homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate urocultura

#1 2010-07-09 11:33:04

anaif
Membru
Inregistrat: 2010-07-09

Rezultate urocultura

Buna!
Sunt noua pe aici...am vazut ca pe acest forum se discuta diverse probleme. Vin si yo cu o problema cu care ma confrunt de aprox. 2 luni...urinez des si am usturimi la urinare. La inceputul lunii Mai (anul curent) am facut tratament cu Nolicin si Urinal la recomandarea unui medic, mi-a trecut o perioada, iar la inceputul lunii Iunie a revenit am fost la farmacie si mi-a dat Zinat si Uricol...tot nu mi-a trecut.Intr-un final am facut o Urocultura si mi-a iesit urmatoarele rezultate: germeni peste 100.000CFU/ml , Escherichia Coli. Sensibil: Amoxicilina, Amoxicilina+Acid clavulanic, Cefotaxim, Cefuroxim, Cefalotina, Gentamicina, Nitrofurantoina, Norfloxacilina si Trimetoprim+Sulfametoxazol.
Ce inseamna?

#2 2010-07-09 14:19:09

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: Rezultate urocultura

ai o infectie cu e coli. mergi la medic sa-ti dea tratament conform antibiogramei.

#3 2010-07-09 14:33:17

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Rezultate urocultura

si mai inseamna ca nu e ok sa iei medicamente de la farmacie fara sa ti le recomande cineva. farmacista nu poate sa iti puna un diagnostic, ea stie totul despre medicamente si indicatiile lor, mult mai bine decat un medic DAR nu e cea care iti poate pune diagnosticul. ce aveai tu era sensibil la cefuroxim absolut intamplator, dar uite asa apar germenii rezistenti si pe urma provoaca probleme.

trebuie sa mergi la medic - cel  mai usor la medicul tau de familie - si sa iti prescrie tratamentul corect si complet.

avand in vedere ca ai o problema recurenta cu e coli ar trebui sa:
1. ai grija mare cu igiena si cu stersul dupa utilizarea toaletei. nu din spate in fata, asta e cea mai importanta cauza de infectie urinara la femei.
2. sa nu te mai joci cu antibioticele fara analize, caci va deveni rezistenta si nu o sa iti placa.

sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.