homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Contraceptive ineficiente.. ?

#1 2010-06-26 15:04:49

saturday86
Membru
Inregistrat: 2010-06-26

contraceptive ineficiente.. ?

Buna fetelor,

Eu iau contraceptive de 3 ani si jumatate si a inceput sa mi se intample ceva foarte ciudat in ultima perioada. Acum 4 luni m-am pomenit cu spotting, 2-3 picaturi nu ceva semnificativ, cam la a 13-a sau 14-a pilula. Am zis, eh, nu e motiv de grija, dar s-a intamplat si in urmatoarea luna asa ca m-am dus fuguta la medicul meu ginecolog si mi-a schimbat pilulele (inainte luam monofazice si acum iau trifazice). Mi-a zis ca s-a obisnuit corpul meu cu cele mono si ca imi trebuie ceva mai puternic spre finalul ciclului. Luam Karissa acum iau Miligest. Sunt in a doua luna de Miligest - prima luna spotting, acum iar spotting... Mie imi este teama ca nu mai sunt protejata si de aceea vroiam sa va intreb si pe voi: ati patit asa ceva? daca da, pana la urma ati scapat de spotting? cum? ce sa fac ca sa ma feresc de o sarcina nedorita?

Merci frumos fetelor

#2 2010-06-26 15:17:01

daenarys
Vizitator

Re: contraceptive ineficiente.. ?

daca le-ai luat corect nu ai de ce sa te stresezi nu ramai insarcinata.spottingul poate sa dureze in toate cele 3 luni de administrare.cu toate astea eu nu cred ca liligest este solutia.atat karissa cat si milligest au acelasi progestativ si de la progestativ ai spotting nu de la estrogeni.sfatul meu e sa mergi la un medic de planning sa iti dea altceva.daca esti din buc poti merge la doctosessa smile

#3 2010-06-28 15:54:40

saturday86
Membru

daenarys a scris:

daca le-ai luat corect nu ai de ce sa te stresezi nu ramai insarcinata.spottingul poate sa dureze in toate cele 3 luni de administrare.cu toate astea eu nu cred ca liligest este solutia.atat karissa cat si milligest au acelasi progestativ si de la progestativ ai spotting nu de la estrogeni.sfatul meu e sa mergi la un medic de planning sa iti dea altceva.daca esti din buc poti merge la doctosessa smile

Nu, ca nu vreau sa le mai schimb, am sa astept pana la a patra luna si daca nu inceteaza spottingul ma consult cu medicul meu: ori raman la milligest (care ma face sa ma si simt rau inainte de menstruatie, chiar mi-e greata non stop..) ori ma intorc la karissa.. Sau iau ceva nou si iar 3 luni de adaptare ( hmm nu ma incanta ideea).
M-am uitat pe prospect, acum nu-l mai am la indemana, si difera ca progestativ milligest fata de karissa, nu am retinut exact cifrele...

Merci frumos daenarys.

Ultima oara a fost editat de saturday86 (2010-06-28 15:55:49)

#4 2010-06-28 15:56:30

daenarys
Vizitator

da difera cantitatea dar nu si progestativul...si de la progestativ ai spotting.tu faci cum consideri.

bafta!

#5 2010-06-28 16:00:44

saturday86
Membru

daenarys a scris:

da difera cantitatea dar nu si progestativul...si de la progestativ ai spotting.tu faci cum consideri.

bafta!

aham, deci conteaza tipul de progestativ, nu cantitatea... inteleg.
merci din nou

Publicitate

loading...

#6 2010-06-30 16:38:50

oana.mihaela
New member
Inregistrat: 2009-04-06

foarte aberant...auzi...sa faci spoting de la progestativ...gestodenul e un progestativ de  ultima generatie, foarte apropiat ca structura cu cel natural, din organismul femeii. dna doctor tocmai de asta ti-a dat milligest in loc de karissa, pt  ca, dupa administrarea indelungata a contraceptivelor monofazice, se poate intampla sa apara spottingul sau amenoreea. contracetivele trifazice, in cazul tau Milligest, datorita continutului diferit de hormoni pe cele 21 de pilule, mimeaza  descarcarile hormonale fiziologice , inlaturand astfel probblemele care apar dupa administrarea cntraceptivelor monofazice.

#7 2010-07-08 19:39:44

elena_roxana
New member
Inregistrat: 2010-07-08

buna!va rog sa imi rasp cat mai repede ca sunt foarte speriata!!!am terminat folia de acc sambata si de obicei mie imi venea ciclul in a 3 a zi de la ultima pastila in schim acuma nu vine nimic...doar o secretie usor maronie acum..mai devreme era rozalie...ieri mi-a curs foarte multa secretie maro acum nici macar multa secretie nu mai e....sunt speriata..oare e vb de o sarcina?ar fi cazul sa imi fac un test? va rog sa imi raspundeti cat mai repede

#8 2010-07-08 20:10:28

saturday86
Membru

elena_roxana a scris:

buna!va rog sa imi rasp cat mai repede ca sunt foarte speriata!!!am terminat folia de acc sambata si de obicei mie imi venea ciclul in a 3 a zi de la ultima pastila in schim acuma nu vine nimic...doar o secretie usor maronie acum..mai devreme era rozalie...ieri mi-a curs foarte multa secretie maro acum nici macar multa secretie nu mai e....sunt speriata..oare e vb de o sarcina?ar fi cazul sa imi fac un test? va rog sa imi raspundeti cat mai repede

Daca te ajuta cu ceva, sa stii ca si la mine se intampla la fel, primele doua zile putin maroniu, o zi normala si dupa aia gata, a trecut. Nu a fost asa de la inceput, s-a "educat" in timp. Nu cred ca ai de ce sa iti faci griji, din moment ce ai secretia aia maronie, e clar ca daca ai inceput sa sangerezi, oricat de putin, nu esti insarcinata.

#9 2010-07-08 20:38:29

elena_roxana
New member

pai tocmai asta e problema ca a fost nu mai e .acuma am  o secretie normala....si ce fac daca nu imi vine normal...incep folia de acc

#10 2010-07-08 23:59:40

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

daca ai luat pastilele corect nu ai de ce sa iti faci griji... poti totusi, sa faci un test de sarcina in ziua in care trebuie sa incepi o folie noua

#11 2010-07-09 13:06:42

elena_roxana
New member

multumes mult pentru raspunsuri!!!dar mi-a venit smile sunt mai linistita...probabil a intarziat din cauza anexitei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.