Secretie anormala
- miruna09
- New member
- Inregistrat: 2010-05-05
secretie anormala
Buna ziua, va scriu plina de teama si innebunita de lipsa de solutii, cu speranta ca totusi se poate gasi o solutie. De foarte mult timp am o secretie vaginala anormala, foarte abundenta, alba, goasa si cu aspect brinzos imediat dupa ciclu si inaintea lui, si transparenta, de consistenta mucusului la 2 saptamini dupa ciclu. Secretia transparenta este atit de abundenta incit protejslipul nu face fata si se uda chiar si pantalonii. Ambele tipuri de secretie au un miros specific si totul se intimpla la fel luna de luna. Testul de secretie a iesit normal (frecvente epitelii superficiale si intermediare. rare PMN, frecventi bacili doderlein. absente levuri. absent trichomonas vaginalis), iar la testul de cultura nu s-a dezvoltat nimic la 48 ore. Medicul imi spune ca imi fac prea multe griji, ca nu am nimic (ca dovada, analizele), dar eu nu ma simt bine. Secretia este foarte puternica, miroase urit, ma impiedica sa imi reiau viata sexuala si este insotita de intepaturi la nivelul vaginului si al organelor externe, precum si de inflamari puternice locale fara nicio cauza care sa depinda de mine (viata sexuala nu am de multa vreme, tocmai din cauza acestei probleme.) Ce pot sa fac? Analizele spun ca sunt bine, dar eu ma simt cum se poate mai rau si, in plus, cred ca voi claca psihic in curind, caci problema dureaza de foarte multa vreme. In urma cu un an, la testul de cultura, mi-a aparut candida, pe care am tratat-o. Acum nu mai apare la teste, totusi am aceasta secretie, pe care am tratat-o la recomandarea medicului, fara efect, cu urmatoarele: Canesten, Betadine, Fluomizin, Clotrimazol, Cervugid, Macmiror, Flucovim capsule. Testele actuale nu sunt viciate, am avut cea mai mare grija sa las perioade mari de timp intre tratamente si analize, sa nu ma spal vaginal inainte de analize etc. In plus, testele actuale au fost facute la insistenta mea, caci medicul, la consult, imi spunea ca secretia nu este patologica. Asadar, ca sa rezum, analizele sunt bune, medicul imi spune ca n-am nimic, totusi secretia, disconfortul local, inflamatiile si intepaturile ma fac sa cred ca ceva este in neregula. Ce pot sa fac? Sunt foarte speriata. Multumesc.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Re: secretie anormala
secretia transparenta ar trebui sa fie glera cervicala care apare inainte de ovulatie, adica aproximativ la mijlocul ciclului si dureaza cateva zile. eu te-as sfatui sa faci si analizele pentru chlamydia, mychoplasma si ureaplasma
- miruna09
- New member
Le-am facut in urma cu un an de zile, pe vremea cind eram diagnosticata cu candida, eu iesit negative. De atunci incoace nu am avut relatii sexuale, deci nu le-am putut lua de undeva (plus nu ma asez pe wc-uri, nu imprumut lenjerie, prosoape etc.)
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
atunci repeta analiza la alt laborator si cere si o cultura din col plus antibiograma si antifungigrama , inainte de menstra , atunci explodeaza aceste infectii poate e bine sa faci si o ecografie , sa nu fie o anexita din moment ce ai dureri si eu am avut candida si cocobacili si nu imi ieseau mereu la analize , si la fel ca tine toti imi spuneau ca nu am nimic abia la cantacuzino mi-au iesit rezultatele bune
sigur e o candida , repeta analiza daca poti si eu am luat o gramada de ovule si de tratamente , dar pana nu am depistat pe fungigrama si antibiograma ( pt cocobaili ) la ce sunt sensibile , nu mi-a trecut
sanatate
- miruna09
- New member
ok, atunci incerc sa ma calmez si sa fac aceste analize la cantacuzino. am vazut pe site-ul institutului programul pentru analize. imi puteti spune daca este nevoie de trimitere de la medicul de familie si daca aceste analize se platesc (eventual si care sunt preturile, daca stiti)? va multumesc foarte mult.
- gargarita
- Moderator
miruna, undeva pe site-ul lor scrie si care analize se pot face gratuit cu trimitere de la medicul de familie/ ginecolog si preturile lor
LE, uite, am gasit: http://www.cantacuzino.ro/ro/?p=34
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-05-06 19:25:01)
- miruna09
- New member
Buna ziua. Am ascultat sfatul si am refacut analiza la Cantacuzino. Rezultatul este urmatorul: epitelii superficiale rare, epitelii intermediare rare, epitelii parabazale absente, epiteli bazale absente, alte celule absente, leucocite rare, hematii absente, trichomonas absent, germeni lactobacili, levuri absente, cultura bacteriana Doderlein, cultura pt. ciuperci negativa. Din moment ce cultura pt ciuperci e negativa, inteleg ca totusi nu am candida. Ceva e insa schimbat fata de analiza precedenta: acum epiteliile superficiale si intermediare sunt rare, in timp ce la analiza trecuta acestea erau frecvente. Imi puteti spune cum se traduce aceasta modificare, ce inseamna rare sau frecvente? De asemenea, ramane deschisa problema mea cea mare, secretia anormala. Ce alte analize ar trebui sa mai fac? Va multumesc pentru ajutor!
