homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Amenda pt alcool in spatiu public

#1 2010-04-24 23:48:43

Rosa
Full member
Inregistrat: 2009-02-16

amenda pt alcool in spatiu public

Tocmai am fost bagata in seama de 3 politisti, fix langa un bar, pe motiv ca aveam o sticla deschisa in mana. Le-am dat datele din buletin, desi mi s-a spus dupa aia ca as fi gresit. Imi imaginez ca fiind politisti ma puteau retine daca nu le dadeam. Nu sunt chiar pe dinafara in domeniu, dar as avea nevoie de niste sfaturi.

Pe scurt a fost asa: m-am rugat de ei sa ma lase doar cu un avertisment, ei au zis nu, ca sa semnez procesul verbal ca sa fie amenda doar 100 lei sau daca nu semnez o sa fie 500.
N-am semnat si astept sa imi vina ca sa o contest. Bineinteles ca m-au amenintat ca imi dau amenda pt ca "vorbeam prea mult" cand trebuia sa vorbesc "doar cand eram intrebata". Si vorbeam prea mult doar pentru ca ma rugam de ei sa nu imi dea totusi amenda sau sa imi zica ce scrie in procesul verbal. N-au vrut sa imi zica deloc, tot insistau sa semnez, dar nu au vrut sa imi dea sa citesc.

Distractiv tare. Apoi unul din ei a incercat sa ma sperie, ca o sa se supere parintii mei (dupa ce tocmai vorbisem cu mama sa o intreb ce sa fac), apoi mi-au zis ca amenda aia poate ajunge si la facultate la mine (de parca eu nu as avea dreptul la intimitate sau la nimica).

Pana la urma de la speriata si cuminte am trecut la o atitudine rece si inteligenta(zic eu). La prima au incercat sa ma calce in picioare, la a doua au tacut, mi-au dat buletinul si m-au lasat sa plec.

Ma intreb doar ce urmeaza.

#2 2010-04-25 00:18:25

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: amenda pt alcool in spatiu public

Ce oameni NFHH (ne fu*** de hat hat) alcool

Nu stiu ce o sa se intample, dar sigur daca contestio sa fie totul ok. Tinand cont ca au refuzat sa iti dea procesul verbal sa vezi ce scrie, ceva e dubios. Probabil aveau si ei nevoie de bani.

Eu cand am plecat din tara eram obsedata sa ascund bautura cand ieseam din bar, daaar dupa am aflat ca joi, vineri, sambata si duminica seara, poti sa stai cu sticla de votca in fata lor si nu iti spun nimic rotfl Unii chiar te intreaba de sanatate.

Iti doresc noroc si foarte bine ca i-ai abordat rece  sm sa faca totul cum trebuie daca vor sa dea amenda

#3 2010-04-25 08:14:43

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

in ziar tot am citit ca au inceput sa dea amenzi celor care beau in public(gen parc&co)

#4 2010-04-25 08:20:02

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

consumul de alcool in public e considerat contraventie si se pedepseste cu amenda

#5 2010-04-25 09:11:20

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

fara legatura cu cazul de fata dar mi se pare o lege foarte buna...pe mine una ma deranjeaza eu sa fiu cu copilul in parc de exemplu si sa imi stea un betiv langa mine sa bage vodca in el

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Publicitate

loading...

#6 2010-04-25 10:40:12

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Mai dar la iesirea din bar mi se pare nesimtire sa dai amenda. Poate a iesit fata la o tigara. Nu stiu, mie mi se pare ca oamenii astia cautau si ei niste bani. Chiar sunt curioasa daca pana la urma primeste acasa amenda sau nu.

#7 2010-04-25 11:37:43

Rosa
Full member

Chestia e ca legea pedepseste consumul de alcool, nu faptul ca am o sticla deschisa in mana. I-am intrebat daca m-au vazut band si au zis ca m-au vazut ridicand sticla catre gura. Deci nu bausem, au si recunoscut.

Si da, spiritul legii e ft bun, sa nu fie betivi peste tot, doar ca era evident ca nu asta faceam. Iesisem dupa un prieten, care tocmai fusese amenintat cu bataia de cineva, sa vad daca se simte bine. Ironia sortii,nu?

