homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am luat Postinor. cat de repede pot incepe sa iau anticonceptionale?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Am luat Postinor. cat de repede pot incepe sa iau anticonceptionale?

#1 2010-05-15 00:10:39

alexis_mary
New member
Inregistrat: 2010-05-14

Am luat Postinor. cat de repede pot incepe sa iau anticonceptionale?

In prezent nu iau nici un fel de anticonceptionale.
Am ciclul regulat, cam de 30-31 de zile.
Ultimul ciclu mi-a vent pe 27.04.
Pe data de 9.05 am avut un contact neprotejat. Ca sa nu stau stresata, am luat imediat postinor. Prima pastila am administrat-o in aprox 2h de la contact, a doua pastila la distanta de 12 ore de prima. Nu imi fac probleme asupra eficientei postinorului, l-am luat repede si corect.
Azi pe 14.05 am inceput sa sangerez. Desi este foarte devreme fata de ciclul meu normal care ar fi trebuit sa imi vina la sfarsitul lunii, stiu ca aceasta sangereare este din cauza postinorului si nu imi fac probleme.

Acum urmeaza intrebarea: m-am hotarat sa incep sa iau antibebe regulat, as vrea sa iau iasmin pentru ca am mai luat in trecut, dar de doi ani am stat fara sau iau.
Avand in vedere ca tocmai am luat postinor acum cateva zile si ca in momentul asta sangerez, cand pot sa incep sa administrez prima folie de yasmin ?

va multumesc

p.s. - desi am mai luat postinor cu ani in urma, nu am mai sangerat niciodata inainte de menstruatie. este normal ca sangerarea sa fie abundenta si cu dureri ca la o menstruatie normala?

#2 2010-05-15 00:56:00

Chrys
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

Re: Am luat Postinor. cat de repede pot incepe sa iau anticonceptionale?

Yasmin-ul il poti incepe din ziua 1 sau a 5-a a CM.

Astazi o notezi ca prima zi(astazi 14)

Nimic nu se termina pana in momentul in care te opresti sa mai incerci...

#3 2010-05-15 01:08:53

alexis_mary
New member

dar de unde stiu daca sangerarea care a inceput azi este CM sau daca este spotting datorat postinorului ? daca este numai spotting atunci merge sa incep yasminul ?

revin cu noi informatii din dimineata asta:
sangerarea care mi-a venit aseara este redusa cantitativ, nu arata ca un ciclu menstrual normal. este putin, este maro , nu rosu, si are o consistenta mult mai apoasa. desi nu am mai avut niciodata spotting, mie mi se pare ca acesta este spotting, nu e ciclu.

deci cand iau yasminul ? incep de azi sau astept sa imi vina ciclul adevarat ?
va rog sa ma ajutati, daca trebuie sa incep de azi, trebuie sa iau cat mai repede prima pastila de yasmin ca sa se considere ca am luat-o in prima zi si nu stiu ce sa fac....

Ultima oara a fost editat de alexis_mary (2010-05-15 10:28:48)

#4 2010-05-15 10:34:48

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

E spotting.

Poti lua AC si acum, dar te protejezi 7 zile suplimentar.

#5 2010-05-15 10:47:58

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

alexis_mary a scris:

dar de unde stiu daca sangerarea care a inceput azi este CM sau daca este spotting datorat postinorului ? daca este numai spotting atunci merge sa incep yasminul ?

revin cu noi informatii din dimineata asta:
sangerarea care mi-a venit aseara este redusa cantitativ, nu arata ca un ciclu menstrual normal. este putin, este maro , nu rosu, si are o consistenta mult mai apoasa. desi nu am mai avut niciodata spotting, mie mi se pare ca acesta este spotting, nu e ciclu.

deci cand iau yasminul ? incep de azi sau astept sa imi vina ciclul adevarat ?
va rog sa ma ajutati, daca trebuie sa incep de azi, trebuie sa iau cat mai repede prima pastila de yasmin ca sa se considere ca am luat-o in prima zi si nu stiu ce sa fac....

cum altfel ar putea arata aceasta menstra, avind in vedere faptul ca nu au trecut decit 18 zile de la prima zi a menstrei anterioare?
ce e cam prost e ca ai avut contactul neprotejat exact la inceputul perioadei fertile, asa ca riscul de sarcina e cam maricel(si eficienta Postinor nu cea mai grozava)....decizia e greu de luat....daca sub nici o forma nu vei tine eventuala sarcina, apuca-te de acum sa iei contraceptive si vezi ce se intimpla in pauza: daca vine menstra, e ok, daca nu vine, faci un test de sarcina

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2010-05-15 10:57:21

alexis_mary
New member

AyraBlack, de acord, ma voi proteja urmatoarele 7 zile cu metode de bariera, nu este nici o problema.
Dar faptul ca spui ca "poti lua si acum" ma face sa inteleg ca ar fi fost mai bine sa fi luat in prima zi de ciclu menstrual adevarat, nu in prima zi de spotting, nu ?

