasiginului.

sanatate multa!

#3 2010-07-31 21:53:53

gia_nina
New member
Inregistrat: 2010-07-31

Hello,
am mai postat un mesaj dar nu m-am uitat k acel topic avusese ultimul raspuns prin anul 2009...postez si aici in speranta k mi se va raspunde. In urma unei analize a secretie vaginala mi s-a descoperit: rar gardnerella...s-a manifestat in cazul meu printr-o groaznica inflamare a zonei genitale, durere in timpul contactului sexual, o scurgere...ciudata in sensul k mi se parea acida...mirosul nu i-l mai tin minte, oricum era destul de neplacut. Am urmat acest tratament: Diclotard 100 mg(7 zile/1 pe zi); Ospexin 1000 mg (7 zile /2 pe zi), Gynophilus 2 pe zi plus Biotics-ul de rigoare. Mi-a trecut, apparently, dupa ce mi s-a luat urmatoarea lama, la vreo doua luni diferenta, mi-a aparut urmatoarea problema: spori de candida RARI. Am urmat un tratament pentru candida, mi-a venit menstruatia, deci nu pot sa zic daca a functionat tratamentul pentru candida, inca. Partenerul a urmat tratament pentru candida, dar pentru gardnerella nu. Doctorita mea a prescris  pentru partener antibioticele Ampicilina 500 mg timp de 6 zile. Modul de administrare e destul de aiurea pt k se iau din 6 in 6 ore si astfel nu prea poti dormi, lucra klumea...ma intrebam daca nu exista un alt tratament pentru el care sa fie cat de cat mai usor de administrat.

Va multumesc anticipat. Sanatate!

#4 2010-08-01 10:55:37

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

gia_nina nu conteaza cand a fost postat ultimul mesaj la un topic. el se actualizeaza si apare in capul listei cand posteaza cineva...
ai warn pt postare multipla. citeste te rog regulamentul.

#5 2010-08-01 12:43:40

gia_nina
New member

Imi cer scuze...nu stiam asta (ca se actualizeaza)...i'm a noob tongue.....oricum....astept raspunsul vostru.... Multumesc.

Publicitate

loading...

#6 2010-08-02 10:30:46

blue_ellf
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-03

da cum Dumnezeului sa-ti de antibiotic pt candida???? yikes nu sunt doctor dar stiu ca pt candida nu se da antibiotic ci un antimicotic.

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#7 2010-08-02 17:44:00

gia_nina
New member

Dar nu era pentru candida...era pt diagnosticul "rar gardnerella". Pt candida intr-adevar mi-a dat antimicotice....dar pentru rar gardnerella i-a dat partenerului antibioticele respective....si nu stiu ce sa fac....pentru ca nu cred k acesta e cel mai potrivit...dar ce stiu eu...nu-s doctor tongue.

#8 2010-08-03 13:23:59

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

pentru Gardnerella se prescria Doxiciclina intr-o perioada. insa unii medici nu prescriu nimic pentru partener...
ideea e ca daca ia antibioticul, atunci trebuie sa-l ia exact la 6 ore, altfel il ia degeaba. stiu ca nu e chiar comod dar nici nu e un capat de tara sa deschizi ochii noaptea si sa inghiti o pastila pe care ai pus-o seara langa pat.
eu iti pot spune din vasta mea experienta cu Gardnerella ca se prescriu 1000 de tratamente (depinde de la medic la medic: unul da antibiotic, altul nu, unul prescrie Klion, altul ovule preparate, unii cer spalaturi, altii nu - apropo, am observat ca aia cu antibioticele cer si spalaturi lol   ) si ca in ultima instanta o sa realizezi singura ce anume e eficient pentru tine si ce nu...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#9 2011-02-25 00:51:01

lolly
New member
Inregistrat: 2007-01-03

sunt foarte nelamurita in ceea ce mi se intampla...sper sa ma luminati putin
prietenului meu i-au aparut niste pete rosii pe penis care in cateva zile s-au marit si s-au unit,iar secretia era urat mirositoare si ingrosata.A fost la un medic care i-a pus diagnostic doar dupa examen clinic,fara recoltare de secretie, de candidoza.A primit 7 zile de Diflucan si de 2ori pe zi Nizoral crema.Si eu chemata la analize....
Numai ca mie la analiza de secretie mi-a iesit candida albicans absenta, in schimb prezenta Gardnerella.....si am primit reteta pt doza unica de tinizol-si eu si prietenul- si spalaturi cu femigin si klion ovule.....

