homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hpv-help

#1 2010-06-25 09:44:10

andre87
New member
Inregistrat: 2010-06-25

hpv-help

Buna..va rog daca se poate sa  ma lamuriti legat de hpv si papanicolau .De cand am primit rezultatul de la  hpv simt ca ma prabusesc, ma gandesc numai la asta ,off.
Am facut testul panicolau si mi-a  iesit urmatorul rezultat :Aspectul colului:cu leziuni vizibile,Calitate frotiu : satisfacator pt evaluare,Tip frotiu:clasic,celule endocervicale prezente.Alte modificari non neoplazice:inflamatorii,Anomalii ale celulelor epiteliale:LSIL,FROTIU CU ANOMALII ALE CELULELOR EPITELIALE DE TIP L-SIL/TBS.Clasa 2
HPV:Detectie ADN-HPV rezultat pozitiv ,genotipare 16,53,54.
In  momentul cand am facut prelevarea pt papanicolau ,doctotita mi-a facut si o colposcopie ,spunandu-mi ca am o inflamatie  a colului,dupa care mia dat sa fac hpv.Momentan este in concediu  nu pot merge cu rezultatele abea peste 2 saptamani.Sunt diperata nu stiu ce sa fac ,va rog da-ti un sfat ,ce pot face ?
La papanicolau  reiese daca am o infectie  sau este nevoie sa fac o analiza de secretie pe lama ? signof10  grater

#2 2010-06-25 09:47:31

daenarys
Vizitator

Re: hpv-help

andre...ai o rana pe col si infectie cu hpv.nu prea ai ce sa faci decat sa mergi la medicul tau si sa vezi ce iti zice sa faci.probabil o s aiti recomande o cauterizare.

#3 2010-06-25 10:51:48

andre87
New member

iti multumesc dae pt raspuns.exista vre-o modalitate de a afla de la ce este infectia  cu hpv? ce analiza se poate face ?
din cate am citit pe forum hpv il ai toata viata,asa este ? se poate scapa de ea in vre-un fel?daca as vrea sa raman insarcinata ce riscuri sunt ?la colposcopie putea sa  vada daca este rana sau inflamatia reprezinta rana? offf  de 1 h tot stau si plang  grater  si  nu ma ajuta cu nimik mai rau ma deprima situatia .

#4 2010-06-25 11:11:17

daenarys
Vizitator

hpv se transmite in general prin contact sexual...poti sa ramai insarcinata si sa duci o sarcina la capat fara probleme.din cate vad eu din papanicolau rezulta rana.

#5 2010-06-25 11:56:38

andre87
New member

multumesc ..la colposcopie dc nu sa vazut rana si mia sp dor de inflamatie?as incerca saptamana viitoare sa merg la un alt doctor pt o alta colposcopie.u ce sfat imi dai sa fac ?sunt f panicata si sa stau sa ast  2 saptamani mi se pare f mult .nu as vr sa ajung sa fac ERAD-ul. grater

Publicitate

loading...

#6 2010-06-25 14:59:10

daenarys
Vizitator

de ce nu o alta parere nu strica...

#7 2010-06-25 15:13:55

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

andre87 a scris:

iti multumesc dae pt raspuns.exista vre-o modalitate de a afla de la ce este infectia  cu hpv? ce analiza se poate face ?
din cate am citit pe forum hpv il ai toata viata,asa este ? se poate scapa de ea in vre-un fel?daca as vrea sa raman insarcinata ce riscuri sunt ?la colposcopie putea sa  vada daca este rana sau inflamatia reprezinta rana? offf  de 1 h tot stau si plang  grater  si  nu ma ajuta cu nimik mai rau ma deprima situatia .

e bine intotdeauna sa ceri si o a doua parere insa:
1. acolo scrie 'cu leziuni vizibile' ceea ce inseamna ca rana se vede cu ochiul liber. E deci posibil sa iti fi spus ca e o inflamatie ca sa nu te sperie
2. cita vreme ti-au iesit tulpini cu risc inalt oncogen la tipajul hpv parerea mea e ca ideea de a incerca sa ocolesti cauterizarea e proasta
3. hpv se transmite pe cale sexuala

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2010-06-25 19:29:07

andre87
New member

doctoressa..iti multumesc,maine am sa merg la  un alt medic  pt colposcopie si eventual o alta prelevare pt papanicolau.este dureroasa cauterizarea?si in cat timp trebuie facuta daa este rana pe col ?este atat de dureros cand ma gandesc  ca la 22 de ani am prb asta si nu inteleg de unde,avand un partener si o relatie stabila,,,offf dc eu ...nikiodata nu am avut prb si akum...niki nu mai stiu ce sa fac .  grater  grater

