homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 7-14

#248 2010-07-29 20:34:04

cocof
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-22

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 7

Liliana, bafta maine, sa vii cu vesti bune  goodluck  goodluck  goodluck
Pauza de 2 ore pe forum,  hmmmmm  spranceana ..toata lumea este ocupata cred....
TREZIREAAAAAA  trombon  trombon  trombon  trombon  trombon  trombon

mami de cocosel din 12.11.10 hjarta
sjuk    ...O POVESTE... ...DOUA POVESTI...

#249 2010-07-29 20:50:58

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

ce fac oare gravidutele toate?

fetele care ati mai mers la eco la sp universitar:nu-mi raspunde dr klein ca sa ma pot programa la dansa;ce sa fac?sa merg sa platesc la receptie sau sa merg la eco si sa zic ca m-a trimis dr peteu?

Ultima oara a fost editat de liliana83 (2010-07-29 20:59:50)

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

#250 2010-07-29 21:04:45

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Buna seara, dragelor.    puss
Am lipsit din motive tehnice...mi-a crapat rasnita de laptop. sad Acum am prins laptopul sotului si am trecut sa va salut. Acum chiar toate aparatele din casa au dat ortu' popii.  nustiu

Sanca, fetelor eu am stat mai mult in pat ieri si azi. M-a cam durut burtica+contractii si am zis ca nu ma risc.  cesafac

La multi ani, Katami! Sa fii iubita si fericita si sanatoasa!     puss

Ultima oara a fost editat de lucky777 (2010-07-29 21:12:04)

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#251 2010-07-29 21:20:23

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

lucky bine ca sunteti bine!  par acum nu e bine ca ai contractiile alea.. insa daca statul in patut ajuta atunci stai cuminte acolo!  puss clar ai un "noroc" cu aparatele!

si eu parca simt nevoia sa stau in pat mai mult de vreo 2 zile... ma simt obosita si parca tot as dormi...

Daria Ioana - 06.08.2010

#252 2010-07-29 21:55:54

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Sanca    puss  Of, macar daca as avea somn noaptea. Am niste insomnii... sad Ma agit toata noaptea si nu reusesc sa inchid un ochi. Sunt franta de oboseala. sad

Bafta, Lili! Sa va intoarceti cu vesti bune.   rugaciune

Si noi maine facem 37 de saptamani. smile Nu-mi vine sa cred cat de repede au trecut pana acum.

Va pup, dragelor. Eu nu o sa mai am acces la net decat seara, tarziu. sad Sa aveti grija de voi, de burtici si de bebelusi.
Sper ca in cel mai scurt timp sa-mi repar si eu rasnita de laptop ca sa mai pot sta cu voi.

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

Publicitate

loading...

#253 2010-07-29 22:38:16

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

lili, baftaa!!

de xenona nu stiti nik?

ms de urari puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#254 2010-07-30 00:26:41

Lilyushkiss
Full member
Inregistrat: 2007-01-31

Buna seara!

Am si eu  o intrebare pentru cine se pricepe sa-mi raspunda..maine urmeaza sa fiu programata pentru cezariana..si as vrea sa stiu pentru anestezie ce ar fi mai bine sa aleg: epidurala, rahianestezie,peridurala.. dintre cele locale ca nu vreau totala.. sunt mai multe si nu stiu daca au acelasi functii si daca da de ce exista mai multe tipuri?

Din 6.08.2010 mamica de fetita  bebe

#255 2010-07-30 08:51:34

sanca
Hero member

neatza fetele!
lilyushkiss din cate am discutat eu cu medicul anestezist exista doar 3 tipuri de anestezie: totala, rahianestezie iar epidurala e acelasi lucru cu peridurala. sper sa fi inteles eu bine.. nustiu intre rahianestezie si peridurala este si nu este diferenta. la rahianestezie ti se face o singura doza, o intepatura in coloana si gata esti amortita, urmand ca apoi sa ti se administreze analgezice pe vena. efectul este imediat si insa exista acel risc de dureri de cap mai mare ca la peridurala. la peridurala ti se pune un cateter si ti se administreaza anestezicul urmand ca tot pe acolo sa ti se dea si analgezicele.. efectul este mai incet (15-20 min) iar in caz de urgenta risti sa ajungi la anestezie totala.. aaa si se poate sa mai prinda in pete ceea ce la fel implica anestezia totala. sincer nici eu nu stiu ce sa aleg.. mie mi-e facut un set destul de consistent de analize, mi-a verificat coloana si urmeaza sa isi dea el cu parerea ce se potriveste in cazul meu. insa mi-a facut mentiunea ca un procent mai mare aleg peridurala..

