homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare examen microscopic secretie vaginala

#1 2010-06-15 00:08:23

cosmina76
New member
Inregistrat: 2010-06-14

interpretare examen microscopic secretie vaginala

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o interpretare a analizei secretiei vaginale. Din pacate n-am gasit loc la doctor decat peste 2 saptamani. Nu ma pricep, dar imi pare ceva in neregula cu acei coci. 2 saptamani de asteptare sunt enorme si extrem de stresante. As vrea sa stiu daca e motiv de graba sa ajung la alt doctor mai devreme.

Rezultatul spune asa:

- Celule epiteliale pavimentoase superficiale:
             Frecvente izolate si in placarde

- Celule epiteliale pavimentoase intermediare:
             Rare izolate si in placarde

- Celule epiteliale pavimentoase parabazale
             Absente

- Celule epiteliale pavimentoase bazale
             Absente

- Leucocite
             Relativ frecvente

- Hematii
             Absente

- Flora microbiana-cantitate
             Moderata

- Flora microbiana-tip
             Bacili Gram pozitivi (Doderlein) relativ frecventi
             Coci Gram pozitivi izolati si in diplo relativ frecventi

- Levuri
             Absente

- Filamente miceliene
             Rare

- Trichomonas
             Absent

Va multumesc mult,
Cosmina

#2 2010-06-15 01:13:54

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: interpretare examen microscopic secretie vaginala

cosmina76 a scris:

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o interpretare a analizei secretiei vaginale. Din pacate n-am gasit loc la doctor decat peste 2 saptamani. Nu ma pricep, dar imi pare ceva in neregula cu acei coci. 2 saptamani de asteptare sunt enorme si extrem de stresante. As vrea sa stiu daca e motiv de graba sa ajung la alt doctor mai devreme.

Rezultatul spune asa:

- Celule epiteliale pavimentoase superficiale:
             Frecvente izolate si in placarde

- Celule epiteliale pavimentoase intermediare:
             Rare izolate si in placarde

- Celule epiteliale pavimentoase parabazale
             Absente

- Celule epiteliale pavimentoase bazale
             Absente

- Leucocite
             Relativ frecvente

- Hematii
             Absente

- Flora microbiana-cantitate
             Moderata

- Flora microbiana-tip
             Bacili Gram pozitivi (Doderlein) relativ frecventi
             Coci Gram pozitivi izolati si in diplo relativ frecventi

- Levuri
             Absente

- Filamente miceliene
             Rare

- Trichomonas
             Absent

Va multumesc mult,
Cosmina

Nu pot sa ma pronunt cu exactitate, eu daca as avea acest rezultat as face o cultura. Eu de altfel as face o cultura de la bun inceput. Este probabil vorba despre o infectie streptococica de grup B, dar nu poti sti fara sa faci cultura. La fel filamentele miceliene iti indica existena unei ciupercute, dar fiind rare nu pot sti. De aceea mie imi plac culturile, termenii de la microscopie sunt relativi.

Este insa o problema minora, se va rezolva usor. In caz ca e o problema, posibil sa nu creasca nimic si sa fii ok cu cocii de care te plangi, mai ales ca e absolut normal sa existe coci in vagin, si deci ei pot fi cocii tai personali smile

De aceea e bine sa te vada un medic, sa iti cunoasca clinica si istoricul, sa examineze si sa iti dea sau nu un tratament dupa ce ti-a dat un diagnostic.

Multa sanatate!

#3 2010-06-15 10:38:08

cosmina76
New member

Va multumesc mult pentru raspunsul rapid.

Nu stiu de ce nu mi-au facut si cultura, ca eu am cerut analize complete. Am deja programare la doctor, voi afla atunci.

Mai am o intrebare. Pentru siguranta, va urma o perioada de abstinenta pana ajung la doctor. As vrea insa sa stiu ce anume poate cauza aceasta infectie si daca se poate transmite la partener.

Va multumesc inca o data.

Ultima oara a fost editat de cosmina76 (2010-06-15 10:55:35)

#4 2010-06-15 13:17:51

moksha
Hero member

cosmina76 a scris:

Va multumesc mult pentru raspunsul rapid.

Nu stiu de ce nu mi-au facut si cultura, ca eu am cerut analize complete. Am deja programare la doctor, voi afla atunci.

Mai am o intrebare. Pentru siguranta, va urma o perioada de abstinenta pana ajung la doctor. As vrea insa sa stiu ce anume poate cauza aceasta infectie si daca se poate transmite la partener.

Va multumesc inca o data.

Abstinenta ar fi buna pentru posibila ciuperca, dar pentru coci chiar nu e nevoie. Teoretic transmiterea la partener este neglijabila pentru acestia. Suspectam o infectie cu streptococi de grup B - dar poate sa nu fie infectie, ci sa fie streptococii tai, pentru ca ei traiesc in mod normal inclusiv in vagin. De aceea e importanta cantitatea si asta o da cultura. Cauza este orice dezechilibru local, sau pot fi constipatie, diaree etc - pentru ca se poate transmite de la nivelul tractului digestiv. Nu e considerata neaparat o infectie cu transmitere sexuala.

#5 2010-06-15 14:04:42

cosmina76
New member

Va multumesc frumos!

Publicitate

loading...

#6 2010-06-17 18:21:10

cosmina76
New member

Din pacate saptamana asta mi-a venit menstra si nu pot merge la recoltare. Imi puteti spune la cat timp dupa terminarea menstrei pot merge la recoltare pentru culturi? Si daca stiti cat dureaza in mod normal o astfel de analiza. Sa stiu daca reprogramez vizita la medic sau nu.

