homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalul ... potrivit.

#1 2010-04-08 12:01:43

Necunoscuta100
New member
Inregistrat: 2010-02-09

Anticonceptionalul ... potrivit.

Salutare !!

In urma unui contact sexual protejat (prezervativ ) acesta din urma a ramas in vagin. L-am scos si preventiv, la 15 ore de la contact am administat pilula de a doua zi, conform prospectului . Am avut sangerari cateva zile, insa, ciclul menstrual nu a existat in urmatoarele 2 luni.  Testele de sarcina au iesit negative, dar pentru siguranta mea, am mers la un control ginecologic.  Medicul mi-a confirmat ca nu sunt insarcinata, mi-a facut test si ecografie vaginala. M-a diagnosticat cu amenoree secundara si ovare plichistice si marite.

Iata ce scrie pe buletinul echografic:

Uter in antiversie flexi: 53/35 mm, centru regulat, endostructura omogena hipoediogena, endometrul schitat. ( sper ca am scris corect termenii, e mai greu de inteles )

Colul uterin : 15 mm
Ovarul drept: 37/17 mm polichistic
Ovarul stang : 35/21mm polichistic.

Medicul mi-a prescris tratament cu Duphaston 10 zile pentru a-mi veni ciclul menstrual, ceea ce s-a si intamplat si mi a zis sa incep sa iau anticonceptionale, Diane35. Am luat primele 2 pastile dar m-am simtit rau de la ele. Ma mira cum de mi le-a recomandat cand, eu am multe din contraindicatiile de administrare ale acestui medicament: Sunt supraponderala, am varice, sunt diagnosticata cu amenoree secundara...

Intrebarea mea este Doctoressa, ce anticonceptionale as putea lua avand in vedere problemele mele??

Multumesc anticipat !

#2 2010-04-08 12:22:34

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Anticonceptionalul ... potrivit.

inainte de postinor ai avut cicluri regulate?

#3 2010-04-08 12:25:40

Necunoscuta100
New member

Da, am avut. la 28 maxim 30 de zile

#4 2010-04-08 14:06:40

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Necunoscuta100 a scris:

Salutare !!

In urma unui contact sexual protejat (prezervativ ) acesta din urma a ramas in vagin. L-am scos si preventiv, la 15 ore de la contact am administat pilula de a doua zi, conform prospectului . Am avut sangerari cateva zile, insa, ciclul menstrual nu a existat in urmatoarele 2 luni.  Testele de sarcina au iesit negative, dar pentru siguranta mea, am mers la un control ginecologic.  Medicul mi-a confirmat ca nu sunt insarcinata, mi-a facut test si ecografie vaginala. M-a diagnosticat cu amenoree secundara si ovare plichistice si marite.

Uter in antiversie flexi: 53/35 mm, centru regulat, endostructura omogena hipoediogena, endometrul schitat. ( sper ca am scris corect termenii, e mai greu de inteles )

Medicul mi-a prescris tratament cu Duphaston 10 zile pentru a-mi veni ciclul menstrual, ceea ce s-a si intamplat si mi a zis sa incep sa iau anticonceptionale, Diane35. Am luat primele 2 pastile dar m-am simtit rau de la ele. Ma mira cum de mi le-a recomandat cand, eu am multe din contraindicatiile de administrare ale acestui medicament: Sunt supraponderala, am varice, sunt diagnosticata cu amenoree secundara...

Intrebarea mea este Doctoressa, ce anticonceptionale as putea lua avand in vedere problemele mele??

Multumesc anticipat !

Eu cred ca ti-a dat Diane pentru ovarele tale mult marite, si care sunt probabil cauza lipsei menstruatiei.

Pentru mai multe lamuriri las link doctoressei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2010-04-08 16:06:35

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

cauza lipsei menstruatiei e mai degraba postinorul, avand in vedere ca inainte avea cicluri regulate. ovarele nu mi se par "mult marite". din ce a scris, nu vad vreun motiv sa ia diane. acele polichisturi ori au aparut dupa socul pilulei de a doua zi, ori sunt foliculi (ma bazez din nou pe faptul ca avea cicluri regulate inainte).
strict pt contraceptie, poate sa mearga la un cabinet de planning sa intrebe ce AC sa ia. de tratament, nu cred ca e nevoie (ar fi tb sa fie suficient duphaston-ul de 10 zile).

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-04-08 16:07:34)

Publicitate

loading...

#6 2010-04-09 08:57:07

Necunoscuta100
New member

Mentionez ca in timpul ciclului menstrual, si inainte si acum, durerile sunt mai mari pe partea stanga, a ovarului mai mare. Cand m-a intrebat medicul daca am menstruatia regulata si i-am zis ca da, a fost mirat.

#7 2010-04-15 21:39:51

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

black_dress a scris:

Necunoscuta100 a scris:

Salutare !!

Multumesc anticipat !

Eu cred ca ti-a dat Diane pentru ovarele tale mult marite, si care sunt probabil cauza lipsei menstruatiei.

Pentru mai multe lamuriri las link doctoressei.

cu certitudine nu iti pot prescrie contraceptive pe net...
nu imi reiese ca ai avea contraindicatii la Diane-35....insa, deocamdata nici indicatii.
parerea mea e ca merita facute investigatii suplimentare(teste hormonale)
eu asa vad lucrurile

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2010-05-02 20:34:03

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

fetelor, cu cat timp inainte imi recomandati sa sun pt programare la cabinetul doctoressei? ma gandesc ca e destul de aglomerat si sa stiu cum sa-mi planific si eu..

#9 2010-05-05 16:05:20

spring24
Full member
De la: Nowhere
Inregistrat: 2007-03-21

Nu trebuie sa suni cu ft mult inainte, eu de obicei sunam si ma programa cam in 2-3 zile, maxim peste o saptamana.

#10 2010-05-05 16:08:01

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Eu stiu ca face si programari de pe o zi pe alta. Depinde numai de cat este de aglomerata dumneaei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#11 2010-05-06 08:07:39

daenarys
Vizitator

deealexx a scris:

fetelor, cu cat timp inainte imi recomandati sa sun pt programare la cabinetul doctoressei? ma gandesc ca e destul de aglomerat si sa stiu cum sa-mi planific si eu..

eu am sunat luni si am vrut pt.miercuri sa imi fac si asa s-a si intamplat.daca suni cu siguranta in saptaman respectiva reusesti sa iti faci o programare smile
bafta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.