Daria Ioana - 06.08.2010

#256 2010-07-30 08:53:56

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

wave  mornincoffee ma adaug si eu burticilor care de cateva zile ar tot dormi  mornincoffee mai ales dimineatza drool  dara a  trebuit sa ma scol...lots to do , lots to do today  cool
Sanca mersi...daca afli ceva poti sa scri pe o foaie sa-mi zici si mie...da nu te stresa prea tare  puss
Lili bafta azi majoreta
Coco legat de lipsa de pe forum de 2 ore nici nu vreau sa ma mai gandesc ce am facut atunci  bang  am fost pana la medicul de familie...si el e de treaba...insa asistenta lui nu  skitarg Pana acuma nu am avut probleme cu ea, dar ieri i s-a nazarit ei ca are ciuda pe mine si nu vrea sa-mi dea concediu prenatal mai devreme de 63 de zile  bang  bang  va are drepatate?? 20 de minute m-a tinut acolo insistand ca asa se face...ca 63 imi iau inainte si 63 dupa...si eu tot ii ziceam ca legea ma obliga numai 42 sa am minim dupa ce nasc ...si eu imi las o marja de 52 de zile si nu vad care e problema  va  si ea NU NU si NU bang  bang  bang  Mi s-a intarit burtika de numa...imi pare rau ca nu am intrat la medic sa ii arat...si cu no spa luat si stat in pat de abia spre 10 seara si-a revenit asta mica neutral  Imi tot zicea fraiera de asistenta ca dc ar fi asa cum zic eu toate gravidele ar intra in prenatal la 6 luni...si ca daca vreau mai devreme intru in nu stiu ce concediu pt sarcina cu risc si nu sunt platita sau numai 0,1%...nu stiu ce va Deci pe ea asta o durea...chestia legata de bani si plata....de parca de la ea din c*r ma platea skitarg  Si in plus nu consider ca am cerut nimic ilegal , mi-am cerut drepturile si in lege zice ca eu imi distribui cum mi-e mai bine zilele , dar sa raman cu minim 42 dupa nastere(sa mi ziceti dc gresesc) bang dr. gineco mi-a zis ca pot sa intru...da asta NU NU si NU. Cand vin din concediu am sa merg la medicul gineco sa imi dea el...si la avizat la dr. de familie am sa ii zic ca nu mai vreau sa am de aface cu asistenta asta(ca are 2) si am sa si ii zic ca pe tot parcursul sarcinii nici macar o data nu m-a intrebat de sanatate...sau sa-mi ia tensiunea sau sa ma cantareasca...cum am auzit ca mai au facut la alte fete pe aici skitarg
scuze ca v-am incarcat atata...numai inca mai am ceva dram de nervi din cauza lu "desteapta" aia de asistenta!

#257 2010-07-30 08:56:01

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Neata!!!

La ora asta Xenona cred ca este deja mamica  majoreta  majoreta  majoreta .
Asteptam vesti de la ea  disperat

L.E: dana si eu ma astept sa am aceiasi problema cu dr de fam si tot din cauza asistentelor  bang
In dosarul ei eu sunt mereu cu 2 sapt in urma  yikes si mereu ii spun ca greseste dar rasp este ca dr meu calculeaza altfel  va ca stie ea ce face.Pana la ea nu stiam ca sunt mai multe tipuri de calcul  bang

Ultima oara a fost editat de mirik (2010-07-30 08:59:52)

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#258 2010-07-30 09:05:43

sanca
Hero member

si eu ma gandesc ca xenona e cu puiul ei langa ea deja  par

dana ce idioata! insa nu merita sa te stresezi tu pt ea. mergi la med ginecolog si iti da el concediu si gata.. si data viitoare il fluturi sa il vada bine! ooofff doamne ce specimene mai exista! sa stii ca pe mine m-ai pierdut la faza cu aflatul.. nu stiu la ce te referi.. m-am prostit de tot!  dumbom

mirik.. cum sa stie un med de familie sa calculeze mai bine ca med ginecolog.. doamne mare-i gradina disperat !!!

Daria Ioana - 06.08.2010

#259 2010-07-30 09:08:32

aliy
Hero member
Inregistrat: 2009-11-11

Neata

Dana, nici eu nu stiu prea bine cum e .... dr meu a zis sa intru in prenatal imediat la 32 sapt. (din ce am inteles eu de la el, cel mai devreme poti intra la 32 sapt; e posibil sa gresesc)
Cu dr de familie nu prea am legaturi... probabil stie de sarcina fiindca mi-a vizat medicalele, dar nu cred ca are idee in cat sunt... Oare imi va cere vreo eco cand merg sa cer prenatal?