#8 2010-04-25 12:48:42

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Bai, mie mi se pare o tampenie. Erai langa bar si nici n-ai baut din sticla aia. Poate nici nu era a ta. Care dracu era problema lor? Vai, de n-as sta exact pe treptele barului sa-mi beau berea ... pentru simplul fapt ca si treptele fac parte din proprietatea privata a barului deci nu e spatiu public big_smile

#9 2010-04-25 13:01:58

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

WildChild11009 a scris:

Bai, mie mi se pare o tampenie. Erai langa bar si nici n-ai baut din sticla aia. Poate nici nu era a ta. Care dracu era problema lor? Vai, de n-as sta exact pe treptele barului sa-mi beau berea ... pentru simplul fapt ca si treptele fac parte din proprietatea privata a barului deci nu e spatiu public big_smile

offtopic    rotfl2

Iubesc si sunt iubita

#10 2010-04-25 14:04:21

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

legea e atat de tampita incat daca stai intr-un spatiu public (deci doar stai, nu si bei) cu o sticla de alcool deschisa in mana poti sa iei amenda. Insa daca stai exact in acelasi loc cu aceeasi sticla desfacuta intr-o punga de hartie nu se mai aplica lol In alta ordine de idei si eu am fost foarte aproape de a lua amenzi pentru consum de alcool in locuri publice desi nu deranjam pe absolut nimeni...

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#11 2010-04-25 14:39:29

Rosa
Full member

Sincera sa fiu, eu am facut chestii mult mai tampite cand beam, in cei vreo 5 ani de umblat prin baruri. Odata am iesit din bar cu sticla in mana si barul era fix langa o biserica si ne-am asezat pe o parte din structura bisericii unde beam linistiti ca nu era nimeni acolo. Asta era tot undeva pe stradutele din centrul Bucurestiului. Alta data o prietena a dat un sut in sticla in peretele barului, au sarit bucati, dupa asta ne-am asezat pe jos pe peron la metrou si am inceput sa cantam. lol

Dar acum doar am iesit din bar. Am destule argumente sa nu imi dea amenda. Pana si structura barului - era in zona Lipscani si sunt niste schele in fata barului, ramase de cand strada era doar o groapa - dadea impresia ca e continuarea barului, ca o terasa.

Si am citit si legea 61/1991 privind convietuirea sociala. N-are nici o problema legea, ca legea se interpreteaza de catre organele de ordine, de judecata, etc. Aici e problema, ca oamenii astia trebuie sa tina cont de spiritul legii. Daca esti langa bar nu inseamna ca esti de capul tau bezmetic, fara nici un fel de Dumnezeu. Nu e normal sa te astepte dupa colt, sa iesi, dupa aia sa iti dea amenda, normal e sa iti zica "n-ai voie asa, intra inapoi in bar", ca nah, poate omul nu stie.

Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-04-25 14:46:20)

#12 2010-04-25 14:46:23

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Ce bar era, Rosa?

#13 2010-04-25 16:37:50

Rosa
Full member

Fire

#14 2010-04-25 16:42:29

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Ce tampenie! Din Fire iesi direct pe pasarela aia de lemn care e acolo de cand incepusera reconstructia stradutelor. Aia chiar se poate numi terasa!

#15 2010-04-26 12:55:10

jackal
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-03-15

Rosa a scris:

Tocmai am fost bagata in seama de 3 politisti, fix langa un bar, pe motiv ca aveam o sticla deschisa in mana. Le-am dat datele din buletin, desi mi s-a spus dupa aia ca as fi gresit. Imi imaginez ca fiind politisti ma puteau retine daca nu le dadeam. Nu sunt chiar pe dinafara in domeniu, dar as avea nevoie de niste sfaturi.

Pe scurt a fost asa: m-am rugat de ei sa ma lase doar cu un avertisment, ei au zis nu, ca sa semnez procesul verbal ca sa fie amenda doar 100 lei sau daca nu semnez o sa fie 500.
N-am semnat si astept sa imi vina ca sa o contest. Bineinteles ca m-au amenintat ca imi dau amenda pt ca "vorbeam prea mult" cand trebuia sa vorbesc "doar cand eram intrebata". Si vorbeam prea mult doar pentru ca ma rugam de ei sa nu imi dea totusi amenda sau sa imi zica ce scrie in procesul verbal. N-au vrut sa imi zica deloc, tot insistau sa semnez, dar nu au vrut sa imi dea sa citesc.

Distractiv tare. Apoi unul din ei a incercat sa ma sperie, ca o sa se supere parintii mei (dupa ce tocmai vorbisem cu mama sa o intreb ce sa fac), apoi mi-au zis ca amenda aia poate ajunge si la facultate la mine (de parca eu nu as avea dreptul la intimitate sau la nimica).