Va multumesc frumos.

#7 2010-06-17 23:42:09

moksha
Hero member

cosmina76 a scris:

Din pacate saptamana asta mi-a venit menstra si nu pot merge la recoltare. Imi puteti spune la cat timp dupa terminarea menstrei pot merge la recoltare pentru culturi? Si daca stiti cat dureaza in mod normal o astfel de analiza. Sa stiu daca reprogramez vizita la medic sau nu.

Va multumesc frumos.

Pai e ok dupa ce trece menstra, dar eu zic sa nu reprogamezi vizita, e mult mult mai important decat orice zic eu aici ce zice medicul care te vede. Daca examenul clinici e normal si tu nu ai probleme majore o sa primesti un tratament exclusiv pentru (posibila) micoza si gata.

Mergi la medic.

Culturile dureaza in general 7 zile, depinde, dar o sa fii indemnata de medic catre alte investigatii sau nu.

Sanatate multa!

#8 2010-06-17 23:45:55

cosmina76
New member

deci pot face cultura si in prima zi dupa menstra? citeam pe un site ca ar trebui dupa minim 5 zile.

daca spuneti dumneavoastra ca e ok, am sa merg la medic si daca nu sunt gata culturile. va multumesc.

#9 2010-06-18 00:25:27

moksha
Hero member

cosmina76 a scris:

deci pot face cultura si in prima zi dupa menstra? citeam pe un site ca ar trebui dupa minim 5 zile.

daca spuneti dumneavoastra ca e ok, am sa merg la medic si daca nu sunt gata culturile. va multumesc.

nu vreau sa ai o parere mai buna despre mine decat trebuie. nu sunt dumneavoastra, pentru ca am abia 25 de ani - neimpliniti smile si facultatea de medicina o termin in 3 saptamani, dar tot nu inseamna mare lucru smile

totusi cultura chiar poti sa o faci imediat dupa ce iti trece menstra. una e cand poti sa o faci, alta cand ar fi ideal sa o faci. una peste alta, o parere mai buna decat medicul tau nu poate sa aiba nimeni. pot doar sa iti zic ca din analiza ta nu pare ceva prea serios, sa nu te stresezi si sa mergi la consult sa vezi exact ce si cum.

multumesc eu ca ai o parere asa buna despre sfaturile mele. si iti urez multa sanatate.

#10 2010-06-18 00:51:01

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

offtopic moksha ti-as fi recunoscatoare daca ai trage o privire si la mesajul lasat de mine la vaccin pentru tratarea candidozei...multumesc!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#11 2010-06-18 12:30:12

cosmina76
New member

Mersi Moksha. Ma ajuti sa-mi fac cat de cat o idee pana ajung la doctor. Nestiind sa interpretez un rezultat, risc sa ma panichez degeaba.

#12 2010-06-20 20:42:28

deedee_girl
Membru
Inregistrat: 2010-06-20

Buna tuturor!
Am si eu o problema asemanatoare.mi am facut un examen ginecologic - examen secretii vaginale microscopi colorat Gram.mi a venit rezultatul insa medicul meu este momentan in concediu..cine stie cand se intoarce..daca ma puteti ajuta cu intelegear acestor rezultate v as fii recunoscatoare..
Pe foaie scrie asa:
-Comentarii: celule epiteliale-clue cells-tapetate cu bacterii anaerobe de mici dimensiuni ,e.g Gardnerella vaginalis, Mobiluncus spp.,Bacteroides spp. etc, compatibil cu vaginoza bacteriana.
-Celule epiteliale                  frecvent
-Celule levurice                    absent
-Coci Gram (-) aspect reniform in diplo      absent
-Trichomonas vaginalis         absent
-Lactobacillus spp                 absent
-Polimorfonucleare               absent
V as ruga din suflet daca imi puteti recomanda ceva pt ca nu mai suport scurgerile si de vreo cateva zile am observat usturimi in timpul actului sexual.Mentionez ca iau anticonceptionale,nu stiu daca asta are vreo legatura..
Multumesc mult!

#13 2010-06-26 18:13:46

alina27
New member
Inregistrat: 2008-11-18

Buna ziua. am luat analizele de la doctor si as dori o intrerpretare.
examen secretie vaginala - celule epiteliale poligonale - frecvente izolate si in gramezi
- celule epiteliale rotunde - rare
-  celule cu aspect de clue cell- absente
- leucocite - rare
hematii - absente
trichomonas vaginale -absent
lervuri -absente
flora microbiana - moderata reprezentata prin coci gram pozitivi depusi in gramezi

cultura de col
pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogena
pe mediul sabouraund nu s-au izolat colonii de candida spp

am facut si urocultuta +antibiograma si mi-a iesit e-colii pt care iau tratament ciprinol timp de 7 zile , 1 la 12h si urinal 1 la 12h timp de 3 saptamani plus metronidazol 1 la 12h.  am iritatie intre labii si cand fac pipi ma ustura cand atinge de labii. nu stiu cu ce crema sa mai dau. credeti-ma le-am incercat pe toate. am avut si un tratament cu giniel timp de 10 zile intravaginal.
astept raspunsul vostru multumesc mult.

#14 2010-06-28 00:31:40

alina27
New member
Inregistrat: 2008-11-18

nu-mi raspunde nimeni si mie?  va rog mult.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.