#9 2010-06-25 20:53:54

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

O prietena a facut cauterizare, dar din cate am inteles ea a avut un neg pe col sau ceva de genul :-? Din cate mi-a spus, a anesteziat-o local, iar dupa aceea a luat analgezice. Durerea e suportabila, mi-a spus ca e asemanatoare cu cea de la menstruatie, dar localizata mai jos. Linisteste-te, va fi bine puss

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#10 2010-06-26 08:38:32

andre87
New member

yoyolina a scris:

O prietena a facut cauterizare, dar din cate am inteles ea a avut un neg pe col sau ceva de genul :-? Din cate mi-a spus, a anesteziat-o local, iar dupa aceea a luat analgezice. Durerea e suportabila, mi-a spus ca e asemanatoare cu cea de la menstruatie, dar localizata mai jos. Linisteste-te, va fi bine puss

mersi mult  yoyolina..  in 2 h plec la ginecolog  o sa vad  ce imi  sp de data asta ... revin  cu informati

#11 2010-06-26 13:19:24

andre87
New member

buna  din nou ...am vorbit cu medicul la care am fost azi si a sp ca nu poate face o colposcopie pt ca am fost la menstruatie si mai trb sa treca ceva vreme  sa o pot repeta,in schimb mi-a prescris cerviron ovule timp de 10 zile si  movalis 1 pe zi/10zile.Deasemenea mi-a sp sa merg in continuare la doc  unde mi-am facut pap-ul si ca decide ea ce este de facut in continuare,a precizat si de erad  cum ca inflamatia sau rana ce este pe col  ar  fi  bine sa fac erad-ul. Eu nu prea inteleg care este diferenta intre erad si  cauterizare ? Iar in ceea ce priveste tratamentul nu stiu ce sa fac sa il iau sau sa astept pana  vine din concediu  doc sa vad  ce  imi sp? o sa sun luni sa vad cand se intorce,iar daca  dureaza inca o saptamana   eu as incepe sa iau ovulele .  voi ce spune-ti sa fac ?

#12 2010-06-26 14:59:40

daenarys
Vizitator

eu una as astepta sa merg la medicul meu asta daca tu ai incredere deplina in el.

#13 2010-06-30 11:53:01

andre87
New member

tot citind pe net despre hpv si cum ca  una din cauzele infectarii ar fi negii(candiloame) am inceput sa ma uit mai  bine  iar la intratea in vagin am  observat niste''carnisoare'' care sunt destul de mult crescute de culoare roz  si cred ca sunt negi,niciodata nu m-am deranjat pana acum cateva zile cand am incept sa am mancarimi crezand ca este de la o candida (ca am facut intre timp candida) am folosit clotrimazol dar degeaba manacarimile persista.o sa incerc azi sa sun sa vad daca a venit din concediu doctora,intre timp as merge la un dermatolog sa  vad daca ma poate lamuri si daca sunt se poate cauteriza ?ce trb de facut in cazul asta ? cum  se face ca doctora la 2   controale nu a observat?
a mai avut cineva negii?ce a facut in cazul acesta ?

#14 2010-07-08 17:51:27

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Mie tocmai mi-a iesit hpv 33! Exista vreun tratament? Nu stiu nimic despre HPV si am si leziune superficiala pe col. S-a vindecat cineva de HPV? Ce conduita trebuie adoptata pentru mine si sot?

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#15 2010-07-08 18:39:01

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

am mai auzit de cazuri care in timp au trecut de la hpv pozitiv la unul negativ, dar am citit si despre cazuri care aveau anumite tulpini, iar dupa un timp le apareau altele (la genotipare).
daca leziunea este superficiala nu ti s-a recomandat nici o interventie? nu spun ca ar trebui, dar de regula doctorii recomanda zeci de medicamente si multe interventii.

#16 2010-07-10 14:49:18

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

astep sa iasa si pap-ul si dupa am inteles ca mi-ar da isoprinosine si sa fac cauterizare...

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#17 2010-07-11 14:59:39

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

nu exista nici o alta interventie? ceva mai nou comparand cu cauterizarea?
eu citisem ca acum se cam abuzeaza de cauterizarea aceasta.
nu stiu la ce medic mergi si nici de ce tehnica dispune cabinetul lui, dar intotdeauna este binevenita o a doua parere.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.