homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rabarba / rabarbura / rubarba ... de unde iau?! Va rog...

#1 2010-04-28 10:26:34

zoze
New member
Inregistrat: 2007-08-20

rabarba / rabarbura / rubarba ... de unde iau?! Va rog...

Am o problema urata cu retinerile de apa, sunt perioade cand de la o zi la alta se vede la cantar si o diferenta de 4 kilograme in plus... si nu numai la cantar desigur, eu am tot timpul in dulap haine care imi vin bine acum si haine cu 2-3 marimi mai mari, pentru perioadele cu retineri... Problema e veche, o are si mama mea, o am si eu de cand eram bebelus, am umblat la doctori, toate sunt ok, nu folosim sare deloc (doar ce iau din alimentatie), am incercat tot felul de diete, activitati fizice si pana la urma m-am resemnat, nu am ce face, nu au efect nici leacurile diuretice (naturiste sau medicamentoase), asta sunt si ma accept asa.

DAR... exista un mare "dar" smile Am primit acum 3 zile cateva bucati de rabarbura (asa ii zice la noi) de la cineva si m-a sfatuit sa le curat si sa le fierb un minut in 2 litri de apa cu o lingura de zahar si sa beau o cana sau doua pe zi. Asa am facut si dupa doua zile ma simt cum nu m-am simtit in viata mea! Sunt atat de usoara, ma misc asa bine, sunt plina de energie si nu ma mai simt ca un balon cu apa, nici nu ma mir, in doua zile am stat aproape continuu in baie si am eliminat toata apa aia!

M-am simtit minunat pana ieri... Am sunat-o pe prietena mea sa o intreb daca mai are sa imi dea "leacul miraculos" sau de unde si-a luat sa imi iau si eu si, dezamagire... a primit de la cineva care venise de la tara cu planta si habar n-are de unde pot gasi. Eu sunt din Brasov, dupa multe cautari pe google am inteles ca se cultiva mult pe aici, am intrebat pe toata lumea pe care stiam eu cu gradini si nimeni nu are  grater  Prin piete nu imi amintesc sa fi vazut asa ceva dar ce-i drept cred ca si daca am vazut, nu m-a interesat si n-am bagat de seama.

Va roooooog, considerati ca faceti un maaaaare maaare bine unei fete disperate, daca sunteti din zona Brasovului sau imprejurimi si stiti unde se gaseste de cumparat spuneti-mi ca vreau sa beau o cana pe zi pana la adanci batraneti smile  Nu am gasit informatii exacte despre cum se cultiva sau unde se gasesc seminte dar m-ar interesa si asta, am o bucatica mica de gradina si o s-o umplu cu rabarbura  lol

#2 2010-04-28 10:30:33

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Re: rabarba / rabarbura / rubarba ... de unde iau?! Va rog...

?ncearcă la farmacii naturiste, pentru că e o plantă medicinală și ai ceva șanse să găsești pe acolo

#3 2010-04-28 10:39:36

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

in piata astra la tarabe trebuie sa aibe, uita-te mai bine in orice piata. se fac si prajituri bune mie imi place compotul.

#4 2010-04-28 10:41:17

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

la mine la tara se zice lebarb lol are bunica in gradina de cand ma stiu.mama acreste borsul cu zeama de la ea sau face prajituri.

expect the worst , hope for the best!

#5 2010-04-28 10:42:53

zoze
New member

anabella_n a scris:

?ncearcă la farmacii naturiste, pentru că e o plantă medicinală și ai ceva șanse să găsești pe acolo

Am intrebat deja  tongue Au doar pastile cu extract de rabarbura si sincer, nu ca n-as avea incredere in produsele de la plafar dar am o retinere cand ma gandesc si la simpla procesare a plantei ca sa devina pastila  spranceana O prefer asa, proaspata si fiarta un minut, asta mi-a functionat de minune, cu asta as vrea sa continui smile

Publicitate

loading...

#6 2010-04-28 10:44:58

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

cauta pe la babute prin piata, poate reusesti sa sensibilizezi vreuna sa-ti dea sa cultivi tu. nu stiu exact cum se inmulteste dar de crescut creste repede si nu e o planta pretentioasa.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#7 2010-04-28 10:45:42

zoze
New member

SoareleMeu a scris:

in piata astra la tarabe trebuie sa aibe, uita-te mai bine in orice piata. se fac si prajituri bune mie imi place compotul.

