homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare Papanicolau

#1 2010-07-16 22:17:43

Adrianka
New member
Inregistrat: 2009-07-18

interpretare Papanicolau

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o interpretare Papanicolau.

Frotiul comportă celule malpighiene superficiale şi intermediare fără anomalii nucleare.
Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale. Concluzie: Frotiu actual negativ pentru o leziune intraepitelială sau malignă.

Este bine ? Ce fel de Papanicolau este I sau II ? Va multumesc

#2 2010-07-19 19:48:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: interpretare Papanicolau

pare a fi I

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-07-20 01:32:39

Adrianka
New member
Inregistrat: 2009-07-18

Multumesc mult pentru raspuns ! (a venit cand ma gandeam ca nimeni nu mi-a observat intrebarea)
M-am linistit, cel putin pana ajung din nou la doctor (acum fiind plecata din Bucuresti, stateam pe ghimpi).
Ca sa intelegi de ce eram ingrijorata - Inainte de acest Papanicolau am facut si analiza secretiei vaginale (care in afara de rare filamente miceliene ale candidozei, in rest totul e bine), apoi am facut un tipaj Hpv unde am descoperit ca am radacina 16. Speriata am mers direct la colposcopie - unde si aici se pare ca e destul de bine ( exocol cu zona de transformare normala, matura in cea mai mare parte la periferia unei ectopii micropapilare. Jonctiunea scuamo-cilindrica pe exocol la distanta de orificiul extern. endocol normal fara anomalii, mucoasa trofica fara semne inflamatorii. Concluzii: fara modificari semnificative colposcopic) D-na doctor mi-a zis sa fac si Pap-ul,sa nu mai fiu asa stresata si sa ne vedem dupa ce iese rezultatul. Fiind plecata nu o sa ajung asa curand, dar macar stau mai linistita. Neavand niciun fel de probleme pana acum (sangerari, dureri etc.) nici macar aceasta candidoza care se pare ca e tinuta sub control de lactobacili nu-mi face probleme, va dati seama ce m-am socat cand am aflat de hpv, mai ales ca am un singur partener de 7 ani si nici inainte nu pot sa zic ca as fi avut multi, nu am facut avorturi etc. - in general am fost foarte prudenta, poate exagerat de prudenta, dar uite ca nu a fost suficient. Si imi persista aceasta nelamurire - daca am hpv de mai multi ani sau il am cumva mai recent din moment ce nu am inca modificari ale colului. Si atunci s-ar putea sa box invinetesc putin ochiul prietenului meu.. Glumesc.
M-am documentat destul de mult, despre hpv, despre ectopie etc. Stiu ca va trebui sa repet pap-ul peste 4-6 luni...si in rest sa astept..Vad ca unele teorii despre hpv se cam bat cap in cap - unii spun ca nu te vindeci, ca ramane latent in organism, altii ca se negativizeaza (chiar si hpv 16) dar ca poate dura mai mult.
Multumesc inca o data pentru raspuns si scuze pentru "romanul" scris mai sus.

#4 2010-07-21 14:18:00

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

la nelamurirea legata de hpv ma tem ca nu poate raspunde nimeni....poate fi de oricind
asa ca eu nu as invinetii ochii nimanui

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.