homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Colposcopie - ERAD

#1 2010-07-12 10:01:35

Georgy85
New member
Inregistrat: 2010-07-07

Colposcopie - ERAD

Buna.

In urma cu 4 ani am avut condiloame de care am scapat mai apoi cu Condyline, in concluzie suspecta HPV. Condiloamele nu au mai aparut, iar genotiparea nu am facut-o pana acum. Iar acum ma confrunt cu o inflamatie de care nu am scapat dupa 2 ani de tratament intens (cerviron, cervucid, colposeptine, tratamente naturiste etc.). Testul Papanicolau prezenta diferite forme, bineinteles tot timpul inflamatie si ASC-US, la alt test L-SIL, apoi iar ASC-US, negativ...., iar ASC-US, pana cand dupa atatia ani de tratament si teste in luna mai mi-a iesit pentru prima oara inflamatie cu L-SIL si atipii HPV. Am fost trimisa sa fac colposcopie. Am fost si prima reactie a doctorului a fost ca e mai rau decat de astepta. Iata si rezultatele:
Colposcopie satisfacatoare

ZT gr. I
Ectopie periorificiala+

FP: JSC vizibila in totalitate
AA: zone aceto-albe, gri stralucitor, cu mozaic marcat in desen geometric, usor proeminente, bine demarcate.

TL: negativ pe zonele mai sus mentionate.

Concluzie: H-SIL
Rec: ERAD a intregii zone lezionale periorificial.

Ma puteti ajuta cu interpretarea mai exacta a rezultatelor??
Care este diferenta dintre inflamatie si rana pe col?
Cum este ERAD?
Ce trebuie sa faca prietenul meu?

Multumesc!

#2 2010-07-12 12:14:20

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Colposcopie - ERAD

prietenul tau nu trebuie sa faca nimic
nu stiu nici unde e inflamatia nici cine a pus diagnosticul asta, ca din toate rezultatele de la papanicolau pe care le-ai insirat aici reiese ca ai rana pe col(inflamatia o poate insoti, eventual)....
oricum, situatia pare a fi foarte neplacuta acum, de aiai ti se recomanda indepartarea zonei lezionale, de teama cancerului

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-07-12 13:35:44

Georgy85
New member
Inregistrat: 2010-07-07

Re: Colposcopie - ERAD

doctoressa a scris:

prietenul tau nu trebuie sa faca nimic
nu stiu nici unde e inflamatia nici cine a pus diagnosticul asta, ca din toate rezultatele de la papanicolau pe care le-ai insirat aici reiese ca ai rana pe col(inflamatia o poate insoti, eventual)....
oricum, situatia pare a fi foarte neplacuta acum, de aiai ti se recomanda indepartarea zonei lezionale, de teama cancerului

inflamatia este pe col. pe Papanicolau scrie inflamatie. nici un doctor nu a pomenit de rana. d-asta incerc sa inteleg care este diferenta dintre rana si inflamatie.

prietenul meu nu ar trebui sa faca niste teste pt. hpv? ca la mine e sigur ca am. urmeaza sa vad ce tulpini.

multumesc doctoressa!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.