homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

LSIL - CONIZATIE? Doctoressa rog raspuns si sfaturi!!!

#1 2010-05-08 10:39:52

september
New member
Inregistrat: 2009-10-14

LSIL - CONIZATIE? Doctoressa rog raspuns si sfaturi!!!

Buna ziua Doctoressa,

revin dupa o perioada in care am crezut ca situatia mea se va ameliora sau se poate tine sub control; am fost diagnosticata in oct anultrecut cu hpv HR; pap-ul a fost normal la vremea aceea doar ca nu am reusit nici pana acum sa scap de e-coli fapt ce mi-a agravat situatia; am repetat acum pap-ul si rezultatul nu este deloc ok:
Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat
Cel epiteliare scuamoase superficiale singulare, putine, cu nucleul marit si hipercrom si cu contur neregulat; citoplasma cu eozinofilie accentuata. Celule scuamoase intermediare binucleate, cu nuclei mariti si discret hipercromi (putine).
Celule epiteliale scuamoase cu aspect de "zmeu" (cateva)
Celule epiteliale glandulare endocervicale coezive in aranjamente ordonate tip "fagure de miere".
Granulocite neutrofile morfologic normale putine.
Lactobacili foarte putini.
Coci banali putini
Concluzie: CIII/Leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut (LSIL)/displazie usoara
N.L Diagnostic citologic limitat de numarul mic de celule atipice (<10). A se corela cu datale clinice.
Monitorizare citologica.

Datorita faptului ca lucrurile au evoluat asa repede medicul se asteapta ca pana la toamna sa am HSIL motiv pt care dupa tratamentul pt e-coli recomanda conizatia, sa nu asteptam ca boala sa evolueze. Va rog doctoressa sa-mi spuneti parerea dvs referitor la rezultat sau cine stie si a trecut prin asa ceva sa-mi recomande o clinica din tara sau strainatate unde ma pot trata. este conizatia o solutie? pot avea copii dupa conizatie? Mentionez ca pap a fost recoltat cu 2 zile inainte de menstruatie, e-coli inca prezent, am 26 ani si imi doresc copii.
Multumesc si sanatate tuturor

#2 2010-05-08 16:07:50

daenarys
Vizitator

Re: LSIL - CONIZATIE? Doctoressa rog raspuns si sfaturi!!!

september,
colposcopie ai facut?o biopsie ai facut?
eu una nu as sari s aimi fa direct conizatie,intr o displazie simpla sau moderata se rezolva prin vaporizare cu laser.conizatia(taierea unei bucati din col) se preteaza la o leziune cu risc ridicat.iar din cate vad eu la papul tau,tu ai suspiciune de o leziune usoara.in plus daca rezultatul este dat de infectia cu e coli si nu de hpv?
deci:fa o colposcopie,mai cere si o parere ca e bine venita.
daca esti din buc.eu iti recomand s ate duci la colposcopie la virginia tarlea sau la dinca gabriela....eu una inclin mai muls spre dinca decat spre tarlea.problema e ca se asteapta destul de mult pt.o programare la ele la particular(ambele lucreaza la sanador).
si da poti sa faci copii si daca ai conizatie...

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-05-08 16:08:42)

#3 2010-05-08 17:43:45

september
New member

multumesc din suflet pentru raspuns; categoric voi mai cere pareri inainte sa recurg la o interventie chirurgicala, ma gandeam chiar sa merg in ungaria sa caut un medic bun acolo, totusi imi poti da detalii suplimentare despre clinica asta sanador si de dna doctor, un nr tel si o adresa, nu sunt din buc dar merg pana la capatul lumii numai sa ma fac bine, acum sunt super speriata si disperata; o sa-mi fac colposcopie aici, oricum inainte tb sa mai incerc un tratament pt e-coli, mi-e foarte frica de cum ar putea evolua virusul. rog pers care au trecut prin situatii asemanatoare sa ma sfatuiasca si sa-mi recomande medici din tara sau din strainatate care m-ar putea ajuta sa depasesc perioada asta si sa ma fac bine.
multumesc inca o data si sanatate

