homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cineva cu ochelari sa ma lumineze si pe mine

#1 2010-05-26 22:01:42

rogvaiv
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-08-04

Cineva cu ochelari sa ma lumineze si pe mine

Mi-am facut ieri un control oftalmologic, mi-a izbit un -1 la ambii ochi si mi-am pus ochelari pe nas. Am mai purtat ochelari vreo 9 ani prin tinerete si ma gandeam ca n-o sa am probleme.
Acasa insa, cand ma asez la pc, desi monitorul meu (lcd) era drept si perfect dreptunghiular, cu ochelarii il vad aplecat mult spre mine si trapez. Mai vazusem eu niste garduri aplecate cand ma uitam la ele din fata dar am zis ca asa's construite  lol
Cu ochelarii mamei il vad normal. Oare mi-au pus lentilele pe dos sau vad eu 15D?

qed

#2 2010-05-26 22:08:13

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Cineva cu ochelari sa ma lumineze si pe mine

E posibil sa patesti asta pentru ca nu ai mai purtat ochelari de ceva timp. Iar - 1 e maricel.

Eu la +0.25 am probleme cand ii pun, ca se maresc toate si mi se pare alt univers. Mai stai vreo 2 saptamani. Daca nu se obisnuieste muschiul, e posibil sa-ti fi gresit dioptria.

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-05-26 22:08:44)

#3 2010-05-26 22:13:08

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

bai eu mi-am pus de vreo luna si am -2 la unul si -0.75 la celalalt...dedicul a zis ca nu e foarte mult...ma rog nu asta e ideea....ci ca nu e normal sa vezi asa...cum sa il vezi trapez? 2 saptamani e foarte mult...dau masinile peste tine pe strada..du-te inapoi si spune-i ca nu vezi bine cu ei...si mie mi-a zis ca dureza vreo zi pana se obisnuieste creierul cu ei dar la inceput cand i-am pus m-a intrebat daca vad bine!!! deci eu zic sa te duci inapoi si sa le explici problema

#4 2010-05-26 22:15:02

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

-2 e cam mult in opinia mea nustiu

eu port  +0.5 la ambii si cand ii am vad mai mare un pic. dar e bine ca nu ma ustura ochii deloc la calc:D

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#5 2010-05-26 22:17:47

AyraBlack
Sr. member

La mine dat fiind ca am dioptria mica, mi-a zis ca e posibil sa dureze ceva mai mult timp pana se obisnuieste - ceea ce s-a si intamplat.

Problema e daca nu cumva se exagereaza - nu ma refer voit, ci prin prisma faptului ca e ceva nou. Mama nu a putut citi cu ochelari, desi avea nevoie de ei, aproximativ o luna de zile, pana s-a obisnuit muschiul si i se parea ca vede stramb.

Si daca tu ai -1 si nu porti ochelari timp de vreo 2 ani de cand il ai, e posibil ca muschiul sa se obisnuiasca mai greu ...

Dar poti face si altceva: du-te maine la primul cabinet oftalmologic pe care-l vezi si roaga-i sa-ti masoare dioptria. Daca asta e ... asta e ...
De asta ziceam, nu cumva sa fie un muschi care se acomodeaza mai lenes. Mai ales

Publicitate

loading...

#6 2010-05-26 22:22:11

rogvaiv
Full member

I-am pus de curiozitate invers si vad aproape normal, adica tot inclinat si trapez dar mult mai putin  neutral

qed

#7 2010-05-26 22:28:01

AyraBlack
Sr. member

N-are logica, serios lol

Adica daca ai fi avut mai putin la un ochi si mai mult la altul, mai avea, dar asa ... eu chiar nu inteleg lol

Ti-am zis, du-te maine la un cabinet si roaga-i sa masoare. Nu cred sa te coste mai mult de 20 ron.

#8 2010-05-26 22:39:17

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

Himmel a scris:

eu port  +0.5 la ambii si cand ii am vad mai mare un pic. dar e bine ca nu ma ustura ochii deloc la calc:D

pai nush ca doctorul a zis ca e mai rau cand e cu plus  nustiu

#9 2010-05-26 22:43:37

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

ehh u sa fii sanatoasa si sa scapi repede de ei puss

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#10 2010-05-27 10:29:25

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

AyraBlack a scris:

N-are logica, serios lol

Adica daca ai fi avut mai putin la un ochi si mai mult la altul, mai avea, dar asa ... eu chiar nu inteleg lol

are logica: se poate sa-i fi montat lentilele invers dpdv al curburii (nu de la un ochi la altul, ca in cazul asta e aceeasi lentila la ambii ochi), sa nu fi tinut cont de distanta pupilara sau sau sa fi gresit dioptriile.

rogvaiv, sfatul meu e sa mergi cat mai repede la un cabinet de optica medicala; as zice nu doar la cel la care ai facut ochelarii, ci intai la altul, care n-are niciun interes sa-ti spuna ca ochelarii sunt perfecti asa - cel mai probabil asta vor zice cei de la atelierul la care i-ai facut. asta e parerea mea: sa ii verifici cat mai curand, si nu doar la un atelier.

