homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Spotting DUPA oprirea anticonceptionalelor?

#1 2010-05-31 20:42:57

adi-adi
New member
Inregistrat: 2010-05-31

Spotting DUPA oprirea anticonceptionalelor?

Salut!

As dori sa va intreb daca exista spotting dupa oprirea anticonceptinalelor. Am luat timp de un an Marvelon, la recomandarea medicului. In prima luna am avut spotting cateva zile, apoi totul a decurs perfect. Anul acesta, pe 14 februarie ( cand mi-a venit si ciclul ), le-am oprit. Oicum, doctora mea mi-a spus cand termin folia sa iau o pauza de o luna si sa vina la ea la urmatorul ciclu. Mi-a venit asadat pe 14 febr, si a urmat luna de pauza. Numai ca dupa aceasta luna nu mi-a venit ( deci in martie nu am avut sangerare ), abia pe 14 aprilie. A fost mai abundent. dar m-a tinut ca de obicei, 3-4 zile. Acum in mai, pe 16 mi-a venit din nou, deci a fost in termeni normali, nu a avut intarziere prea mare sau altceva. Numai ca ma asteptam ca pe 20 mai sa se opreasca, dar inclusiv astazi ( 31 mai ) am inca un fel de spotting. Luna aceasta nu mi-a venit foarte abundent, ce e drept, dar ptr mine nu e de mirare. Este mirare de ce am inca aceasta secretie maronie... Am observat ca este din ce in ce mai putin; astazi si ieri a fost mai putin fata de zilele trecute. Sa fie vreo problema? Mai tin sa precizez si faptul ca pe 29 aprilie am facut sex neprotejat cu prietenul meu si el a ejaculat inauntrul meu. Am facut 2 teste de sarcina, ambele negative; deci presupun ca nu se pune problema de bebe.
Nu am mai fost la doctora dupa acea 'luna de pauza' pentru ca nu mai am de gand sa iau anti-bebe.
In concluzie, voi ce credeti ? este normal? Sa fie un fel de spotting? Sau ? Va mai spun ca aceasta nu este tocmai de consistenta secretiei normale... arata oarecum ca niste firisoare de sange doar, ca si cum ar mai fi inca menstruatie pe "tzeava" .
Astept parerile voastre,
o seara buna tutor!

Later edit: Voiam sa va mai spun si ca uneori am durere la contactul sexual. Simt ca si cum as avea o taietura, ceva. Dar asta se intampla dupa multa "actiune" , se simte ca o iritatie. Aceasta durere o simt undeva la intrarea in vagin, deci nu are legatura cu acea scurgere despre care va spuneam. Durerea/usturimea se opreste dupa cateva zile de "abstinenta", apoi e totul ok. Daca folosim gel de la durex ma ustura de imi dau lacrimile. Cu o crema speciala pentru zone sensibile e mai ok, aproape ca nu simt de loc durerea.
Se simte senzatia aceea... ca la julitura cand ma doare. Cum spuneam, cu pauza de sex e totul ok. Prietenul meu spunea ca si el a simtit acolo ca o mica julitura cand intra; ce poate fi ?

Ultima oara a fost editat de adi-adi (2010-05-31 20:59:04)

#2 2010-05-31 21:26:41

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Spotting DUPA oprirea anticonceptionalelor?

Adi, in primul rand, nu vad de ce ai facut pauza de la anticonceptionale, mai ales ca te simteai bine cu ele. In al doilea rand, nu vad de ce nu mai vrei sa iei contraceptive, dar nici o alta metoda contraceptiva eficienta nu folosesti.

Mie ceea ce imi spui tu imi suna a dereglare, dar cel mai bine este sa te vada un medic. Acea iritatie care apare dupa contact poate fi din cauza lubrifierii insuficiente a vaginului in timpul actului sexual. Insa, cel mai bine te poate lamuri un medic. Eu nu fac aici decat sa dau ca banul ...

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2010-05-31 21:45:06

adi-adi
New member
Inregistrat: 2010-05-31

Re: Spotting DUPA oprirea anticonceptionalelor?

Mh, am intrerupt conceptionalele pentru ca vom vrea curand un bebe. Si ne-am gandit sa asteptam 3-4 luni... Voi merge la un medic. Am constatat ca azi nu am avut acea secretie decat dimineata si a fost f putin. acum nu mai e deloc; am secretia mea normala, cea alba .

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.