Acum intrebari:
se poate sa aiba numai el candidoza?stiam ca in mod normal fac fetele si transmit baietilor
cand sa ia tinizol?dupa ce termina diflucanul?asta daca se mai recomanda sa il ia...
ne-am gandit sa-si faca si el analiza de secretie,dar momentan tratamentul ar putea influenta rezultatul?

imi cer scuze pt vorbaraia multa,dar dna doctor la care am fost nu m a lamurit deloc si era foarte repezita si grabita... supa

#10 2011-02-25 01:01:22

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu stiu in ce masura afecteaza ficatul o doza de tinizol peste diflucan, eventual sa intrebati un famacist. sau sa ia tinizolul dupa ce termina diflucanul. apoi sa faca un examen de secretie uretrala la 2 saptamani de la sfarsitul tratamentului. mi se pare mai simplu asa, castigati timp.
iar tu, desigur, faci lama de control la 2 saptamani dupa ce termini tratamentul.
partenerul tau poate merge direct la un laborator care face recoltari si sa faca pe cont propriu analiza, daca medicul lui este adeptul diagnosticelor puse "din ochi"

partenerul tau a raspuns la tratamentul anticandidozic? se vede vreo ameliorare?

#11 2011-02-25 12:00:08

lolly
New member

da,au trecut si petele,s-a imbunatattit  si secretia la el
si tot nu m-am lamurit cum poate sa aiba el candidoza si eu gardnerella?

#12 2011-02-25 12:06:56

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ambele sunt dereglari de flora, nu neaparat bts deci se pot face independent de partener.

#13 2011-02-25 12:25:00

lolly
New member

multumesc frumos pt raspunsuri smile

#14 2011-03-14 19:33:23

darling
New member
Inregistrat: 2008-08-10

O inrebare pt Doctoressa,daca ar putea sa-mi raspunda si ea...am fost la un control ginecologic si dr mi-a spus ca am Gardnerella si mi-a prescris Azytrax 500mg,1 caps/zi,3 zile( Azitromicina) si Cervugid ovule. Mi-a spus ca nu mai este nevoie de analiza secretiei,este suficient controlul( secretia avea un miros specific). Intrebarea mea este daca diagnosticul se poate pune numai pe baza mirosului si aspectului secretiei,fara analiza...si despre tratament,am citit ca se da Metronidazol,nu am gasit nicaieri ca s-ar da Azitromicina. Astept raspunsurile vostre cat mai repede,multumesc!

Ultima oara a fost editat de darling (2011-03-14 19:36:36)

#15 2011-03-14 19:34:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu, in mod normal e nevoie de examen de secretie pentru diagnostic si tratament, eu as merge la alt medic

#16 2011-03-15 09:47:25

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

darling, mai sunt medici care recomanda antibiotice pentru gardnerella. ce-i drept, de azitromicina inca n-am auzit, doxiciclina se recomanda insa frecvent.
si eu as mai consulta un medic si as face intai un examen de secretie

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#17 2011-03-15 11:26:46

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

mie mi-a dat in 2 randuri azitrox

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#18 2011-04-16 15:12:03

Onutza23
Insomniac member
De la: Neamt
Inregistrat: 2007-07-09

eu am facut tratament cu doxiciclina 10 zile pt ureaplasma si 3 zile cu azitromicina pt chlamydia si in urma tratamentului mi-a aparut la lama "relativ gardnerella". deci nu inteleg de ce mi-ar mai da doxiciclina sau azitromicina cand, evident, din cauza ei lor mi-am dereglat flora...

Ultima oara a fost editat de Onutza23 (2011-04-16 15:18:37)

Un vis implinit, o familie fericită! Sunt mămică de fetiță și băiat!  hjartahjartahjarta

#19 2011-06-16 13:57:08

andreeapopa
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-12-26
Site

Buna ziua,am revenit si eu pe aici dupa o absenta mai lunga...am o intrebare...am fost diagnosticata acum un an de zile cu gardnerella si chlamydia,am urmat un tratament foarte lung,nu mai tin minte ce mi-a fost prescris insa nu m-am vindecat deloc,am renuntat sa mai merg la ginecolog,as vrea acum sa urmez un tratament dar care sa functioneze,ati putea va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce si cum trebuie sa iau?Multumesc

I can be sweet,I can be tough,I can be an angel,I can be a bi*ch, I can be your friend or your worst enemy.It depends how you treat me.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.