- gargarita
- Moderator
cantitatea epiteliilor superficiale si intermediare, desi nu sunt f sigura, cred ca totusi tine doar de recoltare
avand in vedere ca examenul de secretie si culturile au iesit foarte bine, daca tu crezi ca e ceva in neregula, poti face si analizele pentru chlamydia, mychoplasma si ureaplasma.
colul tau este ok? uneori o mica leziune cu hipersecretie glandulara poate modifica si ea aspectul si cantitatea secretiei
- miruna09
- New member
chlamydia, mychoplasma si ureaplasma le-am facut acum un an, au iesit negative, iar de atunci nu am avut activitate sexuala. cit despre col, ambii medici (si al meu, si cea de la Cantacuzino) mi-au spus ca am o iritatie pe col, dar nu mi-au zis de unde ar putea proveni sau ce sa fac pentru ea. mai pot face vreo alta analiza? exista si varianta unor modificari hormonale? multumesc, miruna
- gargarita
- Moderator
secretia este conditionata hormonal pe perioada ciclului menstrual si difera de la o faza la alta a acestuia, ceea ce este un lucru normal. un dezechilibru hormonal nu stiu exact cum ar influenta calitatea secretiei.
in cazul meu, la o colposcopie s-a vazut ca exista o hipersecretie a glandelor colului, hipersecretie care a disparut dupa rezolvarea leziunii pe care o aveam ( la mine era destul de serioasa, nu doar o iritatie cum s-au exprimat medicii in cazul tau) si apoi a mai aparut uneori, sau poate doar mi se parea mie, nu stiu.
ai luat in considerare si faptul ca asa ar putea fi secretia ta normala? alte disconforturi mai exista?
- miruna09
- New member
Cu siguranta nu este secretia mea normala, caci cea normala avea un usor miros specific, era transparenta, in cantitate foarte mica (as fi putut sa renunt chiar la protejslip), pe cind cea de acum miroase urit si puternic, uneori a acru mirosul, e de consistenta mucusului, cand transparenta, cand groasa si alba si in cantitate foarte mare. Alte simptome sunt intepaturi la nivelul vaginului. Deci sigur se intampla ceva, doar ca nu reusesc sa depistez ce. Si sunt intr-atat de stresata incat nu imi reiau viata sexuala, caci ma gandesc ce ar crede un barbat despre toate astea. Medicul meu mi-a spus ca imi fac prea multe griji de pomana. Totusi, imi cunosc corpul si pot sa spun cu siguranta ca ceva nu e in regula, chiar daca toate analizele ies bune. De colposcopie cred ca nu este cazul la mine, caci e vorba de o iritatie, ba chiar una usoara daca imi amintesc bine. Asadar, am epuizat toate variantele? Ce-mi ramane de facut?
- gargarita
- Moderator
miruna, singura idee care imi mai vine ar fi sa repeti mychoplasma si ureaplasma. astea se mai si fac, nu numai se iau.
alta idee nu mai am, imi pare rau
PS faci cumva irigatii vaginale?
- miruna09
- New member
Nu fac irigatii ca am tot citit pe internet cum ca n-ar fi tocmai indicate. Am facut citeva cu ceai de musetel, la recomandarea medicului, inainte de administrarea unor ovule dintre cele foarte multe pe care le-am folosit, dar in mod curent nu fac irigatii. Deci, teoretic, daca as reface analizele de mycoplasma si ureaplasma si ar iesi tot negative, asta inseamna ca am epuizat toata gama de analize posibile? Dupa 25 mai se intoarce din concediu doctora de la Cantacuzino si planuiesc sa fac si un papanicolau. Cam asta ar fi tot ce pot sa fac? Multumesc, gargarita, pentru toate sfaturile!
- gargarita
- Moderator
Miruna, din pacate eu nu mai am idei dar sper sa gasesti rezolvarea. mult succes si sa ne tii si pe noi la curent
- ionutza00
- Membru
- Inregistrat: 2009-04-24
buna...am si eu mai multe probleme..sper sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi,ganduri bune.. am fost acum 2 zile la ginecolog(cauze:secretii albicioase care nu erau abundente si nu erau urat mirositoare si dureri insuportabile in primele 2 zile de menstruatie). Ginecologul mi-a spus asa: o rana pe col uterin pt dureri mi-a dat anticonceptionale si mi-a sp k nu am chisturi(credeam k am din cauza durerilor) dar pt rana..m-a trimis sa-mi fac 2 teste:colposcopie si papanicolau si in functie de rezultate o sa primesc tratament. cred k am facut o alergie/iritatie de la lubrifiantul de la ginecolog k de knd am venit de la el ma mananca.iar acum am niste secretii albicioase branzoase nemirositoare(pe care nu le-am avut pana acum)..voi ce ziceti? ce ar trebui sa fac in privinta asta? k o sa merg de abea sapt viitoare sa fac testele si pana vin rezultatele..si pana o sa merg cu ele la ginecolog...o sa dureze cam mult pana o sa primesc tratament si nu stiu ce sa fac pt mancarimi.. Ce teste trebuie sa mai fac pe langa cele 2 recomandate de medic? sunt suficiente cele 2? ce imi indica cele 2 teste? Multumesc anticipat!
- gargarita
- Moderator
Papanicolau iti arata daca sunt modificari la nivelul celulelor colului. uneori contine si un examen microscopic al secretiei dar depinde de laborator colposcopia o sa puna in evidenta leziunea de pe col daca intr-adevar ai asa ceva.
eu as fi cerut si culturi bacteriene si culturi fungi ca sa verific existenta unei infectii si sa am si antibiograma si antifungigrama in caz ca este nevoie de tratament.
sa nu faci nici un tratament pana nu recoltezi pentru analize ca sa nu influentezi rezultatele
- ionutza00
- Membru
- Inregistrat: 2009-04-24
Multumesc! Abea astept sa merg sa rezolv problema!
- gargarita
- Moderator
succes si sa ne tii la curent
- miruna09
- New member
Ok, atunci revin cu rezultatul de la papanicolau. Multumesc.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|