homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hpv de la ceara de epilat?

#1 2010-07-04 18:23:50

clarisse
New member
Inregistrat: 2009-05-23

hpv de la ceara de epilat?

ma epilez inghinal total de ceva timp si citind destul de multe despre hpv, am aflat ca se poate lua f usor.
ceara pe care o foloseste cosmeticiana mea e de unica folosinta, dar este vorba de un recipient in care se introduce o spatula, apoi ceara se aplica inghinal, iar se introduce spatula in ceara si tot asa. acea spatula eu nu cred ca se schimba la fiecare clienta si in momentul in care ea imi pune spatula pe piele si apoi o baga in vasul cu ceara automat a contaminat toata ceara (daca eu as avea vreo boala de piele, sa zicem). apoi vine o alta fata si o face cu ceara din acelasi vas, in care a introdus spatula pe care mie mi-a pus-o inghinal. e sau nu igienic? 
la fel si ceara la roll-on, capatul alb al aplicatorului se atinge de piele, apoi se roteste si preia ceara, eu zic ca o si contamineaza.
ce spuneti, e corect rationamentul meu sau sunt exagerata?
am citit pe csid.ro ca se poate lua inclusiv hpv de la ceara nesterila.

Ultima oara a fost editat de clarisse (2010-07-04 18:25:07)

#2 2010-07-04 18:39:33

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Re: hpv de la ceara de epilat?

lol eu cred ca e pura paranoia. Hai sa nu ne mai epilam ca facem hpv!!! Hai sa nu ne mai f**em ca facem cancer de col!

#3 2010-07-04 19:22:02

clarisse
New member

heart_breaker a scris:

lol eu cred ca e pura paranoia. Hai sa nu ne mai epilam ca facem hpv!!! Hai sa nu ne mai f**em ca facem cancer de col!

eu am pus o intrebare serioasa, daca tu asa intelegi sa raspunzi, urat din partea ta. indiferent ca iti par eu paranoica  sau nu...
citeste pe site-ul ce se intampla doctore si ai sa vezi ca e un sambure de adevar, nu trebuie sa razi ironic de parca tu le stii pe toate. si... halal exprimare.

Ultima oara a fost editat de clarisse (2010-07-04 19:24:19)

#4 2010-07-04 19:26:48

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Eu zic ca nu e chiar imposibil, dar sunt de parere ca sansele sunt mici, totusi.

LE: .. Am vrut si eu sa zic exact acelasi lucru .. Clarisse a pus o intrebare serioasa, nu cred ca merita un raspuns ironic smile

Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-07-04 19:28:04)

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#5 2010-07-04 19:30:15

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

clarisse, te poti epila acasa, este cel mai safe wink

Publicitate

loading...

#6 2010-07-04 19:31:35

clarisse
New member

in articolul respectiv se mentioneaza ca
"Riscul contaminarii exista chiar si daca se utilizeaza ceara si ustensile de unica folosinta. Veruci vulgare, plane, negi, herpes, HPV, toate aceste riscuri de contaminare ti le asumi o data cu epilarea inghinala."

cu toate acestea, si eu cred ca sansele de contaminare sunt f mici.

nu mai vorbesc de cosmeticienele care nu folosesc cearsaf de hartie de unica folosinta pe pat, astfel incat ar trebui sa te asezi cu zona genitala acolo unde au mai stat 100 de fete inaintea ta. mi se pare neigienic.

nu am incercat niciodata sa ma fac singura, desi am acasa toate ustensilele necesare, aparat electric, ceara care se incalzeste la microunde, benzi reci, roll on.
se face cineva acasa? care ar fi cea mai potrivita metoda, in afara de lama?

Ultima oara a fost editat de clarisse (2010-07-04 19:33:31)

#7 2010-07-04 21:41:46

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

exact din cauza asta am renuntat si eu la epilat la salon. sincer si mie imi este teama sa nu cumva sa fie adevarat ce spui. atat de teama incat acum ma fac acasa cu epilatorul (un braun care smulge) si ma fac atat cat pot, evident nu la fel de ok ca la cosmetica. si nici total, dar imi este prea teama.

#8 2010-07-04 22:26:40

clarisse
New member

eu am o ceara care se incalzeste la microunde, este f buna, la fel ca cea de la salon, insa inghinal nu am folosit-o niciodata. cred ca voi face insa o incercare... cu aparatul braun am mai incercat, dar nu pot total.

eu sunt o persoana f preocupata de sanatatea mea (poate exagerata ptr unii), genul care se spala des pe maini smile si face regulat analize (ginecologice si nu numai).
chiar zilele acestea am facut pap, analize secretie, cultura col si colposcopie si toate au iesit ok si sincer... daca eu nu imi bat joc de corpul meu (in  sensul ca am grija de el), nu as vrea sa isi bata joc altii (adica o cosmeticiana care nu respecta regulile de igiena).

#9 2010-07-04 23:07:08

Lavinia_tia
Sr. member

perfect de acord cu ce spui tu clarisse.
incearca ceara si inghinal, poate functioneaza. si eu am incercat cu una tot asa, care se baga la microunde, dar nici pe picioare nu am stiut/putut sa ma fac bine. mai mare moscoleala am facut.
dar incearca, poate merge si asa te faci singura, la tine acasa smile.

