homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 7-84

#1578 2010-08-09 12:25:42

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 7

merci aliy  puss
eu ?mi aduc aminte cum ?mi spunea doctora de atunci că trebuie să-mi fie c?t mai rău, să vomit, cu c?t vomit mai mult cu at?t se dezvoltă copilul mai bine și eu eram panicată că nu-mi era rău dec?t f rar și nu vomitam deloc. mi-era at?t de teamă de un avort spontan, ?nc?t p?nă ?n trimestrul 2 am stat permanent cu morcovul ?n fund. și uite că deși n-am resimțit nici un simptom specific de sarcină la ?nceput, fetița mea e f sănătoasă și se dezvoltă frumos

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-08-09 12:27:58)

#1579 2010-08-09 12:25:43

cocof
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-22

Ana, daca nu te deranjeaza caria, mai asteapa pana dupa ce nasi. In principiu te poti duce la stomatolog in timpul sarcinii, dar depinde foarte mult de ceea ce ai de facut.
Tymo, bine ca te-ai linistit. Asta se numeste paranoia de sarcina, bine ai venit in club !!!

mami de cocosel din 12.11.10 hjarta
sjuk    ...O POVESTE... ...DOUA POVESTI...

#1580 2010-08-09 12:27:29

anabella_n
Hero member

coco, păi cred că ar trebui să lucreze la ea, dacă m-aș duce. să-i pună plombă, ceva.
dar nu mă deranjează, așa că mai bine mă duc după naștere

#1581 2010-08-09 12:31:09

tymoteea_18
Sr. member
De la: Oradea
Inregistrat: 2010-06-08

gargarita a scris:

tymo, imi aduci aminte de mine. in ce panica intram cand ma simteam putin mai bine sau daca trecea o zi si nu  acklad    disperat

pai cam asa ceva am patit si eu fiindca pana acum in fiecare dimi cand mancat putin aveam un pic de greata dar fara varsaturi. Avand experienta de dinainte cand s-a oprit din senin sarcina orice schimbare ma duce la gandul ca iar voi ajunge la spital si nu vreau.

Ma tot gandesc cum sa ajung in Ungaria sa nasc.

Dar sa va spun o faza si mai hazlie.
Cand m-a chemat in cabinet dr sotzoiul meu a ramas afara. Dupa consult din cabinet am iesit pe usa din spate sa mergem la eco la etaj. Sotzoiul a ramas a parter. Cand statea el mai linistit pe sub usa unui cabinet a iesit un soricel/ica mic/a si a intrat intr-un alt cabinet  rotfl Cand mi-a povestit sotzu raspunsul meu a fost ca sigur se grabea si el/ea la consultatie rotfl  rotfl2  lol

Si nu stiu cum sa va spun ca asa l-am facut sa isi doreasca mai mult sa fugim peste granitza cand voi ajunge sa nasc

Ultima oara a fost editat de tymoteea_18 (2010-08-09 12:33:12)

Avem o minune de  bebe Luca Alexandru (16.03.2011)

Bebe Daniel Fabian ne-a intregit familia (08.07.2013)

#1582 2010-08-09 12:31:52

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

camelia83 a scris:

gargarita a scris:

tymo, imi aduci aminte de mine. in ce panica intram cand ma simteam putin mai bine sau daca trecea o zi si nu  acklad    disperat

Garga ma faci sa rad.Imi aduc aminte de Miri cum avea 5 sapt i isi dorea sa vie vomitacioasa.Acum mai  acklad ?

inca mai  acklad  dar la cateva zile, o saptamana asa  cool

ana, ce doc. loca  yikes

Publicitate

loading...

