|
Nu esti logat.
Menstruatia#1 2010-04-06 14:36:33
MenstruatiaPe mine de obicei ma doare burta inainte de ciclu menstrual cu vreo 4-5 zile.si cand imi vine ma doare cateva ori bune.azi ar trebui sa imi vina.k il am regulat.dar nu stiu de ce imi este frica.eu zic ca daca ma doare burta ca de ciclu,trebuie sa imi vina,chiar daca imi intarzie 1-2 zile nu? ca doar nu ma doare asa aiurea.imi este oleaca frica... in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline #2 2010-04-06 14:58:06
Re: Menstruatiamadyk, organismul nu functioneaza precum un ceas; mai ales daca nu iei anticonceptionale ( cred ca nu iei ), e normal si ok chiar daca nu iti vine menstra fix in aceeasi zi mereu. Dar suspectezi o sarcina, ai avut contacte neprotejate sau de ce iti faci griji ? Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #3 2010-04-06 15:10:02
Re: Menstruatiaam avut relatii sexuale protejate si neprotejate.dar oricum,nu mi-e greata.nu ametesc,nu am pofte de durut burta ma doare,dar in fiecare luna ma ingrijorez.luna trecuta tot asa panicata eram.mi-am facut un test de sarcina si mi-a iesit negativ.seara pe la 9 mi-a venit.nu stiu de ce,dar in fiecare luna ma ingrijorez,mai corect spus,ma stresez.sper sa fie bine.voi ce ziceti?o sa imi vina ciclul,nu-i asa? am luat mai de muuult anticonceptionale cand aveam13-14 ani si din cauza lor organismul meu acum sufera.nu mai am nevoie de anticonceptionale niciodata Ultima oara a fost editat de madyk20 (2010-04-06 15:11:14) in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline #4 2010-04-06 15:20:23
Re: MenstruatiaPai nimeni nu poate spune cu certitudine daca o sa iti vina sau nu, nici tu nu ai cum sa stii asta mai mult decat organismul tau, noi - cu atat mai putin. Da, sunt sanse sa iti vina, daca spui ca te dor ovarele, cel mai probabil asta e cauza, dar eu nu m-as juca asa cu actele astea sexuale neprotejate ... pai nici nu ma mir ca esti stresata, cum sa nu fii ... In momentul in care faci sex neprotejat in mod constient .. iti asumi lucrul asta, stii ca POT sa existe sanse sa ramai insarcinata, iar acum cu siguranta ca stii ca poate iti intarzie pentru ca S-AR PUTEA sa fii insarcinata. Nu spun ca asa e, nu am de unde sa stiu, deocamdata nu te panica, dar cata vreme faci sex neprotejat, trebuie sa recunosti ca sanse TEORETICE, IPOTETICE exista ... Mai multa grija pe viitor ... Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #5 2010-04-06 15:26:56
Re: MenstruatiaCand eram mai mica,mama mea a fost operata.eu fiind pe ciclu,am fugit pana la mama la spital.dupa ce a iesit mama din spital,mie nu imi mai trecea ciclu.ma tinuse 10 zile si nu se mai termina.dupa 14 zile am fost cu mama la medic.si mi-a dat niste pastile.mama nu a vrut sa imi spuna ce pastile sunt.abia dupa 3 ani o aud ca ii spune matusii mele ca din cauza anticonceptionalelor luate aiurea am ajuns sa am 84 de kg in clasa a a8-a.ma dezvoltasem exagerat de mult.de atunci,organismul meu s-a dereglat complet.ciclu dereglat,ma ingras,slabesc,sanii mi-au crescut MUUUULLLTTTT prea mari pentru varsta mea(20).nici mama nu ii are asa.cand vreau sa tin un regim/dieta mai mult de 3 zile nu pot tine.simt ca ma ia cu lesin.mi s-au intamplat multe in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline Publicitateloading...
