homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Degete amortite

#1 2010-06-03 09:29:00

angel_c
New member
Inregistrat: 2009-08-26

Degete amortite

Buna dimineata,

De cateva zile mi-au amortit 2 degete de la mana stinga ( cel mic si inelar). Amorteala a aparut cand lucram la calculator. Daca tin mana in apa rece dispare pentru cateva minute si se accentueaza in anumite pozitii ale mainii. Dimineata ma simt mai bine si parca nu este asa de amotita.
Aveti idee ce poate fi ( asta pana ajung la un doctor?)
Multumesc frumos.

Ultima oara a fost editat de angel_c (2010-06-03 09:29:34)

#2 2010-06-03 10:09:36

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Degete amortite

Am patit si eu chestia asta, n-am ajuns la doctor, dar cel mai probabil e din cauza coloanei, o vertebra iti preseaza pe un nerv... pe mine m-a tinut vreo luna amorteala asta, cu intermitente
Ar mai putea fi si o lipsa de calciu, daca stii ca ai probleme
Da o fuga pana la medic daca nu trece oricum

#3 2010-06-03 10:13:11

angel_c
New member

heimdall a scris:

Am patit si eu chestia asta, n-am ajuns la doctor, dar cel mai probabil e din cauza coloanei, o vertebra iti preseaza pe un nerv... pe mine m-a tinut vreo luna amorteala asta, cu intermitente
Ar mai putea fi si o lipsa de calciu, daca stii ca ai probleme
Da o fuga pana la medic daca nu trece oricum

Multumesc frumos

#4 2010-06-03 10:45:17

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

este foarte putin probabil sa fie din cauza coloanei propriu-zis, cel mai posibil - chiat tu ai dat raspunsul in mesaj - este pozitia vicioasa la calaculator. daca stai intr-o pozitie care iti preseaza cotul mai ales, aceasta este explicatia.
desigur ca poate fi vorba si despre o problema cu vertebrele, dar parca nu m-as gandi la asta prima oara. la fel si calciul, dar de asemenea nu ar fi neaparat localizat doar la 2 degete.

ramane sa te vada un medic pentru a iti spune exact despre ce e vorba.

#5 2010-06-03 10:50:59

angel_c
New member

moksha a scris:

este foarte putin probabil sa fie din cauza coloanei propriu-zis, cel mai posibil - chiat tu ai dat raspunsul in mesaj - este pozitia vicioasa la calaculator. daca stai intr-o pozitie care iti preseaza cotul mai ales, aceasta este explicatia.
desigur ca poate fi vorba si despre o problema cu vertebrele, dar parca nu m-as gandi la asta prima oara. la fel si calciul, dar de asemenea nu ar fi neaparat localizat doar la 2 degete.

Tind sa cred ca nu este o problema cu coloana( banuiesc ca cervicala). In februarie am fost operata de hernie de disc lombara(L4) si de atunci nu fac nici un fel de efort, si ma protejez foarte mult.
Multumesc pentru raspuns.

Publicitate

loading...

#6 2010-06-03 23:48:30

moksha
Hero member

angel_c a scris:

moksha a scris:

Tind sa cred ca nu este o problema cu coloana( banuiesc ca cervicala). In februarie am fost operata de hernie de disc lombara(L4) si de atunci nu fac nici un fel de efort, si ma protejez foarte mult.
Multumesc pentru raspuns.

lombar e prea jos ca sa ai probleme cu mana din cauza coloanei smile
deci eu tind sa cred ca e vreo pozitie probelmatica la calculator. de exemplu daca iti sprijini cotul prelungit sau asa ceva.

#7 2010-06-05 18:58:18

angel_c
New member

Mi-am luat inima in dinti si vineri am fost la neurolog- diagnostic: compresie de nerv ulnar; 7 zile de antiinflamator si Ca-Mg-Zn 20 zile.
Multumesc pentru sfaturile primite.

#8 2010-06-06 00:59:40

moksha
Hero member

angel_c a scris:

Mi-am luat inima in dinti si vineri am fost la neurolog- diagnostic: compresie de nerv ulnar; 7 zile de antiinflamator si Ca-Mg-Zn 20 zile.
Multumesc pentru sfaturile primite.

exact cum m-am gandit. eu zic sa ai grija si cu pozitia la calculator cand tastezi.
iti las aici un link sa vezi unde e exact ca sa eviti sa il mai apesi sau lezezi http://www.ulnarnervedamage.com/wp-cont … cture1.jpg

multa sanatate! si ma bucur tare mult ca ai fost la medic, asta e atitudinea normala, bravo.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.