Din cate inteleg eu spottingul este o reactie adversa a postinorului care seamana cu un ciclu dar, pentru organsim nu este acelasi lucru ca un ciclu. Adica la exterior se vede la fel, dar in interiorul organismului este cu totul altceva decat ciclul, sunt alte cauze. pana aici cred ca sunteti de acord cu rationamentul meu. Mai departe: Daca pe yasmin scrie ca trebuie luat in prima zi de sangerare lunara inseamna ca momentul primei pastile de yasmin are legatura cu procesele care incep in organism cand apare sangerarea menstruala lunar. Eu daca acum am spotting, ma gandesc ca nu am in organism in momentul asta conditiile optime pentru a incepe yasminul.

Daca yasminul s-ar putea incepe fara probleme si in alta zi decat la inceputul sangerarii menstruale normale, de ce nu scrie asta in prospectul lui ? acolo zice ca numai in zilele 1-5 ale menstruatiei ...

sper ca nu v-am enervat si sper sa ma intelegeti ca rasucesc problema pe toate partile numai si numai pentru ca nu vreau sa fac vreo greseala de administrare, si asa am luat postinorul care este o bomba hormonala si acum nu vreau sa risc sa gresesc cu yasminul...

va multumesc din suflet

p.s. - doctoressa mai activeaza pe forum ? as vrea sa o intreb si pe dansa ce parere are

--------------------------------------------------------

Doctoressa, am vazut acum ca intre timp ati postat si dvs. Ma bucur foarte mult. Contactul nu a fost neprotejat, a fost cu prezervativ care nu s-a rupt, nu a alunecat. Insa mie mi-a fost frica de picatura de dinainte si ca sa scap de paranoia am luat postinorul. sper sa nu fie probleme cu vreo sarcina. Chiar cred ca am exagerat putin cu precautiile, dar asa sunt eu. Daca nu sunt pe antibebe, totul ma streseaza si mi se pare un pericol. tocmai de aceea vreau sa iau AC, ca sa imi iasa gandurile negre din cap.

Deci in concluzie dvs spuneti ca nu este problema sa incep acum yasminul la mijlocul lunii, nu ma afecteaza ?

Ultima oara a fost editat de alexis_mary (2010-05-15 11:11:19)

#7 2010-05-15 11:39:48

Al Pacino
Administrator

alexis_mary a scris:

AyraBlack, de acord, ma voi proteja urmatoarele 7 zile cu metode de bariera, nu este nici o problema.
Dar faptul ca spui ca "poti lua si acum" ma face sa inteleg ca ar fi fost mai bine sa fi luat in prima zi de ciclu menstrual adevarat, nu in prima zi de spotting, nu ?

Din cate inteleg eu spottingul este o reactie adversa a postinorului care seamana cu un ciclu dar, pentru organsim nu este acelasi lucru ca un ciclu. Adica la exterior se vede la fel, dar in interiorul organismului este cu totul altceva decat ciclul, sunt alte cauze. pana aici cred ca sunteti de acord cu rationamentul meu. Mai departe: Daca pe yasmin scrie ca trebuie luat in prima zi de sangerare lunara inseamna ca momentul primei pastile de yasmin are legatura cu procesele care incep in organism cand apare sangerarea menstruala lunar. Eu daca acum am spotting, ma gandesc ca nu am in organism in momentul asta conditiile optime pentru a incepe yasminul.

