homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Visele-36

#666 2010-02-01 12:55:42

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Re: Visele

Nu ai cum sa-ti programezi visul mai dinainte. Deci, indiferent ce visati, visul e vis.
Cum am spus in alta parte: visul se naste din multimea grijilor si a ingrijorarilor, din multimea gandurilor(bune si/sau rele), a dorintelor, pe care subconstientul le acumuleaza pe parcursul unei perioade de timp(de viata) -mai lungi sau mai scurte-, si care sunt "scoase la iveala(la suprafata)" in timpul somnului.
Cat despre talcuire... nu stiu daca neaparat e necesara vreuna, chiar si in cazul acelora care ne trezesc cu inima batand mai tare.
Iar daca vreodata ne gandim ca visul ar putea sa fie de la Dumnezeu, atunci tot pe El este bine sa-L intrebam.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#667 2010-02-01 13:40:18

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Ba da, Extra, ai cum wink

Copilu, depinde de fiecare persoana. Pentru unii un anumit simbol reprezinta o avertizare (care se adevereste), pentru altii nu inseamna absolut nimic si este doar modalitatea prin care creierul se "curata" de ce a adunat in timpul zilei. Asa cum unele persoane sunt mai predispuse catre diverse ... experiente fata de altele smile

#668 2010-02-01 13:50:50

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Mesajul pe care incearca sa il trimita subconstientul in timp ce visam, este senzatia pe care o avem in timpul visului. De exemplu daca visam o anumita persoana, sau o anumita situatie si visul este insotit de sentimentul de  frica, inseamna ca inconstient ne e frica de ceva legat de situatia sau persoana respectiva.
Si da, se poate sa iti propui sa visezi ceva si sa se intample. O spun din proprie exeperienta big_smile

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#669 2010-02-01 13:59:11

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ma gandesc ca nu oricine poate... daca da, dati-mi si mie reteta, sa scap de cosmaruri 4ever!

#670 2010-02-01 14:17:15

my_aa
Insomniac member

Eu m-am gandit inainte sa adorm ca as vrea sa visez ceva anume si s-a intamplat sa visez, de mai multe ori, doar atat am facut big_smile

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

Publicitate

loading...

#671 2010-02-01 14:34:13

extra
Banat

Pai daca se poate sa visezi ce vrei, si sa se mai si intample lucrul acesta, inseamna ca suntem cei mai tari!

Cred ca diseara o sa ma gandesc la Ileana Cosanzeana.... smile numai sa nu fie deja maritata cu Fat Frumos! lol

Trecand peste glume, omul care "isi programeaza" visul, o "poate face" din pricina ca se gandeste sau il framanta lucrurile cu privire la visul respectiv.

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#672 2010-02-01 15:17:55

LadyPink
Platinum member
Site

Nu, o poate face printr-o tehnica mentala daca nu are alte capacitati care sa-i permita sa faca asta mai lejer. Si iti programezi un vis ca sa gasesti o solutie la o problema pe care o ai si nu stii ce sa faci. Iar daca o faci cum trebuie (programarea), primesti raspunsul.

#673 2010-02-01 15:23:07

anca90
Platinum member

o singura data am visat rezolvarea la o pb de geometrie, care m-a macinat rau cu o seara inainte... eram prin cls a 6-a. alfel, mi-as dori sa visez rezolvari, dar de atunci nu mi s-a mai intamplat. cred ca nu oricine isi poate programa visele... m-am mai chinuit eu inainte de culcare sa ma gandesc la ceva frumos si am visat numai prostii. sau invers: sa ma culc ft suparata si uimitor, sa dorm ft bine.

#674 2010-02-01 16:23:18

LadyPink
Platinum member
Site

Pai nu inchizi ochii si zici "vreau sa visez solutia problemei mele" si gata, a doua zi esti rezolvata smile E un pic mai complicat de atat. Parca mai era cineva pe aici pe forum care stie despre controlul mintii... nu imi mai aduc aminte cine e. Plus ca nu e vorba ca iti programezi toate visele. E vorba ca visezi ceva legat de ce ai tu nevoie sa afli, restul de vise dintr-o noapte vine la fel ca si pana atunci smile

#675 2010-02-01 17:51:26

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

well si mie mi s-a intamplat ca seara sa ma culc avand in cap o problema si noaptea nu sa visez rezolvarea, ci pur si simplu sa ma detasez de ea si sa realizez ca de fapt, solutia era sub nasul meu, dar nu o vedeam tocmai pt ca ma stresam.
dar asta nu intra in categoria vise programate.
in schimb, daca visez ceva si sunt trezita fara ca visul sa aiba o finalitate, cand ma culc il reiau de la inceput si se continua. nu stiu daca la fel ca in primul somn, dar se continua.

