|
Nu esti logat.
Dupa incizia gladei bartholin - sfaturi#1 2010-06-30 09:31:38
dupa incizia gladei bartholin - sfaturiBuna ziua! Am citit cam tot ce se gaseste aici despre abcesul gladelor bartholini, dar nu am observat pe nici unde un subiect sau un sfat dupa incizia lor. Mie mi-a iesit un astfel de abces vineri, am fost la spital dar din pacate mi s-a dat tratament cu aulin,algocalmin si indometacin,deoarece el nu era copt si nu putea fi incizat. Dupa 3 zile, mai precis duminica, am ajuns la spitalul Filantropia din cauza durerilor. Acolo m a vazut un doctor si a luat decizia de a inciza abcesul. Dupa operatie mi-a spus sa revin in fiecare zi la curatat si la pansat. Zis si facut,numai ca am observat cu stupoare ca odata ajuns la camera de garda doctorul era de negasit, iar pansatul putea sa mi-l faca orice fel de asistent,care ori tremura ori transpira ori nu stia sa-mi dea si mie un sfat sau o explicatie corecta. Mi se pare o bataie de joc toata treaba asta...si in acelasi timp mi se parea normal ca doctorul care m-a operat sa vina si sa imi schimbe el pansamentul si cu ocazia asta si fie atent si la evolutia inciziei,pt ca una este cand vede un singur ochi evolutia si alta cand in fiecare zi ma vede cate unul. In fine, am renuntat sa mai merg acolo la pansat...m-am dus la farmacie,mi-am luat apa oxigenata,fasa sterila si betadine si am hotarat sa mi faca mama toaleta si sa mi schimbe pansamentul acasa. Am vorbit cu alt medic ginecoloc sa merg la el odata la 3-4 zile sa vada cum evolueaza. Intrebarea mea sau intrebarile mele sunt: este posibil sa fac vreo complicatie? Sau sa mai recidiveze dupa ce a fost incizat si scos purioul? Cand mama imi face toaleta,ea imi spune ca am puroi acolo,este nevoie ca inainte de pansat sa curete puroiul de acolo cu pansament steril si apa oxigenata sau usor usor iese el? Cam in cat timp se poate vindeca acesta? Offline #2 2010-07-02 00:21:18
Re: dupa incizia gladei bartholin - sfaturiAm fost la alt ginecolog si mi-a zis ca este deajuns sa fierb un litru de apa in care sa dizolv 4 pastile de cloramina cu care sa ma spal jos ... si in cateva zile imi v-a trece. Sa las de o parte apa oxigenata. Eu nu mai inteleg nimic. Plus ca mi-a zis sa nu mai tin pansament acolo ca nu se mai vindeca. Este ok daca doar ma spal de 2 ori pe zi cu cloramina? si mai iau si antibiotic? Mi-e frica de o posibila recidiva. Puroi continua sa apara desi in fiecare seara ma curat. Offline #3 2010-07-02 22:25:45
Re: dupa incizia gladei bartholin - sfaturida, eu cred ca e ok sa te speli cu cloramina(apa oxigenata sapa, deci e bine sa renunti la ea) Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #4 2010-07-02 22:48:18
Re: dupa incizia gladei bartholin - sfaturiMultumesc mult pentru raspuns ... este o usurare sa vad ca sfaturile medicilor se leaga. Pot sa spun ca mi-ai luat o piatra de pe inima!! Seara placuta si week-end minunat alaturi de cei dragi!! Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|