#6 2010-04-06 15:39:26
Re: MenstruatiaMai, eu nu am cunostinte medicale calificate, dar ma indoiesc profund ca ti s-au intamplat lucrurile astea din cauza anticonceptionalelor. In primul rand, anticonceptionalele in sine NU ingrasa, deci administrarea lor pur si simplu NU produce ingrasare efectiv, ele iti pot provoca pofta de mancare, dar depinde de tine daca o stapanesti sau nu. Si oricum, daca te-ai ingrasa, te-ai ingrasa in timpul administrarii lor si daca s-a intamplat cumva asta ( desi nu mentionezi cat timp le-ai luat ), in momentul in care nu le mai iei, automat ar trebui probabil sa nu mai ai chiar aceeasi pofta de mancare si prin urmare sa slabesti macar putin. Cu sanii, aceeasi chestie. Da, ei pot creste pe perioada administrarii pastilelor, dar revin la forma lor initiala dupa ce nu le-ai mai luat. Gandeste-te ca totusi au trecut 6-7 ani de atunci, pai nu poti pune problemele pe care din pacate le ai pe seama anticonceptionalelor, doar ele nu sunt au efect prelungit ... De exemplu, unul din rolurile pe care le au este reglarea ciclului menstrual; dupa ce nu le mai iei, ciclul tau va fi la fel ca inainte sa incepi sa le iei, deci e aceeasi chestie si cu sanii si cu ingrasarea ... Au efect atata timp cat le iei, nu inca 7 ani de atunci ... Repet, nu am nicio pregatire medicala, dar ma indoiesc profund, de fapt sunt de parere ca e chiar imposibil sa fie anticonceptionalele cauza problemelor tale. Probabil e tot ceva de natura hormonala, dar nu din cauza lor. Ti-a zis asta un medic sau e doar o speculatie de-a ta ? Oricum, daca iti faci un set de analize si discuti cu medicul de la Planning si daca el stabileste ca trecutul tau medical e ok, s-ar putea sa poti sa iei din nou pastile - ceva potrivit pentru tine. Dar na, cum vrei. Insa decat sa nu te protejezi si sa stai cu stres in fiecare luna, poti macar sa incerci. Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-04-06 15:42:39) Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #7 2010-04-06 15:45:39
Re: MenstruatiaImi este cam frica,sincer.Eu am avut o prietena care a patit la fel.tot asa s-a ingrasat si nu a revenit la corpul ei normal decat dupa ce a facut sala+dieta.Imi este cam frica sa iau iar anticonceptionale.Anul trecut,prietenul meu a avut impresia ca si-a dat drumul in mine.mi-a zis imediat si dupa nici 10 minute am luat pastila de a doua zi.de cand am luat acea pastila mi s-a dereglat ciclul.Imi intarziase cam 1 saptamana.Nici numai tin minte cum se chema pastila,vroiam doar sa evit o posibila sarcina.Aveam luni in care imi venea cu 1-2 zile inainte sau mai tarziu.In fiecare luna ma ingrijorez si de fiecare data imi vine.si nu stiu cum sa scap de aceasta teama lunara. in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline #8 2010-04-06 15:56:20
Re: MenstruatiaPostinor ai luat probabil sau Escapelle. Dar sper ca stii ca nu e voie sa abuzezi de aceasta pastila si ca ai voie sa o iei doar de maxim 2 ori pe an. Oricum, daca nu vrei sa iei anticonceptionale, nu lua, nu te obliga nimeni, desi, daca esti sanatoasa, n-ar trebui sa iti faci griji, dar atunci te sfatuiesc sa folositi prezervatuvul ... si uite cum scapi de aceasta teama. Daca nu vreti prezervativ, exista si alte metode contraceptive, anticonceptionalele si prezervativul nu sunt singurele disponibile. Mergi la un cabinet de Planning si discuta cu medicul, spune-i ca nu vrei sa iei pastile si ti se vor oferi mai multe variante ... Exista plasture contraceptiv, exista injectii hormonale cu efect contraceptiv ( desi vad ca nu iti surade ideea de a lua hormoni, mai mult sau mai putin indirect ), exista diafragma ... Informeaza-te, in ziua de azi ai atata posibilitati incat e frustrant sa iti tot faci griji luna de luna ... Sa nu mai zic cat de riscant e sexul neprotejat, desi sunt sigura ca stii si tu asta ... Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-04-06 15:57:06) Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #9 2010-04-06 15:57:39