#4 2010-05-08 18:28:55

daenarys
Vizitator

daca poti s amergi in ungaria mergi acolo.
pe net cauat SANADOR.acolo gasesti numarul de la call centar.cere o programare la doamna doc dinca.sfatul meu e sa faci asta chiar luni pt.ca din pacate programare se poate facae si peste 2-3 luni.nu stiu daca e in timp util pt.tine.
bafta!

am cautat eu acum pe net.
Clinica Victoriei
Str. Dr. Dimitrie Sergiu nr. 26-28, sector 1, Bucuresti
021-9699-nr call centarului.

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-05-08 18:32:22)

#5 2010-05-09 10:31:45

lri
New member
Inregistrat: 2010-04-08

september a scris:

Buna ziua Doctoressa,

revin dupa o perioada in care am crezut ca situatia mea se va ameliora sau se poate tine sub control; am fost diagnosticata in oct anultrecut cu hpv HR; pap-ul a fost normal la vremea aceea doar ca nu am reusit nici pana acum sa scap de e-coli fapt ce mi-a agravat situatia; am repetat acum pap-ul si rezultatul nu este deloc ok:
Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat
Cel epiteliare scuamoase superficiale singulare, putine, cu nucleul marit si hipercrom si cu contur neregulat; citoplasma cu eozinofilie accentuata. Celule scuamoase intermediare binucleate, cu nuclei mariti si discret hipercromi (putine).
Celule epiteliale glandulare endocervicale coezive in aranjamente ordonate tip "fagure de miere".
Coci banali putini
Concluzie: CIII/Leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut (LSIL)/displazie usoara
N.L Diagnostic citologic limitat de numarul mic de celule atipice (<10). A se corela cu datale clinice.
Monitorizare citologica.

Datorita faptului ca lucrurile au evoluat asa repede medicul se asteapta ca pana la toamna sa am HSIL motiv pt care dupa tratamentul pt e-coli recomanda conizatia, sa nu asteptam ca boala sa evolueze. Va rog doctoressa sa-mi spuneti parerea dvs referitor la rezultat sau cine stie si a trecut prin asa ceva sa-mi recomande o clinica din tara sau strainatate unde ma pot trata. este conizatia o solutie? pot avea copii dupa conizatie? Mentionez ca pap a fost recoltat cu 2 zile inainte de menstruatie, e-coli inca prezent, am 26 ani si imi doresc copii.

ciao september,

si eu am avut acelasi rezultat de curand lsil c3 si am facut o serie de analize  secretie, clamydia, bpn,hpv si dupa mi s-a prescris tratament ,hpv nu am clamydia nu, s-a constatat ca modificarea  care s-a produs e de la o micoza!
ce pot sa iti spun e sa mai consulti si alti medici eu am fost la profesor universitar doctor, la cluj si de acolo am acest rezultat! momentan sunt la tratament!
inainte de a recurge la o interventie depisteaza de unde provine acest c3 lsil poate se poate rezolva cu tratament!

sanatate multa!

Ultima oara a fost editat de lri (2010-05-09 10:33:09)

Publicitate

loading...

#6 2010-05-09 23:52:19

titiluka
Full member
Inregistrat: 2008-06-15

..la fel si eu
acum 2 ani eram disperata si eu si scriam aici pe forum cerand ajutor....C3 si L-SIL.
intre timp, am fost la colposcopie, am urmat tratament, am refacut PAP-uri (in acelasi timp in 2-3 locuri ) si anul asta in ianuarie rezultatul a fost PAP 2.
in iunie merg din nou....sper sa fie la fel
bafta

#7 2010-05-28 22:17:28

september
New member

september a scris:

Buna ziua Doctoressa,

Coci banali putini
Monitorizare citologica.