#10 2010-07-04 23:23:19

clarisse
New member

ms mult!

#11 2010-07-05 12:35:34

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

clarisse a scris:

se face cineva acasa? care ar fi cea mai potrivita metoda, in afara de lama?

eu acasa ma fac, cu epilatorul.

hpv-ul stiu ca moare la temperaturi destul de mici, deci in ceara fierbinte nu poate fi. ramane totusi riscul de a contacta alte boli, din motivele expuse de voi.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-07-05 12:36:58)

#12 2010-07-05 12:54:19

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Si eu ma fac acasa, cu benzi de ceara. Problema e ca trebuie sa pun benzile alea de mai multe ori ca sa scoata tot, si ma cam irit. Plus ca in spate nu ma pot face decat cu lama smile Cred ca cea mai buna solutie e cea a Deuzzei smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#13 2010-07-05 13:04:43

Lavinia_tia
Sr. member

anca90 a scris:

hpv-ul stiu ca moare la temperaturi destul de mici, deci in ceara fierbinte nu poate fi. ramane totusi riscul de a contacta alte boli, din motivele expuse de voi.

La ce temperatura, anca?

#14 2010-07-05 13:33:21

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

clarisse a scris:

heart_breaker a scris:

eu am pus o intrebare serioasa, daca tu asa intelegi sa raspunzi, urat din partea ta. indiferent ca iti par eu paranoica  sau nu...
citeste pe site-ul ce se intampla doctore si ai sa vezi ca e un sambure de adevar, nu trebuie sa razi ironic de parca tu le stii pe toate. si... halal exprimare.

Pai si de la sex poti face hpv, cancer de col etc...scrie pe orice site medical, iti poate spune orice doctor...era o simpla comparatie, daca tu te-ai simtit lezata, e fix problema ta.

#15 2010-07-05 22:36:58

clarisse
New member

nu stiu daca ar accepta cosmeticiana mea sa vina acasa... e f aglomerata si cred ca de aceea a inceput sa fie neglijenta, face clientele pe banda rulanta fara sa tina seama de regulile de igiena.
voi incerca cu ceara calda sa vad ce iese.

Ultima oara a fost editat de clarisse (2010-07-05 22:37:35)

#16 2010-07-05 23:03:41

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Pai daca e ocupata, cere ajutorul unei prietene / a prietenului tau. Stiu din proprie experienta ca e nasol epilatul de una singura cu ceara calda. Ma rog, e adevarat ca nu ma pricep, dar ideea e ca am facut a total mess, si asta cu epilatul pe picioare, ca de atat am avut tupeu. Incearca si cu benzi. Daca esti obisnuita cu epilatul inghinal, ar trebui sa mearga usor:)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#17 2010-07-05 23:59:31

Lavinia_tia
Sr. member

din cauza acestui topic vorbeam cu o prietena sa ne deschidem un salon de cosmetica mobil smile. glumesc, dar nici eu nu am convins-o pe cosmeticiana unde mai mergeam. a zis ca este prea ocupata.

#18 2010-10-19 12:06:44

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

In primul rand am inteles ca ceara aia fierbe la ceva gen 160 de grade si, tot timpul cand aveam eu programare, imi zicea sa mai astept 10 min sa se mai raceasca, deci nu cred ca foloseste ceara aia imediat ce ce a epilat-o pe o tipa inainte, fara sa o incinga din nou la sute de grade pentru urmatoarea clienta.

clarisse a scris:

Riscul contaminarii exista chiar si daca se utilizeaza ceara si ustensile de unica folosinta

Nu cred ca poti lua vreun virus de pe obiecte de unica folosinta. Mai degraba nu stiu cum sterilizeaza ele spatula aceea de lemn cu care aplica ceara, ca aceea nu se poate fierbe. Oare se gandesc ca se sterilizeaza doar bagand-o in ceara aia incinsa? nustiu
Cum zicea cineva, ca s-ar putea lua vreun virus de pe maini daca a pus mana pe alta inainte si nu s-a spalat pe maini dupa - mi se pare putin probabil: nu iti atinge chiar mucoasa vaginala cu mana, iar daca e vorba de negi pe pielea labiilor, acelea nu cred ca ar 'contamina' pur si simplu mainile cosmeticienei...eu stiu ca nu e chiar asa de infectios cel putin virusul hpv.
In plus, cosmeticiana te atinge doar in exterior cu ceara si m-am gandit eu ca, cel putin, n-ai cum sa iei ceva vaginal, intern hmm . Ca si Lavinia, de la o vreme ma epilez acasa cu aparatul tongue , nu total, dar oricum doare pe unde il bag. Si la ginecolog ma uit neincrezatoare stanga-dreapta daca e sterilizat tot ce baga in mine, ca mi s-a parut ca ne cam ia pacienta dupa pacienta; data viitoare mai bine intreb pur si simplu cum se procedeaza cu sterilizarea.

clarisse a scris:

daca eu nu imi bat joc de corpul meu (in  sensul ca am grija de el), nu as vrea sa isi bata joc altii

Si eu ma gandesc asa. disperat

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-10-19 12:27:12)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.