#1583 2010-08-09 12:32:15

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Hello ! A fost sora mea azi-dimineata la medic, i-au luat urina .. rezultatele vor fi gata miercuri. Cu toate ca avem o vaga impresie ca nu i-a trecut infectia urinara cel putin .. zicea ca simte ca o inteapa in partea de jos, la vezica .. Acum .. asteptam. Va pup pe toate kram

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#1584 2010-08-09 12:34:08

LaviG
Insomniac member
Inregistrat: 2009-08-13

neata fetelor  wave

Tymo  rotfl2 tare faza cu soarecele  rotfl2 , si de data asta va fi bine, doamne ajuta pusspuss

Ana si eu zic sa stai linistita si sa mergi la stomatolog doar dupa nastere smile

sa aveti o saptamana frumoasa
pupici

LE kdeea  goodluck  goodluck sa iasa bine pusspuss

Ultima oara a fost editat de LaviG (2010-08-09 12:34:37)

Mamica fericita de bebe Raul Mihai din 8.11.2010 hjarta

#1585 2010-08-09 12:36:53

kdeea
Platinum member

Thanks, Lavi puss

#1586 2010-08-09 12:37:19

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

camelia, Doamne ajuta pt prietena ta!! rugaciune eu cred ca are sanse la 30 sapt. dar sa mearga si ea printr-o biserica sa se roage... prea pateste dintr-astea, ceva nu e ok...

tymo, incredibil rotfl2 rotfl2

kdeea, bafta! intepaturile alea pot fi si normale in sarcina.
(offtopic cred ca vom ajunge in csikszereda luni, 23 aug.... daca se modifica ceva te anunt smile )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1587 2010-08-09 12:43:17

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

kadeea, tinem pumnii  puss

LAvi, katami  puss

#1588 2010-08-09 12:45:10

stefany
Sr. member
Inregistrat: 2007-07-22

anabella_n a scris:

thanks, gărgă puss
am vrut să-mi iau săpt?m?na trecută, dar nu aveau la farmacia de la care cumpăr de obicei, așa că mi-l iau săptăm?na asta și deja ?ncep să mă dau

coco, mai mult de durere mi-e teamă dec?t de lipsa colostrului sad

camelia, nu poți dec?t să te rogi ca acea mămică să aibă parte de bebe sănătos pe viitor, dar să nu pui răul ?nainte, g?ndindu-te că ți se poate ?nt?mpla și ție. păstreaz-ți optimismul, chit că e greu și astfel de vești te deprimă, mai ales ?n sarcină

stefany, te poți duce la stomatolog și-n sarcină? oare dacă am o carie la care vreau să se uite, e ok să merg? eu n-am avut niciodată probleme cu dinții p?nă acum, c?nd de la sarcină mi-a apărut prima carie din viața mea și nu știu cum să procedez

Ana poti merge linistita la stomatolog dar cum a zis si Cocof, daca nu-i urgenta mai bine astepti pana dupa ce nasti. Stiu ca-n sarcina nu ai voie extractii, radiografii dentare...despre plombe nu stiu nimic dar o sa-ntreb daca vrei puss Eu merg sa-mi puna un medicament ca sa-mi omoare nervul si sa-mi dreneze puroiul in caz ca exista grater

Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat

#1589 2010-08-09 12:45:51

cocof
Insomniac member

Kdeea, va fi bine , sunt sigura !!!
Tymo, soareceeee, in spital ???? Si lor nu le-ai spus ?
Kata, Lavi, pupici ! puss

#1590 2010-08-09 12:48:24

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ana, eu ti-as zice din experienta sa incerci stomatologul in sarcina si nu dupa... uite-asa stau si io cu ditai gaura in masea, gaura ce dateaza din luna a noua... acu nu ma duc ca sa nu treaca ceva in lapte tongue (anestezic). deci tot cam aia e....

coco, garga puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1591 2010-08-09 12:52:58

anabella_n
Hero member

kata, nici nu știu cum să fac. m-ai pus pe g?nduri

stefany, ?ntreabă tu doctora care-i treaba cu plombele ?n sarcină și poate-mi găsesc și eu un stomatolog la care să mă duc aici la mine. parcă ar trebui să mă duc la tăiere, așa mi-e de frică sad

#1592 2010-08-09 12:56:20

tymoteea_18
Sr. member
De la: Oradea
Inregistrat: 2010-06-08

cocof a scris:

Kdeea, va fi bine , sunt sigura !!!
Tymo, soareceeee, in spital ???? Si lor nu le-ai spus ?
Kata, Lavi, pupici ! puss

Da Cocof soricel in spital prin cabinete smile
Sotzul mi-a spus abia cand am plecat de la spital.

