homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Care este diferenta dintre ovare micropolichistice si SOPC?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Care este diferenta dintre ovare micropolichistice si SOPC?

#1 2010-04-15 01:58:34

pretty_in_scarlett
New member
Inregistrat: 2008-04-02

Care este diferenta dintre ovare micropolichistice si SOPC?

Ce inseamna mai exact atunci cand la o ecografie ti se spune ca ai ovare cu aspect micropolichistic? Care este diferenta dintre ovarele micropolichistice si Sindromul Ovarelor Polichistice?

Mie la ecografie mi s-a zis ca am ovare cu aspect micropolichistic... In schimb am ciclurile aproape regulate (30-35 de zile, cu foarte rare cazuri de intarzieri mai mari - de ex. am avut un singur ciclu de 42 de zile in 6 luni, restul fiind de 34, 32, 33, 35 si 30), nu sunt supraponderala (am 1, 62 si 48 kg), nu am pilozitate excesiva, nici acnee. Asadar... ce inseamna mai exact in astfel de situatii "ovare cu aspect micropolichitic"?

#2 2010-04-15 09:28:47

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Care este diferenta dintre ovare micropolichistice si SOPC?

Acele mici chistulete pe care le ai tu, pot fi chisturi functionale si se rezolva cu anticonceptionale.

SOPC este un sindrom in care se asociaza ciclurile neregulate, ovarele polichistice, niveluri mari ale testosteronului, androgenism, tendinta de ingrasare, ingrasarea tenului si a parului ... Pentru a putea fi pus diagnosticul de SOPC, trebuiesc facute in primul rand facute dozarile hormonale.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Care este diferenta dintre ovare micropolichistice si SOPC?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.