homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme cu sotul

#1 2010-06-26 17:09:52

blue_eyes
Full member
Inregistrat: 2007-09-21

probleme cu sotul

buna din nou. nu am mai intrat de foarte multa vreme dar avand o ''problema''m-am gandit ca poate e cineva pe aici care ma poate ajuta cu un sfat sau o parere.  matusa mea are de foarte multa vreme probleme cu sotul ei care a inceput sa bea foarte mult si mai nou o si bate:(.de 1 an incoace matusa mea vrea sa divorteze de el dar el o tot ameninta si o bate cand aduce vorba de divort. ea are 3 baieti acasa dintre care un minor care e mai tot timpul bolnav.a ajuns la concluzia ca trebuie sa plece de langa el ca altfel isi distruge viata atat a ei cat si a verisorului meu cel minor.are o fica care locuieste de foarte mult timp in germania si a chemat-o la ea dar din pacate nu poate sa mearga ca am inteles ca are nevoie de semnatura tatalui pentru minor daca vrea sa-l i-a cu ea.i-a propus o data sa semneze acel act dar el s-a infuriat foarte tare si iar a batut-o,acum a prins frica si mai tare de el si nu mai stie ce s faca.intrebarea mea este ca nu poate sa mearga acolo cu copilul fara stirea si semnatura lui? copilul e bolnav si e si minor si nu poate sa il lase cu el....exista o cale legala sa faca ceva sa plece?si unde trebuie si la cine sa apeleze?

#2 2010-06-26 17:24:30

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

Re: probleme cu sotul

nu stiu referitor la semnatura si plecarea minorului, dar cand se va mai atinge de ea sa mearga sa isi ia un certificat medical. cred ca ii va fi util.
pe copil il bate?

#3 2010-06-26 17:28:34

blue_eyes
Full member

de copil nu se atinge dar imi pare foarte tare rau de el ca vede tot ce face tatal cu mama lui si aude si amenintariile....iar cand o da afara din casa trebuie sa-l i-a mereu cu ea  ca nu il poate lasa cu el ca e aproape tot timpul beat si nu se va ocupa de tratamentul lui

#4 2010-06-26 17:39:13

Lavinia_tia
Sr. member

nu stiu cum ar trebui procedat astfel incat sa scape de un astfel de specimen. dar sigur daca se mai atinge de el sa cheme politia si sa isi ia certificat medical. astea pot fi dovezi clare daca va divorta.

ma gandesc ca oricum in general mama ramane cu copilul, daca spui ca este si sub tratament, ma gandesc ca este aproape imposibil sa nu fie asa.

#5 2010-06-26 17:46:37

blue_eyes
Full member

multumesc mult de tot. a mai chemat de cateva ori politia dar a scapat doar cu amenda pentru deranjarea linistii publice si de atunci situatia ei devine tot mai greu de suportat

Publicitate

loading...

#6 2010-06-26 17:46:45

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Si daca tot o bate ce mai asteapta ca sa dea divort ?? bang
Ar trebui sa incerce sa stranga probe, gen certificat medical, martori care sa vada tratamentul pe care i-l aplica si sa divorteze. Copilul minor oricum va ramane la ea, daca are peste 10 ani va fi si intrebat cu care parinte doreste sa stea.

Dupa ce divorteaza, daca minorul ii este incredintat ei, cred ca poate pleca si fara acordul lui

Ultima oara a fost editat de be_happy (2010-06-26 17:47:30)

#7 2010-06-26 17:54:43

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

blue cel mai corect ar fi sa se sfatuiasca cu un avocat, notar...cinea care a facut dreptul si care are habar...eu stiam ca si dupa divort are nevoie de semnatura lui si doar daca ii ia toate drepturile de parinte nu mai poate...dar sincer nu sunt sigura deloc pe ce spun...cati ani are verisorul tau?mai are mult pana la 18?mult succes le doresc!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#8 2010-06-26 18:09:28

Lavinia_tia
Sr. member

poate pentru ca este violent se poate sa ii fie retrase complet drepturile de parinte.

