homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dermatita de contact vulvara


#1 2010-05-28 12:29:12

laura88
New member
Inregistrat: 2007-04-09
Mesaje: 81

dermatita de contact vulvara

am deschis un nou topic pentru ca nu am gasit ceva asemanator. daca exista imi cer scuze. de mai multe luni ma confrunt cu infectii vaginale: colpita bateriana (nu stiu ce anume ca doar acesta a fost diagnosticul)  care a tot reaparut, in aprilie in urma unei culturi de secretie a iesit gardnerella pentru care m-am tratat eu cu flagyl asa cum am vazut ca a recomandat doctoressa,pentru ca ceea ce imi dadu-se doctorita mi-a facut mai mult rau decat bine. iritatia nu a trecut de tot asa ca am mers la alta doctorita la gine 1 unde in urma analizei au iesit dupa spusele dansei 'niste coci +', puritate 1, si am primit betadine 7 zile. le-am luat insa iritatia nu a trecut. miercuri am fost la alt doctor si in urma analizei secretiei si culturii vaginale am primit urmatorul rezultat:
Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau
colorat)
Celule epiteliale poligonale relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde absente
Celule cu aspect de "clue cell" absente
Leucocite rare
Trichomonas vaginalis absent
Levuri absente
Inmugurite absente
Hife, pseudohife absente
Flora bacteriana
Normala (flora lactobacilara).
Cultura secretii vaginale (cu antibiograma dupa caz)
Cultura din secretii vaginale
Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius ( Streptococcus agalactiae,
Enterococcus spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae).

deci rezultatul este bun , insa pe mine tot ma ustura la contact partea interioara a labiilor mici. se vede ca e rosu si putin inflamat dar nu uniform, da nici chiar bubite nu sunt. doctorul mi-a pus diagnotic prezumtiv dermatita de contact vulvara, si mia zis sa incerc sa descopar la ce produse as putea fi alergica, si abia apoi sa merg la dermatolog , pentru ca oricum nu exista suficiente teste incat sa imi poata descoperi la ce substanta sunt alergica.
chestia este ca eu mai am cateodata dermatita de contact in zona gatului si pieptului si dermatologul mi-a zis ca e cam improbabil sa descopere prin teste la ce anume sunt alergica si mi-a dat elocom crema cu care in 2-3 zile imi trece, doar ca mai apare o data la cateva luni. nu ma deranjeaza pentru ca o pot trata foarte repede cu acea crema .
v-ati mai confruntat careva cu asa ceva ? nu exista ceva crema pe care sa o pot folosi pe labii, la fel cum folosesc elocomul pe gat si pe piept? eu acuma mi-am luat ceai de galbenele sa fac spalaturi externe si gel plantintim de la hofigal, care ma usturat vreo 2 minute dupa ce l-am aplicat, dar dupaia a trecut. va rog daca stiti ceva care m-ar putea ajuta spuneti-mi ca nu mai pot !! viata mea sexuala e inexistenta din cauza acestei probleme, si ori cat m-ar iubi prietenul meu nu cred ca ar accepta sa nu mai facem sex vreodata.
ps. nu folosesc ob-uri, tanga sau lenjerie sintetica, iar protejslipuri folosesc foarte rar 1-2 ori pe saptamana .

Ultima oara a fost editat de laura88 (2010-05-28 12:32:59)

Offline

 #2 2010-05-29 22:09:04

laura88
New member
Inregistrat: 2007-04-09
Mesaje: 81

Re: dermatita de contact vulvara

chiar nu a mai patit niciuna ceva asemanator? sau nu stiiti ce as putea face avand in vedere ca de la crema de galbenele si gelul de la plantintim ma irit si mai tare. daca ma spal doar cu apa ma doare doar cand apas si bineinteles la contactul sexual.

Offline

 

#3 2010-05-31 11:29:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01
Mesaje: 20455

Re: dermatita de contact vulvara

eu zic asa.
1 spala-te doar cu apa
2. da cu elocom si pe acolo (eficienta pe mucoasa e mai mica nitel insa exista)


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Offline

 

#4 2010-05-31 16:26:47

laura88
New member
Inregistrat: 2007-04-09
Mesaje: 81

Re: dermatita de contact vulvara

cand am pus elocomul m-a usturat cumplit, dar am pus si pe alta portiune de labie si nu m-a usturat, doar acolo unde e acea iritatie. la fel si in cazul cremei de galbenele si a gelului plantintim de la hofigal ma ustura cand le aplic. aseara am pus nidoflor care nu m-a usturat.ar putea trece cu nidoflor?

Ultima oara a fost editat de laura88 (2010-05-31 16:27:43)

Offline

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.