homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Alegeri

#1 2010-05-18 19:17:38

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

Alegeri

Daca cineva apropiat voua (familie, prieteni) ar savarsi cu buna stiinta o fapta pedepsita de lege, ati alege "salvarea" acelei persoane  (prin plata, interventii cu pile etc) sau sunteti de parere ca fiecare plateste pentru faptele sale?
Ma contraziceam cu sotul pe aceasta tema big_smile, el alege prima varianta, eu a2a, gandidu-ma ca fapta respectiva a fost facuta voit si eu nu prea accept acest tip de greseli. Se pot intampla accidente, de exemplu sa dai foc unui lucru din neatentie. Asta se trece cu vederea. Dar daca se trezeste cineva sa zica " ia sa merg eu sa dau foc unei X cladiri"...asa ceva nu pot intelege.

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#2 2010-05-18 19:22:48

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Re: Alegeri

mai nu stiu ce sa zic.. nu am fost pusa niciodata in fata unui lucru asemanator.. acum cred ca depinde si de gravitatea faptului nustiu

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#3 2010-05-18 19:32:42

green_fairy
Platinum member

E vorba de ceva ipotetic in urma unei discutii. Avand in vedere ca am mentionat la ce fel de fapte ma refer ...la asta astept parerile voastre smile
Am incercat sa explic cat mai bine. Incercarea de "salvare" a unei persoane ce a savarsit cu buna stiinta fapte ce se pedepsesc prin lege si te duc direct in inchisoare (omor, viol, spalare bani etc). Nu ma refer la cazurile de accident (exemplu: construirea unui zid si datorita unor fenomene ce nu tin de  inginerul constructor sau oamenii ce au lucrat, zidul se darama peste o a2a persoana (victima) omorand-o : ca tot vazusem mai demult la stiri un caz, doar ca era vorba de o cladire dezafectata)

Ultima oara a fost editat de green_fairy (2010-05-18 19:34:14)

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#4 2010-05-18 19:38:33

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

pai daca ai chef si dai foc  la o cladire, mi se pare corect sa fi pedepsit cum spune legea.. si in caz de viol/omor nu vad de ce ar mai cere indurare si o portita de salvare persoana respectiva.. deci nu, nu as putea trece cu vederea chestii grave..

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#5 2010-05-18 19:41:26

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Nu stiu, e greu, foarte greu, cred ca acum avem o anumita parere, dar daca s-ar intampla lucrul asta, am actiona altfel, in consecinta de cauza, poate contrar principiilor pe care l-am avea in sensul unei situatii ipotetice. Totusi, cred ca da, cred ca depinde de gravitatea faptului, daca a furat un borcan de gem de la alimentara, nu stiu, probabil ca as incerca sa musamalizez fapta, dar daca ar fi vorba de ceva ce ar atenta la viata / siguranta / drepturile altei persoane, gen crima, privare de libertate, viol etc - nu stiu, probabil ca l-as indemna pe cel in cauza sa se predea, sau as face-o chiar eu ... Sunt foarte indecisa pentru ca e greu, chiar trebuie sa ai un simt civic extraordinar, o putere desavarsita, sa nu fii egoist si sa reusesti sa diferentiezi intre aplicarea legii si ideea de a avea un sistem principial si dragostea fata de cei dragi ... Ideea este ca oricum in momentul respectiv, crezi, vezi, gandesti lucrurile in alt mod, cantaresti variante, posibilitati, factori externi ... Important e acum sa vorbim doar in termeni ipotetici, Doamne fereste sa se intample asa ceva smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Publicitate

loading...