Pana la urma de la speriata si cuminte am trecut la o atitudine rece si inteligenta(zic eu). La prima au incercat sa ma calce in picioare, la a doua au tacut, mi-au dat buletinul si m-au lasat sa plec.

Ma intreb doar ce urmeaza.

Cea mai mare greseala a fost ca le-ai dat buletinul.Daca nu le dai buletinul si le spui datele sa le verifice prin statie nu iti dau amenda pentru consum de alcool in spatii publice ci pentru nedetinere de act de identitate(adica minim 50 de lei,maxim 200 de lei)

iubeste-ma cand merit mai putin pentru ca atunci am nevoie de tine cel mai mult
Wiliam Shakespeare: "Cand dragostea vorbeste,vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia Raiului"

#16 2010-04-26 13:14:48

Rosa
Full member

Pai nici asa nu imi convenea.In clipa asta stau atat de prost cu banii, incat ma tin de fiecare moneda cu dintii. Asa ca fac tot ce pot sa nu iau nici o amenda, pentru ca la urma urmei, prin starea de fapt constata, eu nu faceam nimic rau. Si sa vad eu ca demonstreaza ei contrariul pana la punctul in care sa nu mai existe dubii despre vreo vina a mea. Mai depinde si de ce judecator dau.

#17 2010-04-26 15:44:20

jackal
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-03-15

Rosa a scris:

Pai nici asa nu imi convenea.In clipa asta stau atat de prost cu banii, incat ma tin de fiecare moneda cu dintii. Asa ca fac tot ce pot sa nu iau nici o amenda, pentru ca la urma urmei, prin starea de fapt constata, eu nu faceam nimic rau. Si sa vad eu ca demonstreaza ei contrariul pana la punctul in care sa nu mai existe dubii despre vreo vina a mea. Mai depinde si de ce judecator dau.

Exista un risc destul de mare sa pierzi procesul,daca se ajunge acolo,deoarece ar trebuii sa ai un avocat foarte bun cu experienta si foarte interesat de cazul tau,pentru ca judecatorul il va sustine pe politist.Iti spun chestiile astea deoarece eu sunt din sistem si stiu despre ce e vorba.

iubeste-ma cand merit mai putin pentru ca atunci am nevoie de tine cel mai mult
Wiliam Shakespeare: "Cand dragostea vorbeste,vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia Raiului"

#18 2010-04-26 23:19:18

Rosa
Full member

Poate sa ii sustina pe politisti, dar asta nu inseamna ca o sa faca abstractie de lege. Si da, am o avocata foarte buna, care mi-e si maestra.

Si mai exact, ce inseamna ca esti din sistem? Ca din sistem suntem toti, pt ca din pacate sau din fericire traim aici si ne tot lovim de lucrurile din jur.

Din experienta mea in tribunal sunt foarte multe genuri de judecatori. Unii absurzi, care nici nu sunt atenti la dosarul in cauza, de fapt, si aplica o atitudine standard,care cred ei ca s-ar potrivi, si altii care asculta ce zici si chiar au rabdare sau te ajuta.
Mai sunt si judecatori obositi si judecatori de toate felurile, ca doar sunt oameni, dar aici mai tine si de noroc si de cum ma prezint eu.

N-are de ce sa "tina" cu politistii, pentru ca eu nu ma lupt cu politistii, eu ma lupt sa ma demonstrez pe mine ca fiind sau nu vinovata de ceva. Nu e ca si cum trebuie sa aleaga daca politistii erau cei rai sau eu eram, ci trebuie sa hotarasca simplu, si in afara oricaror alte imprejurari, daca eu am gresit sau nu si daca greseala mea este de incalcare a legii.

Mai vedem, oricum, o sa imi iau toate argumentele de pe pamant la mine si daca nu reusesc, atunci asta e, sa vedem din ce imi iau banii, ca nu am nici un bun si nici un venit.

Si sincer, sa spui ca pt o amenda contraventionala e nevoie de un avocat foarte bun si foarte interesat de cazul meu mi se pare o exagerare data de o frica nemotivata. Doar nu sunt anchetata pt omor sau cine mai stie ce.

Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-04-26 23:23:42)

#19 2010-04-26 23:35:39

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Eu zic ca sunt mari sanse sa castigi procesul. Ei isi vor trimite un reprezentant incompetent, care NU a fost la locul faptei, tu te reprezinti singura si vii cu 2 martori si gata. proces castigat. eu asa am facut la toate amenzile lol
bafta!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.