Lavi tu ziceai ca vii acasa sa nasti. Eu iti recomand din suflet sa incerci la Pelican daca nu poti sa nasti acolo. La ce conditii sunt la maternitate pt alea 2-4 zile mai bine dormi linistite fara frica de gandaci

Avem o minune de  bebe Luca Alexandru (16.03.2011)

Bebe Daniel Fabian ne-a intregit familia (08.07.2013)

#1593 2010-08-09 12:59:54

kdeea
Platinum member

Multumesc, fetelor, sper .. sper sa fie normale, katami, vom vedea miercuri. Te astept cu noutati tongue Veniti chiar in oras, nu ?

Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-08-09 13:15:25)

#1594 2010-08-09 13:07:21

Papucica
Insomniac member
Inregistrat: 2007-06-30

Legat de stomatolog va astept si eu cu detalii ca si eu am ceva carii, pe care voiam sa le fac inainte sa aflu de sarcina dar cand am aflat apoi au aparut alte cheltuieli. O sa il intreb si eu pe dr. cand ma duc la consultatie sambata.

O fi adevarata treaba cu cazutul dintilor atat in sarcina cat si dupa? Imi amintesc ca mama imi povestea ca sunt femei carora le cad dintii si mi-a mai povestit o prietena care spune ca pe perioada alaptatului isi scuipa maselele in palma...  cesafac
Poate ce zicea mama era de pe vremea cand m-am nascut eu si nu se luau atatea vitamine si nici nu imi amintesc daca prietena respectiva a luat vitamine prenatale...
Eu doar va intreb, nu vreau sa va sperii... puss

Ultima oara a fost editat de Papucica (2010-08-09 13:10:13)

#1595 2010-08-09 13:14:20

cocof
Insomniac member

Uite un artoicol
Perceptia majoritatii populatiei este ca tratamentul stomatologic este contraindicat pe perioada sarcinii pe motiv ca aceasta ar dauna fatului. De asemenea, multe femei considera ca este normal ca in timpul unei sarcini sa aiba probleme cu dintii si chiar sa-i piarda. De aceea multe dintre ele nu apeleaza la ajutorul dentistului, nici in cazuri de urgenta. Dar sa vedem daca toate aceste conceptii sunt sau nu intemeiate.
Da, in general se recomanda evitarea tratamentelor stomatologice de rutina sau a celor din motive estetice si amanarea lor pana si dupa nastere. Dar urgentele se pot trata si trebuiesc realizate deoarece infectia de la un dinte se poate raspandi in tot organismul pe cale sangvina, fiind astfel mai daunatoare fatului decat interventia stomatologica.
Care sunt perioadele cele mai importante ?
Trimestrul 1 si 2 pun probleme .
In trimestrul 1, cand are loc dezvoltarea organelor fatului (organogeneza), este de preferat amanarea interventiilor pana in trimestrul al doilea, cand organogeneza se incheie.
Amanarea se face cu scopul minimalizarii oricarui potential risc de avort spontan sau de aparitie a anomaliilor de dezvoltare. Aceste anomalii pot aparea dupa administrarea unor substante cu efect teratogen, substantae care se regasesc si in practica stomatologica.
Dar urgentele trebuiesc tratate chiar si in acest prim trimestru. Atentie insa la substantele anestezice. Desi s-a demonstrat ca adrenalina nu are nici un fel de efect asupra fatului (cu conditia sa nu fie injectata intravascular ), unii medici considera ca este contraindicata utilizarea ei in timpul sarcinii. Si o radiografie dentara poate fi facuta in trimestrul 1, insa doar in caz de urgenta si cu protectia abdomenului mamei si mai nou a glandei tiroide, chiar daca tehnica si aparatura evoluata de radiologie administreaza o doza de radiatii mult mai scazuta decat acum cateva decenii.
Radiografiile de rutina si cele pentru tratamente non- urgente se recomanda a fi amanate pana dupa nastere.
In trimestrul al treilea iarasi este de preferat sa nu se intervina stomatologic pentru ca stresul si anxietatea pe care le resimt multe paciente la dentist pot provoca nasteri inainte de termen. Dar daca exista o situatie de urgenta, tratamentul nu se va amana.

#1596 2010-08-09 13:16:52

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Papu dr Peteu este deacord sa mergi la stomatolog in timpul sarcinii.l-am intrebat eu si mi-a zis sa merg linistita.

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.