|
Nu esti logat.
Endometru ecodens#1 2010-04-07 10:52:51
Endometru ecodensBuna. Am urmatoarea nelamurire. De cateva luni umblu la medic pt. tratamente, monitorizarea ovulatiei etc. Initial mi-am facut toate analizele horm. si imunologige, in urma careia a fost stabilita insuficienta fazei luteale, hipogonadism hipogonadotrop (nu prea inteleg inca notiunea), imunologic e ok. Din prima consultatie a gasit o zona hiperecogena pe OD de 12/12mm, pe care nu mi-a explicat ce poate fi sau din ce cauza, sau nu a vrut, el stie si endometru ecodens... I-am cerut parerea pt. cateva tratamente pt. obtinerea unei sarcini, avand infertilitate secundara. Am inceput stimularea ovarelor si ovulatiei cu Duphaston si Clostilbegyt, 2 luni, apoi cu Femoston 2/10, Clost. si Duph. in complementare cu Choragon (dupa care m-am simtit f. rau). Asta a fost in febr. ac. In martie gaseste acea zona hiperecogena in marimile de mai sus, endometru ecodens, metroragie (ciclu mai lung de 15 zile), acum luam numai Femoston partea II-a, cand nici dupa 17 zile nu mi s-a oprit sangerarea, am decis sa schimb la Duphaston. ( Eu am inteles din analize ca estrogenii sunt in limite normale (sau nu?): estradiol II= 110,92 pg/ml in ziua a 14-a). Ci sa vezi ca mi s-a oprit. Acum in aprilie, fara orice medicatie pt. stimularea ovulatiei sau substitutie hormonala, trebuia sa ma prezint la control si gaseste endometru estrogenizat bine 9,7mm si chist pe OD de 4 cm. Acum ce ma intereseaza este faptul ca o zona hiperecogena monitorizata de 5 luni nu ar trebui sa duca cu gandul ca defapt este un chist? pe mine poate ca nu, dar sa taca si medicul, nu mi se pare corect. Iar evolutia endometrului care ar fi: ecodens, estrogenizat bine. Ce insemna asta? E drumul cel bun spre endometrioza? Offline #2 2010-04-13 14:19:24
Re: Endometru ecodensBuna. Imi raspunde si mie cineva? Un chist e chist din prima sau nu se recunoaste doar o zona hiperecogena? Endometru ecodens sau estrogenizat tare in ziua a 12-14 dupa mestra este normala? Ce alte afectiuni poate induce? Va multumesc. Offline #3 2010-05-05 09:06:28
Re: Endometru ecodensBuna! Vad ( dupa numarul afisarilor) ca sunt si altele cu probleme asemanatoare. Dar v-as ruga sa-mi raspundeti si mie ce poate ascunde o 'zona hiperecogena' la ovare? Daca endometrioza poate fi depistata la ecovaginal in faza incipienta? Va multumesc Offline #4 2010-05-05 09:09:17
Re: Endometru ecodensLas link doctoressei. Fericita mamica de Aida Maria! Offline #5 2010-05-05 16:05:46
Re: Endometru ecodens
Si eu am fost operata de endometrioza, dar ce ai scris tu acolo mi se pare cam prea complicat ca sa inteleg Offline Publicitateloading...
#6 2010-05-06 19:16:38
ecografia se interpreteaza in ansamblul ei(nicidecum pe bucati) precum si in context clinic. Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #7 2010-05-07 19:32:04
endometrioza, prin definitie, e un tesut endometrial aflat in afara uterului(deci endometrul tau ecodent nu inseamna endometrioza) Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|