homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Masterat&doctorat-2

#20 2010-06-18 18:13:09

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: masterat&doctorat

pink_pop, clar cu doctoratul din romania numai researh intr-o firma care se respecta nu gasesti. Plus, cati la suta ajung sa faca asta? foarte foarte putini, si doar in cateva domenii. crede-ma eu nu mai cred in povesti de adormit copiii.

nu stiu ce studiaza melany, dar deja m-am saturat de numarul de doctoranzi din romania. la noi jumate din cei care termina faculta fac master si din astia jumate domne is doctori. Oh please! Atata am de spus.

#21 2010-06-18 18:45:14

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

PillBlast a scris:

crede-ma eu nu mai cred in povesti de adormit copiii.

nu stiu ce studiaza melany, dar deja m-am saturat de numarul de doctoranzi din romania. la noi jumate din cei care termina faculta fac master si din astia jumate domne is doctori. Oh please! Atata am de spus.

numarul de doctoranzi din romania este extrem de mic in comparatie cu restul centrelor universitare .... de aia se da doi 2 lei pe cercetare in romania ....pentru ca numarul celor afectati este extrem de mic ......
si ('vezi tu doamne') doctorii astia au si ei un rol ...altfel tot in neanderthal ne-am scalda .... chiar daca ignorantii prefera sa creada ca doctorii taie frunza la caini toata ziua si consuma aerul degeaba  nails

Ultima oara a fost editat de pink_pop (2010-06-18 18:45:39)

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#22 2010-06-18 19:09:32

Monica999
Hero member
Site

pink_pop nu sunt ignoranta, dar ca in romania nu am mai auzit, sa se faca doctorat si masterat in acelasi timp. Ce om intreg la cap crezi ca ar angaja intr-un post serios un om iesit dintr-un asftel de sistem? Sa fim seriosi te rog.

#23 2010-06-18 19:11:25

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

pill eu termin psihopedagogie speciala

#24 2010-06-18 21:18:56

Monica999
Hero member
Site

mnah, sunt sigura ca nu pica banii din cercetare in domeniul tau. la asta ma refeream cand a sarit pink pe mine lol si ca domeniul tau sunt multe.

Publicitate

loading...

#25 2010-06-18 21:53:17

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

PillBlast a scris:

pink_pop nu sunt ignoranta, dar ca in romania nu am mai auzit, sa se faca doctorat si masterat in acelasi timp. Ce om intreg la cap crezi ca ar angaja intr-un post serios un om iesit dintr-un asftel de sistem? Sa fim seriosi te rog.

ti se pare ca e prea usor intr-un astfel de sistem? neutral

poti, oricum, sa NU FACI master, daca vrei si esti pe sistem non bologna. profesorii nostri au doctorat, nu si master, pur si simplu pt ca NU EXISTA forma de master (stiu asta de la ai mei, ambii sunt in situatia asta).

dar daca ALEGI sa le faci pe ambele, bravo tie, un plus pt tine... nu vad care e pb ca se fac in paralel.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#26 2010-06-18 22:14:05

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

dc ai facut facultate pe stil vechi  adica 4-5 ani poti face doctoratul fara master (dar care nu prea isi are sensul decat dc vrei sa lucrezi in mediu universitar, plus ca tb sa publici carti etc)

dc ai facu in sistem bologna e obligatoriu sa faci master pt a te inscrie la doctorat....un exemplu

inainte dupa poli-5 ani ieseai inginer
acum dupa bologna 3 ani iesi subinginer
dupa masterul de 2 ani iesi inginer...

de fapt e mai mult o completare masterul "bologna"

in general (in viata) masterul-sub orice forma- e suficient ....

Ultima oara a fost editat de bela (2010-06-18 22:18:34)

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#27 2010-06-18 22:30:32

katami
Platinum member

eu nu inteleg de ce spuneti voi ca "n-ai nevoie de doctorat"... ok, nici de facultate n-ai nevoie, nici de liceu, pt viata iti ajunge sa stii sa citesti.... dar sunt persoane care fac asta PT ELE, nu pt ca si-ar gasi cu diploma aia un loc de munca mai bun.

eu una pt mine fac masterul, desi nu am terminat pe sist bologna... si, poate, daca voi da la doc peste cativa ani... clar tot pt mine o voi face...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#28 2010-06-18 22:35:04

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

katami a scris:

eu nu inteleg de ce spuneti voi ca "n-ai nevoie de doctorat"... ok, nici de facultate n-ai nevoie, nici de liceu, pt viata iti ajunge sa stii sa citesti.... dar sunt persoane care fac asta PT ELE, nu pt ca si-ar gasi cu diploma aia un loc de munca mai bun.