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2010-06-26 18:09:45)

#9 2010-06-26 18:15:00

blue_eyes
Full member

verisorul meu are doar 10 ani...eu ma gandeam acum ca ar putea sa il filmeze cu telefonul mobil (dar asta fara sa o vada) in cazul in care nu ii lasa semne. nu stiu am tot cerut sfaturi si pareri ca sincer imi pare foarte rau de ea si nu are pe nimeni aici care sa o ajute si bani nu prea are de avocati si alte cele .numai asa sa vorbeasca cu verisoara mea care e dincolo sa ii dea bani dar partea nasoala e ca nu vrea sa ii spuna de tatal ei care face ce face...i-a ascuns asta tot timpul sa nu isi faca griji dar cred ca cel mai bine ar fi sa ii zica nu?voi ce ziceti?daca ea nu vrea sa ii zica sa ii spun eu?poate o poate ajuta altfel daca ar sti adevarul

#10 2010-06-26 18:21:34

be_happy
Platinum member

Eu stiu totusi ca daca prin hotarare judecatoreasca minorul este incredintat unuia dintre parinti, acel parinte poate sa scoata minorul din tara fara acordul celuilalt parinte tongue
O sa caut textul de lege ca sa nu am dubii

#11 2010-06-26 18:28:12

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

divortati sau nu, alcoolic sau nu, cu vorba buna sau cu bataie, copilul are nevoie de semnatura ca sa poata iesi din tara si ca sa ii faca pasaport individual tot ambii parinti trebuie sa declare printr-o cerere tip ce se gaseste la serviviul de pasapoarte

#12 2010-06-26 18:30:51

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

nu stiu ce spune legea dar cunosc si eu pe o femeie care a scos fata care avea undeva pe la 7-10 ani din tara, a luat-o in spania unde lucra ea de vreo 2-3 ani de zile dar nu stiu daca ei erau divortati..nu stiu nici la ora actuala care e treaba

nu ar strica ca matusa sa intrebe la aeroport ce documente ii trebuiesc pt a scoate minorul din tara

vanilleeis, tu ai avut nevoie de semnatura deoarece ai plecat cu profesoara sau ma rog...alta persoana in afara unuia din parinti

#13 2010-06-26 18:32:36

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Sunt obsolut sigura ca daca unul din aprinti e violent si copilul e incredintat celuilalt parinte nu e nevoie de semnatura. Am avut o colega in situatia asta. Tatl ei nu mai avea absolut nici un drept aspura ei.

#14 2010-06-26 18:33:28

x_ynna
Addicted member

blue eu as fi de parere ca sa ii spui verisoarei tale...poate ii da bani de un avocat bun si sa se termine o data cu acest calvar...sau...poate gasesc impreuna  o modalitate sa il santajeze...spre exemplu ca il baga la puscarie pt pensia alimentara daca nu semneaza...sau sa pui o camera undeva in casa si sa il ameninte dupa aia...astia is dracu...trebuie sa ajungi la masuri extreme cu ei neutral

#15 2010-06-26 18:34:04

be_happy
Platinum member

ionela a scris:

divortati sau nu, alcoolic sau nu, cu vorba buna sau cu bataie, copilul are nevoie de semnatura ca sa poata iesi din tara si ca sa ii faca pasaport individual tot ambii parinti trebuie sa declare printr-o cerere tip ce se gaseste la serviviul de pasapoarte

Te contrazic. Legea 248/2005, articolul 17
Minorilor cetateni romani, care nu se afla in una dintre situatiile de suspendare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate, li se elibereaza pasapoarte simple in urmatoarele conditii:
a) in cazul minorului care nu a implinit varsta de 14 ani, numai la cererea ambilor parinti, a parintelui supravietuitor, a parintelui caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, a reprezentantului legal;

#16 2010-06-26 18:34:38

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Da, a nany cam. Astea le poate ascunde in orice. Si cu dovada in mana nu o sa mai zica nimic. Eventual da niste bani unor tipi mai sfortosi sa stea cu ea cat discuta cu omul, si se rezolva smile

#17 2010-06-26 18:35:56

Lavinia_tia
Sr. member

si eu cred ca fiica ei ar trebui sa stie, dar nu stiu daca este ok sa ii spui tu. poate reusesti sa o convingi sa ii spuna. macar in linii mari sa ii spuna despre cat de violent este.

ma gandesc ca daca ii spui tu, impotriva vointei mamei, este posibil sa nu se mai deschida in fata ta deloc.
cel mic nu ar putea sa ii spuna surorii sale?