Daca yasminul s-ar putea incepe fara probleme si in alta zi decat la inceputul sangerarii menstruale normale, de ce nu scrie asta in prospectul lui ? acolo zice ca numai in zilele 1-5 ale menstruatiei ...

sper ca nu v-am enervat si sper sa ma intelegeti ca rasucesc problema pe toate partile numai si numai pentru ca nu vreau sa fac vreo greseala de administrare, si asa am luat postinorul care este o bomba hormonala si acum nu vreau sa risc sa gresesc cu yasminul...

va multumesc din suflet

p.s. - doctoressa mai activeaza pe forum ? as vrea sa o intreb si pe dansa ce parere are

--------------------------------------------------------

Doctoressa, am vazut acum ca intre timp ati postat si dvs. Ma bucur foarte mult. Contactul nu a fost neprotejat, a fost cu prezervativ care nu s-a rupt, nu a alunecat. Insa mie mi-a fost frica de picatura de dinainte si ca sa scap de paranoia am luat postinorul. sper sa nu fie probleme cu vreo sarcina. Chiar cred ca am exagerat putin cu precautiile, dar asa sunt eu. Daca nu sunt pe antibebe, totul ma streseaza si mi se pare un pericol. tocmai de aceea vreau sa iau AC, ca sa imi iasa gandurile negre din cap.

Deci in concluzie dvs spuneti ca nu este problema sa incep acum yasminul la mijlocul lunii, nu ma afecteaza ?

ok, am inteles.
nu e nici o problema sa incepi sa iei de acum contraceptivele, nu te afecteaza in nici un fel. Asa stind lucrurile cum le-ai descris, aceasta e menstruatia...care nu are cum sa fie mai abundenta deoarece e venita mult mai devreme decit ar fi trebuit. Asadar poti incepe chiar de azi sa iei contraceptive.
Rugamintea mea e sa mergi la vizitele medicale periodice(la 6 luni) la medicul de planning.
Succes

#8 2010-05-15 11:58:15

alexis_mary
New member

Chiar credeti ca ce am eu acum este menstruatie si nu spotting ? Este foarte foarte putin si maro, nu seamana cu nici o menstruatie. vom vedea cum evolueaza dar pana la monetul asta, se tot reduce din cantitate, pare ca se va opri azi.

Daca sa zicem ca noi apreciem ca este totusi menstra si de fapt este spotting, tot nu e problema sa incep yasminul, nu ?

#9 2010-05-15 12:16:01

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Nu e nici o problema. Asculta sfatul docotressei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#10 2010-05-15 12:18:48

dea_di
Platinum member
Inregistrat: 2008-01-16

incepe yasminul daca vrei sa-l incepi si pentru orice eventualitate protejeaza-te suplimentar primele 7 zile! eu asa as face!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#11 2010-05-15 13:20:30

Al Pacino
Administrator

alexis_mary a scris:

Chiar credeti ca ce am eu acum este menstruatie si nu spotting ? Este foarte foarte putin si maro, nu seamana cu nici o menstruatie. vom vedea cum evolueaza dar pana la monetul asta, se tot reduce din cantitate, pare ca se va opri azi.

Daca sa zicem ca noi apreciem ca este totusi menstra si de fapt este spotting, tot nu e problema sa incep yasminul, nu ?

draga mea, eu ti-am raspuns cum am stiut mai bine si intimplator sunt foarte sigura pe ce zic(altfel ma abtin)
daca tu ai alte opinii faci cum crezi ca e mai bine, nu esti obligata in nici un fel sa iei de bun sfatul meu.
atit insa mai vreau sa adaug:spotting=singerare redusa cantitativ...nu zice nimeni ca nu poate fi menstruala singerarea aia.
si de aici incolo considera te rog ca eu mai mult nu te pot ajuta

#12 2010-05-15 15:25:37

alexis_mary
New member

Am inteles. Nu am vrut sa se inteleaga din ce am spus eu ca nu am incredere, departe de mine asa ceva, altfel nu as fi apelat la acest forum. Imi cer scuze, dar din cauza stresului sa nu fac ceva gresit imi pun o mie de intrebari, le rasucesc pe toate fetele....

Ar mai fi o intrebare. Daca inecp folia de yasmin astazi si o duc pana la capat, in mod normal dupa ce termin folia o sa am sangerarea de privare. Daca incep azi pe 15.05 o sa imi vina menstruatia in prima saptamana din iunie, in jur de 07.06. Cum pot sa fac sa nu am sangerarea atunci, pt ca plec in vacanta? Credeti ca este ok sa merg in continuare cu o a doua folie si sa o intrerup pt sangerare dupa ce ma intorc ? sau cum sa fac ?
multumesc mult

#13 2010-05-15 16:06:05

Al Pacino
Administrator

e mai mult deci ok.
nu patesti nimic daca nu ai singerarea aia de privare. poti intrerupe dupa ce vii din vacanta sau dupa ce termini si cea de-a 2a folie...tu decizi, ambele variante sunt la fel de bune.
atit vreau sa adaug ca menstra e de asteptat sa fie foarte redusa atunci, cel putin teoretic, deci sa nu te sperii daca va fi asa(nefiind absolut nimic rau in asta)