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#676 2010-02-01 19:33:32

mary_micutzadiva
Full member
Inregistrat: 2008-09-02

Eu visam inainte ca cobor sau urc o scara, si tresaream...sau alte tipuri de vise,dar nu cred in ele...sunt doar de la subconstient ,tine de ceva la ce te gandesti...sau la ce adormi cu gandul... cascat

#677 2010-02-02 02:02:45

my_aa
Insomniac member

Freud spunea ca visul reprezinta realizarea, de cele mai multe ori cenzurata a unei dorinte.

#678 2010-02-02 04:01:50

Wendy
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

anca90 a scris:

ma gandesc ca nu oricine poate... daca da, dati-mi si mie reteta, sa scap de cosmaruri 4ever!

nu te mai uita la filme de groaza  tongue

cat despre Freud, presupun ca se refera la inconstient si cum ca in vis subconstientul nu mai filtreaza gandurile.

#679 2010-02-02 06:42:16

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

si eu cred ca de cele mai multe ori visele reprezinta situatia noastra din viata reala. eu de multe ori visez ca:
imi amintesc brusc ca am facut un bebelus acum 6 luni de zile si am uitat de el. si ma gandesc intens unde l`am pierdut, cum am putut face asa ceva, ma gandesc ca a murit ca nu i-am dat de mancare atatea luni si imi fac f multe procese de constiinta. se mai intampla uneori ca in loc de bebelus sa fie un caine. imi amintesc ca am un caine dar am uitat efectiv de existenta lui. si ma gandesc ca mi-am omorat cainele, cum am putut sa uit de el?!?! sa nu ii dau sa manance atatea luni. pe urma ma gandesc: dar stai! unde e cainele ?? l-am pierdut undeva.. etc etc aceleasi procese de constiinta.
si eu imi explic asa visul asta: teama de responsabilitati prea mari, pe care nu le pot duce.anumite decizii pe care le-am luat de curand mi-au produs o frica pe care am tot incercat sa mi`o reprim: frica de a nu fi luat decizia corecta, frica de esec/de rateu.
eu asa imi explic. frica de esec din capul meu, reprimata de altfel, se exprima in vis, unde dau rateu ca mama si dau rateu ca stapan de caine.
mie mi se pare logic. vi se pare aberant rationamentul asta ?

#680 2010-02-02 09:53:49

anca90
Platinum member

pokemon a scris:

in schimb, daca visez ceva si sunt trezita fara ca visul sa aiba o finalitate, cand ma culc il reiau de la inceput si se continua. nu stiu daca la fel ca in primul somn, dar se continua.

la mine numai cosmarurile se continua sad. ma trezesc intentionat ca nu mai suport si atipesc repede la loc continuand cosmarul grater
visele frumoase mi se intrerup adesea, dar nu mai continua nici cu slujbe sad . si de atatea ori raman cu curiozitatea: oare ce ar fi urmat?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-02-02 09:54:18)

#681 2010-02-02 14:29:50

extra
Banat

Anca90, eu cred ca toata lumea a avut cosmaruri; si ce e rau e ca acestea te tin chiar o perioada indelungata de timp.

Alex2,  procese de constiinta am avut si eu in timpul somnului. Si cand m-am trezit mi-am zis: "ce bine ca a fost doar un vis!"

#682 2010-02-02 21:49:12

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

da si eu sunt la fel neutral cand ma trezesc sunt foaarte recunoscatoare ca a fost doar un vis... totusi, nu e placut cand visezi ca ti-ai omorat copilul pentru ca ai uitat de el.

#683 2010-02-02 22:23:32

ramo_nica
New member
Inregistrat: 2007-11-29

eu inainte de Paste cu o saptamana L-am visat pe Iisus cum era rastignit pe cruce

de obicei nu caut semnificatia viselor
cred ca visam ceea ce ne preocupa in perioada respectiva
inainte sa fiu mireasa cred ca in fiecare seara visam: ba ca venise ziua nuntii si eu nu aveam nici rochie de mireas, nici programare la salon, ba ca aveam o panarama de rochie, ba ca nu canta formatia frumos si eu ii zice-am formatiei sa bage mel pinguinu si ei nu o stiau rotfl                     si tot asa
vise de noapte

Ultima oara a fost editat de ramo_nica (2010-02-02 22:25:11)

#684 2010-02-03 00:03:37

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

In momentul in care trairile noastre inconstiente  se exprime la nivelul constientului adica ajungem sa le constientizam si ne provoaca sentimente neplacute noi automat apelam la un mecanism de aparare si anume la refulare. Daca nici asa nu functioneaza si nu scapam de trairile acelea emotionale negative atunci ele o sa se exprime in vise. Bine, acuma nu orice vis inseamna ceva dar ma gandesc ca acele vise repetive care probabil le avem multi poate chiar semnifica ceva.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.