homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare rezultate ex. microscopic pe frotiu

#1 2010-06-28 19:30:03

ell3
Membru
Inregistrat: 2010-06-28

Interpretare rezultate ex. microscopic pe frotiu

Buna ziua,

In urma unor unui examen la ginecolog am primit urmatoarele rezultate:

Flora bacteriana         Prezenti bacili si cocobacili Gram variabili cu aspect microscopic sugestiv de vaginoza bacteriana.     
Hife, pseudohife         prezente     
Inmugurite         prezente     
Levuri         rare     
Trichomonas vaginalis         absent     
Hematii         absent     
Leucocite         relativ frecvente     
Celule cu aspect de "clue cell"         rare     
Celule epiteliale rotunde         rare     
Celule epiteliale poligonale         relativ frecvente

Problema e ca doctorita n-a avut bunavionta sa-mi explice ce inseamna sau ce am de fapt. Doar mi-a dat o reteta si m-a scos afara pe usa. Poate cineva sa-mi spuna ce reprezinta cele de mai sus?

Reteta e destul de lunga: nizoral (7 zile), tantum rosa (12 zile), clotrimazol (12) si colposeptine (tot 12). Si ma cam sperie, mai ales ca ar fi primul tratament de genul asta la mine. Mai ales ca n-am primit nici o indicatie sau vreun sfat de la doctorita.

#2 2010-06-28 22:26:30

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Interpretare rezultate ex. microscopic pe frotiu

ell3 a scris:

Buna ziua,

In urma unor unui examen la ginecolog am primit urmatoarele rezultate:

Flora bacteriana         Prezenti bacili si cocobacili Gram variabili cu aspect microscopic sugestiv de vaginoza bacteriana.     
Hife, pseudohife         prezente     
Inmugurite         prezente     
Levuri         rare     
Trichomonas vaginalis         absent     
Hematii         absent     
Leucocite         relativ frecvente     
Celule cu aspect de "clue cell"         rare     
Celule epiteliale rotunde         rare     
Celule epiteliale poligonale         relativ frecvente

Problema e ca doctorita n-a avut bunavionta sa-mi explice ce inseamna sau ce am de fapt. Doar mi-a dat o reteta si m-a scos afara pe usa. Poate cineva sa-mi spuna ce reprezinta cele de mai sus?

Reteta e destul de lunga: nizoral (7 zile), tantum rosa (12 zile), clotrimazol (12) si colposeptine (tot 12). Si ma cam sperie, mai ales ca ar fi primul tratament de genul asta la mine. Mai ales ca n-am primit nici o indicatie sau vreun sfat de la doctorita.

In primul rand eu tot nu reusesc sa inteleg de ce ginecologii inca mai dau tratament fara cultura si antibiograma, dar ma rog...ai cu siguranta prezenta o ciupercuta pentru care doamna doctor a fost foarte draguta sa iti dea doua antifungice, probabil pe considerente clinice, nu as putea sa iti zic sigur. tantum rosa si colposeptine sunt pentru a curata un pic vaginul, nu sunt propriu-zis medicamente. Ai o infectie - aia inseamna cocii si bacilii gram variabili despre care doamna doctor a apreciat ca o sa treaca cu acest tratament.

Ceea ce trebuie sa faci este:
1. sa urmezi tratamentul
2. sa refaci un control si analizele cam la o saptamana dupa ce ai terminat tratamentul
si 3. cel mai important sa iti gasesti medicul cu care sa poti comunica eficient, e foarte foarte important mai ales in cazul ginecologilor

Sanatate multa.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.