homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Protectia.incotro?

#1 2010-06-10 10:40:01

ivonne76
New member
Inregistrat: 2010-06-10

protectia.incotro?

Buna fetelor.Sunt noua pe forum si ca si multe altele am o problema care trebuie rezolvata urgent.Iau Mercilon de cand am nascut, reprectiv de 6 ani.Aseara mi-am luat pastiluta ca de obicei.Mentionez ca mai am din aceasta folie 3 pastile de luat in afara de cea de aseara.La maxim 2 ore dupa administrare am avut o criza urata de colecist in sensul ca am avut diaree de 3-4 ori si am vomat(ceea ce nu mi se intampla de obicei la crizele de colecist).
Pentru mine e clar ca efectul pastilutei de aseara este nul.Intrebarea mea este: ar trebui sa-mi cumpar azi Postinor sau altceva pentru a-mi asigura protectia?Ar trebui sa intrerup folia chiar daca mai am 3 pastile de luat?
Va rog ajutati-ma!Sunt veche "consumatoare" de anticonceptionale dar nu mi s-a mai intamplat asa ceva.

#2 2010-06-10 10:44:35

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: protectia.incotro?

ar fi trebuit sa iei alta pastila in loc ca sa se mentina protectia
acum le iei in continuare si te protejezi suplimentar inca 7 pastile active, adica :
- cele 3 pastile pe care le iei + pasuza + pana iei primele 7 pastile din folia noua
- nu faci pausa si te protejezi cat iei cele 3 pastile ramase + primele 4 din folia noua

#3 2010-06-10 10:46:23

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

ivonne cel mai bine era daca aseara, dupa ce ai vomat, luai o pastila dintr-o folie de rezerva, sau chiar din aceea pe care o ai si iti cumparai tu una dupa...

acum nu inteleg de ce vrei tu postinor? ai avut si contact aseara?
teoretic ar trebui sa te protejezi suplimentar 7 zile...dar cum tu mai ai doar 3 pastile din acea folie dispui de urmatoarele posibilitati:

1. intrerupi pastilele, faci pauza si te protejezi suplimentar pe perioada pauzei si inca 7 zile;
2. iei pastilele in continuare dar de protejezi din acest moment+ pauza + 7 zile de pastile;
3. unesti 2 folii si te protejezi doar 7 zile de pastile.

sper ca m-am facut inteleasa...mult succes!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#4 2010-06-10 10:47:52

ivonne76
New member

Oare daca iau acum urmatoarea pastila e ok?Incidentul cu voma si diareea s-a produs pe la 2 azi noapte iar pastila precedenta am luat-o pe la 11 aseara.Multumesc pentru promptitudine.

#5 2010-06-10 10:48:58

heimdall
Diamond member

ai fi chiar la limita, se fac 12 ore... eu m-as proteja suplimentar totusi

Publicitate

loading...

#6 2010-06-10 10:53:52

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ivonne76 a scris:

Oare daca iau acum urmatoarea pastila e ok?Incidentul cu voma si diareea s-a produs pe la 2 azi noapte iar pastila precedenta am luat-o pe la 11 aseara.Multumesc pentru promptitudine.

pai daca episodul cu voma s-a produs la 2 si pastila a fost luata pe la 11 eu as sta foarte linistita si fara stres(cu atit mai mult cu cit iei de 6 ani fara pauza).
sfatul meu e sa nu iti faci griji, nu sunt probleme cu protectia, vezi-ti linistita de viata ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat(asta, evident se refera doar la partea cu contraceptia, in ce priveste colica biliara parerea mea e ca e cazul sa iei masuri)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2010-06-10 11:02:45

ivonne76
New member

Da, nu se pune problema , ma protejez suplimentar, dar cum?Cu pastila de a doua zi sau te referi la prezervativ, etc ?

#8 2010-06-10 11:04:41

x_ynna
Addicted member

in niciun caz pastila de a 2 a zi... wink ...eu as zice ca tine sa iei pastila acum, sunt fix 12 ore...si cum spune doctoressa sa nu te mai protejezi in niciun fel caci iei de mult timp si nu e nicio pb wink ...mult succes!!

#9 2010-06-10 11:07:19

ivonne76
New member

Multumesc din suflet tuturor.M-am mai linistit.Am luat acum pastiluta si pe celelalte doua care mi-au mai ramas le voi lua tot dimineata si ma voi proteja suplimentar bineinteles.Multumesc inca o data.
In ceea ce priveste colica biliara, nu am prea multe de facut:colecist malformat, in forma de gat de lebada, digestie super-greoaie.

#10 2010-06-10 11:15:49

x_ynna
Addicted member

nu ivonne...eu zic astfel...sa consideri asta ca fiind o pastila cu care ai inlocuit-o pe cea de aseara...de acum iei pastilele la ora normala, adica seara, si cu una in plus dintr-o alta folie de rezerva...

faci asta pentru ca in cazul in care tu ai eliminat aseara, prin voma, o parte din pastila, prin urmare o parte din concentratia de hormoni, sa o inlocuiesti cu aceasta pastila...in continuare iei normal pastilele...dar asta de azi sa fie una in plus cum s-ar spune...

m-ai inteles?

#11 2010-06-10 11:19:32

ivonne76
New member

A! Am inteles.Deci, aceasta pe care am luat-o acum o consider ca fiind cea de aseara.Deseara, iau dintr-o alta folie pastila de "joi".Am inteles bine acum, sper.

#12 2010-06-10 11:35:55

Al Pacino
Administrator

doctoressa a scris:

ivonne76 a scris:

pai daca episodul cu voma s-a produs la 2 si pastila a fost luata pe la 11 eu as sta foarte linistita si fara stres(cu atit mai mult cu cit iei de 6 ani fara pauza).
sfatul meu e sa nu iti faci griji, nu sunt probleme cu protectia, vezi-ti linistita de viata ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat(asta, evident se refera doar la partea cu contraceptia, in ce priveste colica biliara parerea mea e ca e cazul sa iei masuri)

In mod spectaculos la postul meu nu se uita nimeni....ivonne76, nui te mai complica, fa cum iti spun
fetele...stiu ca intru rar insa sunteti sigure ca asta e un motiv sa ignorati punctul meu de vedere?

#13 2010-06-10 11:38:40

heimdall
Diamond member

eu n-am mai zis nimic smile
dar pana la urma in cate ore se absoarbe pastila ? eu am aceeasi problema cu colecistul ca yvonne si de multe ori nu stiu ce sa mai fac ca sa nu vomit in cele 4 ore de dupa ce am luat pastila

#14 2010-06-10 11:41:47

Al Pacino
Administrator

pai cam in 3-4 ore....povestea e insa ca daca iei de 6 ani fara pauza si daca ai varsat o pastila sau ai uitat de ea mai mult de 12 ore nu prea sunt riscuri sa se intimple ceva (daca iei de 6 luni e alta discutie, evident)....

#15 2010-06-10 11:47:29

heimdall
Diamond member

multumesc mult !

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.