Re: Menstruatiamadyk pentru mine rezolvarea e prea simpla :PROTEJEAZA-TE mereu cand faci sex. cu prezervativ cu ce vrei ti numai protejeaza-te . nu ti-e mila de tine sa stai cu sufleteul la gura in fiecare luna? si daca ai sa ramai intr-o luna ce-ai sa faci? daca ai un fix pe anticonceptionale sunt multe alte metode pe care le puteti folosi. Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani + Offline #10 2010-04-06 16:01:20
Re: Menstruatiapostinor am luat.erau 2pastile 55 de lei parca.si mi-a zis ca a 2-a pastila sa o iau exact la 12 ore dupa ce am luat prima pastila.stiu ca nu am voie sa iau mai mult de 2ori pe an.asta s-a intamplat acum un an si oleaca.o singura data am luat.cred ca ma voi duce la un planning.cu diafragma parca ar fi mai simplu.dar cel mai bn vb cu cineva care cunoaste.numai vreau pastile,pentru ca deja iau 56 de pastile pe saptamana si nu mai vreau si altele ca mi-e greatza de pastile Ultima oara a fost editat de madyk20 (2010-04-06 16:02:44) in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline #11 2010-04-06 16:04:25
Re: MenstruatiaOh, te cred, imi pare rau Nu-ti ramane de facut decat sa te protejezi si da, sa mergi la Planning, sa vorbesti deschis, sa spui ce vrei si ce nu vrei. Bafta ! Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-04-06 16:04:48) Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #12 2010-04-06 16:06:55
Re: Menstruatianu mint cand spun ca iau 56 de pastile pe saptamana.eu am gastrita ulceroasa si iau in fiecare zi cate 8 pastile.de acum protectia este cea mai importanta.cand o sa vreau un bebe atunci o fac fara dar pana atunci mai este.multumesc de sfaturi kdeea in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline #13 2010-04-06 16:09:43
Re: MenstruatiaTe cred, mi-am dat seama ca ai spus un numar prea exact Imi pare tare rau. Pentru putin Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ? Offline #14 2010-04-06 18:56:26
Re: MenstruatiaAsta este.oricum,burta continua sa ma doara si mananc mult.asa patesc de fiecare data inainte sa imi vina ciclu. in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline #15 2010-04-07 10:43:12
Re: Menstruatiafaptul ca tin un tratament pentru gastrita ulceroasa(venter,sab simplex si epirax) poate avea vreo legatura cu intarzierea menstruatiei??deja mi-a intarziat aproape o zi. in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline #16 2010-04-07 10:51:11
Re: Menstruatianu, n-ar trebui sa aiba legatura Offline #17 2010-04-07 11:01:33
Re: Menstruatiasi in afara de stres,din ce motiv imi poate intarzia?dureri de burta am,pofta de mancare asa si asa,imi simt sanii sensibili ca de fiecare data,dar nu imi vine.si sunt asa stresata in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline #18 2010-04-07 11:02:29
Re: Menstruatiapai tu ar trebui sa stii, iti vine regulat de obicei ? ai avut contacte neprotejate ? Offline #19 2010-04-07 11:06:12
Re: Menstruatiapai nu imi vine tot timpul regulat.am avut contacte si protejate si neprotejate.dar daca era sa fiu Doamne fereste insarcinata nu mai aveam simptomele de ciclu,nu??Deja durerea de burta se accentueaza din ce in ce mai tare si cand ma duc la baie se vede pe servetel oleaca inchis la culoare.eu cred ca din cauza ca ma stresez prea tare imi vine mai greu Ultima oara a fost editat de madyk20 (2010-04-07 11:28:47) in viata trebuie sa lupti ca sa reusesti ce iti propui Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|