#6 2010-05-18 19:46:58

green_fairy
Platinum member

Sotzoiul a spus ca eu daca m-as duce la o banca de ex sa fur bani multi big_smile el ar face tot posibilul sa ma "scoata" cumva din situatie si eu am zis ca l-as lasa pe mana politiei daca s-a dus cu buna stiinta pentru asta rotfl2
Aveti dreptate, asa ipotetic vorbind poate e mai usor de raspuns la situatii asa grave, dar am zis sa fac topicul pentru a vedea cate persoane aleg varianta mea, si cate persoane aleg varianta lui big_smile

#7 2010-05-18 19:54:45

green_fairy
Platinum member

pai nu e vorba de asta smile doar nu l-am impins eu sau l-a legat cineva la ochi si i-a dat o arma in mana in mijlocul unei banci:)))) daca cineva face o alegere de genul asta cu buna stiinta, sa raspunda pentru ea.

#8 2010-05-18 19:57:06

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

depinde de fapta. Daca de exemplu ar fura la taxe, sau copiaza muzica de pe internet ca sa asculte evident ca as incerca sa *salvez* persoana respectiva. Daca ar fi ceva mai grav nu. Cum iti asterni asa dormi.

#9 2010-05-18 20:22:05

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

eu sunt pro varianta lui smile
pe principiul ca daca acele persoane iti sunt apropiate (mama, tata, sotu, copilu), trebuie sa le fi alaturi la bine si la rau...
situatie: aveti un copil si sotul tau sparge o banca. alegi sa isi viziteze tatal in inchisoare numa pt ca tatal sa suporte consecintele faptei lui?
oricum...circumstantele si situatiile pot fi foarte diverse, si detaliile conteaza cel mai mult, dar ca principiu eu as alege "varianta lui" smile

hjarta

#10 2010-05-18 20:25:28

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Loveable a scris:

eu sunt pro varianta lui smile
pe principiul ca daca acele persoane iti sunt apropiate (mama, tata, sotu, copilu), trebuie sa le fi alaturi la bine si la rau...
situatie: aveti un copil si sotul tau sparge o banca. alegi sa isi viziteze tatal in inchisoare numa pt ca tatal sa suporte consecintele faptei lui?
oricum...circumstantele si situatiile pot fi foarte diverse, si detaliile conteaza cel mai mult, dar ca principiu eu as alege "varianta lui" smile

Yea, that one makes sense too. Plus ca oricum conteaza intr-adevar detaliile, factorii externi, cirmustantele etc ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#11 2010-05-18 20:28:22

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

green_fairy a scris:

Incercarea de "salvare" a unei persoane ce a savarsit cu buna stiinta fapte ce se pedepsesc prin lege si te duc direct in inchisoare (omor, viol, spalare bani etc).

pai daca e vb de viol, si e vb de sot, logic ca-l trimit direct la inchisoare, ca inseamna ca m-a inselat lol

Ultima oara a fost editat de Loveable (2010-05-18 20:28:52)

hjarta

#12 2010-05-18 21:55:34

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Loveable a scris:

green_fairy a scris:

Incercarea de "salvare" a unei persoane ce a savarsit cu buna stiinta fapte ce se pedepsesc prin lege si te duc direct in inchisoare (omor, viol, spalare bani etc).

pai daca e vb de viol, si e vb de sot, logic ca-l trimit direct la inchisoare, ca inseamna ca m-a inselat lol

Daca e vorba de asa ceva clar nu as interveni pentru ca asta ar insemna sai-i faci persoanei un rau prin simplu fapt ca taci ori o persoana care face asa ceva are nevoie de ajutor specializat. Restu fraudelor sunt discutabile, cred ca as incerca sa ajut pentru ca sa fim seriosi, cei mai mari escroci sunt liberi forgetit

#13 2010-05-18 23:13:14

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Pana la urma depinde: si o crima se accepta atata timp cat motivul este intemeiat. Ia in calcul ca doamne-fereste cineva iti omoara un membru al familiei, violeaza pe cineva si scapa. Daca sotul tau il omoara, il dai pe mana politiei?  Sau daca cineva iti ameninta familia, intra peste tine in casa, te maltatreaza fizic ... si il omori .. sotul tau trebuie sa te dea pe mana politiei?

Teoretic, traim intr-o societate in care nu ne mai facem noi justitie. Practic .. ei bine, practic sunt cu toatele discutabile.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.