homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Problema anticonceptionale

#1 2010-07-06 10:42:02

Georgiana Elena
Membru
Inregistrat: 2010-02-12

problema anticonceptionale

Buna!! Ma numesc Georgeta si am 19 ani. Mi'am inceput viata sexuala de aproximativ jumatate de an. Acum 3 luni, am inceput sa iau Novynette. Nu am avut niciun efect secundar in tot timpul in care le'am luat. Fiind nevoita, am luat 2 folii una dupa alta, fara pauza aceea de 8 zile de intrerupere. Din momentul in care am inceput sa iau prima pastila din cea de'a doua folie, am avut unele sangerari sub forma de picaturi in fiecare zi, asa ca am renuntat la anticonceptionale, desi imi mai ramasesera 2 in folie. In tot timpul asta, de cand am inceput ce de'a doua folie am avut decat un singur contact sexual, dar am utilizat si prezervativul pentru ca nu luam intotdeauna pastila la aceeasi ora, cateodata o luam si cu intarziere de o ora si mi'a fost teama. A doua zi dupa actul sexual am avut o sangerare abundenta care a durat aproximativ 3-4 zile, iar dupa ce am inceput sa nu mai iau ac mi'a venit menstruatia care a durat tot 3-4 zile, mai putin decat de obicei ca durata. Acum, a trecut o luna de cand am inceput sa nu  mai iau Novynette si menstruatia nu mi'a venit. Am unele mici dureri de sani, mult mai reduse ca intensitate decat inainte si mi'au aparut cateva cosuri pe fata, insa menstra a intarziat cam o saptamana. As vrea sa stiu de ce...ma pot gandi la o sarcina, desi am folosit si prezervativ si anticonceptionale-subconstientul meu numai la asta se gandeste  supa , sau este o urmare a intreruperii anticonceptionalelor? Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc!

#2 2010-07-06 10:49:58

kat_utza
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-13

Re: problema anticonceptionale

nu e vorba de o sarcina mai mult ca sigur.
acea scurgere era un efect secundar al anticonceptionalelor.
daca ai luat AC dupa o ora de la ora normala nu inseamna ca nu isi mai face efectul ci in cazul in care nu ai luat-o dupa 12 ore.

eu zic sa o mai astepti deoarece corpul tau a suferit mai multe dereglari. l-ai cam ametit putin

#3 2010-07-07 10:50:42

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: problema anticonceptionale

Georgiana Elena a scris:

Buna!! Ma numesc Georgeta si am 19 ani. Mi'am inceput viata sexuala de aproximativ jumatate de an. Acum 3 luni, am inceput sa iau Novynette. Nu am avut niciun efect secundar in tot timpul in care le'am luat. Fiind nevoita, am luat 2 folii una dupa alta, fara pauza aceea de 8 zile de intrerupere. Din momentul in care am inceput sa iau prima pastila din cea de'a doua folie, am avut unele sangerari sub forma de picaturi in fiecare zi, asa ca am renuntat la anticonceptionale, desi imi mai ramasesera 2 in folie. In tot timpul asta, de cand am inceput ce de'a doua folie am avut decat un singur contact sexual, dar am utilizat si prezervativul pentru ca nu luam intotdeauna pastila la aceeasi ora, cateodata o luam si cu intarziere de o ora si mi'a fost teama. A doua zi dupa actul sexual am avut o sangerare abundenta care a durat aproximativ 3-4 zile, iar dupa ce am inceput sa nu mai iau ac mi'a venit menstruatia care a durat tot 3-4 zile, mai putin decat de obicei ca durata. Acum, a trecut o luna de cand am inceput sa nu  mai iau Novynette si menstruatia nu mi'a venit. Am unele mici dureri de sani, mult mai reduse ca intensitate decat inainte si mi'au aparut cateva cosuri pe fata, insa menstra a intarziat cam o saptamana. As vrea sa stiu de ce...ma pot gandi la o sarcina, desi am folosit si prezervativ si anticonceptionale-subconstientul meu numai la asta se gandeste  supa , sau este o urmare a intreruperii anticonceptionalelor? Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc!

1. Sfatul meu este sa mergi sa discuti cu un medic de planning toate nelamuririle pe care le ai vis-a-vis de anticonceptionale. Din postul tau vad ca nu esti informata cum trebuie despre ele.

2. Sanse de sarcina nu sunt, din punctul asta de vedere poti sa stai linistita.

3. Menstra intarzie din cauza unei dereglari cauzate de intreruperea anticonceptionalelor (mi-ar placea sa stiu la sfatul cui le-ai luat si la sfatul cui le-ai intrerupt).

4. O intarziere de o ora in adminstrarea pastilei nu pune probleme de protectie. Ea scade atunci cand iei pastila cu mai mult de 12 ore intarziere.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.