Piata Asta e piata din Steagu, nu? aia de langa Orizont adica smile Pana acum am cautat in bartolomeu si in tractorul, n-am ajuns si pe acolo. Cautand informatii despre planta, am gasit si eu o gramada de retete, abia astept sa le incerc pe toate  rotfl
Multuuuumesc de raspuns, o sa merg azi sau maine si acolo  puss
Nu ma voi lasa, poate o sa gasesc si seminte pana la urma, sau pe cineva care are deja si poate sa-mi dea o "tufa" smile

#8 2010-04-28 10:51:45

SoareleMeu
Hero member

da piata de langa orizont. ia tarabele la rand. chiar nu stiu sigur daca sunt dar e o planta ieftina care creste repede. ar trebuisa fie pt ca se fac prajituri si inca e cautata.

#9 2010-04-28 10:53:35

zoze
New member

Alinda, nu cred ca mai gasesc babute prin piete, ca s-au speriat de Boc, ca trebuie sa-mi dea bon fiscal pentru trei tulpini de rabarbura smile
Eu asta va intreb, ca de umblat am inceput deja sa umblu si sa intreb in stanga si in dreapta, daca stiti un loc, o persoana, o tufa la un colt de strada... orice  rodnar Retele de pe net le-am printat deja, asteapta sa fie probate, si azi am baut ultima cana de ... ceai? compot? nu stiu, fiertura din aia  huh

#10 2010-04-28 10:59:43

SoareleMeu
Hero member

poate are cineva  de aici sau cunoaste cineva dar chiar daca te duci la tarani si intrebi daca nu au prin gradina e imposibil sa nu aiba.

#11 2010-04-28 11:26:57

zoze
New member

Multumesc SoareleMeu smile
Am intrebat in bartolomeu si in tractorul pe la tarabe si ori se uitau la mine ca la felul 14 ca nu stiau ce-i aia, ori ziceau ca ei nu cresc asa ceva, ca-i buruiana sad
Si compotul asta pe care mi l-am facut eu e asa de buuuuun... si toate retetele pe care le-am vazut pe net aparata asa de apetisant, gustul ala dulce acrisor mmmmm... auzi la ei, "buruiana" spranceana

#12 2010-04-28 11:39:58

SoareleMeu
Hero member

incearca sa ii intrebi de labarbura. succes. si da e o buruiana pt ei pt ca nu fac nici un profit daca o au in gradina.

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2010-04-28 11:41:52)

#13 2010-04-28 11:57:33

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

si mie imi place tare mult, zoze. si din pacate nu e prea cunoscuta planta asta... totusi, de regula taranii (autentici) o cunosc si o vand. o trece si valul asta de isterie cu bonul si vor reveni bietii oameni prin piete...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#14 2010-04-28 12:10:35

syd
Sr. member
Inregistrat: 2008-09-01

zoze mama gasesti in piata steagu,dar nu stiu daca mai este timpul ei,dar aveau din belsug

#15 2010-04-28 13:24:46

zoze
New member

syd a scris:

zoze mama gasesti in piata steagu,dar nu stiu daca mai este timpul ei,dar aveau din belsug

E singura piata mare din brasov la care nu am ajuns inca smile O sa fac tot posibilul sa ajung maine acolo, timpul ei din cate stiu abia a inceput, femeia de la care am avut rabarbura asta a zis ca are in gradina si acum i s-a facut si se tot face pana la sfarsitul verii deeeeeci poate am noroc macar de vreo 2 luni de cura cu rabarbura / labarbura / rabarba / rubarba / lebarb - cred ca o sa imi notez toate variantele si o sa merg cu listuta in piata : "buna ziua, nu va suparati, aveti rabarbura / labarbura / rabarba / rubarba / lebarb?" rotfl2

Ultima oara a fost editat de zoze (2010-04-28 13:25:23)

#16 2010-04-28 13:25:30

syd
Sr. member

in piata dacia ai fost?

#17 2010-04-28 14:35:34

zoze
New member

syd a scris:

in piata dacia ai fost?

aa...nu smile unde-i piata dacia? smile Imi cer scuze ca va tot cer indicatii, nu sunt exact din Brasov, sunt din codlea, cunosc orasul asa, in mare, dar nu stiu chiar toate pietele lol

#18 2010-04-28 14:38:19

syd
Sr. member

langa gara,pe garii nr 4 parca mai exact

#19 2010-04-28 16:03:18

zoze
New member

hmm... de aia nu stiam dar am si aflat pe unde e smile Deci maine trec pe lista si astra si gara... cam departe una de alta tongue
multumesc syd  buga

Ultima oara a fost editat de zoze (2010-04-28 16:03:44)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.