#14 2010-05-19 18:29:55

pisicutza4ever
New member
Inregistrat: 2010-05-19

referitor la acest subiect...si eu ma aflu cam in aceeasi situatie...pb mea e k pe 30 aprilie mia venit mentra...m-a tinut in jur de 6 zile...adk pana pe 5 mai...din prima zi am inceput sa iau prima folie de marvelon21...apoi la 5 zile dupa aceasta am luat un antibiotic pentru raceala...In ziua de 13 mai am avut un contact in urma caruia prezervativul s-a spart  knd a ejaculat....si m-a cam stropit...Am luat postinor 2, am intrerupt pilulele.Pe 17 mai mi-a aparut un strop de sange...si aveam dureri ca de mentruatie...am crezut k mi-a venit ciclul si am inceput sa iau  iar pilulele.Problema e ca a doua zi am avut un fel de menstra maronie...si azi 19 mai un fel de sange roz..nu ca de ciclusi mai apos...Acu nust ce sa fac...Mai aveam 8 pilule  in folia de marvelon si apoi urma acea pauza de 7 zile in care urma sa imi vina menstra...Oare imi va ceni normal sau dupa terminarea noii tablete de marvelon...?am vazut raspunsurile de mai sus si am dedus k e bine sa iau pilulele in continuare chiar dak era spotting  si sa ma protejez 7 zile...dupa care o sa fiu iar safe....dar ma intreb cum imi dau seama dak si-a facut postinorul efectul cu adv...?testul de sarcina se face dupa ce termin tableta noua de pilule in caz de nu imi vine menstra sau pot sa il fac si in timp ce iau pilulele ?in caz de nu am o sarcina si am luat pilulele in prima zi de spoting ..dupa 7 zile as fi protejata fara probleme chiar dak nu mi-a venit menstra normala nu?cesafac sunt asa de speriata si chiar m--a dat peste cap toate astea...sad

#15 2010-05-19 18:43:12

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Se intelege foarte greu ceea ce vrei sa spui, scrie mai lizibil.
Nu trebuia sa intrerupi marvelon atunci cand ai luat postinor, cele 2 nu au nicio legatura. Acum menstruatia ti-a fost daca cu totul peste cap si pt ca ai intrerupt pilulele dar si din cauza postinorului care contine o doza mare de hormoni.
De sarcina nu ai de ce sa-ti faci griji daca ai luat postinor corect, acesta are eficienta foarte mare. Daca totusi vrei sa faci un test, fa-l la 3 saptamanani de la contactul cu risc. Sa te protejezi suplimentar 7 zile de cand ai inceput noua folie, ca cine stie daca a fost menstruatie cu adevarat sau doar spotting

#16 2010-05-19 18:49:26

pisicutza4ever
New member

ps: stiu k dupa postinor ciclul trebuia sa vina in 5-7 zile....ma gandesc k poate fi ciclu...Dak nu era ciclu trebuia s imi vina  menstra normal sau cum?...si pilulele le luam abia knd imi venea ciclul normal...si stiam eu k is safe...Se pare k trebuie sa astept mai mult pana imi dau seama dak sunt insarcinata sau nu...k dak am in ceput sa iau pilulele pe presuspusul spotting....inseamna ca mi-am amanat menstruatia..si o sa stau stresata mult timp pana aflu ce si cum:((((nu?un raspus va rog

#17 2010-05-19 18:53:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

- la 5-7 zile dupa Postinor nu e menstruatie, ci un efect secundar al Postinorului
- faci testul la 3 saptamani de la contact si astepti menstruatia dupa ce termini folia

#18 2010-05-19 18:53:45

pisicutza4ever
New member

stiu k e complicat de inteles...nici eu nu stiu cum sa explic...am intrerup pilulele pt ca stiam k atunci knd se ia postinor trebuie oprite pilulele...deoarece ar fi fost prea multi hormoni....deci dak nu am nimic si si-a facut treaba cum trebuie...dupa 7 zile sunt protejata chiar dak era spotting,nu?si menstra ar trebui sa imi vina km dupa terminarea acestei noi tablete...

#19 2010-05-19 18:56:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu ai facut bine ca le-ai intrerupt, ca ti-ai dat peste cap si mai tare ciclul
da, dupa 7 zile de pilule esti protejata

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Am luat Postinor. cat de repede pot incepe sa iau anticonceptionale?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.