homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatia cam devreme

#1 2010-05-18 11:59:15

vexcs
New member
Inregistrat: 2010-01-11

Menstruatia cam devreme

Salut! Am o nedumerire si vreau sa aflu un raspuns clar. De 2 luni prietenei mele i-a venit menstruatia cu 10 zile mai devreme decat ii venea normal...Nu a luat anticonceptionale de niciun fel.. Este o problema? multumesc anticipat! P.S : Am cautat o intrebare asemanatoare dar era vb de anticonceptinale acolo...

#2 2010-05-18 15:05:41

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Menstruatia cam devreme

vexcs a scris:

Salut! Am o nedumerire si vreau sa aflu un raspuns clar. De 2 luni prietenei mele i-a venit menstruatia cu 10 zile mai devreme decat ii venea normal...Nu a luat anticonceptionale de niciun fel.. Este o problema? multumesc anticipat! P.S : Am cautat o intrebare asemanatoare dar era vb de anticonceptinale acolo...

In principiu nu e o problema. E posibil sa aiba legatura cu faptul ca de 2 luni a cam venit primavara si sa existe o astfel de dereglare. Pe urma e important daca avea ciclul regulat la fix sau exista mereu variatii. Deci in principiu intra in limitele largi ale normalului DAR poate ar fi bine sa o vada un medic, pentru ca uneori anumite infectii, un chist ovarian sau alte tipuri de probleme (nu grave, doar probleme, nu te speria) pot sa determine asemenea modificari.

Dar teoretic e vorba doar despre o mica variatie fara importanta majora.

#3 2010-05-18 15:13:00

vexcs
New member

multumesc mult! asta incerc sa ii explic si eu..ea crede (nu stiu de ce) ca e insarcinata .. stiind foarte bine ca lipsa menstruatiei e un semn clar ca e insarcinata.

#4 2010-05-18 15:34:39

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

vexcs a scris:

multumesc mult! asta incerc sa ii explic si eu..ea crede (nu stiu de ce) ca e insarcinata .. stiind foarte bine ca lipsa menstruatiei e un semn clar ca e insarcinata.

e drept ca nu am eu de unde sa stiu ca e sau nu insarcinata, dar teoretic nu are cum, acum voi stiti ce ati facut smile

glumesc. daca are ciclul cu caracterele lui normale de cantitate (in mare, ca e logic ca daca ii vine mai des este mai putin un pic) si aspect (presupun ca nu discutati despre detaliile astea, dar oricum..) nu are de ce sa se gandeasca la faptul ca e insarcinata. nu are de ce.

repet, daca are o grija si un stres, un control ar fi mai mult decat binevenit, mai ales ca e bine sa mearga la ginecolog macar 1 data pe an. dar eu una cred ca e fiziologic odata cu venirea primaverii, asta din ce informatii am si cat de mult pot eu sa imi dau cu parerea prin intermediul tastelor pe un forum.

ps. nici eu nu stiu de ce absolut toate femeile se gandesc ca la cel mai rau lucru posibil la o sarcina atunci cand e vorba de vreo problema din clasa asta - sangerari mai multe mai putine etc. e probabil frica de necunoscut si totodata lipsa de informare, ca daca stam sa ne gandim exista chestii mult mai grave ca sarcina care pot da aceleasi simptome. de aia e bine sa se mearga la medic, ceea ce ii sugerez si prietenei tale, chiar nu are nimic de pierdut.

#5 2010-05-18 17:13:03

vexcs
New member

Asta e un adevar! Mereu se gandesc la ce este mai rau + ca ne pun si pe noi barbatii/baietii pe niste ganduri.. Multumesc mult !

Publicitate

loading...

#6 2010-07-07 10:23:11

vexcs
New member

salut! din nou avem o problema..ultima oara am spus ca ii venea ciclu cu 10 zile mai devreme decat era normal dar acum intarzie sa apara si ca totul sa fie mai greu pentru noi ea e in italia cu parintii ei. ultimul ciclu i'a venit pe 10 iunie, daca ar fi insarciata nu ar trebui sa aiba niste simptome pana acu? sper sa vada cineva intrebarea..Multumesc anticipat!!

#7 2010-07-07 10:30:18

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

Pai daca a avut menstra de pe 10 iunie , asta inseamna ca azi e a 28 zi, nu? Unde e intarzierea??
Voi stiti ce si cum ati facut de pe 10 iunie incoace si daca ati facut sex neprotejat in perioada fertila sa faca un test de sarcina la 3 saptamani de la contactul cu risc. Pana atunci stresul nu face decat rau.
Cat despre simptome cred ca e prea devreme sa-i apara ...
Ati fost la medic asa cum v-a sfatuit mocksa?

Ultima oara a fost editat de smart lady (2010-07-07 10:31:53)

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#8 2010-07-07 10:36:35

vexcs
New member

stiam ca perioada  dintre ele e de 28 de zile..mi'a spus aseara de intarziere pt ca pe ea o dor sanii cu o saptamana inainte sa'i vina...acum am vorbit cu ea si o dor sanii si putin burta..Ar trebui sa mai asteptam ?

#9 2010-07-07 10:40:01

smart lady
Addicted member

Un ciclu menstrual nu-i musai 28 zile , cu atat ma mult la ea , deduc eu din ce ai scris tu ca il avea neregulat.
Ar fi fost foarte bine sa fi mers la doctor ca el va lamurea cel mai bine, si chiar nu inteleg de ce nu ati facut-o.
Da, mai asteptati pana se face o sapt intarziere de menstra sau 3 sapt de la contactul cu risc. Insist sa faceti o vizita la dr apoi.
Durerile de sani si burta sunt si simptome premenstruale .
Bafta!

#10 2010-07-07 10:45:17

vexcs
New member

Eu ii tot spun sa mergem la doctor dar spune ca ii e rusine sa se craceasca si sa ii umble acolo. I'am spus sa se duca la un medic ginecolog care sa fie femeie..poate se simte mai in largu ei asa..tot nu vrea..si a auzit ca trebuie sa nu se spele 2 zile inainte sa poata sa ii i'a o mostra ceva.Multumesc mult!

#11 2010-07-07 10:51:14

smart lady
Addicted member

Cati ani are prietena ta? Serios, fara suparare, dar mi se pare gandire de copil asta cu cracanatul... wow . Pai cand o fi gravida ce face?
Iar faza cu sa nu se spele 2 zile e vorba de spalaturi vaginale, adica inauntru. Pe afara se spala cand vrea ea.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.