Buna seara,
Va rog sa-mi dati cateva detalii despre efectuarea chiuretajului bioptic; dupa ce termin tratamentul pt e-coli (20 zile) medicul mi-a recomandat sa fac biopsie, chiuretaj bioptic, operatie de care mi-e cam frica; ma gandesc ca un chiuretaj pe rana nu ar face altceva decat sa o agraveze; as vrea sa aman biopsia si sa fac intai colposcopie, sa vedem ce s-a mai intamplat dupa tratament; la colposcopie se vede ce a cauzat rana? exista posibilitatea ca lsil ul asta sa nu fie dat de hpv (pe care stiu sigur ca-l am) ci de e-coli de care nu reusesc nicicum sa scap? ce sa fac?

#8 2010-05-28 22:22:16

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

September las mink doctoressei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#9 2010-05-31 11:41:25

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

september a scris:

september a scris:

Buna ziua Doctoressa,

Coci banali putini
Monitorizare citologica.

Buna seara,
Va rog sa-mi dati cateva detalii despre efectuarea chiuretajului bioptic; dupa ce termin tratamentul pt e-coli (20 zile) medicul mi-a recomandat sa fac biopsie, chiuretaj bioptic, operatie de care mi-e cam frica; ma gandesc ca un chiuretaj pe rana nu ar face altceva decat sa o agraveze; as vrea sa aman biopsia si sa fac intai colposcopie, sa vedem ce s-a mai intamplat dupa tratament; la colposcopie se vede ce a cauzat rana? exista posibilitatea ca lsil ul asta sa nu fie dat de hpv (pe care stiu sigur ca-l am) ci de e-coli de care nu reusesc nicicum sa scap? ce sa fac?

september nu reusesc deloc sa inteleg rostul curetajului biopsic(poate mai e ceva ce el stie si noua aici nu ne-ai spus, care justifica curetajul)...
ma rog....e complicat sa imi dau cu parerea....insa eu as face colposcopie si as mai vedea daca e cazul sau nu sa ma reped la conizatie...
in plus, mi-e neclar cum de se poate sa nu scapi de o infectie cu cu microb banal pina la urma in atita timp...ceva nu imi suna bine si atunci ma intreb daca nu ar fi de dorit sa repeti analizele la alt laborator si tot asa...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#10 2010-05-31 19:24:56

september
New member

si mie imi este neclar totul; nu stiu ce sa mai inteleg; v-am spus aici tot: HPV HR cu un pap normal in oct anul trecut; infectie cu e-coli pe care am tratat-o in toate felurile posibil cu o gramada de antibiotice; si LSIL ul asta care totusi spune: "N.L Diagnostic citologic limitat de numarul mic de celule atipice (<10). A se corela cu datale clinice.
Monitorizare citologica." si eu ma gandeam sa fac intai colposcopia si abia apoi biopsie; la colposcopie se observa anomaliile? ce ar putea sa stie medicul fara sa imi spuna direct? am fost la control de la inceputul anului la 3 saptamani; de fiecare data imi spunea ca arata colul curat rana vindecata 90% insa in tot timpul asta e-coli nu a disparut; analizele le-am facut la 2 laboratoare; contact nu am avut in timpul tratamentului si dupa tratament ne-am protejat; igiena o fac corect de cel putin 3-4 ori pe zi; nu mai stiu ce sa fac!!

#11 2010-09-20 11:04:30

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

draga mea, medicul tau in care spui ca ai multa incredere, e cel mai in masura sa iti explice la ce sda te astepti.
In mare insa e vorba despre o minima interventie...nu ai de ce sa mori de frica

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#12 2010-10-21 01:04:08

acrissy
Membru
Inregistrat: 2010-10-09

Eu as vrea mai multe informatii daca se poate smile

#13 2010-10-22 00:19:56

acrissy
Membru
Inregistrat: 2010-10-09

Multumesc  smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.