homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

SUPRADOZA?

#1 2010-04-04 15:29:08

blauefrau
New member
Inregistrat: 2010-04-04

SUPRADOZA?

Va solicit ajutorul pentru ca e prima zi de Pasti si medicul meu nu imi raspunde, si probabil nu va raspunde pana miercuri, iar cu greu am gasit o farmacie deschisa acum unde farmacista nu a stiut cum sa ma sfatuiasca.

Ideea e ca am uitat sa iau doua pastile de YAZ, din prima saptamana a blisterului, in felul urmator: vineri la miezul noptii trebuia sa iau pastila si am uitat-o, sambata a miezul nopti la fel, am constatat abia azi dimineata, cand le-am luat pe amandoua la 11 dimineata. (Deci pastila de sambata teoretic e inca in intervalul ei de 12h.) Duminica asta, la miezul noptii, o sa continuu cu pastila de duminica si tot asa.

Acum problema e ca am avut un contactact sexual luni noapte si conform prospectul YAZ asta presupune ca e posibil sa fiu insarcinata.

Asa ca am luat un Postinor.

Farmacista mi-a spus doar ca Postinorul nu contravine YAZ-ului si sa iau pilule in continuare normal, doar ca trebuie luat la max 72h de la contactul sexual. La mine au trecut 6 zile de la contact dar am calculat ca l-am luat la fix 38 de h de cand trebuia sa iau pastila de vineri, prima pe care am uitat-o.

Doar ca dimineata la 11am am luat deja cele 2 pastile uitate, la 2pm am luat primul postinor, la 12pm o sa iau pilula yaz iar la 2am o sa iau al doilea postinor. Asta inseamna ca fac o supradoza? Ce riscuri implica?

Multumesc mult.

#2 2010-04-04 15:45:13

persifona
Vizitator

Re: SUPRADOZA?

Ai luat Postinorul total aiurea. In primul rand, daca uiti niste pastile, contactele de dinainte NU sunt cu risc! In al doilea rand, Postinor la 6 zile de la contact e o prostie.. pe langa ca n-are ce efect sa mai aiba, te imbuibi de hormoni aiurea. Nu mai lua si a doua pastila, continua yaz-ul normal si ai grija ca de acum incolo sa te protejezi si cu prezervativ pana inghiti 7 pastile de yaz.

#3 2010-04-04 15:57:15

blauefrau
New member

Multumesc mult.

Dar totusi de ce scrie pe prospect ca e riscant si pentru contactele din saptamana ANTERIOARA?

Am mai primit raspunsul tau, dar ma gandesc ca poate Yaz fiind niste pastile noi si diferite de toate celelalte anticonceptionale, au buba asta pt comprimatele din prima linie de blister.

#4 2010-04-04 16:08:08

persifona
Vizitator

Nu stiu sa-ti raspund de ce, dar e regula valabila pt toate, chiar si pt yaz. Sunt diferite ca nr de pastile active si perioada de pauza, dar in rest au aceleasi reguli de administrare.

#5 2010-04-04 19:07:03

blauefrau
New member

Am inceput deja sa am ganduri negative cu sarcini extrauterine si alte nebunii.
Imi dau seama ca nu e bine sa iau cate pastile am luat astazi, dar m-am gandit logic:

-in cazul in care au supravietuit spermatoziozii in interior, si eficacitatea contraceptiei a scazut incepand cu ziua de vineri ora 00:00, ora la care trebuia in mod normal sa-mi iau pastila si am uitat, practic conceptia este posibila din acel moment.

-in felul asta am calculat 38h de la momentul unei posibile conceptii si pana cand am luat primul comprimat de postinor, adica azi, duminica la 14:00.

Poate logica mea nu se aplica, dar tot ce vreau e sa previn sarcina.

Normal, ma intereseaza si la ce sa ma astept dupa aceasta supradoza hormonala.

Multumesc pentru raspunsuri.

Publicitate

loading...

#6 2010-04-04 21:11:08

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

@ persifona: si eu sunt curioasa. Si pe prospectul de la Jeanine scrie ca daca uiti un drajeu in saptamana 1, sa contactezi imediat doctorul ca e posibil sa fii insarcinata daca ai avut contacte in saptamana de dinainte.

Si sunt curioasa de ce anume zic ei asta ...

Oricum, in prospect scrie iar ca daca uiti in drajeu in saptamana 2, il iei cand iti amintesti (peste 12 ore) sau pe ambele odata, si nu ai nevoie de protectie suplimentara.

Pe ce se bazeaza?

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-04-04 21:11:35)

#7 2010-04-05 11:51:22

persifona
Vizitator

Nu stiu, Ayra, ca n-am facut eu prospectele lol eu nu vad logica.

-in cazul in care au supravietuit spermatoziozii in interior, si eficacitatea contraceptiei a scazut incepand cu ziua de vineri ora 00:00, ora la care trebuia in mod normal sa-mi iau pastila si am uitat, practic conceptia este posibila din acel moment.

Pai nu chiar, ca nu uiti pastila si ovulatia se produce instant

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.