#18 2010-06-26 18:38:49

x_ynna
Addicted member

be_happy a scris:

ionela a scris:

Te contrazic. Legea 248/2005, articolul 17
Minorilor cetateni romani, care nu se afla in una dintre situatiile de suspendare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate, li se elibereaza pasapoarte simple in urmatoarele conditii:
a) in cazul minorului care nu a implinit varsta de 14 ani, numai la cererea ambilor parinti, a parintelui supravietuitor, a parintelui caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, a reprezentantului legal;

Poi in cazul asta e f bine...ajutati-o sa dea divort si sa scape...in cazul in care si dupa divort avea nevoie de el era mai grav...dar asa?!...dati drumul la acte si nu mai lasati animalu' sa le faca rau...mult succes!

#19 2010-06-26 18:40:25

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

am gasit asta pe un alt forum celebru:

Legea 248/2005 reglementeaza scoaterea minorului din tara. Citeste art.30 de acolo si nu trebuie decat sa respecti ceea ce scrie.

Art. 30
(1) Organele politiei de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:
a) minorului care este inscris in documentele de calatorie ale ambilor parinti sau, dupa caz, este titular al unui document de calatorie individual si calatoreste in strainatate insotit de acestia i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acestia;
b) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia sau, dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte;
c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
d) minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv.
(2) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. b)-d) nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau, dupa caz, declarat disparut, in conditiile legii, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. b)-d), organele politiei de frontiera permit iesirea din Romania a minorilor insotiti, numai in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul urmeaza sa beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul Romaniei si fara de care viata sau sanatatea ii este pusa in mod grav in pericol, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, emise sau avizate de autoritatile medicale romane, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care urmeaza sa se acorde tratamentul medical respectiv, chiar daca nu exista acordul ambilor parinti, al celuilalt parinte, al parintelui supravietuitor sau al reprezentantului legal;
b) in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul se deplaseaza pentru studii sau concursuri oficiale, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care se vor desfasura aceste studii sau concursuri, precum si avizul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, emis in conditiile prevazute in normele metodologice, chiar daca nu exista acordul celuilalt parinte.
(4) Pe langa informatiile prevazute la alin. (1) lit. d), declaratia parintilor, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor sau a reprezentantului legal, dupa caz, trebuie sa cuprinda si urmatoarele mentiuni:
a) scopul deplasarii;
b) ruta urmata pana in statul de destinatie;
c) indicarea faptului daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se reintoarca impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate, in cazul in care acesta este o alta persoana decat cea cu care iese din Romania.
(5) Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane.
(6) Organele politiei de frontiera vor permite iesirea din Romania a minorilor insotiti numai daca se constata ca se respecta informatiile prevazute la alin. (1) lit. b) si c) si la alin. (4), referitoare la insotitor, perioada deplasarii si ruta care trebuie urmata, iar in situatiile prevazute la alin. (3), daca se constata ca ruta aleasa pentru deplasare si momentul prezentarii la iesirea din tara se justifica in raport cu destinatia, respectiv cu perioada deplasarii.
(7) Declaratiile prevazute la alin. (1) lit. b)-d) trebuie redactate in doua exemplare si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, la care Romania a aderat prin Ordonanta Guvernului nr. 66/1999, aprobata prin Legea nr. 52/2000, cu modificarile ulterioare. Un exemplar al declaratiei se pastreaza de catre insotitor, iar al doilea exemplar insoteste pasaportul minorului.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.