#11 2010-05-27 10:33:02

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

si eu zic la fel....oricat de neobisnuiti ar fi ochii cu ochelarii tot nu ar trebui sa simti efectul de deformare a obiectelor ....in cel mai rau caz vezi totul marit si ai dureri de cap....
dar sa vezi trapez sau inclinat nu cred ca e normal

#12 2010-05-27 12:40:57

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

are logica...mie mi-a dat lentilele gresite atunci cand le-a prescris...eu nu am stiut si mi-am facut ochelarii.
bineinteles ca m-am impiedicat pe strada mereu si vedeam ciudat,asa ca m-am intors la dr. problema a fost alta,ca nu a recunoscut ca a gresit,cu toate ca a modificat pe reteta felul lentilei...asa ca a trebuit sa scot din nou bani din buzunar si sa imi cumpar pe cele bune. apoi nu am mai avut probleme...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#13 2010-05-27 12:55:10

rogvaiv
Full member

Parca s-a mai diminuat efectul de trapez, mai astept cateva zile. Oricum bani de altii n-am  lol . Numai ca au inceput s ama jeneze la ochi, parca ma dor putin. Dar daca ii dau jos vad scrisul in ceata, cu ei vad mult mai clar.

qed

#14 2010-05-27 14:45:42

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

daca e greseala lor, ar tb sa ti-i faca in banii pe care i-ai dat, nu s aplatesti in plus. totul e sa recunoasca (daca sunt intr-adevar gresiti). nu e normal tot ce zici tu: imagine deformata, dureri cesafac

#15 2010-05-28 10:58:09

mikki_20
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-02-15

mai daca vezi deformat e posibil sa nu fie buni asa a patit sor'mea si'a facut control si in loc sa'i dea ochelari de departare i'a dat de apropiere si si'a dat seama dupa o sapt k nu vede nici o diferenta. si eu mi'am pus ochelari de curand si acum dupa o luna si ceva nu prea mai pot sa stau fara ei k de la departare nu mai disting. app eu mi'am dat seama k am nevoie de ochelari knd m'am asezat la un examen intr'una din bancile din spate si nu vedeam nimic la tabla si am inceput sa'i intreb pe colegi ce scrie pe tabla .la care profu' "hei in spate acolo!nu mai vorbiti" si eu ii zic ce vreti sa fac daca nu vad la tabla subiectele lol

Avem 1 an si 5 lunite

#16 2010-05-28 11:27:38

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Jeniffer a scris:

Himmel a scris:

pai nush ca doctorul a zis ca e mai rau cand e cu plus  nustiu

eu port ochelari de 13 ani si una la mana la ochiul cu - este un ochi miop nu vezi la distanta si ochiul miop nu se corecteaza niciodata,de scazut fff slabe sanse ...dar s-au mai vazut si minuni
nu cred ca putem spune unde e mai rau cu - sau cu + rau e in ambele cazuri
cu imaginea deformata e cu dus intors daca miopia (ca spui ca ai pb la distanta)a cresvut dintr-odata e normla sa vezi deformat primele zile si sa ai ameteli si dureri de cap..dar asta primele zile
exclus sa porti 3 zile ochelarul si apoi sa spui ca nu mai vezi la tabla fara el.Adica mie mi se intampla sa imi creasca miopia cu - 1 si era normal ca la schimbarea ochelarului sa am dureri de cap si primele 2-3 zile sa merg precum oaia
dar daca esti in dubii mai fa un control,se mai poate gresi....
in cea ce priveste miopia pana la -3 nu e asa mare problema nu mai speriati oamenii gratuit smile
ce vorbiti voi aici de genu ca -2 e mare sau - 1 ...un ochi miop la dioptria asta nu este dependent de ochelar.Vorbim de probleme de la -3 incolo cand nu mai ai voie efort,nasterea trebuie sa fie cezariana etc...mult mai multe probleme

#17 2010-05-28 13:47:11

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

oarecum  offtopic  dar...
cum iti dai seama ca ai nevoie de ochelari?

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#18 2010-05-28 13:49:34

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

carmen_21 a scris:

oarecum  offtopic  dar...
cum iti dai seama ca ai nevoie de ochelari?

cel mai bine e sa mergi la un control la oftalmolog. unii pur si simplu nu mai vad bine (fie nu mai disting bine obiectele la distanta, fie nu mai vad sa citeasca si apropie cartea de nas), altora le lacrimeaza ochii de la statul la calculator, au senzatie de arsura, de nisip in ochi, pot sa apara si dureri de cap...

Ultima oara a fost editat de alinda (2010-05-28 13:51:07)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#19 2010-05-28 13:54:05

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

multumesc, alinda
ma gandeam eu ca trb sa fie si durerea de cap un simptom,pt ca atunci cand citesc mai mult la calculator ma dor tamplele

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.