eu una pt mine fac masterul, desi nu am terminat pe sist bologna... si, poate, daca voi da la doc peste cativa ani... clar tot pt mine o voi face...

subscriu
si mie mi-ar placea sa fac, asa pentru mine... sa stiu ca am atins ultima treapta
dar mai e mult pana acolo chicot
nu cred ca daca ai doctoratul te incurca, plus ca daca ai un loc la buget ai o groaza de beneficii
katami, stii cumva cati ani dura doctoratul inainte? (acum vreo 5 ani)

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#29 2010-06-18 23:08:10

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

bela a scris:

inainte dupa poli-5 ani ieseai inginer
acum dupa bologna 3 ani iesi subinginer
dupa masterul de 2 ani iesi inginer...

cu sist bologna la poli se fac 4 ani.

expect the worst , hope for the best!

#30 2010-06-19 00:37:31

Monica999
Hero member
Site

Mie mi se pare inutil sa faci doctorat la o varsta frageda. Adica faci facultatea, lucrezi putin sa vezi cam ce te intereseaza din domeniul pe care ti l-ai ales dupa care iti alegi un master daca vrei sa te perfectionezi. Faci masterul, mai lucrezi putin, vezi in ce directie vrei sa te orientezi, despre ce vrei sa afli mai mult, ce vrei sa studiezi, sa explorezi si faci doctoratul.

Mi se pare o aberatie sa faci facultate, master si doctorat una dupa alta (la poli inteleg sa faci masterul ca sa iesi inginer si nu subinginer una dupa alta).

Asta e parerea mea, si eu asa o sa fac. Studiez informatica la facultate, si sincer mai am un an, termin dar inca nu stiu sigur in ce ramura mi-ar placea sa lucrez. Mi se pare aberant sa ma apuc sa fac masterul daca nu am incercat sa lucrez cu ce preupun ca imi place.

#31 2010-06-19 13:39:22

pink_pop
Platinum member

la poli e 3 ani doctoratul acum ....in afara inca au pastrat sistemul cu 4 ani, ceea ce e foarte bine pentru ca 3 ani e destul de putin pentru a avea la final o teza buna si publicatii suficiente ...

pill...nu am sarit in cap nimanui .... doctoratul deja nu mai este la stadiul de studiu...e un job ca oricare altul...platit ...mergi 8 ore la munca si spre deosebire de alte joburi cand ajungi acasa continui sa muncesti pentru ca este imposibil sa te desprinzi de munca .....presupune mult mai mult efort intelectual fata de un job obisnuit ....

de ce sa merg sa muncesc in industrie intre master si doctorat cand asta e deja un job?!....este ceea ce vei face si la o firma in deprtamentul de cercetare ...doar ca la un nivel mai mare ....

#32 2010-07-18 14:22:48

andreea marin
Membru
Inregistrat: 2010-07-18

eset adevarat ca daca faci masterul la buget doctoratul nu il mai poti face la buget?

#33 2010-07-18 15:52:41

pink_pop
Platinum member

nu e adevarat ...poti sa faci totul la buget...chiar doctorat cu bursa daca vrei

#34 2010-07-18 23:19:49

katami
Platinum member

nu e adevarat!

#35 2010-07-19 18:48:38

andreea marin
Membru

Candidaţii la concursul de admitere pentru studii universitare de masterat vor declara pe
proprie răspundere dacă sunt simultan şi doctoranzi ?n regim cu frecvenţă. ?n caz afirmativ,
numai una din aceste forme de ?nvăţăm?nt postuniversitar va fi subvenţionată de la buget.

este scris pe site-ul facultatii mele....deci daca vrei sa faci master si doctorat in acelasi timp numai unu il faci la buget....si nu inteleg de ce?

#36 2010-07-19 19:55:42

pink_pop
Platinum member

1. poti sa faci master si doctorat in acelasi timp doar daca ai terminat facultatea in stil vechi (4 sau 5 ani, dupa caz)
2. daca chiar e asa insemna ca au schimbat de anul asta ....ideea e ca daca te apuci de doctorat direct atunci de ce mai ai nevoie de master?!

#37 2010-07-20 12:38:13

andreea marin
Membru

Eu am  terminat o faculte...dar mai sunt studenta la alta...as vrea sa o termin si pe cea de-a doua si dupa sa fac masterul si dupa caz si doctoratul pentru ca vreau sa raman in facultate.....ideea este urmatoarea: as putea sa raman ca asistent/profesor in facultate doar cu masterul? Ms pt raspunsuri!
P.S.:nu vreau sa fac si master si doctorat. Numai daca e cazul!

#38 2010-07-20 14:15:22

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

cred ca poti ramane cu masterul dar preparator...dar daca vine altu care se baga la doctorat stiu ca-ti poate lua postul

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.