Mamica de Eric Andrei hjarta

#260 2010-07-30 09:29:28

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Neata buna si de la noi  wave

Si doc al meu de familie stie tot faza cu 63 de zile inainte si 63 de zile dupa: eu as putea intra de pe 1 Noiembrie, astfel incat sa am 56 de zile dupa, dar in registrul de la medicul de familie + carnetul meu de gravida scrie ca pot intra din 15 Noiembrie  hmm  Sper sa nu-mi faca si mie faze din astea, cand o veni vremea...

Eu ieri l-am simtit pe bebe diferit de fata cum l-am simtit pana acum - un pic mai intens, si parca ma gadila, m-a si luat un ras de numa numa  chicot

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#261 2010-07-30 09:34:23

sanca
Hero member

eu stiam ca dr isi iau o toleranta.. insa auzisem ca ei numara cam 50 de zile dupa nastere.. nu stiu ce e cu 63 de zile.. o fi o chestie noua.. insa mi se pare aiurea.. legea te obliga la 42 de zile.. ei la 63! hmm.. ca la noi la nimenea! eu nu m-am lovit de problema asta ca eu am cerut prenatalul la 34+.. si mie una mi-a dat impresia ca nici nu a calculat nimic.. dar cine stie..

blue si o sa il simti din ce in ce mai puternic!!! par

Daria Ioana - 06.08.2010

#262 2010-07-30 09:38:40

dana82
Hero member

Sanca  puss  de medicul ala de la timi de care zicea stefany...ziceai ca ai putea afla..sau am inteles eu gresit
Aliy pai asta sustinea ea ...ca mai devreme de 32 de sapt nu am voie va  da cine zice? tocmai asta zic...ne sunt incalcate drepturile pentru ca legea zice ca ai dreptul la 126 de zile de concediu pt nastere din care minim 42 tre sa ti le iei dupa nastere. 126-42 e 84 ...eu in momentul de fata mai am 83 de zile pana la nastere deci as putea sa intru...dar imi las totusi 52 de zile dupa nastere ca poate nasc mai devreme si asa 126-52 fac 74 ...asta ar insemna 9 august cand vreau eu sa intru in concediu si atunci o sa am 30 sapt pe 31...deci se poate...nu exista limita de 32 de sapt cum zic unii....scrie clar in lege # (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere
Art. 23.
* (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate
Art. 24.
* (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere
* (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Legat de eco...trebuia sa iti ceara pana acuma analizele...si ce ti-a scris ginecologul...cand mergi pt prenatal nu cred ca mai trebe...ca normal ar trebui deja sa fi inregistrata in baza lor de date
LE intradevar vedeti ca scrie 63 inainte 63 dupa sarcina...dar e si mentiunea ca minim 42 sa ai dupa...nu zice minim 42 maxim 63....63 ala nu e obligatoriu...oricum am sa ma cert cu ei pana imi da dreptul meu si au sa mi-l dea! |Concediu din 9 august la 30-31 de sapt ca de nu protectia consumatorului scrie pe ei skitarg

Ultima oara a fost editat de dana82 (2010-07-30 09:46:09)

#263 2010-07-30 09:42:04

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Dupa ce ca in dosarul ei sunt insarcinata in 14 sapt daca se decide sa-si mai ia si perioada de precautie o alerg  diablo

Ultima oara a fost editat de mirik (2010-07-30 09:42:43)

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#264 2010-07-30 09:44:17

sanca
Hero member

aaaa acu m-am prins!!! ti-am zis eu ca m-am prostit!  dumbom medicul de care ti-am zis eu nu cred ca e acelasi cu care zicea stefany.. eu ma refeream la pret ca se prea poate sa fie adevarat. o sa ma interesez si iti spun!  par

Daria Ioana - 06.08.2010

#265 2010-07-30 09:45:07

dana82
Hero member

mirik a scris:

Dupa ce ca in dosarul ei sunt insarcinata in 14 sapt daca se decide sa-si mai ia si perioada de precautie o alerg  diablo

MIrik rotfl2
mersi sanca  puss

Ultima oara a fost editat de dana82 (2010-07-30 09:46:40)

#266 2010-07-30 09:48:08

aliy
Hero member
Inregistrat: 2009-11-11

Off, ce aiureala...

Dana, dr mea de fam isi nota in registru nr concediului medical, il viza si imi ura "sanatate", dar niciodata sa ma intrebe altceva. Mie nu mi se parut ca e cazul sa-i spun eu ce si cum, atata timp cat n-o interesa  spranceana
Am citit si eu legea, asa e ...dar nu vezi?! Fiecare doctor interpreteaza cum vrea...

Ref la cele 63 zile : Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.

Mamica de Eric Andrei hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.